O Mike Portnoy αποχωρεί απο τους Dream Theater - Νέος drummer o Mike Mangini

τι να πω τώρα… αυτός ο Portnoy έχει τόσες πολλές μπάντες που μπορεί να κάνει τριήμερο φεστιβάλ μόνος του :lol:

αχαχα…αρε όνειρο…μας έχεις καταστρέψει :smiley:

E γαμώ τον Θεό σου:lol::lol::lol::lol:

Έγραψες!!! :bow2: :bow2: :bow2:

ok εντάξει,και εγώ γέλασα με τα τελευταία σχόλια για τον Portnoy.:slight_smile:
Eπι της ουσίας πάλι,επανέρχομαι για να σχολιάσω την εμφάνιση που είδα απο δεκάδες βιντεάκια στην Ρώμη.
Η απουσία του Portnoy είναι αισθητή.Φαίνεται σαν ομάδα χωρίς προνητή το γρουπ.
Για τον Mangini δεν υπήρχε αμφιβολλία ότι θα παίξει τα parts αλλά γενικά με χάλασε η εικόνα του καραγκιζομπερντέ(πάντα κατά την γνώμη μου) drum kit,Τerry Bozzio style και περίμενα περισσότερο πάθος στο παίξιμο του όπως φάνηκε στις auditions.
To σόλο του βαρετό, καθαρά επείδειξη τεχνικής και ταχύτητας με onehand roll και τα ρέστα αλλά χωρίς άποψη.Φαίνετα σαν sessionas.
Σίγουρα θα υπάρξει βελτίωση στην συνέχεια και αναμένουμε να τους δούμε και από κοντά,αλλά κάποια πράγματα φάνηκαν ήδη όσο αναφορά τα live.
Στουντιακά νομίζω πως το καινούριο album όπως φάνηκε από το πρώτο τραγούδι θα είναι αρκετά ενδιαφέρον και θα πουλήσει αρκετά.
Όσο αναφορά τον Portnoy,δεν ξέρω τι έχει παιχτεί,αλλά με χαλάει να βλέπω συντευξεις του με τα ίδια και τα ίδια χωρίς καμία αναφορά στους Theater,στις auditions και στον καινούριο drummer.Λέξη για την “ταμπακέρα”.
Περίμενα μια πιο μεγαλόκαρδη δημόσια αντίδραση από την μεριά του.

ακομα αυτα συζητατε?

Ναι. Ενοχλούμε;

ναι ενοχλειτε

__Πολυαγαπημένε Παπαρδελίτσο,

__Διάβασε ρε τον τίτλο του θέματος… :wink: Δε τα συζητάμε στο τόπικ των dream theater ή του mike portnoy ή των adrenaline mob… Τα συζητάμε στο εξειδικευμένο τόπικ -ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝ ΣΕ “ΚΟΥΡΑΖΕΙ” ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ. 8)

__Δεν είναι ότι κουράζουμε ένα άλλο θέμα, ούτε ότι μιλάμε off-topic, άσε που ΑΚΟΜΑ υπάρχουν ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ (για το συγκεκριμένο θέμα) ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, δηλαδή ΤΟ ΠΡΩΤΟ LIVE ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΤΡΑΜΜΕΡ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ.

__Α! Και ναι, εδώ είναι ένα καλό σημείο να ξαναδιαβάσεις τον τίτλο του τόπικ που μπήκες για να ψέξεις. 8)

__Ρε αδυναμία, εσύ έχεις άδικο και ενοχλείς, παραδέξου το να τελειώνουμε και αν θες λες και ένα sorry. :slight_smile:

Πραγματικά το βρίσκω απορίας άξιο να ενοχλείται κάποιος από μια συζήτηση στην οποία δεν πολυσυμμετέχει. Επίσης, είμαστε σε forum, το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει επιλεκτική ανάγνωση θεμάτων.

Δε θέλεις ή “ενοχλείσαι”; Η λύση είναι απλή: μην ασχολείσαι. Τόσο απλά.

Να φυγετε κυριε, να πατε αλλου. :stuck_out_tongue:

Εγω παντως ενα απο τα πραματα που λατρευα στους dt ηταν αυτο το οτι ειχαν ξεκινησει οι τρεις απο το κολλεγιο κ συνεχιζαν κ ηταν σαν οικογενεια. Τωρα ακομα κ σαν σεσιονας να μην ηταν ο μανΤΖΙΝΙ δε θα ειναι το ιδιο
(πωπω αυτο το τελευταιο ακουστηκε σαν σχολιο κλαψιαρικου 15χρονου) τεσπα, αφαιρεστε το μελω απο το σχολιο κ ξαναδιαβαστε :stuck_out_tongue:

Εχουμε αυτο : http://www.youtube.com/watch?v=FRq2tCrXRlo

Και ασχολειστε με τον παπαρδελα!

Νταξει ο καινουριος Μαικ ειναι παιχτουρα μεγιστη και το ξεραμε…στο συγκεκριμενο σολο του ομως δεν μου επεσε το σαγονι…εχω παρακολουθησει αλλα προσωπικα του σολο και ειχαν πολυ καλυτερο groove απο αυτο…παντως ειδα μερικα βιντεακια απο τα λαιβ της περιοδειας ως τωρα και μου φανηκε οτι εχει δεσει αρκετα με τους υπολοιπους ενω παιζει και τα μερη του Portnoy σχεδον τελεια…για να δουμε τι θα δουμε και στο χωραφι στις 2 Αυγουστου

ΥΓ με αυτο το τεραστιο drum kit και το rag στα μαλλια μοιαζει με τον Portnoy…:lol:

Εγω στην αρχη οταν ειδα την μπαντανα λεω ο πορτνου ειναι αυτος και ο τυπας μας κοροιδευει :stuck_out_tongue:

Εμενα μου φαινεται ομως σαν μια κοπια του πορτνου και μουσικα.Θα μου πεις απο ενα τραγουδι το 'πιασες αυτο??Αλλα νταξει ρε παιδια στο On the backs of angels δεν ειναι σαν να ακους τον ιδιο τον πορτνου? :-k

Και νταξει επειδη η σχεση μου με την μπαντα αρχισε πριν πολυ λιγο καιρο,περιμενω να μου πειτε και εσεις αποψεις.Εχω μια αγωνια να δω τι θα προσφερει ο Mangini στη μοαντα,και αν αυτη η αλλαγη ωφελησε τελικα τους Theater.

Τι ακριβως το ενδιαφερον υπαρχει σε ενα drum solo?
Δε μπορω να σκεφτω πιο ανουσια στιγμη σε συναυλια.

Βασικά γι’αυτό ακριβώς τον επέλεξαν τον mangini. Δεν ήθελαν τεράστια αλλαγή. Ενώ ο Lang και ο Donati ερμήνευαν κάπως διαφοροποιημένες τις συνθέσεις.

Στο συγκεκριμένο κοματι, παίζει αρκετά πειθαρχημένα ο Mangini και δίνει καλή ερμηνεία χωρίς εντυπωσιασμούς.

Σε γενικες γραμμες συμφωνω ειδικα αν το σολο ειναι πανω απο 4 λεπτα δλδ σαν ενα εξτρα κομματι…ΑΛΛΑ πρωτον βοηθαει τον τραγουδιστη και τα αλλα μελη να παρουν ανασες και ειδικα τραγουδιστες με καποια χρονακια (πχ στα λαιβ του Dio η των Whitesnake που ειναι και προσφατο) και ιδια λειτουργια εχουν και τα σολο της κιθαρας των πληκτρων και του μπασου (αν υπαρχει)…δευτερον το σολο ειναι ενας παραγοντας που σε βοηθαει να κρινεις εναν ντραμερ και εναν μουσικο γενικοτερα…προσωπικα θεωρω πολυ σημαντικο να ξερεις να εκφραζεσαι στο οργανο σου χωρις συνοδεια απο την υπολοιπη μπαντα και το σημαντικοτερο ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ και μην εχοντας κατι ετοιμο στο μυαλο σου οπως ειναι τα ντραμς που βαζουν στα κομματια τα οποια εχουν δουλευτει παρα πολυ στο στουντιο

Ωραια ολα αυτα και δε διαφωνω σε κατι, αλλα:

α) Ο Labrie νομιζω εχει πολλες ευκαιριες να ξεκουραστει :lol:
β) Δε με ενδιαφερει να πειστω για τις ικανοτητες κανενος μουσικου σε μια συναυλια ενος συγκροτηματος, αν θελω παω και σε συναυλιες βιρτουοζων και σε drum clinics και σε πολλα αλλα events που προσφερονται για τετοιο θεαμα. Ειδικα στα τυμπανα μου φαινεται 3 φορες πιο ανουσιο απο οτι σε κιθαρα για παραδειγμα, που ειναι εντελως διαφορετικο οργανο και μπορει να δημιουργησει μια αλφα ατμοσφαιρα καποιος μουσικος.

Σωστο σε βρισκω, ετσι κι αλλιως ειπα οτι κι εγω δεν θελω να ακουω drum solos στις συναυλιες που πηγαινω γιατι κοβουν κομματια χωρις λογο απλα προσπαθησα να σου δωσω λιγο και την εικονα του τι θα ελεγε η αλλη πλευρα…:wink:

Βεβαια καποια drum solos οπως αυτα του Cozy Powell στους Rainbow ηταν και υποδειγματα τεχνικης αλλα και μουσικοτητας πχ με το τελειωμα απο το 1812 του Τσαϊκοφσκι…

To drum solo στην προκειμένη περίπτωση γίνεται και για λόγους παρουσίασης του καινούριου drummer και είναι φυσιολογικό.

Κυκλοφόρησε το πρώτο καλό drumcover του On the Backs of Angels και μάλιστα από έναν 20χρονο πιτσιρικά μόλις 3 μέρες μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού.:slight_smile:
Αξίζει τον κόπο,εγώ πάντως έμεινα με το στόμα ανοιχτό.8O