Oscars 2013

Είχαμε και οσκαρ χθες. Η λογική των τελευταίων ετών του μοιράσματος των βραβείων για να μην μείνει κανένας παραπονεμένος επικράτησε και φέτος. Κακές οι περισσότερες επιλογές για μένα, με εξαίρεση ίσως τους β’ ρόλους με τα περισσότερα facepalm στην κατηγορία του animation που επικράτησε μακράν το χειρότερο (αν και συμπαθητικό) Brave. Μάλλον από συνήθεια το έδωσαν στην pixar.

Το ότι το όσκαρ στο Argo το έδωσε πάντως η… Μισελ Ομπάμα το αφήνω ασχολίαστο, τουλάχιστον δεν το πήρε κανένα zero dark thirty. Κατά τα άλλα ο Daniel Day Lewis πήρε το πιο εύκολο οσκαρ του και ο Ang Lee πήρε το σκηνοθεσίας για την πιο αδιάφορη ταινία του.

Ο Χάνεκε και η Ρίβα του Amour πάντως μου φάνηκε πως είχαν μια bad looser αντίδραση στην ανακοίνωση του νικητή στις κατηγορίες που ήταν υποψήφιοι. Δεν το περίμενα αυτό και τόσο.

Jennifer Lawrence oscar??? ειναι δυνατών #-o

χάρηκα για argo και λife of pi

Django δεν το ειδα ακομα αλλα να παρει βραβιο Best Writing ο ταραντινο? αφου ριμαικ ειναι γενετε αχτο?

Δεν το πρόσεξα, αλλά το να μην το πάρει η Ρίβα - όσο και να μ’άρεσε το Silver Linings / η Λόρενς - ήταν αστείο.

Γενικά ωραία ταινία το Argo, αλλά με την καμία ταινία της χρονιάς. Δεν ξέρω γιατί βρήκες το Life of Pi αδιάφορο (ή τέλος πάντων αδιάφορο σχετικά με το τι έχει κάνει ο Λι), εγώ το λάτρεψα.

Η Λορενς μου άρεσε όπως και το Silver linings αλλά ναι η Ρίβα έδωσε μακράν την καλύτερη ερμηνεία στην 5αδα, όπου άλλου και αν κατέληγε θα ήταν αστείο εδώ που τα λέμε. Στο Α’ αντρικό πάντως θα ήθελα να το πάρει ο Τζακμαν, ήταν πραγματικά απίστευτος στους μίζερους. Το Argo με διαφορετικό φινάλε θα μπορούσε να ήταν η ταινία της χρονιάς ή έστω από τις καλύτερες.

Τώρα το Life of Pi όχι δεν μου άρεσε. Ωραία ήταν στο μεγαλύτερο μέρος με την τίγρη στην θάλασσα αλλά όλη η ταινία γενικά μου φάνηκε σαν ιστοριούλα βγαλμένη από παλαιά διαθήκη ένα πράγμα και προορισμένη για καθολικά κατηχητικά.

Το αυτό. Χτύπησε μωρέ το αμερικανικοπατριωτικοτετοιο, αναμενόμενο.

Django καλύτερου σεναρίου? Γαμώ η ταινία, ναι, αλλά λολ, το μόνο που δεν είχε ήταν σενάριο. :-s

ωραίος ο βαλτζ, γέλιο έχει κτλ, αλλά 2 όσκαρ για τον ίδιο ρόλο??:-k

Ιδιος δεν είναι ακριβώς αλλά δεν έπρεπε να το ξαναπάρει όσο θεός και να ναι ο Γουολτς.

Και η Τζένιφερ ήταν σίγουρο ότι θα το πάρει γιατί δεν γινόνταν να μείνει μια αμερικανιά πετυχημένη σαν το S.L.P. με άδεια χέρια. Αλλά και πόσο θεά: http://www.youtube.com/watch?v=xyAWdlqEmxg

Πάντως αν το έδιναν στον Χοφμαν για το Master δεν νομίζω να χαλούσε κανέναν.

πολύ γαμάτο αυτό που κάνει ο βάλτζ, αλλά είναι ακριβώς το ίδιο με τους μπάσταρδους.

απλά έπρεπε να πάρι κάτι ταραντίνο παραπάνω προφανώς, στην λογική που είπατε πριν.

Θα μπορούσαν να δώσουν και υποψηφιότητες σε Ντικαμπριο, Τζάκσον (ειδικά αυτός) επίσης για Β’ ανδρικού για το Django.

Και Μακκοναχι για το Killer Joe.

…πολύ χαριτωμένη…όσο για τον Βαλτζ, αυτό το στυλ παοξίματος πού’χει, αυτήν την εποχή αρέσει:):!:

ο τζάκσον σοδομίζει στην ταινία αλλα΄δε ξέρω αν λόγω διάρκειας τον πέρνει για β ρόλου.

αλλά σοδομίζει όλες τις άλλς ερμηνείς τους τζάνγκο.

Έχουν βραβευτεί και για μικρότερες διάρκειας εμφάνισης. Το ρεκορ πρέπει το έχει η Judi Dench ως Elizabeth στο Shakespeare in Love.

δεν ειναι remake:)

Όπως και στην λίστα των 10 του rocking έτσι και στα Όσκαρ οι 4 μακράν καλύτερες ταινίες που είδα το 2012 - Amour, Jagten, Pieta, Beasts of the Southern Wild & 5o πιστεύω θα είναι το Sugar Man που θα δώ άμεσα - δεν υπήρχαν πουθενά…

Πραγματικά αναρωτιέμαι τι προσφέρει ένα έργο σαν το silver linings ή το Argo (τα είδα both) όταν υπάρχουν τέτοιες σπουδές σε θέματα που καίνε. Όταν μπορεί μία ταινία όχι μόνο να σε αφυπνίσει αλλά να διδάξει, να σε παιδέψει, να σε κάνει να σκεφτείς βαθύτερα την ανθρώπινη φύση. Τις αδυναμίες, τα πάθη, τις φθίνουσες αξίες…Μάλλον είναι το cinema τους / σας και το δικό μας…

Και άλλα πόσα διαμαντάκια που πέρασαν έτσι βλ. Κύριο Lahzar, Πέρα από τους λόφους κτλ.

Γούστα θα μου πεις βέβαια…Μάλλον έτσι είναι…

Κριμα να μην ειναι ουτε στις προτεινομενες ξενογλωσσες.

Το Amour Παντως πηρε το οσκαρ ξενογλωσσης αν δε κανω λαθος…

Γενικα βιομηχανια τους ειναι,οτι θελουν κανουν οποτε υπαρχει ξεκαθαρη τακτικη στο να υπαρχει συγκεκριμενος αριθμος ταινιων που μαζευουν πολλες υποψηφιοτητες οπως και,ειδικα τα τελευταια χρονια,να μοιραζονται τα βραβεια μεταξυ των ταινιων αυτων.

Στα περισσοτερα διαφωνω αλλα δε πειραζει γιατι σαν ψυχαγωγικο show εκατσα και τα ειδα και σε αυτο το κομματι εμεινα ευχαριστημενος.

Ο Seth πως σας φανηκε?Εγω τον γουσταρα αρκετα ειδικα σε συγκριση με κατι μαστουρωμενους franco που γελαει το συμπαν.

[SPOILER]Θελω τοποθετηση Lupin για οσκαρ Κουεντιν :roll:[/SPOILER]

H ξενόγλωσση στο Amour ήταν σαν να λένε συγνώμη που “βιάζουμε” το cinema με τον θεσμό.

Εντάξει σε αυτά που λες δίκιο έχεις. Ξέρω γενικά τι είναι τα oscar. Πιο πολύ μονολογώ / σκέφτομαι δυνατά.

:lol::lol:

Εγω θελω να τσεκαρω και τις μικρους μηκους,εχει δει κανει καμια?Γενικα για οποιον εχει ασχοληθει με μικρου ταινιες μηκους,βρισκεις ευκολα να κατεβασεις,subs κλπ?

Επισης ποσοι τρομακτικοι ξανθοι μακρυμαλληδες 50αρηδες πηραν οσκαρ φετος?

3 στη σειρα
Ειδικα με τον πρωτο νομιζα οτι πηρε οσκαρ ο Καρβελας:p

είναι λατρεία ε.