Ο Ozzy δεν πέθανε γιατί ο Ozzy ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.
Εντωμεταξυ βγαινουν απειροι κουλτουριαριδες εντεχνοι και ψευτοδημοσιογραφοι παυλα μπλογκερς και απο το πρωι εχουν λυσαξει. Ξαφνικα σκαλιζουν την ζωη του και ψαχνουν οτιδηποτε αρνητικο μονο κ μόνο για να ποστάρουν και να δημιουργήσουν αρνητικες γνώμες. Το οτι ενας πλανητης εδω κ μερικες ωρες γραφει κατεβατα που τιμουν τον καλλιτεχνη κ το εργο του,το προσπερναμε ετσι; Ρε αντε κ γαμηθειτε.
Έχω διαβάσει από το πρωί ότι είναι σιωνιστής, ότι έχει κάνει πολλές συναυλίες στο Ισραήλ (το setlist.fm αναφέρει… δύο!), ότι έδερνε τη γυναίκα του και πήγε να την σκοτώσει και άλλα #metoo οπότε δε χρειάζεται να κλάψουμε, συν αυτό εδώ.
Οκ παιδιά, δεκτές όλες οι απόψεις αλλά 6 χρόνια τώρα καθηλωμένος δεν είδα κανέναν να τον κράζει, σήμερα το θυμήθηκαν όλοι.
Νωριτερα εγραψε το humba αυτο: https://www.instagram.com/p/DMcYlNRsUhi/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=em1yNWowajNzbTBk Εκνευριστηκα, διοτι η παρενθεση ειναι το μονο reference σε ολο το ποστ. Μετα το παιζουν ευαισθητοποιημενοι και θιγονται οταν τρωνε κραξιμο.
Σε αλλα νεα, γελασα πολυ με αυτο το ποστ. Μορφαρα…
https://www.instagram.com/p/DMcdzBOMNjI/?utm_source=ig_web_copy_link
Τι είναι το humba?
“τριμηνιαίο περιοδικό για το κοινωνικό και πολιτικό νόημα των σπορ, την εμπειρία του γηπέδου, την οπαδική κουλτούρα και τον κόσμο της κερκίδας”
Σε γενικες γραμμες καλο περιοδικο, με σωστες κοινωνικοπολιτικες τοποθετησεις, αλλα με εμμονες που μερικες φορες με εκνευριζουν. Αρκετες φορες εχω σκεφτει να παψω να το ακολουθω, ομως υπερισχυει το ενδιαφερον για τα περισσοτερα ποστ του.
Στο συγκεκριμενο ποστ επικρατησε η αναγκη η εμμονικη σταση.
Δεν έχω κάτσει να ασχοληθώ με το τι είχε πει ή πράξει ο Ozzy σχετικά με το Ισραήλ ή γενικά την όλη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τι διασυνδέσεις μπορεί να είχε και με ποιους κλπ, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν βρίσκω κάτι μεμπτό στο συγκεκριμένο κείμενο που ανέβασε το humba. Από τη στιγμή που ο συντάκτης το έχει ψάξει το θέμα και ξέρει τι γράφει, είναι τίμιο αυτό που κάνει. Αναφέρει και τη συγκεκριμένη πτυχή για να την έχει υπόψη ο αναγνώστης (γνωρίζοντας φυσικά τι περιμένει ο αναγνώστης του Μέσου, τι ευαισθησίες έχει και όλα αυτά), για να μην αποσιωπήσει ή ωραιοποιήσει, χωρίς να μηδενίσει κάποιον ή κάτι, ούτε να επιτεθεί στον Ozzy, στους Sabbath ή στους οπαδούς του(ς). Άλλωστε όλοι εμείς που έχουμε μια συγκεκριμένη στάση και άποψη για όλα όσα γίνονται εκεί πέρα και παράλληλα δεν πρόκειται να απαρνηθούμε τους παιδικούς / εφηβικούς μας ήρωες, θέλω να πιστεύω ότι έχουμε τη στοιχειώδη ικανότητα νηφάλιας σκέψης και κρίσης ώστε να τοποθετούμε το καθετί στη σωστή του βάση και να μένουμε μακριά από λογικές τοτέμ. Αυτά.
Ποια έρευνα έκανε ο συντάκτης;
Το μόνο επιχείρημα που βρήκα στα συγκεκριμένα άρθρα είναι ότι κάποτε έδωσε συναυλία στο Ισραήλ. Ο Οζζυ δεν έχει εκφράσει καμία δημόσια άποψη, όσο κι αν έψαξα.
Το να λες ότι ο Οζζυ είναι φίλος του Ισραήλ επειδή έδωσε 2 συναυλίες σε 50 χρόνια καριέρας εκεί, είναι σα να λες ότι οι Μεταλλικά πχ είναι κομμουνιστές επειδή έδωσαν 5 λαιβ στην «κομμουνιστική» Κίνα.
Αυτός ο μειωτισμος - αναγωγισμός όπου ολόκληρη ζωή η προσωπικότητα ενός ανθρώπου εξηγείται αποκλειστικά με βάση ένα και μόνο στοιχείο ή παράγοντα ή «συμπυκνώνεται» σε μία μόνο άποψη, ενέργεια ή ελάττωμα (σε αυτή την περίπτωση μάλιστα με Post hoc ergo propter hoc συλλογισμούς και άλματα) είναι ένα μεγάλο πρόβλημα της εποχής μας.
Ξαναλέω, δεν το υιοθετώ. Λέω, αν και εφόσον ισχύει, καλά κάνει ο άλλος που δεν το αποσιωπά.
Σορι λάθος κατάλαβα, νόμισα πως διάβασες κάτι που έχασα!
Το να λέει κανείς «πέθανε ο Οζζυ (φίλος του Ισραήλ)» χωρίς να παραθέτει κανένα επιχείρημα και όταν τους πιέζουν στα σχόλια να ψελλίζουν «έδωσε συναυλίες και δε συμμετείχε σε μποϊκοτάζ» σίγουρα δεν είναι επιχείρημα.
Ναι ρε Μανο, απλως στην προκειμενη περιπτωση μοιαζει με “μπατσος-οργανο, μπουζουκι-οργανο”. Καμια ερευνα δεν βλεπω κι εγω, θα το παρω πισω αν αντιληφθω οτι πραγματι υπαρχει καποια. Στα ματια μου, το ποστ ειναι “ας το γραψουμε να υπαρχει, εχουμε μια ταυτοτητα να υπερασπιστουμε”, απλως επειδη… Κι οκ, ξερεις λιγο-πολυ τις αποψεις μου. Δεν ειναι θεμα παιδικων ηρωων ή ο,τι αλλο, ειναι θεμα λογικης. Κρινομαι π.χ. εγω για τους φιλους μου στο παρελθον; Τοτε εχω σοβαρο προβλημα…
Ενιγουει, προχωραμε. Υπαρχουν κι αυτες οι αποψεις, δεν μπορουμε να τις εξαφανισουμε.
Λοιπόν με ελάχιστη αναζήτηση υπάρχει π.χ. αυτό εδώ
το οποίο φοβάμαι ότι δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης.
Κρίμα, θα πω εγώ, δεν τίθεται θέμα “τέλος ο Ozzy για μένα”, ψυχραιμία, αλλά δεν θα κάνουμε και τα στραβά μάτια
Μάνο θυμάσαι ρε φίλε την μπούφλα που με είχες κεράσει μετά το live του 2005;
Και που σας παρατήσαμε εκεί στον κακόψόφονάχεις να περιμένετε πως θα γυρίσετε πίσω - και φύγαμε εγώ και ο άλλος ο ανεκδιήγητος με το λεωφορείο;
Παίζει πολύ δυνατά εκείνο το βράδυ συνολικά να είναι το καλύτερο γενικότερο συναυλιακό event που έχω πάει Ελλάδα - ή έστω ένα από τα 2-3 καλύτερα.
Αδερφικός φίλος “μπήκε” με Planet Caravan στο γάμο του (επιβεβαιώνεις @mixalis_purple ε; )
Έχει πάρει φωτιά ένα group chat που έχουμε με κάτι φίλους από τα χρόνια του μεταπτυχιακού στο Birmingham (ήμασταν όλοι στο Aston University) μιας και στο Aston επί ένα χρόνο μοιραία (καθότι κωλοχανείο) συχνάζαμε σε μέρη που κουβαλούσαν βαριά ιστορία στους δρόμους ή στους τοίχους τους.
Ήμασταν και σε καλή ηλικία τότε, γάμησέ τα - πίναμε κάτι ξεπλύματα σε κάτι pubs που είχαν τραγουδήσει οι Earth ή για πρώτη φορά οι Sabbath ως Sabbath, χαμός σε μεταλλάδικα όταν έχωνε κανένα Sabbra Cadabra, Villa όσες φορές πήγαμε έπαιζε κανένα NIB στο pregame, είχαμε μαρκάρει τα spots όπως το παγκάκι των Sabbath (και όχι μόνο, των Priest τον αυτοκινητόδρομο από το videoclip του Breaking the Law και πολλά άλλα) κτλ κτλ - ενώ έχω μια έντονη απέχθεια για το Birmingham (διότι το ξαναλέω, είναι μεγάλο κωλοχανείο και δεν βοήθησε καθόλου σε αυτό το ότι είχα διαλέξει και δύσκολο μεταπτυχιακό) ταυτόχρονα όμως το νιώθω ακόμα σαν κομμάτι μου και τους Sabbath από το '09-'10 και μετά, μια πιο προσωπική μπάντα… όλο το βρίζω, κάθε χρόνο όμως λέω πότε θα καταφέρω να ξαναπάω, έστω για ένα βράδυ
Τίποτα, ένα καλό ξεφτίλισμα στα ξύδια (και ας μεθάω με μισή μπύρα) σε κάνα μεταλλόμπαρο με κανένα Iron Man να παίζει ο τιτσέης στη διαπασών, το οφείλουμε όλοι στους εαυτούς μας - και τέλος
Γιατι ειναι ασχημος τροπος? Δεν εχει κανενας απο εμας αποκλειστικοτητα στο να ανεβασει στα social media ενα στορι ή μια αναρτηση για εναν τυπο που δεν ηξερε ποτε στην ζωη του και ειχε απειροελαχιστα κοινα μαζι του ως χαρακτηρας.
Για να μην ξεχναμε το οτι ο Ozzy συμμετειχε σε πασιγνωστο reality show επι χρονια μαζι με ολη του την οικογενεια, και ετσι εφτασε ενα κοινο πολυ ευρυτερο απο οτι τυπους που απλως μεγαλωσαν ακουγοντας την μουσικη του.
Ζήτησα από το AI να κάνει το ψάξιμο για μένα.
- για τη συναυλία στο Ισραήλ το 2010 αναφέρει το ότι δεν πήγε εκεί νωρίτερα έχει να κάνει με προβλήματα που είχε με το αλκοόλ αλλά όχι με τις πολιτικές του απόψεις, καθώς προσπαθεί να απέχει από αυτά (τα πολιτικά)
- υπέγραψε λέει μια επιστολή το 2024 που ήταν αντίθετος στον πολιτιστικό αποκλεισμό του Ισραήλ, και η οποία ανέφερε ότι ο πολιτισμός βοηθάει να γεφυρωθούν διαφορές (δε βλέπω κάτι το μεμπτό, διαφορετικά φτάνουμε σε ακρότητες όπως εδώ π.χ. που όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία απαγορεύσαμε κονσέρτα με μουσική Τσαϊκόφσκι)
- υπάρχει το θέμα με το BBC που αναφέρθηκε ήδη. Δεν έχω δει το ντοκιμαντέρ οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.
- την αφαίρεση visa από τους Kneecap την ζήτησε η Sharon (που μεταξύ μας και για τα 2 & 3 θεωρώ ότι δική της πρωτοβουλία ήταν, λόγω και της καταγωγής της, αλλά ας μη μπούμε στη συζήτηση “η κακιά Sharon”)
- δεν υπάρχουν δηλώσεις του Ozzy είτε υπέρ του ενός είτε κατά του άλλου (Ισραήλ/Παλαιστίνη)
Οπότε ένα statement σε μία παρένθεση δεν το λες και δημοσιογραφία της προκοπής ή κάτι άξιο περαιτέρω σχολιασμού, απλά μπήκε ως τυράκι για να γίνει θέμα (θεωρώ, και δεν θα υποστηρίξω το Ισραήλ σε καμία περίπτωση, για να μην παρεξηγηθώ).
Εννοείται ρε μλκ ξεχνιούνται αυτά;
Εικοσάχρονα κοπέλια να είμαστε παρατημένοι στη μέση του πουθενά αλλά στομπούτσομας κιόλας, και χάζι κάναμε με τα διάφορα σκηνικά
Εκείνο το βράδυ το έχω κι εγώ, αν όχι στην κορυφή, τουλάχιστον στο top 3 συναυλιακών εμπειριών μου
Και πάλι το ότι βγήκε κάποιος να “καρπωθεί” το θάνατο ενός διάσημου δε λέει κάτι.
Η μόνη αναφορά του Ozzy σε αντισημητισμό ήταν όταν αρνήθηκε στον Kanye West να χρησιμοποιήσει sample από εκτέλεση του 1983 του Iron Man λόγω του αντισημητικού παρελθόντος του West.
Κατά τα άλλα, πάλι καμία δήλωση.
H υπογραφή της επιστολής είναι δήλωση ιναφ νομίζω.
Btw, αυτό με την επιστολή το θυμάμαι από τότε που είχε γίνει και είχα κάνει και ανφολλο τα σχετικά ινσταγκραμικά ακκαουντς. Για την Σάρον χωρίς να θυμάμαι συγκεκριμένα περιστατικά έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι είναι zionist ακόμα περισσότερο. Ως εκ τούτου δεν μου είχε κάνει και καμία εντύπωση η παρουσία του τάδε των ντιστερμπντ στο λαιβ πχ.
Σε κάθε περίπτωση, οι μισοί και βάλε “ήρωές” μας είναι είτε απλώς αμφιλεγόμενοι είτε σκουπίδια, αν μη τι άλλο μ(π)ιλλιονερς με τους οποίους στα αλήθεια δεν έχουμε και τίποτα κοινό. Η προσωπολατρεία γενικά καλή δεν είναι, αλλά περί ορέξεως.
Από εκεί και πέρα, ο αντίκτυπος τέτοιων ανθρώπων στις ζωές μας και στην προσωπική μας πορεία είναι κάτι που συναισθηματικά τα ξεπερνάει αυτά και η προσπάθεια του να ισορροπήσουν αυτές οι τάσεις, ο παιδικός/εφηβικός/μετέπειτα εαυτός μας με τα cold facts είναι δύσκολη – τουλάχιστον για μένα. Αλλά, επειδή και η προσπάθεια εξισορρόπησης τούτη την στιγμή στα πάντα είναι κάπως δύσκολη, επειδή η γενοκτονία είναι ongoing και το να καταδικάσει κάποιος τον όζζυ ή τον κάθε όζζυ δεν συνεισφέρει και πολλά επί του πρακταίου ούτε απομειώνει την φρίκη, ξερωγω, ας κρατήσει ο καθένας ό,τι καλό έχει άμα θέλει, ας πορεύεται με την Μουσική και ας συναντήσει τον εαυτό του στην άλλη γωνία κρίνοντας τι κάνει ατομικά και συλλογικά για όλα αυτά που συμβαίνουν.
Γιατι επρεπε να πεθανει για να δω τοσα μνμ στο TL μου απο ολους οσους ανεφερα. Σιγα μην κρινω τι θα ανεβασει ο καθενας.