Ψυχραιμος πλεον (αν και με αρκετη υπερενταση μετα απο φυσικη και μαθηματικα κατευθυνσης), επανερχομαι στο τοπικ-φωτια του ροκιν…λοιποοοοοοοοοοοοον…οντως το πηρα πιο βαρια απ’ οτι επρεπε αλλα οι αποψεις μου για τον Μαικ και το ολο στορι της αποχωρησης παραμενουν πανω κατω ιδιες…
Ας τα παρουμε απ’ την αρχη…παραδεχτηκα (αν και μεσα στα νευρα μου το περασα στα ψιλα γραμματα) οτι σε θεμα αναγνωρισιμοτητας οι Dream Theater οφειλουν το τωρινο τους status AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο τρεξιμο και τις ΓΑΜΑΤΕΣ ιδεες που κατεβαζε το μπαντανοφορο κεφαλι του Portnoy…
Επισης ο ιδιος, ειναι υπευθυνος για πολλους πραγματικα γαματους στιχους της μπαντας (ενδεικτικα…λεγε με The Mirror, New Millenium, The A.A. Suite και φυσικα λεγε με A Change Of Seasons) στιχοι που ειδικα στα τελευταια αλμπουμς ηταν χιλιες φορες καλυτεροι απο τους αντιστοιχους του Τζονη που μιλαγαν για μαχες τερατα λευκους μονοκερους και τη Ραπουνζελ με τον πριγκιπα (βλεπε κατι The Dark Eternal Night, In The Presence Of Enemies και αλλα χαζοχαρουμενα στιχακια) ενω και ντραμιστικα εχει δημιουργησει ενα χαρακτηριστικο και πολυ πιασαρικο και ταυτοχροναι τεχνικο και μουσικο παιξιμο με ωραια γυρισματα, killer groove, χρηση ολοκληρου του σετ του κλπ κλπ
Τελος ποιος ξεχναει ολες τις φανταστικες λαιβ κυκλοφοριες της μπαντας (επισημες και bootlegs) και τη μεριμνα του ωστε σε καθε λαιβ σε καθε πολη να ΜΗΝ ΠΑΙΧΤΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ…λιγες μπαντες το κανουν αυτο μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριου…και αυτες δεν αλλαζουν ολο το σετ αλλα μονο τα τραγουδια που πλαισιωνουν τα κλασικα χιτς (λεγε με Μπον Τζοβι χωρις να το λεω αρνητικα απλα αναφερω πως εχουν τα πραγματα)
Σε πολλα πραγματα ομως ειναι (για ‘μενα) Κ Ο Λ Λ Η Μ Ε Ν Ο Σ…πχ η εμμονη του με τα επικα τεραστια κομματια που αντικειμενικα και περαν απο λιγες εξαιρεσεις, οι Dream Theater δεν το κατεχουν αυτο το ειδος τραγουδοποιιας, εκανε τα κομματια κουραστικαι και σε φασεις εκνευριστικα…επισης ο Μαικ ειχε ναι μεν εξαιρετικα ηγετικα προσοντα αλλα καποια στιγμη το παρακανε…απ’ οσο καταλαβαινω, εκεινος ειχε κανει τους Θιατερ ρομποτακια για να παραγουν καθε 2-3 χρονια δισκους με αμφιλεγομενη ποιοτητα και γι αυτο κανενας δισκος τους απο το ΤοΤ και μετα δεν μου σηκωσε την τριχα η οτιδηποτε αλλο απο την πωρωση…
Στα της μηνυσης τωρα…αντικειμενικα, ειναι συνθετης και εκτελεστης ολων των μεχρι και το BC&SL τραγουδιων της μπαντας αρα πρεπει να παιρνει τα δικαιωματα του απ’ αυτα…επισης ως υπευθυνος μεσω της YtseJam Recs. για τα ανεπισημα και πιο fan-oriented λαιβ η αλλα δισκακια, δικαιουται και απο εκει τα δικαιωματα…αλλα δεν νομιζω η μυνηση να ειναι ο ενδεδειγμενος δρομος…ισως παλι να κανει οφθαλμον αντι οφθαλμου γιατι και ο Τζονης ο Πετρουτσης με δικηγορο του μιλησε οταν θελησε να ξαναμπει στη μπαντα (μεγιστο fail και ταπεινωση για τον Μαικ αυτο…θα γυρναγε με την ουρα στα σκελια και δεν του αρμοζει) και κατα τ’ αλλα σ’ αυτο το και καλα ντοκιμαντερ μας ελεγαν οτι ολοι ηταν οικογενεια και τα παιδια τους ειναι κολληταρια…μπραβο μαλακες ωραια οικογενεια ειστε…αρχιδιες καμαρωτες και απ’ τις δυο πλευρες…τεσπα…ο Μιχαλακης κακως το συνεχιζει ολο αυτο το σιριαλακι…η μπαντα απ’ την αλλη απεδειξε οτι στον μουσικο τουλαχιστον τομεα τα καταφερνει καλυτερα απ’ οτι με τον Μαικ στους τελευταιους 2-3 δισκους…μενει τωρα να αποδειξουν οτι μπορουν να προσφερουν κυκλοφοριες (μιλαω για λαιβς και DVDs παντα) που σε ποιοτητα και προσοχη θα ειναι το λιγοτερο εφαμιλλες μ’ αυτες που επιμελουταν ο Mike…πραγμα που ειναι πολυ δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο…απλα για να ικανοποιησουν εμενα, θα χρειαστει να κανουν κατι πολυ γαματο…
Ενιγουεη πολυ στενοχωρηθηκα για κατι που στην τελικη δεν αξιζει…ο Μαικ δινει συνεχεια σε κατι που “δεν τον παιρνει” να το κουραζει και πεφτει ολοενα και περισσοτερο στα ματια μου σαν χαρακτηρας…σαν μουσικος ομως θα παραμεινει δημιουργος του “Awake”, του "Six Degrees…’ και των αλλων γαματων αλμπουμς των Θιατερ και θα στεκεται εκει ψηλα μαζι τους…
Stargazer over ‘n’ out…κχχχχχχκχχχχφρσσσστφσστκχχχχχ
__Ρε, μόλις με “άδειασες” με το έντιτ, είχα ήδη γράψει την ως άνω απάντηση! :lol:
__Πάντως και χωρίς να την έχω δει (αλλά το είχα γράψει και στο προ-προηγούμενο ποστ μου), δίκαιο είχα, δεν πιστεύουμε κάποιον που έχει να κερδίσει και τρέχει να κάνει δηλώσεις… Ειδικά όταν αυτός είναι η Ροντ-Ράννερ… ή Καναδός… :roll:
__Χαχα, θενκς, ειδες, μ’ αρέσει το prog και το δείχνω, διάρκεια Octavarium τα ποστ λέμε!! :lol:
__Απλά και δεν αξίζει να χαλιέσαι τόσο, και να που μπορεί να χαλιέσαι υπερβολικά από μηνήσεις που ούτε καν υπάρχουν ή βολεύουν και τις δύο μεριές ή που σου διαστρεβλώνουν εσένα τους αγαπημένους καλλιτέχνες άδικα και περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε… Υπάρχει καπνός βέβαια, αλλά φωτιά…; Και τοοοσο πια μεγάλη φωτιά…;
__Για το τι θέλει… Ελα ντε;! εγώ πάω προς το 2ο απ’ τα σενάρια που παραθέτω… Ισως ούτε καν αυτό, ίσως να γίνονται όλα αυτά πολύ πιο “μαλακά” απ’ ότι βγαίνουν έξω… Αλλωστε και οι Θίατερ έχουν να κερδίσουν από ένα νέο σιριαλάκι που θα τραβήξει κανα χρόνο ακόμα (άλλωστε μετά τα “αμέρικαν άιντολ”, επόμενη μεγαλύτερη τηλεθέαση έχουν οι “δικαστικές σειρές”) και ο Μάικ με τις ΔΥΟ νέες φουλ τάιμ μπάντες (αντέναλιν μωβ και την επερχόμενη με τον Σάικς) συν τα άλλα σχήματα…
πλέον μου φαίνεται ξεκάθαρο οτι μιλάμε για φασαρία για να γίνει…(ξέχωρα απο τα αληθινά γεγονότα)
αυτός έκανε εκείνο, ο άλλος απάντησε το άλλο, τελικά έγινε κάτι τρίτο…τα βγάζουμε τωρα γιατί νομίζουμε οτι θα βοηθήσει…την τσέπη μας
θόρυβος, θόρυβος, θόρυβος
Υπάρχει νομική αντιπαράθεση. Το πιο πιθανό είναι να έχει πάρει ασφαλιστικά μέτρα ως προς την χρήση του ονόματος Dream Theater ο Mike. Κοινώς μπορεί αν δικαιωθεί ως τέλους να τους αναγκάσει να του δώσουν αποζημίωση ή/και να αλλάξουν το όνομα.
Δεν βρίσκω το λόγο όμως για τον οποίο αυτό τον κάνει “χειρότερο άνθρωπο”. Και να λένε “οπαδοί των Theater” στον Portnoy αυτός είσαι και λοιπά συνεχίζουν να μου φαίνονται “κάπως”. Ας μην επεκταθώ και νομίζει κανεις ότι κάνω προσωπικές επιθέσεις. Συνεχίστε το δράμα και τις ηθικολογίες.
Shadow δεν διάβασα ολόκληρα τα post σου, αλλά σε γενικές γραμμές αντιμετωπίζεις σωστά το θέμα.
__Φίλε Σταργκέιζερ, κατ αρχάς, μέρα με τη νύχτα τα δύο ποστ σου. 8)
__Σε αυτό τείνω να συμφωνήσω κατά 90% και το βρίσκω συνολικά εξαιρετικό. :thumbup:
__Οχι γιατί συμφωνεί με την άποψή μου, ίσα-ίσα που διαφωνώ σε σημεία και θα το αναφέρω παρακάτω, αλλά για το τρόπο γραφή, την οπτική, τη αντικειμενικότητα που προσπαθείς να κρατάς και κρατάς, όλα. Πάμε και εκεί που διαφωνώ:
1].
__Το αν δίνει συνέχεια ο Μάικ (επειδή διεκδικεί τα δικαιώματά του?! come on!!) και αν δεν τον παίρνει… ε, δε το νομίζω. Ειδικά όπως μιλάει στην τελευταία του συνέντευξη που παράθεσε ο φίλος “μουσουργός”, και δεδομένων όλων αυτών που έγραψα, εγώ διαφωνώ. Και νομίζω ότι κι εσύ δεν πολυσυμφωνείς με βάση τα όσα διαβάζω να έχεις γράψει…
__Σίγουρα, τον πονά και αντιδρά λάθος (π.χ. κάτι ανώριμα λάικ σε φέισμπουκ κλπ), αλλά… μέχρι εκεί. Σιγά μην αφήσει τον Λα Μπρι να βγάζει χολή (ενώ για το “αστυνομία των Θίατερ” που είπε ο Ρούντες, είδες τι δήλωσε “έχει δίκαιο”) και να λέει ότι προσπαθούσε να ΚΛΕΨΕΙ την προσοχή αντί να κοιτάει να γκουβάρει! ποιός, ο ΜΕΤΡΙΟΣ φροντμαν και με μεγάλο ιστορικό κακής απόδοσης και φάλτσων, θα μιλήσει για τον παικτικά άψογο και εξαιρετικό φρόντμαν (και στο κάτω-κάτω σε αυτή την μπάντα όλοι τον ακούνητο έχουν καταπιεί, πάλι καλά που ο μάικ ξεσήκωνε και το κοινό στα λάιβ -και πάλι μετρημένος ήταν)…
2].
__Στο άλλο που λες ότι είναι κολλημένος με τα μεγάλα τραγούδια… ε? Στο Κάουντ οφ Τάσκανυ δεν παίζει στο 1/3 ή 1/4 του τραγουδιού (οπότε δε το “ξεχυλώνει” αυτός), αλλά και το Κάουντ και το Οκταβάριουμ θεωρώ πως είναι ΤΡΑ-ΓΟΥ-ΔΑ-ΡΕΣ και δε θα τα ήθελα δευτερόλεπτο μικρότερα (άσε που το Οκταβάριουμ σου κλείνει με το μάτι με τη διάρκειά του -χεχε… γενικά άλλο ένα κόλλημα του Μάικ, να σου κλείνει το μάτι με “συμπτώσεις” σε χρόνους, σε ακόρντα ή νότες που κλείνουν ένα τραγούδι και ανοίγουν άλλο είναι ακόμα ένας λόγος που λατρεύτηκαν τόσο οι Θίατερ). Άλλα μεγάλα τραγούδια, το Change Of Seasons και το δεύτερο cd του 6DOIT (που όμως είναι χωρισμένο σε πολλά μικρότερα άρα δεν πιάνεται /κουράζει τον ακροατή, άσε που υπάρχει ΚΑΙ το πρώτο cd με “κανονικά” προγκ κομμάτια)… αυτά μου έρχονται… Και είναι ΟΛΑ ΕΠΗ… άρα, ποιά εννοείς και τι κολλημένος, χάρη μας έκαναν οι θίατερ με αυτά τα κομμάτια! :lol: πάντως κάτι 7, 9 και 11 λεπτά, ε, για προγκ είναι μια χαρά νορμάλ επιλογές, δε τα προσμετρώ καν για ‘μεγάλα’.
3].
__Τέλος, λες ότι τα κατάφεραν καλύτερα απ’ αυτόν απ’ ότι στους 2-3 τελευταίους δίσκους… Χμμμ, ΕΜΠΟΡΙΚΑ? ΟΧΙ. Σίγουρα όχι, γιατί αυτή η στροφή από το ΤΟΤ ήταν που τους πήγε εκεί που είναι. Ως γούστο, δεν ξέρω… Θα δείξει, γιατί εγώ μόνο από το Σιστεμάτικ έχω να λέω ότι προτιμώ να ακούω (ΝΑ ΑΚΟΥΩ, όχι αν είναι καλύτερα ποιοτικά /καλλιτεχνικά… και ο Μπετόβεν είναι καλύτερος καλλιτεχνικά από τους Γκριν Ντέι, αλλά πιο συχνά ακούω τους δεύτερους) τον τελευταίο προς στιγμή. Οσο βαριέμαι να ακούω συχνά το The answer lies within, τόσο σχεδόν βαριέμαι και το Far From Heaven (ενώ το αντίστοιχό του, το Wait For Sleep το λιώνω συχνά). “Ποιοτικά” ναι, σίγουρα ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ /ΕΙΚΟΝΑ τα κατάφεραν καλύτερα απ’ ότι εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια. Αλλά ακόμα κι αν -επειδή βλέπω να συμφωνούν μαζί σου οι περισσότεροι- δεχτώ ότι τα κατάφεραν καλύτερα σε όλα τα ταμπλό, είναι επειδή έφυγε ο ντράμερ Πορτνόι…; ΔΕ νομίζω (για να μην πω ίσα-ίσα). Είναι επειδή έφυγε ο παραγωγός Πορτνόι…; Ναι σε μεγάλο βαθμό, τα λέγαμε χρόνια, πάρτε εξωτερικό παραγωγό, όχι άλλο Πετρούσι και (δυνάστη) Πορτνόι. Μήπως όμως είναι και γιατί ΕΠΕΙΔΗ ακριβώς βρήκαν την ευκαιρία και τολμήσαν να ανανεωθούν και ένιωσαν ότι έπρεπε επιτέλους να αποδείξουν πράγματα…; Ω ΝΑΙ! Προσωπικά δε πιστεύω ότι αν π.χ. έμενε ο Πορτνόι αλλά έκανε παραγωγή ΜΟΝΟ ο Πετρούτσι θα είχε τολμήσει ο Πετρούτσι να τους ανανεώσει τόσο και θα είχαν επιτέλους προσπαθήσει και οι υπόλοιποι περισσότερο… Τα είπαμε, προπονητές του καναπέ, γκρινιάζουμε για αυτόν που οδηγεί αλλά έχουμε βολευτεί κι εμείς στο να τα κάνει όλα ο άλλος.
__Στο τελευταίο δε διαφωνώ μαζί σου, απλά ήθελα να τονίσω λίγο και την άλλη πλευρά του νομίσματος, ΠΟΥ ΟΧΙ, δεν την πιστεύω αυτή ως μόνη αλήθεια. Μόνο ως συμπληρωματική.
__
[B]υ.γ.[/B] εγώ πάντως περιμένω το επόμενο με αγωνία, τώρα που τους δείξαμε ότι επικροτούμε τις αλλαγές, τον παλιό καλό ήχο αλλά και νέα στοιχεία και ότι γουστάραμε τον Μαντζίνι. περιμένω ακόμη πιο πολλά απ’ όλους (και ένα db κάτω τα πλήκτρα και ένα πάνω τα ντραμς και το μπασο) και κυρίως να αφήσουν τον Μάντζινα να κάνει “his thing”…! πιστεύω πως ΑΝΕΤΑ μπορούν να μας δώσουν πολύ(!) καλύτερη δισκάρα απ’ το τελευταίο, ειδικά αν ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ πολύ (όπως καναν παλιά). Τώρα θα είναι χαλαροί, σίγουροι και δεμένοι. για να δούμε πραγματικά τον νέο ντράμερ (αν στους θίατερ δω πάλι τον ντράμερ σε δεύτερο ρόλο, θα ξενερώσω, δεν είναι “θίατερ” αυτό).
Το σήριαλ συνεχίζεται…
Η τελευταία του δήλωσει από το φόρουμ του.
First of all, I did NOT sue them…and second of all, I DESPERATELY tried to discuss matters with them personally to avoid ANYTHING LIKE THIS and yet THEY insisted on ONLY using lawyers…so my lawyers filed those papers (BACK IN APRIL mind you) as that was the position they chose to take…if the band wouldve talked to me, it wouldve NEVER come to that!!!
All that aside, this was 6 months ago…so yes indeed, we have all moved on since then…
I’m still really not allowed to discuss any of this publically, but I feel everybody’s hasty and half-truth filled witchhunt yesterday deserves to be addressed to help at least try to clear my name and reputation that was so wrongly tainted by yesterday’s false conclusions…
The fact is, when you have a band (or a corporation or marriage) for 25 years there are business and financial things that need to be sorted out behind the scenes…however, it was incredibly LAME of Blabbermouth to exploit these private issues and divulge personal information that is clearly nobody’s business other than our own.
They are creating hate and negative propaganda and poisoning the minds and spirits of music fans around the world…shame on them.
MP
25 χρόνια γάμος είναι μέγαλη περίοδος τελικά για να κλείσει έτσι “αναίμακτα”