Τελικά είμαστε αρκετοί… Δηλώνω κι εγώ ότι οι PoS είναι από τις μπάντες που με έχουν στιγματίσει. Πρώτη επαφή με το Perfect Element αλλά το αγαπημένο μου είναι το Remedy Lane με τους απίστευτους βιωματικούς στίχους (βέβαια η διάσταση αυτή των στίχων είναι κοινή σταθερά σε όλα τα albums τους).
Θυμάμαι το πρώτο live τους που είχα δει στο Gagarin μαζί με Rage και κάποιους ακόμα… Βαριέμαι να ψάξω το εισιτήριο τώρα αλλά θυμάμαι και το πάρτι στο Texas όπου έτρεμα σαν σχολιαρόπαιδο (ίσως επειδή ΗΜΟΥΝ τότε ) όταν πλησίασα τον Daniel. Ο @QuintomScenario έχει δει και τη συλλεκτική φωτογραφία μου μαζί του (συλλεκτική επειδή είχα πυκνά μαλλιά τότε). Θυμάμαι επίσης τον χαμό που είχε γίνει όταν ο DJ έβαλε να παίξει το “!” στα ηχεία.
Θυμάμαι επίσης το αφιέρωμα στο prog του ΜΗ για τις ανερχόμενες μπάντες του prog (νομίζω Ιούνης ή Ιούλιος 1999 το τεύχος. Πιθανόν να το έχουν αρκετοί καθώς εκείνο το τεύχος συνέπεφτε με τη συναυλία των Metallica) κι ο Χάκος τους είχε παρουσιάσει ως την μπάντα που παντρεύει πιο όμορφα τις επιρροές της.
Πέρα απ όλα αυτά τα νοσταλγικά, θεωρώ τον Daniel ιδιοφυή αλλά και, προφανώς, ιδιότροπο. Νομίζω ότι μπορεί να χαρακτηριστεί δικαίως ως καλλιτέχνης που αφουγκράζεται την εποχή του, βγάζει τα εκάστοτε βιώματά του στην τέχνη του κι έχει έναν μοναδικό τρόπο να μεταφέρει, κάθε φορά, αυτό που θέλει να περάσει με τους στίχους και τη μουσική του. Τέλος, τον θεωρώ από τους κορυφαίους στιχουργούς της γενιάς του στο metal/hard rock.
Παρόλο, όμως, που τους αγαπάω τόσο πολύ, δεν έχω καταφέρει να αφιερώσω όσο χρόνο θέλω σε όλη τους τη δισκογραφία. Συγκεκριμένα δεν έχω δώσει πολλές ευκαιρίες στα RS και στο BE, για διαφορετικούς λόγους. Κι όχι μόνο αυτό αλλά δεν μπορώ να τους ακούσω (εννοώ οποιοδήποτε αλμπουμ τους) όσο συχνά θέλω, γιατί είναι τόσο συναισθηματική η μουσική τους κι απαιτεί τόσο πολύ ένα συγκεκριμένο mood που βρίσκω πολύ δύσκολο να κάνω casual ακρόαση σε δίσκους όπως τα TPE1, RL, ItPLoD.
Σε κάθε περίπτωση περιμένω τον νέο τους δίσκο ξέροντας ότι ο Daniel δε γίνεται να βγάλει κάτι αδιάφορο.
ΥΓ: Σε όσα ιστορικά έχω γράψει, παίζει να έχω κάνει αρκετά λάθη καθότι έχουν περάσει και σχεδόν 20 χρόνια από τότε που συνέβησαν. Όποιος θυμάται καλύτερα, ας με διορθώσει.
Edit: Τη βρήκα τη συναυλία, ήταν το 2003 μαζί με Rage, Sorrowful Winds, Fragile Vastness: http://www.atraktos.net/article.asp?cat=8&article=4296
Αν θυμάμαι καλά, οι τελευταίοι είχαν βγάλει τότε το - critically acclaimed από τον εγχώριο τύπο - “Excerpts…”. Άραγε τι απέγιναν κι αυτοί;