Χρήση open source λογισμικού από το κράτος

Εδώ και αρκετό καιρό το ελληνικό forum του ubuntu έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια συλλογής υπογραφών για την χρήση open source λογισμικού από το κράτος.

To link του petition είναι
αυτό και όποιος έχει προβλήματα με την κωδικοποίηση και βλέπει περίεργους χαρακτήρες ας κοιτάξει εδώ

Καλό θα είναι να στηρίξουμε αυτή τη προσπάθεια γιατί δεν υπάρχει σάλιο :stuck_out_tongue:

Καλά έκανες και το postαρες αλλά δε νομίζω να γίνει αυτό ποτέ με τις συμβάσεις που έχει υπογράψει το κράτος με την Microsoft.

Πολυ σωστη κινηση και πρεπει επιτελους να ξυπνησει το κρατος και να υιοθετησει το ανοιχτο λογισμικο.Θα οφεληθει τρομερα!

καλο το petition, αλλα να γνωριζετε πως ηδη εχει αρχισει η ενσωματωση open source στις κρατικες υπηρεσιες, για παραδειγμα, αρκετα υπουργεια εχουν αρχισει τις νεες ιστοσελιδες τους σε Joomla. Το opengov εχει αρχισει μια προσπαθεια συρραφης εργαλειων opensource για χρηση τους απο τις υπηρεσιες, προσφατα η εταιρια πληροφορικης (opensource development) του κολλητου μου κατεθεσε την προταση της για workflow (διαχειρηση εργασιων).

βεβαια εχουμε μελλον μπροστα, και σιγουρα με τις ατασθαλιες των προηγουμενων ετων εχουμε παρα πολλα να μπαλωσουμε (βλεπε TAXIS, ιστοσελιδες δημων κλπ), αλλα ευτυχως βρισκομαστε σε πολυ καλο δρομο. οσο για τις συμφωνιες με τη Microsoft, ενα εχω να πω (αισχος), γιατι και εγιναν παρα τις οδηγιες της ΕΕ και με απ’ευθειας αναθεση εργου το οποιο ηταν αντισυνταγματικο εξ’αρχης. και οταν βγαιναμε online και βριζαμε ολες αυτες τις παρανομιες ειχες απο την αλλη μερια το παπαγαλακι τον Κο Νικο Βασιλακο (βλεπε ΕΕΧΙ- ψηφιακη ελλαδα) να προβαλει ποσο προσοδοφορα και συμφερουσα ειναι για το ελληνικο κρατος η συμφωνια με τη Microsoft.

Εντιτ : και κατι αλλο, το ΠΑΣΟΚ (χωρις να θελω να προβαλω το κομμα) ειχε ξεκινησει αυτην την προσπαθεια πολυ καιρο πιο πριν, και θα φερω για παραδειγμα οχι μονο την ιδια την ιστοσελιδα του που εχει φτιαχτει απο το τμημα πληροφορικης, στις προσφατες εκλογες τοπικων και νομαρχιακων επιτροπων χρησιμοποιουσε xubuntu για τη διαχειρηση των καταλογων των μελων/φιλων. Επισης, ενα ακομα μεγαλο κεφαλαιο σε αυτη την προσπαθεια ειναι ο Κυριος θεοδωρος Καρουνος πρωτομαστορας του opensource community στην Ελλαδα.

Στα σχολεία διδάσκουν ακόμη μόνο windows?

οπως ελεγε και ο περιανδρος στο κωλοκοτρωνιτσι:[SIZE=“7”]ΕΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ[/SIZE]:lol::lol::lol:

Αυτό δεν το γνωρίζω.

Δηλαδή θεωρείς το κίνημα του ελεύθερου λογισμικού αναχρονιστικό; :stuck_out_tongue:

open sourcing our sources. Fresh tactics, now the ball is on our side…

                             Σας καλούμε την Τετάρτη 14.7.2010 και ώρα 18:00 σε εκδήλωση με  θέμα "Πρόγραμμα Διαύγει@: Όλες οι αποφάσεις στο Διαδίκτυο" που θα  διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και  Αυτοδιοίκησης, Πειραιώς 211, Ταύρος (χάρτης-> http://ub0.cc/45/03k   ).

Η ψήφιση του νόμου για το " Πρόγραμμα Διαύγει@-> http://ub0.cc/3C/BQ " εισάγει την υποχρέωση ανάρτησης των πράξεων των κυβερνητικών και διοικητικών οργάνων στο Διαδίκτυο.

Αυτός ο νόμος έχει ξεχωριστή σημασία για όλους όσοι δραστηριοποιούνται στο χώρο του Διαδικτύου, τόσο επειδή η ευρεία δημοσιοποίηση και η πρόσβαση στην πληροφορία μπορούν να διασφαλίσουν τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και την υπευθυνότητα των φορέων άσκησης δημόσιας εξουσίας, όσο και γιατί ένα ευρύ ανθρώπινο δίκτυο από bloggers και εθελοντικές κινήσεις πολιτών συμμετέχουν ενεργά σε συζητήσεις για τη διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα και για ελεύθερη διάθεση της δημόσιας πληροφορίας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση.

Θα συνεχιστεί με παρουσίαση των βασικών σημείων του νόμου ενώ, θα παρουσιαστεί η εφαρμογή λογισμικού για την ανάρτηση των αποφάσεων και θα διεξαχθεί ανοικτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας εδώ: http://doodle.com/2kdgm7yp4mgikc7g