Opeth - Heritage

Πω το Haxprocess είναι μεγάλη κομματάρα.
Γενικά με 1-2 ακροάσεις φυσικά δεν μπορώ να κρίνω, αλλά το κομμάτι αυτό το ξεχώρισα από την αρχή.
Και επίσης παίζει να έχει τον πιο γαμάτο ήχο από όλους τους δίσκους τους. Πολύ οργανικός ήχος που “αναπνέει” και αναδεικνύει όλα τα όργανα, ιδιαιτέρως τα drums.
Βέβαια δεν είναι και τόσο μεταλιά οπότε είναι και κάπως λογικό να μην είναι τόσο επεξεργασμένος ο ήχος.

Κάντε το καλό κάποιος…[-o<

έντιτ: θένκ γιού illuvatar & nikatapi

τελος η 1η ακροαση…παμε για τη 2η…
σιγουρα θελει ακροασεις και σιγουρα δεν ειναι οι opeth που ξεραμε…

Ενα λινκ παιζει?

http://thepiratebay.org/search/opeth%20heritage/0/99/0
απο δω μπορειτε να το κατεβασετε :slight_smile:

Το βράδυ αναμένεται η πρώτη ακρόαση

γαμει!

Λοιπόν έγινε η πρώτη ακρόαση :smiley:
Τώρα που άκουσα συνολικά το δίσκο έχω να πώ πως είναι θετικά τα αποτελέσματα.
Αρχικά θέλω να τονίσω πως οι opeth άλλαξαν πολύ,ωρίμασαν,άφησαν πίσω τους τα μέταλ στοιχεία κρατώντας τα prog τους στοιχεία και έτσι προχώρησαν.Το άλμπουμ δένει απίστευτα σαν σύνολο αλλά πάρ’αυτα δεν ενθουσιάζει και τόσο(έχω καυλώσει περισσότερο με άλλα αλμπουμ των opeth)
Έχω να πώ πως τα μέρη με πιάνο ήταν καταπληκτικά,σκέτη μαγεία και η ατμόσφαιρα εξίσου μαγευτική.Σε συνεπαίρνει αυτό το άλμπουμ

Μετά από τουλάχιστον 10 ακροάσεις, έχω διαμορφώσει κ εγώ μια πρώτη γνώμη… Τεράστιος δίσκος ! Απλά, μεγαλούργημα !! Σίγουρα υποψήφιο στα καλύτερα album του 11?.. Αυτό το “ακούω το cd με ανοιχτό στόμα καθώς τρέχει κ αριστερά το σαλάκι” δεν το παθαίνω συχνά, φέτος ίσως με τους Leprous,And So I Watch You From Afar,Explosions… Μετρημένες φορές στα δάχτυλα!
Άψογη παραγωγή, πανέμορφες συνθέσεις (Folklore 8O 8O !!), σαν(?) να αναγεννήθηκαν οι Opeth! Και η αλήθεια είναι πως τους χρειαζόταν ένα album τέτοιου επιπέδου γιατί τουλάχιστον σ εμένα, στο watershed μου ακούστηκαν μια απο τα ίδια…Το Ηeritage έχει σίγουρα μια ταυτότητα… Ώριμο σαν άκουσμα, προοδευτικό σίγουρα αλλά χωρίς να κουράζει κάνοντας “φιγούρα”. Μου φαίνεται ότι αναδεικνύεται σιγά σιγά, κομμάτι κομμάτι … Πιστεύω πως με τον καιρό (και αφού 1000ακουστεί…) θα στέκεται επάξια δίπλα στα κλασικά τους… (Blackwater-SL…) Μάλλον τους πάει ο Wilson…?!

Τώρα, αυτή η στροφή στα 70’s που ακολουθήσανε και οι PoS πόσο τυχαία είναι ? Μακάρι μετά την κοινή περιοδεία να δούμε κ κανένα κοινό project :roll:

Πόση περισσότερη απόλαυση το διπλό lp ? :smiley:

Να πω την αλήθεια ο τελευταίος τους δίσκος εκτός απο 2 στιγμές του στο υπόλοιπο μου ακουγόταν ένα μπαρμπουτσαλο. Και δεν είχα ψηθει να ακούσω το καινούργιο. Μιας και έχω πέσει σε μουσικό τέλμα τους τελευταίους μήνες, θα κάνω μια καλή να ακούσω τον καινούργιο opeth, γιατί με πείσατε με τα τόσα καλα που λέτε εδω μέσα.

Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει μόνο το damnation κι αυτό γιατί εκτός του ότι έχει τρομερές συνθέσεις, δεν υπάρχουν τα κάφρικα φωνητικά που με χαλάνε πολύ. Έχω ακούσει και τα άλλα άλμπουμ, όχι ολόκληρα και θα έλεγα ότι εκτός από ορισμένες σκόρπιες ιδέες, τα τραγούδια είναι κουραστικά.
Όταν έμαθα ότι ο νέος δίσκος θα έχει καθαρά φωνητικά, χάρηκα αρκετά. Όταν τον άκουσα μου κόπηκαν τα φτερά! Απογοήτευση μεγάλη, γιατί περίμενα κάτι στα επίπεδα του καταπληκτικού damnation. Δεν υπάρχουν κομμάτια να σου μένουν, η ατμόσφαιρα υπάρχει αλλά όταν γράφεις κομμάτια μόνο και μόνο για παίξεις κάτι διαφορετικό και πολύπλοκο χωρίς να το υποστηρίζεις, είναι κρίμα. Μόνο το τελευταίο κομμάτι μου άρεσε, τα άλλα θεωρώ πως είναι ανούσια, με αλλάγές χωρίς νόημα και κάπως δήθεν. Κρίμα…

Mε μια πρώτη ακρόαση μάλλον τείνω προς αυτά που γράφει ο Moon_Madness.

Kατ’αρχήν η στροφή προς το prog από μόνη της δεν μου λέει απολύτως τίποτα, όσο φαν του ιδιώματος και να είμαι.

Απτην άλλη δύσκολα οι Opeth θα γράψουν κάτι μέτριο. Η μουσική που υπάρχει στο άλμπουμ είναι σίγουρα καλή μουσική. Το θέμα είναι στο ύφος, στη συνοχή, στα συναισθήματα που περνάει, στις συνθέσεις, αν νιώθεις την ανάγκη να το ακούς κτλ.

Με μια πρώτη ακρόαση (το τονίζω) έχω ξεχωρίσει το Folklore ως ένα αριστουργηματικό κομμάτι -σίγουρα μέσα στα καλύτερα που έχουν γράψει στην καριέρα τους- και το γενικό feeling που μου αποπνέει το σύνολο είναι αυτό ενός “πειραματισμού”, αρκετά στημένου θα έλεγα…δίχως να υποστηρίζεται απο συναίσθημα και αυθορμητισμό. Εντύπωση μου κάνουν τα φωνητικά του Akerfeldt που ήχουν κάπως εκνευριστικά, πολύ ένρινα, τι έγινε αυτός, κάποτε τραγουδούσε με πολύ συναίσθημα στα καθαρά του (ίσως και η παραγωγή που εσκεμμένα είναι vintage να ευθύνεται σε ένα βαθμό γιαυτό).

Δεν αποκλείω το να αλλάξω γνώμη προς το καλύτερο με περισσότερα ακούσματα για να αφομοιώσω και τα τραγούδια περισσότερο, αλλά με μια πρώτη αυτιά, είναι φανερό πως δεν ενθουσιάστηκα, δεν με γράπωσε κάτι.

να υποθεσω καπως ετσι γινονται και οι κριτικες που βλεπουμε στα περιοδικα
ακουμε μια φορα το αλμπουμ και καταληγουμε σε συμπερασμα…nice

αραγε γι’αυτο δεν αναγνωριστηκαν μπαντες οπως οι van der graaf generator??

Δεν ξέρω που πάει αυτό, αν πάει σε μένα…τόνισα πάντως πως ότι έχω κρίνει είναι σύμφωνα με μια (καλή και προσεκτική) ακρόαση με ότι συνεπάγεται αυτό. Σίγουρα δεν είναι η …ετυμηγορία μου, για καθε δίσκο πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τέτοια συγκροτήματα έρχεται αρκετά αργότερα…αλλά η πρώτη μου εντύπωση είναι αυτή.

Για να καταλήξω …όχι δεν έχω καταλήξει σε συμπέρασμα, έγραψα για το προς τα πού τείνω.

Αυτά τα συμπεράσματα πώς τα βγάζεις αρχηγέ; δεν χρειάζεται να ακούσουμε τον δίσκο καμιά δεκαριά φορές για να βγάλουμε συμπέρασμα. Καλά να είμαστε, έχουμε ακούσει χιλιάδες δίσκους όλα αυτά τα χρόνια και ξέρουμε να κρίνουμε και φυσικά όχι να κατακρίνουμε.

Βασικά μιλάμε για δίσκο ,ο οποίος χρειάζεται πολλές ακροάσεις . Τον ακούω συνέχεια από χθες και τα τραγούδια άρχισαν να μου μένουν μετά την 10η περίπου ακρόαση. Όσο πιο πολύ τον ακούς τόσο πιο πολύ τον γουστάρεις.

Γενικά με τέτοιους δίσκους δεν μπορείς να βγάλεις γρήγορα συμπέρασμα. Για παράδειγμα το lizard των king crimson αποτελεί αναμφίβολα ένα τεράστιο αριστούργημα και όμως για μήνες δεν μου έμενε καμία μελωδία . Και αυτό είναι κάτι που συνέβει και και με τους van der graaf generator,gentle giant και άλλα λιγότερο γνωστά πρωτοποριακά συγκροτήματα.

Δεν βρίσκω λάθος το να μην γουστάρει κάποιος τον δίσκο ,αλλά το να μην ασχοληθεί περισσότερο με αυτόν .

κοιτα
δεν σου αρεσουν οι opeth και αυτο ειναι απολυτως δεκτο
αλλα
να λες οτι τα τραγουδια του heritage γραφτηκανε για να ειναι απλως διαφορετικα και πολυπλοκα (αληθεια εχεις ακουσει πολυπλοκη μουσικη?) και οτι δεν μπορουν να υποστηριξουν την ατμοσφαιρα του δισκου εχωντας ακουσει το δισκο 1-2 φορες
αυτη η γνωμη για μενα δεν μπορει να ληφθει στα σοβαρα!

Πολύπλοκη μουσική, όπως λες, ακούω 15 χρόνια επιμελώς επειδή μου αρέσει και φυσικά μπορώ να ξεχωρίσω την καλή μουσική, φίλε μου. Το γιατί σε πείραξαν αυτά που είπα μόνο εσύ το ξέρεις. Και ναι, προσωπικά δεν χρειάζομαι παραπάνω ακροάσεις για να βγάλω συμπεράσματα για ένα άλμπουμ. Δεν είπα ότι το άλμπουμ είναι για πέταμα, απλά σε σύγκριση με το damnation, που το λατρεύω, χάνει πολύ. Οι opeth δε μου αρέσουν γενικά, αλλά ποτέ δε θα κρίνω κάτι έτσι απλά.

Τωρα πρεπει να αναφερει ο καθενας 5-6 συγκροτηματα/albums περιπλοκης μουσικης για να δουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη.

Έλα ντε! Πώς θίγονται μερικοί έτσι ρε παιδί μου…