Operation Mindcrime στο Broadway

Για πείτε πως θα το καταφέρουν αυτό.Εγώ θα το προτιμούσα σε ταινία όμως,που να τρέχω αμερική:( :stuck_out_tongue:

Η πρώτη αντίδραση πάντως (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται να αλλάξει) είναι αυτή:

Από ότι βλέπω ακούς "IRON FIST’’…από το θείο ΤΟΜ… (Άσχετο με το όλο θέμα!:D,:p)

δεν στέλνουμε όλοι μαζί κάνα ημέιλ να γίνει ταινία?και να βάλουμε ποστ και σε άλλα φόρουμ:p

Όλοι στον αγώνα αδέρφια… Αξίζουμε μία ταινία και την απαιτούμε…:stuck_out_tongue:

παντως ακουγεται πραγματικα ενδιαφερον!
Το ειχαν κανει κατα καποιο τροπο και τοτε στις συναυλιες, οποτε τωρα μαλλον μιλαμε για κατι καλο!
Εστω και εκει!

ετσι κι αλλιως μου κανει περισσοτερο για θεατρικο παρα για σεναριο ταινιας.

τωρα θα γινω ξυνος αλλα θελω να το πω .Το operation ειναι ανετα στην 10αδα των αγαπημενων μου δισκουν, αλλα δυστυχως εχει κανει και καλο (πολυ καλο) αλλα και κακο στι μπαντα. Αν εξαιρεσει καποιος τη σχετικα παραγωγικη (ποιοτικα εννοω) πενταετια που ακουλουθησε η μπαντα μετα την κυκλοφορια του δισκου, απο τοτε μας εχουν ρημαξει στις πατατες και μενουν στην επικαιροτητα εκμεταλλευομενοι την επιτυχια του Mindcrime ( dvd -full περιοδιες).Σα λατρη του δισκου ποτε δε με χαλασε ιδιαιτερα ,αλλα φαινεται οτι εχει εγκλωβισει τη μπαντα σε φοβερο βαθμο.Μοιαζουν να εχουν παρατησει την προσπαθεια (αφου λυθηκε και το οικονομικο με το EMPIRE:lol:) να γραψουν ενα συγκλονιστικο δισκο ,ο οποιος να ειναι ιδιου επιπεδου με το OM.Εχουν περασει και 20 χρονια,δεν ειναι λιγα… Οπως και να χει καλη ιδεα και μακαρι να ειχα τα λεφτα να πηγαινα

Υ.Γ .Να κανω και τον αιρετικο,παντα στο OM μαρεσε περισσοτερο η μουσικη και τα απιστευτα τραγοουδια (το απιστευτα ειναι λιγο σα λεξη) ,παρα το concept που νομιζω οτι ειναι ελαφρως υπερεκτιμημενο :roll::roll:

Εννοείται - ONKEL TOM FTW! 8)

Εντός θέματος, θεωρώ ότι ο HolyMartyr έχει αρκετά points. Και το λέω εγώ που οι Queensryche είναι μέσα στα 4-5 αγαπημένα μου συγκροτήματα.

Xωρις να συμφωνω με τον Holy martyr μιας και οι Ryche μ αρεσουν και σημερα θελω να πω οτι εχω αρχισει και αηδιαζω με ολη αυτη την εκμεταλλευση…Και προσωπικα ουτε broadway ουτε ταινια θελω απο τον συγκεκριμενο δισκο 20 χρονια μετα…
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

__Ρε παίδες, ξεκολλήστε λίγο… :wink: :slight_smile:

__Δηλαδή το Jesus Christ SuperStar που ανεβαίνει 40 χρόνια τώρα στις θεατρικές (και όχι μόνο) σκηνές όλου του κόσμου και έχει γυριστεί και ταινία και κινηματρογραφηθεί και θεατρική εκδοχή του και-και-και… τι είναι κακό?! Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πού και γιατί κολλάτε…

__Και το JesusCSS, αρχικά ως κόνσεπτ δίσκος είχε ηχοφραφηθεί, όχι ως θεατρική (musical) παράσταση… :wink: 8)

__Γιατί θα πρέπει να συγχέουμε το τι θα κάνουν δισκογραφικά οι Queensryche με το τι θα κάνει ένας θεατρικός παραγωγός /σκηνοθέτης /ηθοποιός κλπ… Δηλαδή όταν μάθαμε πως θα γυριστεί το φάντασμα της όπερας σε ταινία έπρεπε να βγούμε με πανό και να διαδηλώσουμε κατά του Webber που είπε, θα βοηθήσω κι εγώ και αν χρειαστεί θα γράψω και κάτι καινούργιο? Ή έπρεπε να πάμε στις παραστάσεις του έργου στο Λονδίνο και να πούμε "μποοούυ, κατεβείτε γρήγορα απ’ τη σκηνή όλοι και πάτε να πείτε του Webber να γράψει το “ο γιός του φαντάσματος της όπερας: enter the skyladiko” ή και 'γω δεν ξέρω τι…

__Η μουσική (και οι στίχοι) του Operation Mindcrime έχει πάρει το δρόμο της, τον δικό της ξεχωριστό δρόμο… όπως γίνεται με όλα τα μεγάλα έργα αιώνες τώρα… :wink: Let it fly…! 8)

Το πιο ωραιο που μπορει να λεχθει επι του θεματος. :wink:

Δεν μπορω να πω οτι δεν το ειδα με καποιον σκεπτικισμο το θεμα αλλα απο την αλλη αυτο το ενδιαφερον για δημιουργια θεατρικου εργου πανω στο OM ειναι αλλη μια αποδειξη του μεγαλειου του.

Δεν πιστευω οτι οι QR εχουν στερεψει συνθετικα εδω και 15 χρονια λογω της επιτυχιας του ΟΜ. 6 χρονια μετα την κυκλοφορια του βρεθηκαν σε τελειως διαφορετικη φαση απ’ολη αυτην την υπερπροβολη της εποχης Empire και κυκλοφορησαν εναν δισκο-χρυσαφι (Promised Land).

Το ΟΜ αξιζει να γινει γνωστο στο mainstream κοινο και να εκτιμηθει η αξια του και εξω απο τους κυκλους των metal fans. Kατι οπως τα JCSS ή το PotO που αναφερθηκαν απο τον Shadowcaster. Mηπως υστερει σεναριακα και σε βαθυτητα συναισθηματων απο αυτα τα δυο??

Το μονο προβλημα θα ειναι ενα: οτι κατα 99% δεν προκειται η θεατρικη προσαρμογη του να πλησιαζει ποιοτικα τον δισκο.

Δεν μου φαίνεται καθόλου κακή ιδέα, αλλά κι εγώ θα το προτιμούσα σε ταινία. Όταν ακούω τον δίσκο περνάνε συνέχεια εικόνες από το μυαλό μου, με καλή σκηνοθεσία θα γινόταν φοβερό έργο.

Shadowcaster μιλησα εντελως επι του προσωπικου και μονο για τον συγκεκριμενο δισκο…Απλα δεν μ αρεσει η τοση εκμεταλλευση για κατι που ειναι αριστουργημα αλλα γραφτηκε παρα πολυ παλια…Γενικως δεν μ αρεσει η τοση εξωμουσικη εκμεταλλευση καποιων πραγματων.

[FONT=Verdana][SIZE=4]I’ve given my life to become what I am
To preach the new beginning
To make you understand
To reach some point of order
Utopia in mind, you’ve got to learn
To sacrifice, to leave what’s now behind
[/SIZE] [/FONT]
Να το κάνουν θεατρικό, ταινία, βιβλίο και ό,τι άλλο τραβάει. Μήπως πιάσει και κανείς το νόημα.

__Metal, ok, ίσως να μην είναι στα ίδια επίπεδα, αλλά ίσως και ηόλη σκηνοθεσία να το οδηγήσει αλλού, να το απογειώσει σε άλλα σημεία κι έτσι να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι (όπως είχε γίνει π.χ. με τα τότε live που ήταν ένα επίπεδο πάνω απ’ όλα τα άλλα και πιο “θεατροποιημένα”).

__Αλλά όπως και να έχει, δεν έχει σημασία αν αυτή η παράσταση θα είναι αντάξια του δίσκου… ΔΗΛΑΔΗ, έχει να κάνει με την παράσταση και μόνο… την ίδια την συγκεκριμένη παράσταση αφορά αυτό (αλλωστε στο μέλλον μπορεί να υπάρξουν και άλλα ανεβάσματα), ΟΧΙ τον δίσκο, δεν “επιρρεάζεται” ο δίσκος από την παράσταση… Το καλό είναι πως η παράσταση ανοίγει τον δρόμο, τον δρόμο στο άλμπουμ του θεάτρου… :wink: ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛ (το rock έχει μπει εδώ και πολλά χρόνια και αναβίωσε πρόσφατα και με το We Will Rock You που θα έχει και συνέχεια…).

__Μμμ, εμένα τώρα που μου το λες, θυμίζει το ΧΙΙΙ το γνωστό κόμικ, που πρέπει να έχει γίνει (εκτός από βιντεοπαιχνίδι) και ταινία, τουλάχιστον σε διασκευή… Πάντως, είναι πιο δύσκολο να γίνει ταινία, παρά musical. :wink:

__Μα ναι βέβαια, άλλωστε εγώ δε μιλούσα επί προσωπικού. :slight_smile:

__Απλά έβλεπα σε τόσες σελίδες μόνο “αρνητικές” απόψεις, και ήθελα να κάνω ένα σχόλιο προς όλους… Ισως επειδή το βλέπετε εσείς πιο πολύ από την πλευρά του μουσικού τρελαμμένου (δικαίως!) οπαδού του δίσκου και εγώ το βλέπω πιο γενικά, ως θεατής, ή οπαδός της μουσικής ή ηθοποιός π.χ. Τώρα το θέμα της εκμετάλευσης… Δε θα συμφωνήσω -ή όχι ακόμα έστω. Δηλαδή είναι και πώς θα το προσεγγύσουν το θέμα. Δηλαδή, μια χαρά εκμεταλεύτηκαν την ιστορία του Μότσαρτ και την έκαναν ταινία (το “Αμαντέους”), χαίρομαι εκμεταλεύτηκαν την ιστορία και τη μουσική του. Το ρήμα στην προηγούμενη το γράφω με τη θετική του έννοια, γιατί θεωρώ πως ήταν θετικό το αποτέλεσμα.

__Ετσι άλλωστε δε θα έπρεπε να κρίνουμε το κάθε τι? Εκ του αποτελέσματος? Αλλωστε και μόνο η πρόθεση του να γίνει κάτι τέτοιο, νομίζω πως είναι μόνο θετικό, για όλες τις πλευρές (το musical, τη metal, το συγκρότημα…). 8)

EDIT:
__Δεν είχα δει το post του Red Rum (είχα πατήσει reply πρωτύτερα), συνοψίζει σχεδόν όλα όσα έγραψα σε τόσες παραγράφους. 8) Αυτό ακριβώς. 8)