Ozzy

See you on the other side Μεγάλε.

2 Likes

RIP prince of darkness, thank you for everything

2 Likes

Αντίο ρε Ozzy :bat:

PS: Ενώ ξεχύνεται απο τα ηχεία για πάντα το Black Sabbath

3 Likes

Αντίο Άρχοντα.

1 Like

Aν θέλω να γίνω στοιχειωδώς λειτουργικός τις επομένες μέρες καλο θα ήταν να μην ξαναβάλω το changes… σε οποιαδήποτε εκδοχή του

2 Likes

Στην εποχή που ακόμα αγοράζαμε δίσκους λόγω του εξωφύλλου δε γινόταν να μην πάρω αυτό .
αρχείο λήψης
Ακόμα θυμάμαι να το κρύβω από τους γονείς μου. ΟΖΖΑΚΛΑ ΖΕΙΣ

18 Likes

Η εκδοχή του Yungblud δεν ήταν άσχημη πάντως.

2 Likes

καθόλου ασχημη
Την άκουγα σήμερα το πρωι όπως πήγαινα δουλεια και ανατρίχιασα
Που να ξερα ;;;

Καλο ταξιδι αρχοντα του σκοτους

1 Like

Άκρως ποιητικό το φινάλε του. Έδωσε την τελευταία συναυλία του και αφότου εκπλήρωσε την αποστολή του, έφυγε, κάνοντας όμως μια τελευταία υπόκλιση.

Και η ειρωνεία είναι ότι με το πού διάβασα ότι θα κυκλοφορήσει ως ταινία η αποχαιρετιστήρια συναυλία, κάτι μέσα μου έλεγε ότι μάλλον δεν θα προλάβει να το ζήσει…

Μας είχε προϊδεάσει με το Under The Graveyard πριν λίγα χρόνια, τώρα ήρθε η στιγμή. Ότι και να πούμε, είναι πραγματικά λίγο, έχει αφήσει όμως τεράστιο έργο και τον καθιστά αλησμόνητο…

13 Likes

Καλή ξεκούραση λοιπόν, απροσάρμοστο αγόρι από το Μπέρμιγχαμ που ονειρεύεσαι να ξεφύγεις κάποτε από τη μιζέρια με όχημα τη μουσική

Στο εξής έτσι θα έχω στο μυαλό

Γιατί αυτό προτιμώ

34 Likes

Γραφω εδω διοτι μου αρεσε να τρολαρω για να μαζευονται ποστς και να “τρομαζουμε” τους συμφορουμιτες κατι πρωινα που δεν επρεπε να εχει κινηση. Αυτη τη φορα ηταν πραγματικο.

Τωρα το χωνευω σιγα σιγα, καθως βλεπω το TL μου να γεμιζει με δημοσιευσεις απο ανθρωπους που δεν ξερουν τι σχημα εχει η κιθαρα και μεσα που δεν περιμενα να ασχολουνται με “τετοιους” τυπους. Δε γαμιεται, αποδεικνυεται εστω και με ασχημο τροπο οτι αυτη ηταν η επιδραση του(ς) τελικα.

Αλλαξατε τη μουσικη και γραψατε ιστορια χωρις κανεναν να σας σπρωχνει. Μονοι σας κι ολοι τους. Ισως καπου καπως καποτε σε βρω και μου πεις περισσοτερα για ολα αυτα τα απιθανα πραγματα που διαβασα οτι εχεις κανει στη ζωη σου. Αντε γεια τρελακια.

18 Likes

Τι να λέμε , μεγάλη η συγκίνηση σήμερα βλέποντας βιντεάκια κλπ

Ο άνθρωπος ήταν γενάρχης της μουσικής που αγαπάμε ( ένας από τους γενάρχες ) . Πολύ λίγοι έχουν ράψει αυτό το παράσημο

6 Likes

R.I.P. :pensive:

1 Like

Η μέρα που για πολλά χρόνια φοβόμουν - και όλοι μαζί εδώ σε αυτό το τόπικ φοβόμασταν - έφτασε χθες.

Γυρίζω χθες βράδυ σπίτι από τρέξιμο βλέπω στο κινητό σωρό ειδοποιήσεις και μηνύματα σε κάθε εφαρμογή. Πριν προλάβω να δω σε κάποιο τι σοβαρό έχει γίνει, φρέσκο μήνυμα από τον πρώην μάνατζερ μου “Ozzy left us :slightly_frowning_face:”.

Κι από τότε σιγή, σιωπή. Σαν να έφυγε κάποιος πολύ οικείος.

4 Likes

Ας γραψω λιγο πιο προσωπικα, γιατι το καλλιτεχνικο μεγεθος του γιγαντα προφανως δεν χρειαζεται συστασεις.

Οταν ημουνα στην πρωτη γυμνασιου εβλεπα στις τουαλετες γραμμενο με μαρκαδορο Ozzy και δεν ηξερα τι ειναι.

Ενα χρονο μετα, οι κασετες που μου εγραφε ο φιλος που ανελαβε να με μυησει στο σκληρο ηχο ηταν, φυσικα, γεματες με Sabbath και Ozzy. Ακομα θυμαμαι τις ανατριχιλες τις πρωτες φορες που ακουσα το Black sabbath και το NIB.

Με Ozzy στο κασετοφωνο και ακουστικα πηγαινα στο φροντιστηριο.

Τα δυο πρωτα solo album του ειναι καταχωρημενα αναποσπαστα στις παιδικες αναμνησεις των αραγματων με τον αδερφο μου.

Με Ozzy χτυπιομασταν στα μεταλλομπαρα με τους φιλους, και ακομα χτυπιομαστε αν τυχει και τωρα.

Η μοναδικη φορα που αξιωθηκα να τον δω ζωντανα ηταν το 2012 σαν Ozzy&Friends στη Μαλακασα. Η φωνη δεν ηταν οπως στη νιοτη του προφανως, αλλα ηταν ο ιδιος, ατοφιος, μοναδικος Madman. Και δεν ξεχνιεται με τιποτα εκεινη η βραδια.

Sabbath με Ozzy ειναι και ενα απο τα μουσικα σημεια τομης με τη γυναικα μου. Με Ozzy “μπηκαμε” στο γαμο μας.

Οι μουσικες του θα με συντροφευουν για παντα, φυσικα. RIP περιεργε μοναδικε τυπε που καταφερες τα παντα.

32 Likes

ΝΙΒ για εμάς, χωρίς η γυναίκα μου να έχει σχέση με rock/metal.

4 Likes

Εμεις διαλεξαμε το I just want you ομοφωνα και χωρις καθολου σκεψη οταν επεσε η ιδεα.

Και ηταν και το τελευταιο τραγουδι που ακουστηκε 7 το πρωι οταν ειμασταν σουρωμενοι για τα καλα ολοι.

12 Likes

Το ΝΙΒ ειναι το πιο Ozzy Black Sabbath τραγουδι που μπορω να σκεφτω οταν ακουω το ονομα της μπαντας, με το Children of the grave να ακολουθει. Νομιζω οτι αντιστοιχα, το Revelations ειναι απο τους προσωπικους του. Μετα μαλλον ειναι το SATO. Προφανως αυτο δεν συμβαινει για τη μουσικη τους αξια, κοντρα σε αλλα απιστευτα και καλυτερα τραγουδια που εχουν γραψει/παιξει, αλλα επειδη οταν τα ακουω, γινεται μια μικρη εκρηξη στον εγκεφαλο μου. Ειναι η μελωδια, η σειρα των νοτων, η χροια της φωνης, ο ηχος, κατι που δεν εντοπιζω; Δεν ξερω, αλλα δεν εχει καμια απολυτως σημασια.

4 Likes

Χτες που το μάθαμε το πήρα λίγο χαλαρά γιατί πόσο θα πήγαινε μωρέ, τόσα έχει κάνει, θυμάμαι να τα διαβάζω στο I am Ozzy και στο the dirt των motley crue και να απορώ πως στέκεται ακόμα όρθιος.

Σήμερα το πρωί όμως, με το που άνοιξα τα μάτια, ήρθε στο μυαλό μου η συναυλία του στη Μαλακάσα το 2010, θυμήθηκα μέχρι και τι φορούσα και ότι είχα πάρει μια μπλούζα με τύπωμα Scream από τους πλανόδιους απ’έξω (όταν είσαι φοιτητής μετράς και το ευρώ) οπότε έβαλα Ozzy να παίζει και έβγαλα όλη τη ντουλάπα έξω για να το βρω (χωρίς να έχω ελπίδες ότι θα μου κάνει), όσο έψαχνα και δεν το έβρισκα έπαιζε το mama i’m coming home και άρχισαν τα μάτια μου να τρέχουν, με είδε η γυναίκα μου χάλια και θυμήθηκε που έχω βάλει τα παλιά, πήγε το βρήκε και guess what μου κάνει ακόμα.
Το φόρεσα λοιπόν και ξεκινάω για Πλατεία νερού!!!

Ευτύχησα να τον δω άλλη μια στη The end tour το 2016 αλλά η εικόνα του το 2010 να σημαδεύει με τη μάνικα έναν πιτσιρικά στις πρώτες σειρές και να γελάει ενώ τον έχει κάνει μούσκεμα τόσες φορές μου έχει καρφωθεί στο μυαλό…

14 Likes