α) + β)
[SIZE=“1”]Οι Theater είχαν δικό τους κοινό τόσο από τον μέταλ αλλά και από τον ροκ χώρο.
Ο μεταλάς που ακούει Theater (ανεξαρτήτως κατηγοριοποιήσεως) τους ακούει γιατί θέλει αυτόν τον prog-heavy ήχο που έχουν.
Αν θέλει να ακούσει πιο άμεσο heavy ή μοντέρνο μεταλ θα προτιμήσει άλλες μπάντες.[/SIZE]
[COLOR=“Purple”]__Μίλησες όμως πριν για οπαδούς του Portnoy και εγώ εκεί απάντησα… Οι οπαδοί των Theater… θα ακούσουν το νέο Θιατερ, δε θα ψάξουν τα side projects και τόσο… Και όσοι είναι ψαγμένοι οπαδοί με Suspended Animation και LTE κλπ, ε, εμπίπτουν θαρρώ στην κατηγορία που εγώ σχολίασα και πιστεύω καλοδέχονται τις επιλογές του Portnoy. Δε νομίζω πως αυτοί που ακούν Theater και δεν είναι αποδοί του Portnoy αλλα΄της μπάντας, λένε “άντε τώρα που έφυγε ο Mike να φτιάξει μπαντάρα-απάντηση στου Θίατερ”
[/COLOR]
[SIZE=“1”]Μπάντες σε στυλ Transatlantic είναι καλές, αλλά θα τις προτιμήσουν περισσότερο οι φανατικοί του είδους και των Theater… ενώ τα cd των Theater θα ακούσει ένα πιο ευρύ κοινό.[/SIZE]
[COLOR=“purple”]__Συμφωνώ απόλυτα, δε λέμε κάτι διαφορετικό. Και εγώ τις ανέφερε τύπου ότι ο Portnoy φαίνεται να φτιάχει ή έχει μπάντες με διαφορετικό προσανατολισμό και -σοφά κατά τη γνώμη μου- αφήνει κενό το “απάντηση στους Θίατερ”. :)[/COLOR]
[SIZE=“1”]γ)
Υπήρχε ξεκατίνιασμα και από τις 2 πλευρές αλλά τα πιο πολλά δεδομένα είναι εις βάρος του Portnoy.[/SIZE]
[COLOR=“purple”]__Δε θα το έλεγα… Ως άδικο /δίκαιο, πήρα θέση πριν και δεν ήταν και τόσο υπέρ του Portnoy… μάλλον το αντίθετο… Αλλά, όσο για τα ξεκατινιάσματα, ΛΥΠΑΜΑΙ αλήθεια, αλλά με τις γελοιότητες στις συνεντεύξεις και τα “ψέμματα” του LaBrie και του ντοκυμαντερ, οι Θίατερ δυστυχώς έχουν το -κακό- βάρος με το μέρος τους.[/COLOR]
[SIZE=“1”]Ειδικά το γεγονός ότι προσπάθησε να επιστρέψει πίσω.
Οι υπόλοιποι DT όμως, σωστά έπραξαν και τίμησαν το συμβόλαιο με τον Mangini.[/SIZE]
[COLOR=“purple”]__ΠΙΠΕΣ. ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ -σου απαντάμε μέσω δικηγόρου μας…;! ΦΑΚ ΟΦ ΡΕ παπαρο-Πετρούκιε και παπαρο-θίατερ… Σήκωσε το γαμωκινητό σου… Αν δεν ήταν ο Μάικ τώρα θα ακούγαμε τίποτα προσωπικά σου ή τίποτα “υπερ-ψαγμένα” και άντεργκράουντ free downloads (όπως των υπέροχων Heaven’s Cry) και θα λέγαμε “ρε γαμώτο, πώς θάφτηκε έτσι αυτό το κιθαρόνι, γιατί δεν έγινε ποτέ γνωστό?!!”… :([/COLOR]
[SIZE=“1”]Από την άλλη βέβαια, θα μπορούσαν και οι άλλοι να υποχωρήσουν. Δεν ξέρω πόσο μεγάλο διάστημα ζήτησε ο Portnoy, απ΄ότι ακούγεται όμως θα ήταν αρκετά μεγάλο (5 χρόνια).[/SIZE]
[COLOR=“purple”]__Οχι μωρέ, γιατί ήταν χαζή σκέψη κι ας λέει οτι το έκανε γιατί όλοι λέγαν “δεν γίνεται να συμβεί αυτό, βρείτε τα κλπ, μιλήστε μήπως τα βρείτε, δεν υπάρχουν θίατερ χωρίς τους τρεις του Berklee” κλπ… Σωστά όλα αυτά αλλά σε πέταξαν και λίγο οι Avenge σαν λεμονόκουπα, σωστά…; Αλλά, κυρίως, ας του λέγαν “ρε Μάικ… κάναμε όλη φασαρία, οντισιόνς κλπ και πήραμε τον άλλον τον Μάικαρο που είναι και πρώτο παιδί και σε υπερ-αγαπάει και σε υπερ-σέβεται και ξέρεις παράτησε και τη δουλειά του και τώρα δεν γίνεται να τον αδειάσουμε, ή δε θέλουμε κιόλας, πληγωθήκαμε όλοι και ίσως είναι καλύτερα τώρα να το αφήσουμε έτσι…” ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΠΕΣ, “γυρίσαμε ολόκληρο ντοκυμαντέρ”, πάρτε το και βάλτε εκεί που ξέρετε και στους πισινούς της RoadRunner… Αντε γιατί καθόλου δε μου αρέσουν αυτά (σε συνδιασμό με τις γραφικότητες -ειδικά στο πρώτο μέρος- του “ντοκυμαντέρ” -βιασμός της έννοιας ντοκυμαντέρ… Κάτι τέτοια διαβάζω και μου ενισχύεται άποψη ότι ο πιο true στοιχείο, ΝΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ, ήταν ο Mike… Ειδικά όταν διαβάζω “ότι έκανε ο Μάικ και κρατούσε τους οπαδούς μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς, άνοιξα τουίτερ και…” φακ-οφ ρε… γιατί δε το έκανες πιο πριν…; γιατί ο άλλος ΤΟ ΕΝΝΙΩΘΕ και το έκανε, έχει αποδείξει με πάρα πολλούς τρόπους, απο την πολύ αρχή και με συνέποια όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι ο ίδιο οπαδος και σέβεται και προσφέρει στους οπαδούς όσο ίσως κανένας άλλος ροκ/μέταλ “σταρ”… Και να σκεφτεί κανείς ότι τους σέβομαι, τους εκτιμώ και του θαυμάζω τους υπόλοιπους Θίατερ… αλλά να έχουμε τις παρωπίδες στα σκουπίδια, όχι στα μάτια μας… όσο μπορούμε τουλάχιστον.[/COLOR]
[SIZE=“1”]Προσωπικά, μου άρεσαν αρκετά από τα τελευταία τους άλμπουμ, δεν έχω κολλήσει όπως πολλοί στο Images and Word… οπότε δεν έχω πρόβλημα με το ότι συνεχίζουν.[/SIZE]
[COLOR=“purple”]__Συμφωνώ απόλυτα. Ισως είναι και “η ευκαιρία τους” και ίσως, και το εύχομαι, όλο αυτό να βγει σε καλό και να ξυπνήσει ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ που λέγεται θίατερ και να τρίβουμε τα μάτια μας… ΜΑΚΑΡΙ… δύσκολο, αλλά εγώ μαζί τους είμαι (όπως και με τον Μάικ στις δικές του προσπάθειες, ιδίως αφού το χειρίζεται “λεπτά” το ζήτημα και δεν πήγε να πάρει τον Moore, τον Allen, τον πιο γαμώ κιθαρίστα και μπασίστα που υπάρχει στον πλανήτη και να φτιάξει τους “Mike’s Theater”).[/COLOR]
[SIZE=“1”]Το να έχει ο Portnoy ένα project πως θα βοηθούσε τους DT?
Εγώ νομίζω ότι αυτό ακριβώς, αφαιρούσε την ενέργεια από τους Theater αλλά και στέρευε την προσωπική του έμπνευση του σιγά-σιγά. Δεν είχε λογική η πρόταση του να σταματήσουν.[/SIZE]
[COLOR=“purple”]__ΔΕΝ νομίζω ότι ΩΣ ΝΤΡΑΜΜΕΡ μας έχει δείξει έλλειψη έμπνευσης . Μάλλον στους υπόλοιπους που γράφαν (και αυτούς που δεν γράφαν -χεχε) πρέπει να ρίξεις το βάρος αρχικά και μετά σ’ αυτόν ως ΣΥΝ-παραγωγό μαζί με τον Πετρούτσι… Και ίσως τα πρότζεκτ (αφου τα προλάβαινε και δεν χαλούσαν το πρόγραμμα ούτε των λάιβ, ούτε των ηχογραφήσεων, ούτε των 1000άλλων πραγμάτων -έως και σκηνοθεσία- που έκανε γι’ αυτούς, για την μπάντα), να ήταν ξέρεις και αυτό που τον κρατούσε μακριά απο τριβές στην μπάντα… Το κλίμα στράβωσε μάλλον πριν αλλά λίγο/υποδόρεια, με τον θάνατο και του δεύτερου γονέα, του πατέρα Portnoy και αρκετά εντονότερα μετά απο αυτό… Οτι κακό είχε μαζευτεί, συν όλοι οι δαίμονες του Mike, συν όλα τα θέματα των άλλων, συν το σωστό που είπε ο Petrucci “εγώ έμαθα ότι, μην αφήσετε ποτέ τον ντράμμερ σας να πάει να παίξει για άλλη μπάντα”… Γιατί δεν είχε ποτέ πρόβλημα με τα πρότζεκτ του…; Γιατί με τους Avenge ήταν αλλιώς… Συν μαλακισμένες αποφάσεις και διαστρευλωμένες εικόνες που είδε σε όλο αυτό ο Portnoy… Αλλά ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΩΣ ΣΥΝ-ΠΑΡ-ΑΓΩΓΟΥ, η ευθύνη για την έμπνευση μιας μπάντας, δεν πάει [U]στον ντράμμερ[/U] (που είναι το 1/5 της μπάντας κιόλας), ειδικά όταν τα ντραμιστικά μέρη, νομίζω ήταν πάντα πολύ καλά το λιγότερο, ακόμα και στα down τους.[/COLOR]
[SIZE=“1”]Εφόσον έχει ενέργεια και δημιουργικότητα για άλλες 5-6 μπάντες… πως γίνεται να μην έχει για τους DT? Αυτό είναι το ερώτημα μου 8)[/SIZE]
[COLOR=“purple”]__ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ δίκαιο ότι και αυτό μέτρησε σε μεγάλο βαθμό, βέβαια, σηκώνει ΠΟΛΥ ανάλυση αυτό που ρωτάς και η απάντηση ΔΕΝ βρίσκεται ΜΟΝΟ ή ΚΥΡΙΩΣ σε αυτό που πολυ σωστά επισημαίνεις και που σίγουρα επιρρέασε πολύ. Φταίει και σε άλλα ο Μάικ, έχει κάνει λάθη και ίσως “λογικά” ή και “καλώς” τα πλήρωσε (αλλά όταν έχεις το τιμόνι, φυσικά και θα κάνεις και λάθη, στην τελική η όλη πορεία τους αποδεικνύει ότι οδήγησε στο σύνολο με πολύ επιτυχία), [U]αλλά[/U] φταίνε και οι υπόλοιποι (π.χ. ΜΙΑ πτυχή είναι αυτό που σου παρουσίασα ως άνω για το βόλεμα τους με την τρελή δουλειά που πατούσε ο Μάικ για τους άλλους… ναι το είχε ανάγκη, αλλά δε τον προστάτεψε -και το συγκρότημα μαζί- και κανείς απ’ τους άλλους… ή μία ακόμα η ροπή τους σε εξυπνάδες και επιβολές των εταιριών, λέγε με εποχή falling ή τώρα που έφυγε… ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι μάλλον όντως ο Μάικ ήταν που τους “συμμάζευε” και που εμείς λέγαμε “ναι, ρε δες πόσο true φέρθηκαν ΟΙ ΘΙΑΤΕΡ και τους υποστηρίζαμε και γιγαντώθηκαν /επιβίωσαν”)[/COLOR]