O Tricky στην Ελλάδα 21,22,23 Ιανουαρίου

Η τελευταία του δουλειά με τίτλο ?Μixed Race? εξερευνά για άλλη μία φορά τον υπόκοσμο. Στο βίντεοκλίπ του πρώτου single o Tricky πρωταγινιστή ως μποξέρ τον οποίο απειλούν για να ?ρίξει? τον αγώνα. Αλλά όπως και στην ζωή του, ο Tricky παραμένει μαχητής.

Οι εμφανίσεις του Tricky πάντα αποτελούν αντικείμενο συζήτησης τόσο πριν όσο και μέτα. Η πρώτη επί ελληνικού εδάφου, στο Ρόδον το 1996, ήτανε μόνο η αρχή.

Η μυσταγωγία που δημιουργεί αυτό το Knowle West Boy ? το όνομα αυτό αντιπροσωπεύει τόσο το τόπο γεννήσως του όσο και τον τίτλο δισκογραφικής του δουλειάς ? είναι μοναδική. Ο Tricky αν και ξεκίνησε την καριέρρα του από την ίδια κολλεκτίβα που γέννησε τους Massive Attack και τους Soul II Soul αποφάσισε να ακολουθήσει δρόμους πιο σκοτεινούς.
Η δισκογραφική του παρουσία, εξάλλου, έχει καθαρά το ?άρωμα? των δρόμων του Bristol και διακατέχεται από ένα «σκότος που εμψυχώνει, μία χαρμοσύνη μελαγχολία». Το ντεμπούτο του ?Maxinquaye? παίρνει τον τίτλο του από το όνομα της μητέρας του Tricky η οποία αυτοκτόνησε όταν ο ίδιος ήταν μόλις 4. Παρ? όλα αυτά ο ίδιος ο Tricky αποφεύγει τον χαρακτηρισμό trip-hop αν και όπως λέει «όσο πιο μακριά και να τρέξω [αυτός] είναι ακόμα εκεί»

Στις 21,22 και 23 του Γενάρη λοιπόν θα βυθιστούμε στο σκοτεινό και ανήσυχο πνεύμα του Tricky και θα καταλάβουμε γιατί αυτός ο γεμάτος αντιθέσεις καλλιτέχνης είναι τόσο αγαπημένος στην Ελλάδα.

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου ? Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη
Σαββάτο 22 Ιανουαρίου ? Gagarin 205, Αθηνα
Κυριακή 23 Ιανουαρίου ? Πολυχώρος Πολιτεία, Πάτρα
Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά στις 30 Δεκεμβρίου.

Τιμές εισιτηρίων: 30 & 35? Αθήνα, 25 & 30? Θεσσαλονίκη και 20, 25 & 30? στην Πάτρα.

Σημεία προπώλησης:

Αθήνα: TicketHouse, Public και www.ticketpro.gr
Θεσσαλονίκη: Μετρόπολις, Tickethouse Θεσσαλονίκης και www.ticketpro.gr
Πάτρα: Everest, Μusical, Discover Παπασωτηρίου, Mojo Radio και Ευοι Ευαν (Ριο) και www.ticketarena.gr

ΦΡΑΓΚΑΤΟΙ οι Αθηναίοι λοιπόν.

Ωραία φάση θα ναι αυτή 8) Να φέρει και την pjharvey να γινει τσι πουτάνας :stuck_out_tongue:

επειδη δεν ασχολουμε πλεον με αυτο το ειδος οπως παλια δεν νομιζω να παρεβρεθω…αν ηταν το 20 που λεει στην Πατρα μπορει,αλλα οχι και 30 και 35…αν και θα γουσταρα να τον δω live…δεν πειραζει next time

ο τελευταίος του δίσκος είναι μούφα από τις λίγες.και έχει να κυκλοφορήσει καλό δίσκο από το “juxtapose” του 1999.αλλά είναι ο tricky.από τις μεγάλες μόρφες του trip hop των 90’s.λογικά εκεί θά’μαστε.

εεεεεεεεεεεπ!!! και το επομενο τι ειναι?? κακο η μετριο? :?

έχει το ‘evolution revolution love’, αλλά γενικά ακούγεται κάπως αποπροσανατολισμένος στα 00’s.σαν να μην μπόρεσε να προσαρμοστεί ποτέ.από το “blowback” και μετά, κάθε δίσκος είναι και χειρότερος.και αυτό πάντα σε σχέση με τα αριστουργήματα των 90’s.

μετα το blowback ομως! ετσι ναι! συμφωνω στα υπολοιπα :slight_smile:

Από τα λίγα live που έχω κλάψει τα λεφτά μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάνει συναυλίες όταν είναι προφανες οτι δεν τις γουστάρει

και πάλι όμως, είναι αρκετά άνισο σε σχέση με τους δίσκους που έβγαλε στα 90’s.το ότι πάντως από εκεί και πέρα άρχισε ο μεγάλος κατήφορος, είναι γεγονός…
αν ξέρει κανείς από ποια περίοδο είναι τα setlists του ας το ποστάρει λοιπόν, για να κάνουμε και τα κουμάντα μας…

You Don’t Wanna

Really Real

Puppy Toy

Murder Weapon

Council Estate

Pumpkin

Ace Of Spades
(Motörhead cover)

Overcome
Gangster Chronicle
(London Posse cover)

UK Jamaican

Dear God
(XTC cover)

Bristol to London

Tricky Kid

Black Steel
(Public Enemy cover)

Vent

Encore:

Past Mistake

Ghetto Stars

setlist απο το λαιβ του στο montreal 11-12

thanks φίλος!
χμ, θα μπορούσε να είναι και καλύτερο, αλλά προωθεί τον τελευταίο του δίσκο, οπότε λογικό.θα ήθελα και ένα ‘hell is round the corner’ πάντως…

βασικα θα μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερο…1 κομματι μονο απο το blowback…