Επιστολή προς On stage σχετικά με το Δελτίο Τύπου για την συναυλία των ZZ Top

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την διοργανώτρια Οn Stage για την συναυλία των ΖΖ ΤΟΡ, της καλύτερης ίσως μπάντας στο ευρύτερο χώρο του blues rock και southern.
Όμως είναι κρίμα να δημοσιεύονται τόσο προχειρογραμμένα Δελτία Τύπου για μπάντες του βεληνεκούς τέτοιων συγκροτημάτων. Πόσο μάλλον δε αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτά αναδημοσιεύονται (copy-paste) απ’ όλα τα ενημερωτικά μέσα στα οποία στέλνονται.

Διόρθωση: Το κομμάτι λέγεται ‘‘She’s just killing me’’. και όχι ‘‘she just killed me’’. Πρόκειται για ένα μάλλον αδιάφορο τραγούδι από το μετριότατο και αποτυχημένο εμπορικά σε σχέση με άλλα LP, Rhythmeen και σίγουρα δεν συγκαταλέγεται στους ύμνους των ΖΖ.

Χωρίς καμία διάθεση για αντιπαράθεση.

Δημήτρης Beer Drinker.

H επιστολή δημοσιεύεται στο '‘www.Rocking.gr’ μιας και η επικοινωνία μέσω e-mail με την On Stage δεν κατέστη δυνατή.

Έχεις απόλυτο δίκιο (με την μόνη εξαίρεση πως εμένα το rhythmeen μου άρεσε, αλλά δεν θα κολήσουμε εκεί).
Τεσπα, ας είναι καλά όποιος αποφάσισε να μας τους φέρει και ας μείνει το μόνο μας παράπονο να είναι το δελτίο τύπου.
Τι να πούμε δλδ για την Didi που διααφήμιζε ραδιοφωνικά τη φετινή συναυλία των Deep Purple με burn και King of dreams; #-o#-o:lol:

Burn και king of dreams???xaaxa δεν ακουσα καμια τετοια διαφημιση να γελασω:lol: NOOBS

Ρε παιδιά ξαναποστάρατε όμως το δελτίο στην κεντρική σελίδα (και καλά κάνατε) αφήνοντας το λάθος που επεσήμανε ο Drinker…[-X
Aς τα δημοσιεύουν έτσι οι ανίδεοι, εσείς έχετε ευτυχώς κόσμο στην συντακτική σας ομάδα που ξέρει να το διορθώσει.
Επίσης διορθώστε και αυτό το “Ο Νότος σε όλο του το μεγαλείο” που γράψατε σε “Τέξας”. Το Τέξας μπορεί να βρίσκεται γεωγραφικά στον νότο αλλά δεν περιλαμβάνεται σε αυτό που ονομάζουμε “νότιες πολιτείες”, είναι κάτι ξεχωριστό -και λόγω μεγέθους και λόγω κουλτούρας- από μόνο του. :wink:
Kαι σίγουρα οι ZZ Top δεν θεωρούνται Southern μπάντα άλλο αν μοιράζονται με αυτές κοινά στοιχεία όπως την αγάπη για τα blues, έχουν περιοδεύσει με νότιες μπάντες στο παρελθόν κλπ.

Έχεις δίκιο, διορθώθηκε και στο νέο δελτίο τύπου ο λάθος τίτλος του κομματιού.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, η κατάσταση είναι κάπως περίεργη με τα δελτία τύπου (γι’ αυτό ακριβώς το λόγο παραθέτουμε και το “Δελτίο Τύπου” στο τέλος του κειμένου). Η κάθε εταιρεία (είτε δισκογραφική, είτε συναυλιακή) έχει άτομα που είναι υπεύθυνα για τη σύνταξη ανακοινώσεων/δελτίων τύπου και θεωρώ ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι “υποχρέωση” του κάθε μέσου να τα ελέγχει λεπτομερώς για ανακρίβειες. Βέβαια εάν κάτι τέτοιο υποπέσει στην αντίληψη μας σαφώς και διορθώνεται (άλλωστε, στο 95% των δελτίων τύπου επεμβαίνουμε για συντακτικά/ορθογραφικά λάθη και για “ευκολότερη” ανάγνωση τους).

Εάν το κείμενο είχε υπογραφή συντάκτη (ή ακόμα κι αν δεν είχε το “Δελτίο Τύπου”) θα είχες απόλυτο δίκιο. Όχι ότι τώρα δεν έχεις, απλά έχω την εντύπωση ότι δε “φταίμε” εμείς :slight_smile:

:slight_smile: To ξέρω πως για τα δελτία δεν φταίτε εσείς. Είμαι σίγουρος πως μέχρι τη συναυλία θα ανεβάσετε και αφιέρωμα στους ZZ Top και πως θα είναι και καλό (Κώστα; Aντώνη; :wink:)
Aπλά όταν κάτι ανεβαίνει στη σελίδα σας -και ας είναι δελτίο τύπου- ο μέσος αναγνώστης λέει “γράφτηκε στο rocking”