Ozzy

Έτσι είναι η εικόνα, κύριε. Τι θέλετε τώρα εσείς;

Ετσι ειναι και σε αλλες συνεντευξεις. Μαλλον εχει θολωσει απο τις πολλες χριστοπαναγιες.

6 Likes

@Alejandro.m

Η εισαγωγή του BBC στην όλη εξίσωση θολώνει κάπως την κουβέντα - το οποίο μάλλον είναι και το ζητούμενο για το συγκεκριμένο Μέσο… Σηκώνει τεράστια συζήτηση, αλλά (προς το παρόν τουλάχιστον - και εδώ) θα περιοριστώ στο να εκφράσω τη γνώμη ότι η τακτική του BBC, όχι μόνο σε σχέση με το Μεσανατολικό αλλά και σε διάφορα άλλα θέματα, είναι με το ρεπορτάζ / κάλυψη που κάνει επί της ουσίας να στηρίζει την πλευρά του ισχυρού και παράλληλα να παράγει “on the side” π.χ. διάφορα ντοκιμαντέρ όπως αυτά που ανέφερες τα οποία εμπλουτίζουν το αφήγημα, λειτουργώντας πρακτικά ως άλλοθι. Εγώ ας πούμε από τα προαναφερθέντα ντοκιμαντέρ έχω δει μόνο το Settlers, το οποίο το θεώρησα μεν εξαιρετικό - πολύ δυνατό αλλά χωρίς αυτό να αλλάζει τη γενικότερη εικόνα που έχω για τη στάση του BBC. Απλά προβάλλει πού και πού και την άλλη πλευρά, για να είναι καλυμμένο.

Όσο για τον Ozzy, οπωσδήποτε υπάρχουν διάφορα πιθανά σενάρια εξήγησης ή συγκεκριμενοποίησης της στάσης του στα οποία μπορεί να γίνει επίκληση για να φιλοτεχνηθεί στο τέλος της ημέρας μια κάπως πιο κολακευτική / λιγότερο άσχημη εικόνα, από το ότι η Σάρον τον έκανε ό,τι ήθελε μέχρι το ότι ο ίδιος δεν ήξερε πού παν τα τέσσερα (και για να είμαι ειλικρινής τείνω να το θεωρήσω πολύ πιθανό το συγκεκριμένο) ή ότι εντάξει δεν ήταν και τόσο pro-Israel στην τελική, απλά είχε ενστάσεις μόνο με ένα συγκεκριμένο broadcast επειδή έδωσε βήμα στη Χαμάς (να 'χαμε να λέγαμε, τέλος πάντων). Το μόνο σίγουρο για μένα, δυστυχώς, είναι ότι σε κάθε περίπτωση έβαλε την υπογραφή του σε κείμενο το οποίο στέκεται στο πλευρό ενός κράτους που διαπράττει γενοκτονία. Κηλίδα. Θα προτιμούσα άπειρες φορές ο ορίτζιναλ τραγουδιστής μίας από τις 3 αγαπημένες μου μπάντες όλων των εποχών να μην το είχε κάνει αυτό, in other words δεν με ευχαριστεί καθόλου να γράφω τέτοια πράγματα δύο μέρες μετά τον θάνατό του. Αλλά δεν μπορώ να κάνω πίσω από αυτό. Απλά δεν μπορώ, σόρι. Δεν θα σταματήσω ποτέ να ακούω τα έξι πρώτα Sabbath και κάμποσα από τα σόλο άλμπουμ του Ozzy, αλλά ούτε και θα εθελοτυφλώ.

5 Likes

Κανείς μας δεν εθςλοτυφλει, ούτε ξεπλένει, ούτε αρνείται πως κάποιες επιλογές ήταν τραγικουτσικες. Απλώς λέμε πως οποίος μόνο αυτό έχει να πει για τον Οzzy τη μέρα που πέθανε, είναι πολύ μαλακας άνθρωπος και για πολλές σφαλιάρες.

5 Likes

Να με συγχωρείς, αλλά κάποιοι και εθελοτυφλούν και ξεπλένουν.

Δεν λέω για σένα.

2 Likes

Νομίζω πως ο Όζζυ ήταν ένα πλήρως απολιτίκ άτομο.Ότι υπάρχει στο παρελθόν του, υπάρχει μόνο λόγω της Σάρον.Δε το λέω γιατί είναι η εύκολη λύση να κράξουμε την ‘κακιά’ Σάρον, απλά ήταν φανερό εδώ και χρόνια ότι χειριζόταν τα πάντα γύρω από τον σύζυγο της εκτός από το τραγούδι.

2 Likes

Θα είμαι σύντομος. Θεωρώ αυτή την πρόταση εξαιρετικά σημαντική.
Είναι σημαντική, γιατι αυτός που δηλώνει απολιτικ δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ακόμα και αυτή η δήλωση είναι πολιτική πράξη.

Τώρα αν θέλει κάποιος καλλιτέχνης θέλει να/μην αναφερει πολιτική, είναι δικό του θέμα.
Κάποιοι θεωρούν ότι η καλλιτεχνία δεν πρέπει να μπερδεύεται με την πολιτικη, ενώ άλλοι θεωρούν πως είναι μια από τις μεγάλες ευκαιρίες , όχι για λόγους προπαγάνδας, αλλά γιατί μπορεί να υπάρχει πρόσβαση σε μεγάλο κοινό.

Το πώς εκλαμβάνει ο ακροατής την μουσική του κάθε καλλιτέχνη και που θέλει να δώσει βάση, είναι δικό του θέμα. Το ίδιο και για τον καλλιτέχνη.

Αλλά το απολιτικ, δεν υπάρχει. Η ίδια η δήλωση είναι ξεκάθαρα πολιτική και αφορά πολιτική απόφαση.

Για τον Ozzy, δεν έχω να πω πολλά. Μεγάλος σεβασμός για τον έναν από τους 4 που γέννησαν την μουσική που ακούμε.

8 Likes

Μπα.

Αυτο ειναι σαν να λες οτι οποιος ειναι αθεος εχει θρησκευτικα πιστευω.

Εμ, όχι; Αυτό που λέει είναι πως αν δηλώνεις άθεος, ή αγνωστικιστής ή δεν ξέρω γω τι, έχεις πάρει θέση επι του θέματος. Αντίστοιχα, το να δηλώνεις απολιτίκ, είναι πολύ συγκεκριμένη τοποθέτηση -όπως άλλωστε είναι δεδομένο, το να μην παίρνεις απόφαση είναι πάντα ισοδύναμο με το να παίρνεις απόφαση και μάλιστα τη χειρότερη δυνατή :stuck_out_tongue_closed_eyes:

3 Likes

Κι οπως ειπε ενας μεγαλος καποτε, if you choose not to decide you still have made a choice.

3 Likes

Ναι. Εγώ. Ακριβώς από πάνω :stuck_out_tongue_closed_eyes:

5 Likes

Εσενα ελεγα :stuck_out_tongue:

1 Like

Αυτα ειναι αμπελοφιλοσοφιες τις οποιες μετα την ηλικια των 30 αντε 40 βαρια νομιζω καλο θα ηταν να ξεπερναμε ολοι μας :stuck_out_tongue:

Επισης, η κριτικη του αν ειναι καλο ή κακο ή ουδετερο το να μην παιρνεις θεση σε καποια θεματα ειναι 100% υποκειμενικο. Καποτε εκρινα κι εγω τους απολιτικ, αλλα πλεον καταλαβαινω πως υπαρχει καλλιστα μια χαρα δικαιολογηση και επιχειρηματολογια υπερ της συγκεκριμενης στασης. Εν τελει, οχι, το να μην παιρνεις θεση για κατι δεν σημαινει οτι… παιρνεις θεση, αυτο ειναι εξ’ορισμου οξυμωρο σχημα. Καποιοι ανθρωποι απλα επιλεγουν να μην ταχθουν υπερ ή κατα καποιων θεσεων γιατι πολυ απλα δεν τους νοιαζει ή δεν θελουν να ασχοληθουν ή νομιζουν/ξερουν πως δεν εχουν αρκετη γνωση για να τοποθετηθουν.

Στο περι αθειας ειναι ακομα πιο αυστηρα τα πραγματα, αφου ολοι γεννιομαστε αθεοι και μετα καποιοι προσηλυτιζονται απο συγγενεις, κοινωνια, κτλ.

Η αθεια δεν ειναι θεση επι του θεματος, ειναι ελλειψη καποιας πιστης σε κατι μεταφυσικο.

3 Likes

Ισχυει, μονο που επιλογη και θεση επι καποιου θεματος δεν ειναι ταυτοσημα.
Εν προκειμενω η επιλογη ειναι η ελλειψη θεσης.

1 Like

Οκ, απλως η παρεμβαση μου ηταν απευθειας απαντηση στον συμφορουμιτη

Αλλα μιας και εγραψες αλλο μνμ επι του θεματος παραπανω και το διαβασα τωρα:

Αρα επιλεγεις να μην επιλεξεις κατι (επι καποιου θεματος). Μια χαρα. Αλλωστε, οπως εγραψες πιο πανω:

Δλδ, επιλεγουν να μην επιλεξουν πλευρα. Το ιδιο εννοει και ο kbill, ο αθεος επιλεγει να μην επιλεξει θρησκεια. Ισως να μην ηταν το παραδειγμα του σωστο, αλλα ηταν σιγουρα στο πνευμα της συζητησης.

Νομιζεις. Αλλοι παλι δεν νομιζουν και απο το δικο τους pov εχουν δικιο.

Εγω συμφωνώ να τιμήσουμε εναν άνθρωπο την ημερα του θανατου. Ομως η αποψη οτι ειναι μαγκιά οσα εκανε ο Ozzy εκτος της προσφορας του στη μουσική ειναι αστεια. Και δεν αναφέρομαι στις πολιτικές του απόψεις αλλα στο όλο lifestyle.

1 Like

Δεν είπε κανένας ότι είναι μαγκιά. Το σχόλιο σου μου θύμισε μια ταινία που μας έδειχναν στον στρατό εναντίον των ναρκωτικών. Μην ανησυχείς δε θα αρχίσουμε τα ναρκωτικά επειδή έπινε ο οζζι λίγο παραπάνω.

1 Like

Οκ ισως παιζουμε με τις λεξεις, αλλα ο αθεος δεν ειναι υποχρεωμενος να επιλεξει καποια θρησκεια. Η φυσικη κατασταση του ανθρωπου ειναι η πληρης ελλειψη του concept της θρησκειας, η επιλογη θρησκειας ειναι τεχνητη κατασταση. Ειναι βασικα καπως εξωφρενικο να ερθει να μου πει εμενα καποιος μιας και δεν εχω υπαρξει ποτε στη ζωη μου θρησκος οτι με το να μην εχω θρησκεια εχω κανει επιλογη. Στο μυαλο μου δεν υπηρχε ποτε καμια επιλογη. Υπηρχε απλα ελλειψη επιλογης. Οπως για καποιον αλλον μπορει να ειναι η πολιτικη.

Καλα κανουν, δεν απαγορευεται. Προσωπικα βαριεμαι τις σοφιστειες πλεον.

3 Likes

Κολλησες ομως πολυ με το θεμα της θρησκειας, το οποιο εβαλες εσυ στο τραπεζι, ενω η κουβεντα ηταν για την επιλογη σε ο,τι αφορα στην πολιτικη. Κι εκει η μη-επιλογη, ειναι επιλογη. Διοτι δεν σε βαφτιζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο μπαμπας σου, μονος σου γινεσαι. Ή δεν γινεσαι.

Δεκτον και δικαιωμα σου. Η δικη σου βαρεμαρα ομως, δεν κανει “αμπελοφιλοσοφιες” την αποψη ενος αλλου. Κατα τ’ αλλα, κολοκυθοπιτα…

4 Likes