__1ον, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ συνέντευξη, μπράβο σ’ αυτόν που την πήρε, ίσως η καλύτερη του Πορτνόυ, κατάφερε και του έβγαλε πολλά & με πολύ ωραίο τρόπο, χορταστική, τολμηρή και ζεστή. Ευχαριστούμε τον φίλο Mousourgos που την μοιράστηκε! 
__2ον, ελπίζω όλοι εσείς που κράζεται και βρίζετε (:-s#-o) να την έχετε διαβάσει πρώτα…
__3ον, φίλε Στάργκέιζερ, έχεις φοβερό γούστο στη μουσική (ειδικά για την ηλικία σου) και ευτυχώς την ψιλιάζεσαι κι εσύ και λες θα σχολιάσω και αύριο γιατί τώρα μάλλον υπερβάλω λόγω απογοήτευσης, αλλά… λες πολλές βλακειούλες/χοντράδες… πιο πολύ ως τρόπος /θυμωμένος-πληγωμένος τρόπος σκέψης… Αλλά είπαμε, για 16, πάλι ώριμα το χειριστικές.
__4ον, φιλε Πάνο… chill!
Υπερβάλεις μαν και στεναχωριέσαι πολύ πιο απ’ ότι θα έπρεπε.
__5ον, τα έχω γράψει διάσπαρτα, αλλά ας τα ξαναπω εδώ όσο πιο σύντομα μπορέσω:
__ΜΗ ΨΑΡΩΝΕΤΕ. ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΠΑΘΟΣ, ΔΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ.
__Αρχικά, διαβάστε από πού προέρχεται το λινκ που διαβάζετε… ROADRUNNERRECORDS.COM/mpla-mpla-mpla… Μήπως είναι η εταιρεία (ΕΤΑΙΡΕΙΑ) των Θίατερ…; Διαβάζουμε αντικειμενικές ειδήσεις από την εταιρεία που θα χεστεί στο τάληρο από τα έσοδα των Θίατερ; Και θα χεστεί ακόμα περισσότερο αν δεν δώσει μερίδιο ΚΑΙ στον Μάικ? Και θα χεστεί ακόμα περισσότερο αν συνεχίσουμε (όπως κάνουμε μήηηηηνες τωρα με τα σιριαλάκια της και το “αψογο” μάρκετινγκ της) να κουβεντιάζουμε για τους Ντριμ Θίατερ…;
__Μήπως είναι η ίδια εταιρεία που έβγαλε “ντοκιμαντέρ” (κακοποίηση του όρου, το ντοκιμαντέρ προάγει την αντικειμενικότητα, δεν είναι “αμέρικαν άιντολ” που προάγει τις πωλήσεις και το προφίλ μιας μπάντας), στο οποίο όλοι έκπληκτοι πέφταν απ’ την συννεφούπολη όταν ο Πορτνόι τους έλεγε “μουσικά έχουμε μείνει στάσιμοι”, “οι σχέσεις μας όσο πάνε χαλάνε /αποξενωνόμαστε” και όλοι δήλωσαν πως “μας ζήτησε παύση για 5 χρόνια” με τρομερή υποκριτική στο “πρόσωπο που σοκάρεται” (μετά δίδαξαν και τον Μαντζίνι πώς να το κάνει όπως απολαύσαμε όλοι)… ΤΟΥΜΠΕΚΙ όμως από τα αδέρφια για 25+ χρόνια του Πορτνόι για το ότι στο τέλος τους είπε, “έστω, για 1,5 χρόνο ή λιγότερο, λίγο να φρεσκάρουμε τις σχέσεις και τη μουσική μας”. Μήπως;
__Μήπως είναι η ίδια εταιρεία που κλείνει τις συνεντεύξεις στους Θίατερ (και πιθανόν -δηλαδή ξέροντας τα πραγματα από μέσα βάζω χέρι στην φωτιά, όχι “πιθανόν”- συμβουλεύει τους Θίατερ πως να χειριστούν καταστάσεις. και αν ήταν πιο μικρή μπάντα θα τους έλεγε “θα πείτε αυτά και αυτά” ή “προσέξτε τι θα πείτε” με απειλητικά φιλικό βλέμμα)…; Και στις οποίες συνεντεύξεις συνεχίζεται από κάποιους η διαστρεύλωση, η χολή και το ψέμα τύπου “5 χρόνια ή τίποτα”, “έστειλε πρώτα αυτός τον δικηγόρο και οι καημένοι εμείς απαντήσαμε /αμυνθήκαμε απέναντι στην τρελή του απαίτηση να αξιώνει δικαιώματα σε αυτά που φτιάξαμε τόσα χρόνια” και “όχι δεν μας έχει μιλήσει από τότε” κλπ…
__Ο δικηγόρος που πρώτοι οι θίατερ του πέταξαν στην μάπα όταν προσπάθησε ο Πορτνόι να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον παιδικό του φίλο Πετρούτσι για την πιθανότητα να γυρίσει στην μπάντα και να κουβεντιάσουν τωρα που έφυγε πώς θα κανονίσουν τα ζητήματα των δικαιωμάτων κλπ, μιας και υπάρχει και η Ystejam κλπ…; Αυτόν τον ξεχνάμε; Το ποιος ήταν αυτός που έχει τρέξει γι’ αυτή την μπάντα, που έκανε ΤΑ ΠΑΝΤΑ (χωρίς έξτρα μισθό), που έχει ΠΑΡΑΓΕΙ (άρα έχει και δικαιωματικά τα… δικαιώματα) όλα τα έξτρα βίντεο, επίσημα μπούντλεγκ κλπ… Το σε ποιόν χρωστάει αυτή η μπάντα και ότι πήρε το πρώτο συμβόλαιό της, και ότι έγινε γνωστή (και πήρε τα επόμενα), και ότι έμεινε ενωμένη και ανεξάρτητη από τις επιταγές των δισκογραφικών (και έτσι κάπως βγήκε και το Scenes) και είχαν μετά πλήρη ελευθερία και ότι τα τελευταία χρόνια γίναν ΠΟΛΥ πιο γνωστοί και εμπορικοί και κερδοφόροι…;
__Γιατί, μπορεί να του το καταλογίζουμε και εμείς οι οπαδοί ως αρνητικό, μπορεί και οι ίδιοι οι θίατερ να βιάστηκαν να πετάξουν εμπορικά του στοιχεία των τελευταίων δίσκων (ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ, απλά τα έκρυψαν πιο καλά, έβαλαν περισσότερο γούστο, κάναν επιστροφή στις ρίζες -[U]ότι πιο σέιφ[/U]- για να φέρουν πίω /πάρουν μαζί τον σκληρό πυρήνα των παλιών /πιστών οπαδών αλλά να κρατήσουν και όλους αυτούς που έφερε ο Πορτνόι -έχω πολλές τέτοιες φίλες και φίλους- π.χ. built me up, break me down κανεις?), ΑΛΛΑ, αυτός ήταν και ο λόγος που πέταξαν τον Πορτνόι απ’ έξω, ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ έχει μεγαλώσει πολύ για αλτρουιστικές μπουρδίτσες 1,5 χρόνια παύση ή έστω για την καλλιτεχνική ανάγκη /κόλλημα /βλακεία του καθενός να ζητάει παύση. Κλείνει η Φορντ το εργοστάσιο για 1,5 χρόνο; Βλακείες θα λέμε…;
__Κοιτάξτε, αν πάμε στα αρνητικά του Πορτνόι, ουυυυ, έχω να ανεφέρω ΠΟΛΛΑ, αλλά μη τρώμε και [U]ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ[/U], ΤΗ ΦΟΛΑ. Είναι μια μεγάλη επιχείρηση όλο αυτό. Καλός ή κακώς. Θα μπορούσε να ήταν περισσότερο καλλιτεχνικό όραμα, αλλά λυπάμαι, δε φαίνεται να είναι.
__Αν λοιπόν ο οπαδός ξενερώσει, είτε γιατί έφυγε ο ντράμερ ιδρυτικό μέλος, ψυχή, οργανωτής από τα φόρουμ μέχρι τις πλέιλιστ και τα μπούντλεγκς, είτε γιατί υπάρχει ξεκατίνιασμα, είτε γιατί φαίνεται πως και οι εναπομείναντες δε του μιλήσαν /μιλάνε (εκτός του Ρούντες) και του στέλνουν τον δικηγόρο, ή δε ‘θέλαν να στηρίξουν τον Πορτνόι σε αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής του (μη ξεχνάμε ότι είχε πρόσφατα μείνει πλέον ορφανός ΚΑΙ από τους δύο γονείς του πλέον, είχε πεθάνει ο πατέρας του και “νονός” της μπάντας) αλλά συνέχισαν την επιχείρηση χωρίς αυτόν ΑΝΕΤΑ και κάναν και ολόκληρο σίριαλ για τον ποιός θα είναι ο επόμενος, και αν πάρει ο οπαδός αυτός πόσο τραγελαφικό και στημένο ήταν αυτό το σίριαλ σε πολλούς τομείς (π.χ. άνοιγμα σε πιο extreme metal κοινό [I]{λέμε με Ντέρεκ[/I]} άνοιγμα σε πιο τζαζ ροκ φιούσιον κοινό [I]{λέγε με Βίρτζιλ}[/I] και άνοιγμα /γλύψιμο στο λατινοαμερικάνικο τεράστιο κοινό [I]{λέγε με ντράμερ των ΑΝΓΚΡΑ}[/I] και ας αφήσω τον Πίτερ απ’ έξω [I]{και ο “μικρός” ωραίο μέταλ άνοιγμα και αυτός}[/I], ε, όταν τους περισσότερους που καλείς δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να τους έπαιρνες, γιατί τους φώναξες…; για τον λόγο που ήρθαν και αυτοί, χεχε, για δημοσιότητα… σπουδαία καλλιτεχνική προσέγγιση), τι κίνδυνος υπάρχει…; Να κατεβάσει παράνομα το cd o πικραμένος /τσατισμένος /αδιάφορος πλέον /ξενερωμένος οπαδός, και να ΜΗ το αγοράσει, να μην αγοράζει μπουζάκια και μπιχλιμπίδια που θα τα φορούσε περίφανος και να μην έρθει ίσως και στη συναυλία…
__Και κλείνοντας, ΧΙΛΙΑ άδικα έχει ο Πορτνόι, όπως και χίλια δίκαια… Και τόσα χρόνια, είχε ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ανόητε οπαδέ πόσο νοιαζόταν για εσένα, το όραμα της μπάντας και να είσαι εσύ χαρούμενος έστω κι αν αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να ξέρει αναπάσα στιγμή ΟΛΟ τον κατάλογο των θίατερ απ’ έξω για να μη και τυχόν πας σε συναυλία τους μετά από 3-4 χρόνια και τύχει να ακούσεις το ίδιο πλέιλιστ. Μην ακούσεις δύο δίσκους των θίατερ και έχουν ίδιο ύφος (πόσο “εύκολο” θα ήταν να γράφουν σέιφ Ι&Wpart II, SFAM partII κλπ… όπως απέδειξαν οι Θίατερ με το ADTOE θα τους ήταν ΠΟΛΥ εύκολο, γιατί στο ADTOE το έκαναν εξαιρετικά και όχι “αντιγράφοντας”… άλλες μπάντες θα είχαν αφήσει μέχρι και τις ρυθμίσεις των ενισχυτών ίδιες). Μην νιώσεις ότι έγιναν σούπερσταρ και σε γράφουν (μέχρι και στο φόρουμ μπορεί να ρωτούσες κάτι και να σου απαντούσε ο φάκιν-γκαντ-εχω-σαρώσει-εδώ-και-χιλιάδες-χρόνια-ότι-βραβείο-υπάρχει-Πορτνόι) και πολλά άλλα… “[B][I]Everything is Never Enough[/I][/B]”
__Αν έκανε λάθη; [U]φυσικά[/U]. Οταν κρατάς το τιμόνι, κάνεις και λάθη. Αν κάθεσαι στο πίσω κάθισμα, ναι, είσαι άσφαλτος.
(και “άσφαλτος” /“πάτωμα” αν κάνεις και δηλώσεις που δε θα έπρεπε)
__Και στο κάτω-κάτω, τα τελευταία ΛΙΓΑ χρόνια ήταν που έκανε ίσως πιο πολλά λάθη και είχε αλλάξει η συμπεριφορά του… Και πάλι εκτός ότι εμπορικά όμως αυτά σε γιγάντωσαν ακόμα πιο πολύ(!), οκ, για τη συμπεριφορά έχετε φυσικά δίκαια, αλλά, ξεχνάμε δηλώσεις ΛαΜπρι ότι όταν είχε πρόβλημα με τη φωνή του, ένιωθε άσχημα και είχε αλλάξει η συμπεριφορά του και ήταν χάλια κλπ; Ε, ο άλλος περνάει τη δική του κρίση, πέθανε ΚΑΙ ο πατέρας του, είναι μπερδεμένος, μη τον αδειάζεις έτσι… Ή έστω, μη βγαίνεις μετά και βγάζεις ξυνίλα επειδή τώρα σε παίρνει, μη κάνεις εστω αρχικά που το πράμα καίει άσχημες δηλώσεις και μη λες και ψέμματα… Και ας φερόταν το τελευταίο διάστημα ο άλλος σαν κόπανος, ξενέρωτος, ξενερωμένος /κουρασμένος, απόμακρος ή όσα λέγονται…
__Και μη τρώτε /με όλοι εμείς κουτόχορτο από το σάιτ της ΡόαντΡάννερ ή αυτούς που έχουν να χάσουν κάτι ($$$) όταν κατηγορούν κάποιον ότι τολμά και αξιώνει να έχει οικονομικό όφελος από μία (μεταξύ άλλων) εμπορική επιχείρηση που αυτός πίστεψε, ίδρυσε,έστησε, έτρεξε, διαφήμισε, έθρεψε, γιγάντωσε, έσπρωξε και δούλεψε πιο σκληρά και πιο πολλές ώρες γι’ αυτήν απ’ ότι ΟΛΑ τα υπόλοιπα μέλη που πέρασαν από αυτή την μπάντα μαζί…
[INDENT]"[FONT=“Comic Sans MS”]Ελα αγάπη Λαμπρούκο, ο Μάικ είμαι <3
…α, το σηκώσατε εσείς, ο δικηγόρος του, α, οκ, έλα τζουτζούκο, πες τα παιδιά ότι δε γαμιέται που με αδειάσατε έτσι μετά τα όσο πρόσφερα στη μπάντα, γάμα και τις δηλώσεις και τα ψέμματα ή το πως με παρουσιάζετε δημόσια, γάμα και το ότι γκρινιάζετε ΤΩΡΑ για μία κατάσταση που υπήρχε 100 χρόνια και ποτέ δεν κάνατε κάτι να την αλλάξετε, ξέρετε τι; αποφάσισα πως ο Ρούντες που μας είχε ρίξει χυλόπιτα και μετά ήρθε στην μπάντα στα μισά της διαδρομής της και βρήκε και το μισό SFAM έτοιμο, ο Λαμπρούκος που κόντεψε να διαλύσει τη φήμη της μπάντας στα λάιβ και για καμιά 10+ χρόνια τραγουδούσε σα κατσίκι ενώ τώρα το μουνάκι που έφυγα έχει πάρει τα πάνω του και κόντεψε να μας διαλύσει την μπάντα και έδιωξε πόσο κόσμο, ο Μαϊάνγκ που ήμασταν αδέρφια και τα παιδιά και οι γυναίκες μας είναι φίλοι και μένει 2 λεπτά απ’ το σπίτι μου με έχει γραμμένο ένα χρόνο τώρα σχεδόν και που ο καλύτερος φίλος μου στον κόσμο όταν είχα ανάγκη μου γύρισε τον πλάτη και μου είπε “[I]οκ, φύγε, εγώ δε μπορώ να σβήσω τις μηχανές της μικρής μας αυτοκρατορίας για 1,5 χρόνο ή λιγότερο για χάρη σου[/I]” και μετά όταν τον έψαξα έβαλε τον δικηγόρο του να μου μιλήσει, είναι γαμώ τα παλικάρια. Γι’ αυτό, παρόλο που έχω δουλέψει πιο πολύ απ’ όλους γι’ αυτή τη μπάντα που δίνει ψωμάκι σε όλους -ναι, και σε εσένα βρωμιάρη δικηγόρε- αποφάσισα να σας χαρίσω το μερίδιό μου. Αγάπες και λουλούδια! Α και πες τα παιδιά, μη χαθούμε, να βγούμε για καφεδάκι! c-ya![/FONT]"[/INDENT]