Oscars and other awards

Ας σχολιαζουμε εδω τα oskar και οποια αλλα βραβεια γουσταρετε, παρα να φτιαχνουμε ενα θρεντ καθε χρονο.
Νικητης φετος το Birdman, ωραια ταινια που για εμενα (κ για πολλους νομιζω) καθρεφτιζει την ιδια τη ζωη του Keaton ο οποιος ειναι πολυ καλος στο ρολο του.
Κατα τα αλλα μεγαλη νικη Simmons στο β ανδρικου που εδωσε μια πολυ καλη ερμηνεια. Για τη συνεχεια θα πουμε κι αλλα, αλλα αυτα για αρχη.

…απ’όσο είδα από την τελετή των βραβείων ξενέρωσα…όχι από τα βραβεία…από την τελετή…πίσω γρήγορα ο Μπιλ Κρύσταλ:):!:

Αποψαρα βέβαια αλλά πολύ μαϊντανός έχει γίνει ο nph.

O Richard Linklater κατουράει την ακαδημία σας και εμείς είμαστε μαζί του.

Δεν έχω δει birdman ακόμα αλλά με βάση τις υπόλοιπες υποψήφιες ταινίες αυτή πρέπει να ήταν η χειρότερη λίστα υποψηφίων που θυμάμαι. Ευτυχώς το απαίσιο American Sniper πήρε τον πούλο. Κατά τα άλλα ήθελα να δω Linklater αν και το boyhood δεν με ενθουσίασε όσο και τον υπόλοιπο κόσμο.

Anyway φάση έχουν γενικά τα οσκαρ. Σηκώνουν αρκετή κινηματογραφική κουβέντα. Περισσότερο ενδιαφέρον έχει βέβαια όταν η κουβέντα πάει στις ταινίες που έφαγαν άκυρο, μια και συνήθως αυτές είναι και οι καλύτερες. Φέτος Nightcrawler, Gone Girl ήταν με διαφορά ανώτερες από τις φετινές (όσες είδα) αλλά είχαν σχεδόν τυπική παρουσία.

Πάντως από τότε που έχουν αυξήσει τις υποψήφιες ταινίες από 5 σε 10 (αν και συνήθως δεν φτάνουν τόσες). πηγαίνει πολύ σαβούρα στην τελικά λίστα. Αντί να δώσουν και μια ευκαιρία σε κάτι διαφορετικό (από super-hero movie μέχρι και κάποια ξενόγλωσση) επιλέγουν σωρηδόν όλα τα biopics.

Εγώ πάντως για καλύτερη ταινία θα ψήφιζα ή το Whiplash ή το Boyhood ή Theory…
Αυτό το Birdman δεν μου έκατσε καθόλου καλά. Κατά τα άλλα συμφωνώ με τα βραβεία αντρικών ρόλων, και οι δυο απογείωσαν τις ταινίες!

Ωραίο το αφιερωματάκι στις καλύτερες ταινίες που πρέπει να επιστρέψουν το οσκαρ τους. Συμφωνώ πάνω κάτω. Μια σημείωση μόνο. Το Selma ήταν υποψήφιο για καλύτερη ταινία φέτος (στο κείμενο για το driving miis daisy αναφέρομαι).

Εγώ να βάλω στην λίστα πάντως και το Kramer vs Kramer σε μια χρονιά που είχαμε Apocalypse Now και All that Jazz, το Shindler’s List όταν είχε μαζί του το The Remains of the Day, το The English Patient που νίκησε το Fargo και φυσικά το Hurtlocker.

Σωστος. Θα διορθωθει

image

6 Likes

Το σηκώσαμε:

Οπτικά Εφέ: «Godzilla: Minus One»

5 Likes

emma

5 Likes

Εκει θελει Ricky πλεον…