Ozzy

Σε αλλα νεα, δεν θα ξεπλυνω τον Οζι σε οσα μεμπτα εχει κανει. Και δεν αναφερομαι αποκλειστικα στο θεμα Ισραηλ. Εγραψα χαρακτηριστικα

Ελπιζω τωρα να εγινα κατανοητος.

1 Like

Παιδιά ακόμη και το άρθρο των Israel times εξηγεί τέλεια το τι καταλαβαίνει ο Οζζαρος για αυτά τα πράγματα δια δηλώσεων Sharon.

“Ozzy is so confused by it all and just keeps asking me to explain why there is so much hatred of Jews,“What do I say?”

Όποιος θέλει πολιτικά ορθό ροκσταρ με καλές απόψεις και ιδεολογικό πλαίσιο, διάλεξε λάθος άνθρωπο. Αλλά παρόλα αυτά το τι ήταν ο Οζζυ και τι σήμαινε για τους εκατομμύρια φίλους του σε όλο τον κόσμο δεν αλλάζει είτε είχε μια, είτε τρεις, είτε δέκα διαφορετικές ή προβληματικές απόψεις. Τεράστιος.

20 Likes

Τα δικά μου δυο cents τα έγραψα και στον τοίχο μου στο fb, αλλά θα βάλω και εδώ τα ίδια:

Η μαγεία της μουσικής που γέννησαν ο Ozzy, ο Iommi, ο Geezer και ο Ward είναι η αιώνια νεότητα. Το ελιξίριο της νιότης. Και από ελιξίρια, ειδικά ο Ozzy τα δοκίμασε όλα για να είναι σίγουρος ότι έχει βρει το σωστό. Και ήμασταν όλοι σίγουροι ότι τελικά είχε βρει το σωστό. Μέχρι σήμερα.

Πριν δύο εβδομάδες, είχα την τύχη να τον δω ζωντανά στο Birmingham, στον τόπο του. Πρώτη φορά στο Birmingham, τα πάντα γύρω μας ήταν Black Sabbath, όπως το φανταζόμουν από μικρός - όταν άκουγα τους δίσκους τους στο δωμάτιό μου, με τη μητέρα μου απέξω να φωνάζει να χαμηλώσω τη μουσική. Όμως εγώ ήμουν στον κόσμο μου, μαγεμένος με τη φωνή του Ozzy και τα riffs του Iommi. Στη συναυλία, δεν πιστεύαμε ότι τον ακούγαμε να τραγουδάει με τόσο πάθος - παρόλα τα γνωστά προβλήματά του - και βλέπαμε τη θέληση του να σηκωθεί στα πόδια του. Ήταν συγκινητικό και μόνο που τον έβλεπες να χαίρεται σαν παιδί και να ακούμε από το στόμα του ότι μας ευχαριστεί από τα βάθη της καρδιάς του που είμαστε εδώ μαζί του. Ακόμα καλά καλά δεν έχω βάλει σε σειρά τις σκέψεις μου για όλο αυτό που ζήσαμε τρία Σάββατα πριν. Ήταν τόσο μεγάλο που δε χωράει σε λέξεις. Εκείνη τη στιγμή, ένιωθα ότι ζω κάτι που θα μνημονεύεται στην ιστορία, ως ένα μεγαλειώδες συναυλιακό γεγονός - και ήταν - σήμερα όμως όλο αυτό απέκτησε μια άλλη διάσταση. Όλο αυτό ήταν το αντίο του Ozzy, μόνο έτσι θα μπορούσε να φύγει ο Ozzy. Ήμασταν τυχεροί όσοι βρεθήκαμε στο τελευταίο του party. Είμαι τυχερός που γνώρισα και έμαθα να ζω και να αναπνέω με τη μουσική του Ozzy και των Sabbath. Νιώθω σα να αποχαιρετώ έναν δικό μου άνθρωπο, έναν φίλο μου - κι ας μην είχε ιδέα ποιοι είμαστε όλοι εμείς που τον ευγνωμονούμε που υπήρξε. Η μουσική είναι μεγάλο πράγμα, μιλάει στην καρδιά με ανεξήγητο τρόπο. Και ο Ozzy ήταν, είναι και θα είναι τεράστιο κομμάτι αυτής της μουσικής που αγαπάμε.

Ozzy μπορεί να έφυγες, αλλά θα ζεις για πάντα. Η φωνή σου και τα τραγούδια σου είναι το δικό μας ελιξίριο για την αιωνιότητα, και ας κοροϊδευόμαστε, γιατί εμείς ξέρουμε ότι είμαστε θνητοί. Όχι σαν εσένα.

OZZY FOREVER.

υ.γ.: Σχετικά με την παραπάνω κουβέντα, περί σπίλωσης του ονόματος από ορισμένους την ώρα του θανάτου, εγώ θα πω απλά ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να νιώσουν σημαντικοί κουνώντας το δάχτυλο, κρίνοντας ανθρώπους που ΟΝΤΩΣ υπήρξαν σημαντικοί για πολλούς με κάποιο τρόπο. Αν έτσι νιώθουν όμορφα, ας συνεχίσουν έτσι, στα αρχίδια μας γράφουμε τη γνώμη τους. Οκ Χατζηστεφάνου, μπρο μου νίκησες σε αριστεροσύνη, έχασα. Συγκινήθηκα με τον θάνατο του Ozzy και οι λόγοι δεν είναι πολιτικής φύσεως. Δεν ψάχνω πολιτική στον Ozzy, δεν ψάχνω πολιτική στα πάντα στη ζωή. Μιλάμε για μουσική αυτή τη στιγμή, και η μουσική έχει να κάνει με συναίσθημα. Όταν φίλοι μου πεθαίνει ο Ozzy, αυθόρμητα ξαναζείς όλη σου τη ζωή από την αρχή, θυμάσαι, αναπολείς, νοσταλγείς όλες τις στιγμές που είχες παρέα τη φωνή του και τη μουσική του, είτε με τους Sabbath είτε solo. Δεν ξέρεις τον ίδιο, δε θα στεναχωρηθείς για εκείνον στην πράξη, είναι όμως μέρος όλων αυτών των εμπειριών που εσύ έζησες και εκείνος ήταν εκεί μέσα από ένα στερεοφωνικό. Αυτή είναι η δική μου γνώμη πάνω σε αυτό.

25 Likes

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο άνθρωπος που του μιλούσες και σε κοίταζε με βλέμμα αχανές , έχοντας λίγο αίμα στο αλκοόλ του, είχε βαθειές και εμπεριστατωμένες πολιτικές απόψεις

Everyone goes through changes
Looking to find the truth
Don’t look at me for answers
Don’t ask me, I don’t know

Άποψη μου , πάντα

7 Likes

Πέραν από απόψεις και τέτοια, πόσο τυχεροί είμαστε που, έστω και εάν δεν τον ακούσαμε live, προλάβαμε να ζήσουμε την εποχή του και να τον δούμε να μεγαλουργεί; Πλέον μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού οι ζωντανοί θρύλοι, αυτοί που άγγιξαν και θα συνεχίζουν να αγγίζουν τις παρελθούσες, τωρινές και μέλλουσες γενιές. Ο Όζζυ ήταν ένας τέτοιος θρύλος και εμείς τυχεροί που συμπορευτήκαμε μαζί του. Τα άλλα δεν με αγγίζουν ιδιαίτερα– κατά τα φαινόμενα δεν έκανε κακό σε κανένα –τουναντίον, αυτός ζημιώθηκε– και επέδρασε θετικά με τη μουσική του σε εκατομμύρια ανθρώπους –είναι ασύστολη μπουρδολογία και μικροπρέπεια αναξιοπρεπών ανθρώπων που περιμένουν κάτι τέτοια μπας και τραβήξουν την προσοχή.

22 Likes

αυτο.

1 Like

Σκεφτόμουν αν πρέπει να το συνεχίσω, αλλά λίγο η χθεσινή συναυλία στο λιοπύρι, λίγο η ζέστη, δεν έχω όρεξη για περισσότερα σεντόνια. Ήδη θυμάμαι αντίστοιχες διενέξεις μετά το Back to the Beginning σε άλλο thread.

Η αγάπη του κόσμου προς τον Ozzy φάνηκε (και χθες) σε όλες τις συναυλίες ανά τον κόσμο όπου έγινε αναφορά.

Αν αυτή τη στιγμή κάποιοι ελάχιστοι θέλουν να κουνάνε το δάχτυλο, fine with me.-

2 Likes

Πέθανε ο άνθρωπος. Κάποιοι τρέφονται από τέτοια νέα, οπότε βρήκανε ευκαιρία να βγούνε παγανιά. Μην πολυασχολείστε.

11 Likes

Στο μεταξύ δεν ξέρω αν αναφέρθηκε με τόσα μηνύματα… Αλλά το ποσό που συγκεντρώθηκε υπέρ των 3 charities (Cure Parkinson’s, Birmingham Children’s Hospital και Acorn Children’s Hospice) στη συναυλία Back to the Beginning έφτασε τα 190.000.000$ (190 εκατομμύρια δολλάρια).

2 Likes

Από έναν άνθρωπο ο οποίος έχει ερμηνεύσει το War Pigs, το οποίο περιγράφει τη φρίκη του πολέμου, είναι τραγική ειρωνεία αν τελικά επικροτεί και ασπάζεται αυτά τα οποία καυτηρίαζε, στηρίζοντας και την αντίστοιχη χώρα.

Εδώ όμως, να θέσω το εξής. Επειδή το έχει τραγουδήσει, δε σημαίνει ότι το ασπάζεται και πλήρως, υποδύεται ένα ρόλο τραγουδώντας. Δεν το έχει γράψει ο ίδιος συνεπώς, δεν βγάζει και τα σώψυχα του οπότε, δεν ξέρω αν θα έπρεπε να εκπλησσομαστε τελικά η αν θα έπρεπε να πέφτουμε από τα σύννεφα. Όταν περιγράφεις και αναδεικνύεις τη φρίκη του πολέμου και του αποκρυφισμού φερ’ ειπείν, δε νομίζω ότι όταν δείχνεις την άσχημη πλευρά μιας κατάστασης, ότι ξερογλείφεσαι από ικανοποίηση. Όπως αντίστοιχα, αν και είχε το σχετικό ίματζ και τις σχετικές αναφορές, αυτό δεν τον κάνει απαραίτητα και σατανιστή.

Γνώμη μου είναι βέβαια ότι ένας καλλιτέχνης, πρέπει να γεφυρώνει χάσματα και να μην τάσσεται προς κάποια συγκεκριμένη πλευρά, έστω να μην αφήνονται οι όποιες υπόνοιες, να είναι ουδέτερος, εν προκειμένω απολιτίκ.

Και εμένα με ξενίζει αυτή η δολοφονία χαρακτήρα που γίνεται μετά θάνατον, τη θεωρώ ασέβεια προς τον εκλιπόντα, ήταν ότι ήταν μεν, τώρα δεν αλλάζει και δεν ξέρω αν έχει και νόημα να ασχοληθούμε πια. Συνέβαλε σε κάτι άλλο ως καλλιτέχνης, γνώμη μου είναι να μείνουμε εκεί, ξέρουμε επίσης ότι και ως άνθρωπος δεν ήταν καλό κουμάσι επομένως, ήδη έχουμε κάνει πρακτικά διάκριση τέχνης και ανθρώπου.

Σιγά τη δολοφονία χαρακτήρα. Κάτι λίγοι βλάκες είναι που μιλάνε, απλώς φωνάζουν πολύ και γι’ αυτό ακούγονται. Αυτό που επιζητούν είναι το να τους δώσεις σημασία.

8 Likes

Πού πήγε το τακτ σου; :rofl:

2 Likes

Καλα, δεν ειναι δολοφονια χαρακτηρα, απλως καποιοι το εκμεταλλευονται. Σιγα.

1 Like

Ξεκίνησα να γράφω 2-3 φορές χθες και τελικά δεν απάντησα γιατί φοβάμαι πως η απάντηση θα εκληφθεί διαφορετικά, αλλά θεωρώ χρήσιμο ένα γενικότερο πλαίσιο. Καταρχάς είναι γνωστό ότι η Σάρον είναι Εβραία / ασπάζεται τον ιουδαϊσμό. Οπότε δεν αποτελεί και έκπληξη η στάση της σε διάφορα θέματα όπως με τους Kneecap λ.χ.

Το συγκεκριμένο όμως είχε και άλλες πτυχές που αν δε ζεις στην Αγγλία ίσως να μην τις αντιλαμβάνεσαι άμεσα. Το BBC λειτουργεί υπό ένα καθεστώς (ή συμφωνία αν θες) που ονομάζεται Royal Charter. Αυτό του επιτρέπει να χρηματοδοτείται από τους πολίτες (πληρώνω 150 λίρες το χρόνο) υπό την προϋπόθεση να ειναι ανεξάρτητο (unbiased) και να έχει τα απαραίτητα disclosures σε διάφορα προγράμματα του.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ το έχω δει, όπως έχω δει και τα υπόλοιπα (το Eleven Days in May - αποκλειστικά για τα παιδιά που σκοτώθηκαν στη Γάζα το 2021, εξαιρετικό και με πολύ ανθρωπιά, το Life and Death in Gaza - εξ’ολοκληρου στη Γάζα, πολύ άμεσο, ανθρώπινο και συναισθηματικό) που ήταν εξίσου γροθιά στο στομάχι (και παρουσιάζονταν από παρόμοια οπτική, την ανθρώπινη πλευρά και το πως υποφέρουν / πεθαίνουν οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα), ή τα πιο ιστορικά (Road to 7th October) και τα πιο ερευνητικά (The Settlers - σαφώς επικριτικό της πολιτικής επίκοισης του Ισραήλ). Όλα αυτά ειναι παραγωγές τελευταίας τριετίας. Το συγκεκριμένο που ξεσήκωσε αντιδράσεις από την Εβραϊκή κοινότητα ήταν όντως προβληματικό, υπό την έννοια ότι αφηγητής ήταν γιος στελέχους της Χαμάς (για το οποίο δεν υπήρχε disclosure -εκεί ήταν το πρόβλημα για το BBC).

Οπότε κάνοντας ένα βήμα πίσω βλέπει κανείς πως δεν αντέδρασε στα υπόλοιπα ντοκιμαντέρ (ουκ ολίγα) τα οποία έχουν μια θέση υπέρ της Παλαιστίνης, ακόμα και αυτά που είχαν μια παρόμοια, βαθειά συναισθηματική σκοπιά. Ήταν αφορμή το ότι παρέλειψε το BBC να αναφέρει πηγή; Πιθανότατα, δεν είμαστε αφελείς. Κάνει αυτό τον Όζζυ σιωνιστή που θέλει να βλέπει βόμβες να πέφτουν; Για μένα σίγουρα όχι.

Και το πιο σημαντικό για μένα είναι αυτό που έγραψα παραπάνω:

Ο Όζζυ ήταν πολλά πράγματα στη ζωή του. Το “φίλος του Ισραήλ” πιθανόν να ισχύει αφού στην τελική ήταν παντρεμένος με τη Σάρον, αλλά ήταν άλλα 100 πράγματα πριν από αυτό. Οπότε η “επικήδεια” πρόταση “πέθανε ο Ozzy Osbourne (φίλος του Ισραήλ)” αν όχι άστοχη (για μένα ήταν 100%) ήταν τουλάχιστον παραπλανητική ώστε να προωθήσουν άλλη ατζέντα - ειδικά όταν οι θέσεις του υπερ του Ισραήλ σε 50 χρόνια δημόσιας ζωής ήταν “όχι πολιτισμικός αποκλεισμός” και “το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ είνα προβληματικό”.

Τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι εγώ συμφωνώ με τις θέσεις του. Γενικότερα δεν θεωρούσα τον άνθρωπο Όζζυ πρότυπο, ούτε φυσικά έψαχνα τον πολιτικό του λόγο και θέση. Τα 2 παραπάνω δεν είναι ικανά, στην προσωπική μου κλίμακα, να ακυρώσουν τον καλλιτέχνη Όζζυ. Για άλλους είναι. Προσωπικά δεν ήμουν και ποτέ της λογικής “αν δεν είναι μαζί μου, είναι απέναντι μου”. Και δεν ψάχνω να ακούω καλλιτέχνες που με βρίσκουν σύμφωνο πολιτικά. Δε θα ακούσω αυτούς που που χρησιμοποιούν τη μουσική τους ή τις δημόσιες τοποθετήσεις τους σαν μέσο διάδοσης ιδεών με τις οποίες διαφωνώ. Άλλος μπορεί να βάζει τον πήχη πιο πάνω ή πιο κάτω.

16 Likes

το BBC εχει κατηγορηθει τρελα παντως για το πως καλυπτει την γενοκτονια 2 χρονια τωρα, και πως κανει ρεπορταζ, τι λεξεις χρησιμοποιει, και παει λεγοντας.

Έχει κατηγορηθεί και για το ανάποδο. Μπορείς να δεις τα προγράμματα που ανέφερα παραπάνω και να κρίνεις ο ίδιος. Πχ για μένα το Road to 7th October είναι πολύ στρογγυλεμένο για μένα, τα υπόλοιπα είναι πολύ χρήσιμα.
Εγώ θα πω έχοντας ζήσει στην Ελλάδα 30 χρόνια και στην Αγγλία άλλα 10 είναι πως μακάρι να υπήρχε ελληνική τηλεόραση στα στανταρ του BBC. Να έχεις πχ Έλληνα δημοσιογράφο να επαναλαμβάνει την ίδια ερώτηση στον πρωθυπουργό 7-8 φορές επειδή δεν έπαιρνε απάντηση.

1 Like

Πονάτε επειδή η Σία είναι κομψή.

16 Likes

Το εχω δει το Road, απλα εχω επιγνωση και της κριτικης που τρωει 2 χρονια σταθερα, ακομη και στο να χρησιμοποιησει τον ορο γενοκτονια, ή στο πως πραττει συνεντευξεις, ειναι διαφορα περιστατικα, λογικα εχεις επιγνωση και εσυ, και καλυτερη.

Και σε αυτο το πλαισιο, για μενα παντα, το να αποσυρθει το ντοκιμαντερ (λογω της μη διευκρινισης περι Χαμας - εστω και ως προσχημα θα πω, γιατι οπως λες ειναι και στρογγυλεμενο), εντασσεται σε μια γενικοτερη πολιτικη προσεγγιση στο ζητημα απο το μεσο, και φυσικα της πιεσης στην οποια υποκειται. Για μενα.

Δεν εχω λογο να διαφωνησω σε αυτο ουτε να μην σε πιστεψω, μιλαω για κατι πιο συγκεκριμενο, που γενικα ομως ταλανιζει τα δυτικα media.

Τεσπα, εχω καλυφθει απο αρκετα ποστ δεν εχω κατι να συνεισφερω.

υποχρεωτικο RIP Ozzy και προχωράμε :slight_smile:

1 Like

Ποιος θεός έχει βάλει pixel στην εικόνα πίσω (εκτός αν είναι η μαρίκα με τον κούλη)? Η σία είναι υπέρκομψη όχι απλά κομψή

2 Likes

Aυτό είναι ξεκάθαρο.

1 Like