O ποιο γελειος νομος!

Η απαγόρευση δια νόμου να πεθάνεις μέσα στο κοινοβούλιο, ψηφίστηκε ως η πιο γελοία διάταξη της βρετανικής νομοθεσίας.

Ο νόμος αυτός μπορεί να ακούγεται άκρως παράλογος, ωστόσο κρύβει μια δόση λογικής, καθώς το κτίριο της βουλής θεωρείται βασιλικό παλάτι, με αποτέλεσμα όποιος πεθάνει εκεί μέσα να κηδευτεί δημοσία δαπάνη. Μέχρι και σήμερα, όταν κάποιος φαίνεται έστω και λίγο αδιάθετος, τον βγάζουν γρήγορα έξω από το κτίριο.
Αν και ο συναγωνισμός ήταν σκληρός, ο νόμος της απαγόρευσης θανάτου εντός του κοινοβουλίου, κατάφερε να καταλάβει την πρώτη θέση στην κατάταξη των γελοίων νόμων, ακολουθούμενος από εκείνον που καθιστά έσχατη προδοσία την ανάποδη τοποθέτηση ενός γραμματοσήμου που απεικονίζει τη βασίλισσα.
Τρίτος στην κατάταξη ήρθε ένας νόμος που εφαρμόζεται μόνο στο Λίβερπουλ, σύμφωνα με τον οποίο οι γυναίκες απαγορεύεται να κυκλοφορούν topless εκτός κι αν δουλεύουν σε κατάστημα πώλησης τροπικών ψαριών. Πάντως, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αρνήθηκε την ύπαρξη τέτοιου νόμου, τον οποίο χαρακτήρισε «αστικό μύθο».
Στην έβδομη θέση βρίσκεται ένας νόμος του 1324, σύμφωνα με τον οποίο κάθε οξύρυγχος ή φάλαινα που βρίσκεται κοντά στις βρετανικές ακτές ανήκει στο μονάρχη, ενώ στη δεκάδα συγκαταλέγεται και ο νόμος του Oliver Cromwell για την καταπολέμηση της λαιμαργίας, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η κατανάλωση κρεατόπιτας την ημέρα των Χριστουγέννων.
Τελευταίος στις πρώτες δέκα θέσεις είναι ένας νόμος, σύμφωνα με τον οποίο οι γυναίκες που βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα έχουν το δικαίωμα να κάνουν την «ανάγκη» τους στα καπέλα των αστυνομικών. Η δημοσκόπηση, την οποία διεξήγαγε το κανάλι UKTV Gold, ζητούσε από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν και τον πιο περίεργο νόμο που έχουν ακούσει εκτός Βρετανίας. Δημοφιλέστερος σε αυτή την κατηγορία αναδείχτηκε νόμος στο Οχάιο των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται να μεθύσεις ένα ψάρι. :lol: :lol: :lol:

Στην Ελλάδα είμαστε καλύτεροι με τον νόμο 3037 απαγορέψαμε όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια θέτοντας έτσι παράνομο (σχεδόν ) το σύνολο του πληθυσμού της χώρας καθώς ηλεκτρονικά παιχνίδια υπάρχουν εγκατεστημένα είτε σε κινητά είτε σε υπολογιστές με windows #-o #-o #-o #-o

Σωστος ο Guardian. Μιλαμε για μεγαλη βλακεια στο κεφαλι των τοτε κυβερνωντων. Αλλα και των επομενων βεβαια αφου δεν τον κατηργησαν…

Η κυβέρνηση εμμένει στις διατάξεις του ν. 3037

 Κι εκεί που τα πράγματα είχαν ηρεμήσει... τσουπ! Ερχεται μια νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και έχει πλέον ισχύ νόμου, με την οποία απαγορεύονται τα παιχνίδια στα Internet cafe! Ας δούμε μαζί όλες τις λεπτομέρειες...Του Βαγγέλη ΚράτσαΑπό το PC Master σας έχουμε ενημερώσει πρώτοι και με τον πλέον αναλυτικό τρόπο για όλα όσα έχουν ως τώρα συμβεί σχετικά με την περίφημη «Απαγόρευση παιγνίων» που η κυβέρνηση προώθησε με το νόμο 3037/2002. Ενώ λοιπόν ο θόρυβος είχε καταλαγιάσει και είχε ξεκινήσει η διαδικασία διαλόγου με τα Internet cafe προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με τις διώξεις των ιδιοκτητών τους επειδή οι πελάτες έπαιζαν... Counter-Strike, έρχεται τώρα το «αποτέλεσμα» αυτού του διαλόγου, μια υπουργική απόφαση που αναμένεται να ξαναφέρει και πάλι στο προσκήνιο τις «μέρες του 2002»!

Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία φέρει τον αριθμό 1107414/1491/Τ. & Ε. Φ. δημοσιεύθηκε στο φύλλο 1827 της Εφημερίδας της Κυβέρνησης με ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου 2003 και ικανοποιεί εν μέρει τα αιτήματα των ιδιοκτητών των Internet cafe, ως προς το ότι καθορίζει το πλαίσιο λειτουργίας τους καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα χορηγείται άδεια λειτουργίας στα καταστήματά τους. Κάπου εκεί, όμως, τελειώνουν τα «καλά» και αρχίζουν τα... άσχημα νέα!

Αρθρο 1, παράγραφος 2βVI: Εντός των Internet cafe πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 2 πινακίδες σε εμφανή σημεία που να αναγράφουν «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ».

Στοιχήματα εντάξει, συμφωνούμε. Παίγνια, όμως; Τι θέλει να πει ο ποιητής; Κουράγιο, θα τα δούμε όλα στη συνέχεια...

Αρθρο 1, παράγραφος 3α: Οι υπολογιστές των Internet cafe, που φέρουν πλέον την επίσημη ονομασία «επιχειρήσεις προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου», «πρέπει να είναι τοποθετημένοι σε εμφανή σημεία, με τη μορφή της εργοστασιακής τους παραγωγής, δηλαδή κεντρική μονάδα Η/Υ, οθόνη, πληκτρολόγιο, «ποντίκι». Δεν επιτρέπεται να είναι τοποθετημένοι σε κουβούκλια και συνδεδεμένοι με κονσόλες, χειριστήρια, κουμπιά (πλήκτρα) κ.λπ.»

Joysticks και gamepads λοιπόν τα ξεχνάμε... Πάμε παρακάτω...

Αρθρο 1, παράγραφος η: «Δεν επιτρέπεται εκ μέρους του επιχειρηματία ή του εκάστοτε υπευθύνου των καταστημάτων – επιχειρήσεων προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου, παραχώρηση – ενοικίαση δισκετών, CD κ.λπ. με ηλεκτρονικά παίγνια στους παίκτες – χρήστες των Η/Υ, για χρήση εντός του χώρου των καταστημάτων αυτών ή και εκτός αυτών, καθώς και η εκ μέρους των παικτών χρήση δικών τους δισκετών κ.λπ. με παίγνια στους Η/Υ του καταστήματος.»

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι, σύμφωνα με το νόμο 3037, «ηλεκτρονικά διεξαγόμενο παίγνιο είναι εκείνο για τη λειτουργία του οποίου, εκτός των υποστηρικτικών ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών και άλλων μηχανισμών, απαιτείται η ύπαρξη και εκτέλεση λογισμικού (προγράμματος).»

Να λοιπόν τα ωραία... Ούτε δικά σας παιχνίδια μπορείτε να φέρνετε για να παίζετε στα Internet cafe, ούτε τα καταστήματα μπορούν να τοποθετούν CD με παιχνίδια στα PCάκια τους! Οποιος θέλει να παίξει... σπίτι του και γρήγορα! Εκεί τουλάχιστον μας διευκρίνισαν πως επιτρέπεται να παίζουμε ελεύθερα...

Απαγορεύονται όμως όλα τα παιχνίδια; Ολα μα όλα; Ε, όχι, βρε κουτά! Οι καλοί μας υπουργοί αφήνουν μια διέξοδο στα Internet cafe, όπως διευκρινίζει σαφώς το άρθρο 7:

«Η δήλωση απογραφής για τη χορήγηση άδειας διενέργειας ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων με παιγνιόχαρτα στα ειδικά διασκευασμένα τραπέζια έχει όπως το επισυναπτόμενο υπόδειγμα Γ.»

Ορίστε η λύση! Δεν θα μπορείτε πια να παίζετε Counter-Strike, Warcraft, Unreal Tournament, πασιέντζα στα Windows κ.ο.κ. αλλά η ξερή, η κοντσίνα, ο Θανάσης και η τριανταμία επιτρέπονται! Τι περιμένετε, λοιπόν; Γρήγορα να φτιάξουμε τις νέες clans που θα διαπρέπουν στο παραδοσιακό ελληνικό gaming!

Και, βέβαια, για να μην μείνει καμιά αμφιβολία πως όσοι ιδιοκτήτες Internet cafe επιτρέπουν τη διενέργεια ηλεκτρονικών παιχνιδιών στα καταστήματά τους είναι παραβάτες, έρχεται ως καταπέλτης και το άρθρο 5, παράγραφος 1, που διευκρινίζει:

«Εάν διαπιστωθεί η διεξαγωγή ή εγκατάσταση απαγορευμένου κατά τις διατάξεις των άρθρων 2 και 3 του ν. 3037/2002 παιγνίου, συντάσσεται από τα ελεγκτικά όργανα (Αστυνομικές Αρχές, Λιμενικές Αρχές και Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος) Εκθεση Βεβαίωσης Παράβασης (Εκθεση Ελέγχου) στην οποία περιγράφεται συνοπτικά η διαπιστωθείσα παράβαση.»

Η απόφαση συνεχίζει με διατάξεις για τα πρόστιμα, την αφαίρεση αδειών κ.λπ. Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς εδώ είναι πως ρητά μνημονεύονται τα άρθρα 2 και 3 του ν. 3037/2002 όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «απαγορεύεται η διεξαγωγή των υπό στοιχεία β, γ και δ του άρθρου 1 παιγνίων περιλαμβανομένων και των υπολογιστών...», «επίσης απαγορεύεται η εγκατάσταση των παιγνίων αυτών» και «Δεν εμπίπτει στην απαγόρευση που ορίζεται στο άρθρο 2 η εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών σε καταστήματα που λειτουργούν ως επιχειρήσεις προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου. Η διενέργεια, όμως, παιγνίου με τους υπολογιστές αυτούς, ανεξάρτητα από τον τρόπο διενέργειάς του, απαγορεύεται.»

Καμιά αλλαγή, λοιπόν, στα επίμαχα άρθρα, ίσα-ίσα που και η νέα υπουργική απόφαση τα μνημονεύει σαφώς στις δικές της διατάξεις. ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ INTERNET CAFE. Ετσι απλά. Γιατί έχουμε την ατυχία να ζούμε στην Ελλάδα. 

Ε, τώρα που τα γράψαμε όλα αυτά, ας γράψουμε και το πιο ωραίο απ΄όλα: Αν κάποιος ιδιοκτήτης Internet cafe θελήσει να συμμορφωθεί με τις διατάξεις της υπουργικής απόφασης και να διαγράψει από το δίσκο του τα... παράνομα παιχνίδια, τι θα αντιμετωπίσει; Μα, φυσικά, την... αστυνομία, αφού η απόφαση τού το απαγορεύει κι αυτό! Το άρθρο 1, παράγραφος γ, αναφέρει σχετικά ότι:

«Δεν επιτρέπεται η χρήση προγραμμάτων που αποκρύπτουν, διαγράφουν ή τροποποιούν αρχεία (files) ή φακέλους (folders) του Η/Υ.»

Ναι, όπως το διαβάσατε... Ούτε delete, ούτε format! Κι αν εγκαταστήσετε καινούρια Windows, θα κρατήσετε και τα παλιά για... συλλογή! Αμ πώς; Αν και, εδώ που τα λέμε, τα Windows με αυτή τη διάταξη απαγορεύονται τελείως γιατί δημιουργούν temporary files που τα σβήνουν μόνα τους! Παράνομα λοιπόν και τα Windows στα Internet cafe, ψάξτε κύριοι για λειτουργικό που δεν σβήνει αρχεία αν θέλετε να είστε νόμιμοι...

Τώρα, κάποιοι πονηροί από σας μπορεί να σκέφτονται ότι «εντάξει, τουλάχιστον στο Internet μας αφήνουν να μπαίνουμε, άρα θα παίζουμε παιχνίδια εκεί που μπορεί να μη χρειάζονται καν CD». Επ! Σας πιάσαμε! Ο πονηρός νομοθέτης τα σκέφτηκε όλα κι έτσι στο άρθρο 1 παράγραφος στ διευκρινίζει ότι:

«Δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή παιγνίων σε Internet ή Internet Sites που διαθέτουν παίγνια.»

Τι να πούμε τώρα εμείς; Μία λέξη νομίζω πως αρκεί: ΑΙΣΧΟΣ. Για μια ακόμα φορά θα γίνουμε ρεζίλι παγκοσμίως και μάλιστα σε μια περίοδο που περιμένουμε τόσο κόσμο να έρθει στη χώρα μας, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Για μια ακόμα φορά οι gamers πληρώνουν τα σπασμένα για τα φρουτάκια και τους ηλεκτρονικούς τζογαδόρους, χωρίς να φταίνε σε τίποτα... Οσο για τους επιχειρηματίες που άνοιξαν ένα Internet cafe ποντάροντας στα games, ε, αυτοί έπαιξαν και έχασαν. Σιγά τώρα μην τους λυπηθεί το κράτος για την επένδυσή τους. Ας στρώσουν τις τσόχες (που επιτρέπονται) για να μαζεύονται οι συνταξιούχοι της περιοχής για κανένα χαρτάκι. Αυτά τα Internet cafe θέλουν κάποιοι στη σύγχρονη Ελλάδα του 210υ αιώνα...

χεχε εποχές

τότε είχε κυκλοφορήσει και το επικό pc master με εξώφυλλο από σκίτσο του κομιώτι φυλακίστε τους gamers :lol: :lol: :lol: :lol:

 1. Στο Λίβανο, επιτρέπεται στους άντρες να κάνουν σεξ με ζώα, αρκεί τα ζώα
  να είναι θηλυκά. Εάν οι σεξουαλική επαφή είναι με αρσενικό ζώο, επιβάλλεται
  ποινή θανάτου
  (Δηλαδή σε παίρνουν μάτι από μακριά να κάνεις ότι κάνεις με την κατσίκα και
  πλησιάζουν κοντά να δουν μην είναι τράγος?
 2. Στο Μπαχρέιν ένας άντρας γυναικολόγος επιτρέπεται να εξετάσει μια
  γυναίκα, αλλά του απαγορεύεται να κοιτάζει απευθείας στα γεννητικά της
  όργανα κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Επιτρέπεται μόνο να βλέπει μέσω
  καθρέφτη. (Σε κάνει να ελπίζεις ότι δε θα χρειαστείς ποτέ να σε
  χειρουργήσει γυναικολόγος, ε?)
 3. Απαγορεύεται τους Μουσουλμάνους να κοιτάζουν τα γεννητικά όργανα ενός
  νεκρού. (Κάτι ακούσαμε τον τελευταίο καιρό για τη διαθήκη του πώς-τον-λέγαν
  “τρομοκράτη”) Το ίδιο ισχύει και για τους νεκροθάφτες. Τα όργανα λοιπόν
  του νεκρού πρέπει να καλύπτονται μ ένα κομμάτι ξύλο ή ένα τούβλο.
  (Τούβλο?)
 4. Στην Ινδονησία η τιμωρία για τον αυνανισμό είναι αποκεφαλισμός! (Εδώ
  είμαστε!!!)
 5. Στο Γκουάμ υπάρχουν άντρες που η πλήρης τους απασχόληση είναι να
  βρίσκουν παρθένες οι οποίες τους πληρώνουν για να κάνουν έρωτα. Ο λόγος?
  Στο Γκουάμ απαγορεύεται από το νόμο να παντρεύονται οι παρθένες!!!
  (Για να το σκεφτούμε λιγάκι. . . Γιατί δε μας είπαν τίποτα για κάποια
  παραπλήσια έστω δουλειά στον επαγγελματικό μας προσανατολισμό? Αραγε πώς
  θάταν ένα Τμήμα μιας Σχολής τέτοιο? Οι βάσεις που θα πήγαιναν? Πω πω . . .
  !!)
 6. Στο Χονγκ Κονγκ μια απατημένη σύζυγος μπορεί νομίμως να σκοτώσει το
  μοιχό άντρα της, αλλά της επιτρέπεται να το κάνει μόνο με τα χέρια της!!
  Την ερωμένη του συζύγου, κατά τα άλλα, μπορεί να τη σκοτώσει η απατηθείσα
  όπως της αρέσει!
 7. Στο Λίβερπουλ, λέει, επιτρέπεται να είναι τοπλες οι πωλήτριες αλλά μόνο
  σε μαγαζιά που πουλάνε τροπικά ψάρια!
  (Νο κόμεντς!)
 8. Στο Κάλι, στη Κολομβία, μια γυναίκα επιτρέπεται να κάνει έρωτα μόνο με
  το σύζυγό της, αλλά την πρώτη φορά που θα γίνει αυτό, πρέπει νάναι παρούσα
  και η μητέρα της . . . (Τώρα αυτό μήπως σας φέρνει στο μυαλό κάτι με
  ματωμένα σεντόνια που πρέπει να κρεμαστούν στο παράθυρο, πράγμα που
  συνέβαινε [εύχομαι να ισχύει ο παρατατικός] σε πιο κοντινά μας από την
  Κολομβία μέρη?)
 9. Στο Σάντα Κρουζ στη Βολιβία είναι παράνομο ένας άντρας να κάνει σεξ με
  μια γυναίκα και τη μητέρα της ταυτοχρόνως!
  (Τι λέμε τώρα? Γιατί άραγε έπρεπε να φτάσουν να νομοθετήσουν επ αυτού?)
  Και ένα 10ο για να κλείσουμε με Αμερικάνους . . . Θα το αφήσω ασχολίαστο
 10. Στη Μέριλαντ απαγορεύεται να πωλούνται προφυλακτικά από μηχανές με
  κέρμα παρά μόνο εάν η μηχανή βρίσκεται σε μέρη όπου πωλούνται οινοπνευματώδη
  για κατανάλωση στον ίδιο χώρο!!

Λοιπόν τελείωσε θα μαζεψουμε υπογραφές για την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και στην χώρα μας…

Χρόνια πολλά κιόλας mr Elusive_Cure!!!

thanx man… :smiley: