Προςωπικα δεν μου αρεσουν τα extreme φωνητικα σε καμμια μπαντα. Θα προτιμουσα να μην υπηρχαν καθολου χτες οπως δεν υπηρχαν στην προσφατη περιοδεια τους στην Αυστραλια. Δεν καταλαβαινω λοιπον γιατι ηταν χειροτερα σε σχεση με αλλες φορες. Ετσι κι αλλιως το μεγαλυτερο μερος ειναι εφε απο την κονσολα
Αφού τους ειδες για πρωτη φορα πως θες να καταλαβεις οτι ηταν χειροτερα?
Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι ουσιαστικα αυτος δεν τραγουδουσε. Εχω την εντυπωση οτι αυτα τα φωνητικα ειναι κυριως προιον εφε και οχι φωνης. Λογικα και τις αλλες φορες το ιδιο γινοταν. Μπορει να κανω λαθος. Δεν ειμαι ειδικος.
Η γνώμη μου είναι πως στα κομμάτια απο το heritage ήταν φοβεροί! Σε όποιον άρεσε ο δίσκος δεν νομίζω οτι μπορεί να έμεινε απογοητευμένος…credence & to rid the disease προσωπικά τα βαριέμαι και όσο αναφορά τα υπόλοιπα νομίζω πως είχαν καλη απόδοση εκτος ίσως απο το drapery falls που κάτι δεν μου καθόταν…(μπορει να είναι η ιδέα μου) τα παίξαν σίγουρα λίγο πιο γρήγορα και είναι φανερό πως ο Akerfeldt προστατεύει την φωνή του (λέμε τώρα :roll:)
Υπάρχουν τεχνικές για να τραγούδησεις έτσι (σίγουρα θα ύπαρχουν άτομα στο forum που θα μπορούσαν να σου τις εξηγήσουν) αν ήταν εφέ θα πηγαίναμε στις συναυλίες με ντομάτες και μαρούλια…
Εντάξει είμαστε κύριοι γι’αυτο δεν περνάμε απο το μανάβικο πριν πάμε σε συναυλία arch enemy… Την είπα την κακία μου
Καλα οτι ειχε εφε δεν το συζηταω. Τουλαχιστον χτες ηταν εμφανες.
Crabs αυτό το θέμα άστο καλύτερα σε άλλους που ξέρουν.
Αυτά τα φωνητικά δεν είναι προιόν κανενός εφέ, άντε να μπει λίγο reverb που έτσι και αλλιώς μπαίνει πολλές φορές και σε καθαρά φωνητικά. Η μόνη διαφορά με τα καθαρά είναι στο volume. Στα growls χρειάζεται να το έχεις τσίτα το μικρόφωνο(εκτός και αν είσαι θηρίο ) τέρμα δυνατά λίγο πριν μικροφωνήσει δηλαδή. Οπότε φίλε μου κανένα εφέ κονσόλας. Μιλάω από προσωπική εμπειρία γιατί κάνω εγώ ο ίδιος φωνητικά τέτοιου τύπου για την μπάντα μου.
Στα προηγούμενα live τους το 2009 τα growls σε τράνταζαν κανονικότατα.
Δηλαδή τότε είχε εφέ και τώρα δεν είχε ή το αντίστροφο; Άτοπο.
Προσωπικά για arch enemy δεν μπορώ να μιλήσω καθότι δεν είμαι γυναίκα .
Στους άντρες πάντως γίνεται όπως προανέφερα. Τώρα αν η Angela φορτώνει τίποτα “περίεργα” εφέ δεν το ξέρω. Αλλά και σε “candid” συνεντεύξεις της απ’οτι έχω δει βγάζει κανονικότατα growls. που εκεί δεν έχει κονσόλα
[SIZE=“4”]…χαλαρά ήταν ένα 9άρι[/SIZE]
(fixed για το live της Αθήνας)
Πολύ καλό live,είχε τελικά αρκετό κόσμο (υπήρχαν οι φόβοι για το αντίθετο),setlist το συνηθισμένο των τελευταίων τους εμφανίσεων και η μπάντα όπως πάντα άψογη παικτικά…Συνολικός χρόνος γυρω στη μια ώρα και 3 τέταρτα (μαζί με τις ομιλίες του Akerfeldt:p)…
Είδα σετλιστ και γράφει μόνο 11 τραγούδια!8O Αλήθεια τόσα λίγα έπαιξαν???
το σετλιστ ειχε καθαρη διαρκεια μιαμιση ωρα
με τις πολυλογιες, τους χαβαλεδες, τα χρονια πολλα, τα ψευτοτζαμαρισματα αλλων κομματιων κλπ η ολη ιστορια κρατησε παραπανω
ασχετο, πετυχα τον αξενροτ και τον πληκτρα να πινουν καφε στο κεντρο βερανζερου :lol: μια χαρα τους ειδα, νομιζω το φχαριστηθηκαν κ αυτοι το χθεσινο οσο εμεις
Τοσο παιζουν περιπου, και ενταξει μην ξεχναμε πως το Deliverance ειναι 13 λεπτα, το Grand Conjuration γυρω στα 10 κτλ
Παρα πολυ καλη συναυλια, σε οποιον αρεσει το “Heritage” δυσκολα δε θα ευχαριστηθηκε χθες. Μου αρεσε που κατα καποιον τροπο το setlist ηταν μοιρασμενο σε “μη brutal” / “brutal”, ετσι αφου ακουσαμε πεντε απο το “Heritage” (το outro του “Folklore” ποσο απιστευτο) αλλα και παλαιοτερα ηρεμα κομματια για το τελος ειχαμε την τετραδα Heir Apparent/Grand Conjuration/The Drapery Falls/Deliverance.
Τρομερη μπαντα, πολυ καλος ηχος (στο σημειο που ημουν τουλαχιστον ακουγα πολυ καθαρα). Η φλυαρια του Akerfeldt ειναι λιγο εκνευριστικη παντως
ενα 7,5 θα εβαζα…
ναι τοσα επαιξαν…2 ωρες show, αλλα καθαρη μουσικη γυρω στην 1,5 ωρα…
Tρεις φορές τους έχω δει εγώ (τις τρεις τελευταίες τους εμφανίσεις) και ομολογώ ότι το 2009 ήταν καλύτεροι . Γενικά ήταν μια πολύ ωραία βραδιά,αλλά θα ήταν ακόμα καλύτερα αν έπαιζαν το προηγούμενο σετλιστ τους μιας και ο Μιχαλάκης δεν την πολυπαλεύει με τα death φωνητικά αν και έχουν βελτιωθεί από το καλοκαίρι που έπαιξαν με τους Priest .
Ο Illuvatar ξέρει τι λέει.
Όσοι πήγατε για πρώτη φορά να δείτε Opeth σίγουρα θα κατακαυλώσατε.
Απλά η άποψη εμάς που πήγαμε 3η φορά ή και παραπάνω όσο να ναι είναι πιο ρεαλιστική γιατί μας είχαν βιάσει κανονικότατα(κάποιοι από μας ήμασταν σε φάση ΟΧΙ δεν μπορεί να είδαμε τέτοιο γαμάτο πράγμα live, δεν γίνεται) σε παλαιότερες χρονιές.
Μα γι αυτο παλιά παίρναν 10 και χτες 9.5 :Ρ δε διαφωνούμε (τους εχω δει όσες φορές έχουν έρθει παρεπιπτοντως). Και ισως θεσσαλονικη να 'χαν χαλια ηχο ή να μην ήταν σε φορμα ξερω γω. Ο ήχος στο φαζζ ηταν τζαμι. Με πριστ οντως ηταν χειροτεροι.
Με πριστ επαιξαν μερα, αυτο για συγκροτημα σαν τους οπεθ ειναι μεγαλο μειον.
Κατα τ αλλα καλη συναυλια, δεν θα ασχοληθω με επιλογες τραγουδιων και κατι σχολια του στυλ 'ο ακενφελτ δεν επαιξε το σολο οπως στον δισκο΄η παλι δεν επαιξαν το μπλικ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΠΑΔΙΑ !!!
Αν και οι τεσσερις φορες που τους εχω δει ηταν ολες καλες εως ‘τι ειναι αυτο που βλεπω’, για μενα η συναυλια για την περιοδεια του νταμνειτιον/ντελιβερανς στο Ροδον ηταν η καλυτερη…
π.ς. εχουν ερθει και για το μπλαγουοτερ παρκ η οχι ?
…νομιζω πως οχι…τουλαχιστον εγω θυμαμαι το 2002 στο Ροδον την πρωτη φορα…στο Deliverance…ειχαν παιξει τοτε το Forest of October και το Αdvent…
Πήγα στη συναυλία της Θεσσαλονίκης και ήταν και γαμώ, μπράβο τους. Πού καλός ήχος και πολύ καλή απόδοση της μπάντας ως σύνολο, ξεχώρισα και πάλι τον πολύ καλό παίχτη Axenrot, μου άρεσε που είχε αρκετό κόσμο γιατί έχω βρεθεί και σε κάτι live στη Θεσσαλονίκη που ήμασταν εμείς κι εμείς. Ο τελευταίος δίσκος είναι τρομερός. Τους είχα δει και το 2009 και ήταν και τότε πολύ καλοί. Με τους Priest δεν τους είδα συνηδειτά, εκτός του ότι εκείνη η μέρα ήταν αφιερωμένη στους θεούς Priest 8) θεωρούσα άδικο το να πάω να τους δω να παίζουν μέρα.
εγώ πάντως διέψευσα τους φόβους μου για το αν θα έχουν καλή απόδοση, μου φάνηκαν υπερβολικά καλοί και με φοβερο ήχο, αν και ο χαμός που έγινε τον απρίλιο του 09 δεν συγκρινόταν, πραγμα βεβαια λογικό σύμφωνα με τη στροφή του ήχου τους. ΤΟ ευχαριστήθηκα πάντως πάρα πολύ!
Αν και μπορώ να πω ότι τους κρατάω μουτρα που άρχισαν να παίζουν το benighted και το κόψανε ενώ εγώ είχα αρχίσει να τσιρίζω. Oh well.