Το εχω πει σιγουρα ξανα στο θρεντ και εχω δωσει και οπτικο υλικο, αλλα το κοριτσι μου αγορασε τεραστιο γρανιτενιο γουδι αξιας $60 για να κανω σπιτικο γκουακαμολε σε μεγαλες ποσοτητες. Μπλεντερ ειναι για τους φλωρους
Από τέτοια μαγειρικά γκατζετακια αυτό που θέλω σίγουρα να αγοράσω κάποια στιγμή είναι ένα lava stone. Το είχα σταμπαρει σε ένα εστιατόριο στη Στουτγάρδη, που χρησιμοποιουσε αυτή τη μέθοδο για το ψήσιμο στις μπριζόλες, ουσιαστικά την εψηνες μόνος σου.
Αυτή η επίπεδη μαύρη πέτρα μπαίνει στο φούρνο σε φουλ ένταση για 30-40 λεπτά και έχει την ιδιότητα να μένει πολύ ζεστη για πολύ χρόνο. Πάνω της ψήνεις τη μπριζόλα σου. Εκτός απο πολύ satisfying η διαδικασία έχει και το συν πως μπορείς να ψήσεις κάθε κομματι της μπριζόλας ακριβώς όπως θες.
Καταπληκτικο, το ψηνω (pun intended)
Με ψηνει να παρω και παρομοια πλακα για την πιτσα.
Αλλα μετα θα πρεπει να φτιανχω πιτσα συχνα για να βγαλει τα λεφτα της η πλακα, και βαριεμαι.
Κάνει πάρα πολύ καλό ψήσιμο μπριζόλας η lava stone, τουλάχιστον αυτή που είχαν στο εστιατόριο.
Με προβληματίζει λίγο πως η κουζίνα που έχουμε φτάνει μέχρι 275 βαθμούς μόνο (σε κάποια lava stones λέει για 350) αλλά φυσιολογικα για medium rare ψήσιμο που προτιμάω και εγώ και η σύζυγός (αιμοδιψείς ή μάλλον μυοσφαιρινοδιψεις για να είμαστε technically correct) και πάλι θα είναι αρκετά κομπλέ.
Βάλε και κρέπες στο πρόγραμμα κι έγινες
Αυτή η μαύρη πλάκα μαντεμένια είναι; Και πόσο έχει;
Μου ηρθε να ξερασω πρωινιατικα
Νομίζω το υλικό λέγεται βασάλτης (basalt) και είναι ένα είδος πέτρας. Από τιμές παίζει στα 50-150 ευρώ ανάλογα τις διαστάσεις, το κατάστημα, αν είναι σετ με τον πάγκο από bamboo και άλλα πράγματα.
Ναι φίλε, εσυ! Που η φράση «δίκτυο κβαντικής διανομής κρυπτογραφικού κλειδιού» όχι μόνο δεν αποτελεί για σένα συρραφή τυχαίων λέξεων αλλά βγάζει και συγκεκριμένο νόημα, θα είχες την ευγενή καλοσυνη να αξιολογήσεις την παρακάτω είδηση και να πληροφορήσεις την πλεμπα αν μιλαμε για κάτι όντως προχωρημένο η απλά ανακαλύψαμε την Αμερική με τη συνήθη καθυστέρηση 2 αιώνων;
Δεν το είχα ξανακούσει, αλλά το να έχεις τέτοιες υποδομές για έρευνα και ανάπτυξη δεν είναι ποτέ κακό, ακόμη κι αν είσαι “πίσω”.
Με λίγο πρόχειρο ψάξιμο, δεν κατάλαβα εύκολα αν η τεχνολογία είναι commercial και σε ποιο βαθμό υπάρχει στην αγορά, αλλά ακόμα κι αν είναι εν τέλει μόνο μια ακριβή λύση, σίγουρα στις κρατικές υποδομές (δίκτυα ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, κυβερνητικά κλπ) θα είναι φαντάζομαι πολύ χρήσιμη.
Πολύ ωραίο νέο.
Μέσα σε μια εβδομάδα που ήρθα Αγγλία κόλλησα κοβιντακι, τι πιο συνηθες
Πω, ακομα ενας… Περαστικα ρε συ.
Ελπιζω να ειναι πολυ ηπιο και για σενα.
react with οσοι δεν εχετε κολλησει ποτε
Ας μην πουμε μεγαλες κουβεντες
(as far as I know )
Το αυτό!
Θενκς! Μέχρι στιγμής αν δεν ήμουν υποψιασμένος επειδή είχαμε αλλά 3 κρούσματα συναδέλφους θα έλεγα ότι απλά κρυωσα, είχα 38 χτες 37.5 σήμερα αλλά κομπλέ ούτε βήχα ούτε απώλεια γεύσης κτλ, μόνο λίγο μπούκωμα. Μέχρι στιγμής καλά πάει αν και πιο πολύ το μετά φοβάμαι, τι να κάνεις όμως, έτσι όπως έχει γίνει το πράγμα νομοτελειακά θα το κολλήσουμε όλοι…
Κριμα, θα μπορουσα να σηκωσω κι εχω χερι μεχρι ακριβως πριν ενα μηνα