O Mike Portnoy αποχωρεί απο τους Dream Theater - Νέος drummer o Mike Mangini

Πρωτον, ποτε ειπαν οι υπολοιποι DT οτι δεν ηταν αφοσιωμενος ο Mike???

Δευτερον, απο που προκυπτει αυτο??? Ο ανθρωπος ειναι εργασιομανης, ουτε 20 λεπτα διαλειμμα δεν κανει σε ολη την ημερα του για να σταματησει αυτα που κανει, οργανωνε τα παντα γυρω απο τους DT, μετρουσε 1-1 τα κομματια που επαιζαν σε καθε χωρα καθε φορα προκειμενου να μην παιξουν τα ιδια κομματια 4 και 5 φορες και επισης ελιωνε και στο φορουμ του, στο οποιο ασχολιοταν με τους Dream Theater και τη μουσικη τους ολη την ωρα, περαν των 10 προτζεκτ και των 29 ντραμ κλινικς στα οποια συμμετειχε καθε χρονο. Δεν ειναι αυτος ο λογος που εφυγε και δεν το χω ξαναδιαβασει αυτο απο σοβαρη πηγη, παρα μονο απο εικασιες των οπαδων των DT.

Ο Petrucci μεταξύ σοβαρού και αστείου είπε ότι αυτό που τον δίδαξε το 2010 είναι να μην αφήνει το drummer του να παίζει με άλλα συγκροτήματα.

Για τα υπόλοιπα μην τα ξαναλέμε, θα μπορούσε να μοιραστεί το φορτίο (το οποίο όντας δυσβάσταχτο, τον έκαψε και οδήγησε στις σκέψεις περί hiatus που οδήγησαν στο split τελικά) με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος σε κάποια ουσιώδη και θα μπορούσε να περιορίσει τα μη-ουσιώδη (βλ. λιώσιμο σε forum).

Τώρα για τα δεκάδες project, δικαίωμά του είναι να τα κάνει στον ελεύθερο χρόνο του, όμως μήπως συνέβαλε και η έλλειψη ελεύθερου χρόνου στο κάψιμο; Λέω εγώ…

Εγω απο την αλλη ειμαι 95% με το μερος του, και ενα hiatus το θεωρουσα και το θεωρω ακομα ως την καλυτερη κινηση που μπορουσε να κανει το συγκροτημα. Μεταξυ 1996-1999 οι Dream Theater ειχαν συνθεσει Falling Into Infinity (μαζι με ακυκλοφορητο υλικο διαρκειας 40 λεπτων οπως φανηκε στο Cleaning Out The Closet και τα εξτρα τραγουδια), Scenes From A Memory και τα δυο Liquid Tension Experiment. Δηλαδη μιλαμε για 4 δισκους με συνολικα ισως το καλυτερο υλικο που εχουν γραψει, το οποιο συγκρινεται μονο με Images & Awake. Απο το 2000 μεχρι και σημερα νομιζω δεν εχουν φτασει ποτε αυτο το επιπεδο συνθετικα, ουτε ποσοτικα, αλλα ουτε και ποιοτικα…

__Ολο αυτό που έκανα quote πριν στο σχόλιο /ερώτησή σου περί του τραγουδιστή και τι έγινε και πώς απομακρύνθηκε ο Mike. Ας πούμε ότι διαχωρίζω /παραδέχομαι ότι είναι “καλή μπάντα” μουσικά /παικτικά, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τα υπόλοιπα που σχολιάσαμε.

__α) Η μουσική βιομηχανία πιο πολύ θέλει έναν metal δίσκο απο έναν prog δίσκο πάντως. Γενικά. Αλλά απο την άλλη είναι και ψιλονεκρή η βιομηχανία. :stuck_out_tongue:

__β) Οι οπαδοί του, ΔΕΝ θα έχουν πρόβλημα. ΓΙΑ ΤΩΡΑ. Εχουν χορτάσει (υψηλότατο) prog παίξιμο σε σχεδόν 25 δίσκους μέχρι τώρα και προβλέπονται και άλλοι με τα υπόλοιπα σχήματα που συνεχίζουν να είναι ενεργά, για να μην αναφέρουμε πιθανά session /guest. Νομίζω πιο πολύ διψασμένοι θα είναι να τον ακούσουν σε κάτι διαφορετικό. Και έχουν πληγωθεί με όλη αυτή τη σαπουνόπερα και τις δηλώσεις, θα προτιμούσαν να μην υπάρχει συνέχεια και ευθεία κόντρα με “το σχήμα απάντηση” του Portnoy και λοιπά “μίση”. Χεχε, τώρα αν στο μέλλον φτιάξει κανα σχήμα με τους πιο απίστευτους παίκτες που βρει και αποφασίσουν να παίξουν prog metal, χεχε, εννοείται θα χαρούμε -ποιος δε χάρηκε με τα σόλο του Morse, τα νέα των Spock’s Beard και τα νέα των Transatlantic… Μερικές φορές τα διαζύγια είναι ευεργετικά για όλους… :roll:

__Για το τελευταίο περί αφοσίωσης που λες, σου απάντησε ο Quintum και τον διόρθωσε ο Razi (χεχε, τουλάχιστον για το ποια είναι η ΔΙΚΗ μου άποψη -ένα fusion των απόψεων τους δηλαδή).

__Χμμ :-k …ξέρεις τι…; Κι εγώ ήμουν πολύ κοντά σε μία τέτοια σκέψη αρχικά, ΑΛΛΑ…

__Μέτρησε πολύ κάτι που διάβασα να λέει ένας φίλος (ίσως και σε αυτό το forum)… Είσαι ο LaBrie, ή είσαι εσύ ο τραγουδιστής των Theater και είσαι 50… Ξέρεις πόσα ΚΑΛΑ χρόνια σου μένουν ακόμα…; Το πολύ δέκα. Δατς δε φάκιν τρουθ… Θα δώσεις τα πέντε σε έναν ντράμερ που “κουράστηκε” (και έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό)…;

__Καταλαβαίνεις; Και όλοι οι άλλοι, δεν είναι ότι είχαν και πολλές άλλες επιλογές… Ο Μάικ είχε (και νόμιζε ότι είχε και παραπάνω -ίσως φανταζόταν να είναι ο “μόνιμος session των Avenge” ή να γράψει και κανα δίσκο με αυτούς ή τέλος πάντων, κανα - δυό χρόνια ακόμα τα είχε σίγουρα ακόμα μαζί τους έστω για lives μονο). Οι άλλοι ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ κάτι guestάκια ή καναν προσωπικούλι… Και ο Mike έχει πολλά ακόμα ΚΑΛΑ χρόνια… βιάζεται πολύ-πολύ λιγότερο…

__Αν εγώ ήμουν στη θέση του κάθε LaBrie, στην καλύτερη νομίζω θα του έλεγα “είσαι τρελός; ένα ρε Μάικαρε, ξανασκέψου το ρε αγόρι! να κάνουμε και κανα εξάμηνο διάλειμμα να ξεκουραστείς, να κάνουμε χαλαρή σύνθεση του νέου δίσκου για φέρουμε φρέσκο και καλύτερα δουλεμένο υλικό, ίσως να περιμένουμε λίγο ακόμα πριν ηχογραφήσουμε τον νέο δίσκο, πάρε λίγο χρόνο, μη το κάνεις, οκ, αν πρέπει να φύγεις φύγε, θα βρούμε έναν γαμώ σεσσιονά να σου κρατάει ζεστή την καρέκλα” -αλλά για κανα χρόνο που δε θα διαλυόταν η μπάντα για να ξαναφτιαχτεί… παύση για ξεκούραση, για κανα χρόνο, ΟΧΙ 5 χρόνια και REUNION…

__Δηλαδή, “δίκαιο” μου φαίνεται…

__Και εγώ παλιότερα ήμουν πιο πολύ με το μέρος του (γενικά έχω αποφύγει να σχολιάσω τότε ή να κάνω ανάλυση), αλλά στις αρχές ακουγόταν ότι ο Μάικ μιλούσε για ένα-δυο χρόνια το πολύ και όταν γκρίνιαξαν, είπε οκ για κανα χρόνο το πολύ και του είπαν όχι, εμείς μπαίνουμε σε 3 μήνες στούντιο με ή χωρίς εσένα, ενώ μετά βγήκε απ’ τη μεριά τους ότι αυτός τους είπε για 5 χρόνια… ΔΕΝ ξέρω τι ισχύει, αλλά έχει μεγάλη διαφορά το ένα με το άλλο… άσε που στις αρχές είχα σπαστεί πολύ απο τις disrespectful δηλώσεις για το ότι πρόσφερε… (και μετά ξανασπάστηκα απο τη γελοία και διαστρευλωμένη παρουσίαση της αξία του στο “ντοκυμαντέρ” -αρ#ί#%α ντοκυμαντέρ- μόνο ο Mangini κράτησε σωστή στάση, με τρελαθούμε, ο Mike ήταν σε τεράστιο βαθμό οι Theater… εδώ ισχύει για τον Λαρς δε θα ισχύει για τον Μάικ; μη ξεχνάμε ποιος τους έκανε αυτό που τους έκανε, εμπορικά, όχι ότι δεν έχουν αξία παικτικά, αλλά γιατί μόνο οι Theater γίναν Theater… δεν υπάρχουν άλλοι μουσικοί το ίδιο και περισσότερο ταλαντούχοι απ’ αυτούς…; ρητορικό το ερώτημα)

α) + β)

Οι Theater είχαν δικό τους κοινό τόσο από τον μέταλ αλλά και από τον ροκ χώρο.
Ο μεταλάς που ακούει Theater (ανεξαρτήτως κατηγοριοποιήσεως) τους ακούει γιατί θέλει αυτόν τον prog-heavy ήχο που έχουν.
Αν θέλει να ακούσει πιο άμεσο heavy ή μοντέρνο μεταλ θα προτιμήσει άλλες μπάντες.

Μπάντες σε στυλ Transatlantic είναι καλές, αλλά θα τις προτιμήσουν περισσότερο οι φανατικοί του είδους και των Theater… ενώ τα cd των Theater θα ακούσει ένα πιο ευρύ κοινό.

γ)

Υπήρχε ξεκατίνιασμα και από τις 2 πλευρές αλλά τα πιο πολλά δεδομένα είναι εις βάρος του Portnoy.

Ειδικά το γεγονός ότι προσπάθησε να επιστρέψει πίσω.
Οι υπόλοιποι DT όμως, σωστά έπραξαν και τίμησαν το συμβόλαιο με τον Mangini.

Από την άλλη βέβαια, θα μπορούσαν και οι άλλοι να υποχωρήσουν. Δεν ξέρω πόσο μεγάλο διάστημα ζήτησε ο Portnoy, απ΄ότι ακούγεται όμως θα ήταν αρκετά μεγάλο (5 χρόνια).

Προσωπικά, μου άρεσαν αρκετά από τα τελευταία τους άλμπουμ, δεν έχω κολλήσει όπως πολλοί στο Images and Word… οπότε δεν έχω πρόβλημα με το ότι συνεχίζουν.

Το να έχει ο Portnoy ένα project πως θα βοηθούσε τους DT?
Εγώ νομίζω ότι αυτό ακριβώς, αφαιρούσε την ενέργεια από τους Theater αλλά και στέρευε την προσωπική του έμπνευση του σιγά-σιγά. Δεν είχε λογική η πρόταση του να σταματήσουν.

Εφόσον έχει ενέργεια και δημιουργικότητα για άλλες 5-6 μπάντες… πως γίνεται να μην έχει για τους DT? Αυτό είναι το ερώτημα μου 8)

[I]{παρακαλώ διαγράψτε, πρόβλημα που δημιουργήθηκε χθες ελέω σέρβερ σας μάλλον -κάτι έγραφε για “database error”- και βγήκε triple post)[/I]

[I]{παρακαλώ διαγράψτε, πρόβλημα που δημιουργήθηκε χθες ελέω σέρβερ σας μάλλον -κάτι έγραφε για “database error”- και βγήκε triple post)[/I]

__Συνεχίζω την κουβέντα απαντώντας ([COLOR=“Purple”]με μωβ[/COLOR]) μέσα στο quote να για μην κουράσω με πολλά quotes. :slight_smile:

Να γράψω μια μαλακία που μου κατέβηκε στον εγκέφαλο σήμερα :lol: Αν λεω αΝ :-k το κόλπο είναι στημένο και σ’ένα χρόνο επιστρέψει ο Μάκης με διθυράμβους, μετα απο χμ… ασυμφωνίες με τον υφιστάμενο Μάκη #-o

Θέλω Dream Theater με δύο ντράμερ.

“I had a flawless audition, I had no mistakes. I’m the only person that played to that level, I think, and that’s why I was chosen.”

“I feel very comfortable I’m in the band for good. Mike’s not coming back, and that’s the deal. I’m the drummer, and that’s the end of it. I feel confident of that.”

http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=160253

Home Sweet Home for 2 weeks before beginning another recording session with my “other new band” (hmmmm…) Will be my 4th album in 2011!!!

Έχει τρελαθεί ρε αυτός. Κι άλλο project…

Δίνει άλλο νόημα στη λέξη [B]hiatus[/B]!!! :lol:

Δε με χαλάει καθόλου αυτό που γίνεται με το Mike, το καλό είναι ότι σχεδόν σίγουρα κάθε project θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό, οπότε θα έχουμε ακόμη περισσότερο υλικό να απολαύσουμε.

είσαι μπάντα και δεν έχεις άνθρωπο στα τύμπανα για το live της κυριακης που είσαι σαπορτ στους apaleuton?? κανένα πρόβλημα.!! η progressive last minute solutions σου στέλνει τον άνθρωπο της… ερχόμαστε στο χώρο σας και παίζουμε για όση ώρα χρειαστεί…και το κυριότερο.: δεν χρεώνουμε τυχόν πρόβες και soundcheck.! κάλεσε μας τώρα.!

πληροφορίες εντός…
[B]www.mikeportnoy.com[/B]

“why the hell do we need sleep??!! we could play more stuff.!!”

:lol::lol::lol::lol::lol:

Καλό!!! :slight_smile:

πολυ καλο…αλλα ποσοι απο εμας δεν το σκεφτηκαμε ετσι με αποτελεσμα να φαινεται και ο ιδιος γελιος? φανταζομαι οτι ειναι οτι καλυτερο εχει κανει στην ζωη του…κτλ
α ρε mike με την ξεροκεφαλια σου:(:(:frowning:

χεχε.ε δεν ξέρω αν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα…
πάντως το θέλω ενα διάλειμμα αυτήν την εποχή, είναι αποκλειστικά απο την ρουτίνα των theater…
εκτός εαν από ενα σημείο και μετά μιλάει ο ανταγωνισμός(ε όσο να πεις)…ε όλοι ξέραν πως όλο με κατι θα ασχολούνταν…αλλά αυτός τώρα κοντεύει να κάψει φλάντζες.!

δεν μπορώ να του κρατήσω κακία(την ψώνισα…νομίζω οτι είμαι ο labrie) ούτε και αν αποκηρύξει τις μουσικές που παίζει, και το γυρίσει σε ελληνικές λαικο-ποπ φόρμες…
και ούτε θα ξηλώσω το κεφάλι του απο την φωτογραφία* που βλέπω το πρωί όταν ξυπνάω στα αριστερά μου(μαλάκες, εικόνισμα σας εχω κάνει)…

*στούντιο pic απο train of thought

χαχαχαχαχα εγω μαν εχω κανει το αλλο. επειδη πλεον δεν εχω δωματιο μου…εχω βαλει στο δωματιο του γιου μου αυτη την αφισα απο το bc&sl που ειναι ολοι τους καρτουν και ο ελεφαντας καρτουν και αυτος!!! χαχαχαχααχαχαχαχ το εχουμε καψει τελειως!!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

http://www.google.com/imgres?imgurl=http://i701.photobucket.com/albums/ww16/Octavarium1966/stevetheater-bcsl-cartoon-1600-1.jpg&imgrefurl=http://www.myspace.com/ytsedream1928&usg=__qDBtC_qfTLolhJca8zZbcWjgfvU=&h=524&w=698&sz=158&hl=el&start=360&zoom=1&tbnid=uGEPU5n3ws3tCM:&tbnh=126&tbnw=179&ei=GwsTTuL2Ec-E-wbygfnhDQ&prev=/search%3Fq%3Ddream%2Btheater%2Bblack%2Bclouds%2Band%2Bsilver%2Blinings%2Bwallpapers%26um%3D1%26hl%3Del%26sa%3DN%26rls%3Dcom.microsoft:el:IE-SearchBox%26biw%3D1272%26bih%3D595%26tbm%3Disch&chk=sbg&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=178&vpy=235&dur=547&hovh=194&hovw=259&tx=144&ty=110&page=20&ndsp=18&ved=1t:429,r:0,s:360&biw=1272&bih=595