Βαριέμαι.Πείτε ο,τι σας κατέβει (Part 1)

11 Likes

Μετά από 3 χρόνια κόλλησα κορονοϊό ΓΤΧΜ…γύρισα από Μπέργκεν χθες, μετά το Beyond the Gates festival κ είχα καταρροή κ υπέθεσα ότι κρύωσα γιατί είχε πολύ κρύο. Ξύπνησα σήμερα με δυνατό πονοκέφαλο, η καταρροή συνεχίζεται κ νιώθω μερικές φορές πρησμένος στον λαιμό. Κ έχω τόσα πράγματα να κάνω ρε πούστη μου…με έβγαλε εκτός προγράμματος αυτή η μαλακία. Εκτός του ότι ένιωθα άτρωτος αυτά τα χρόνια :laughing:

8 Likes

Περαστικα!

3 Likes

Περαστικά!

Όλους θα μας φάει σιγά σιγά , κανένας δεν ειναι άτρωτος

3 Likes

Περαστικά ρε boy. Πριν δύο βδομάδες είχα γυναίκα και γιο μες στο σπίτι θετικούς! Ε, δεν μπορεί λέω θα την τσιμπήσω και γω τώρα. Αμ δε …βασταω γερά το τέρας!! :stuck_out_tongue_winking_eye:

6 Likes

Μάσκα και όχι πολλά-πολλα, ε?

Περαστικά @nikosPL !!

2 Likes

image

5 Likes

Ευχαριστώ παιδιά. Πήρα κ τηλέφωνο στην υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τον κορονοϊό κ μου είπαν ότι δεν υπάρχει καραντίνα, αν δεν έχω συμπτώματα να συνεχίσω ότι κάνω. Αλλιώς να μείνω σπίτι κάνα 2 μέρες…

4 Likes

Καποίος που κατέχει απο μονόζυγα πόρτας να μας πεί δυο λογάκια;
Ψήνομαι για αυτό αλλά έχω τους ενδοιασμούς μου.

Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι το κατέχω το θέμα, αλλά! Μικρός είχα βάλει στην πόρτα τα κλασικά μονόζυγα που όμως είχαν πολύ μικρή επιφάνεια επαφής με την κάσα. Αποτέλεσμα ήταν να αφήσουν τα λάστιχα σημάδια στην κάσα αλλά και να ανοίξει ελαφρως η κάσα στις γωνιές! Και δεν πρέπει να ήμουν παραπάνω από 70 κιλά τότε.

Αυτή που λες λογικά δεν θα αφησει σημάδια λόγω μεγάλης επιφάνειας επαφής αλλά δεν ξέρω αν θα προκαλέσει άνοιγμα στην κάσα.

Αν μπορείς να βάλεις τοίχου (όχι με τα ουπα της συσκευασίας, συνήθως είναι ψεύτικα) σαν την παρακάτω, νομίζω θα είσαι ΟΚ.

https://www.skroutz.gr/s/19370994/Optimum-CX-CR2005-Μονόζυγο-Τοίχου-για-Χρήστη-έως-150kg.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share

Ταγκαρω και τον @RiderToUtopia γιατί τον έχω κόψει για μυστη σε αυτά τα θέματα τα κουραστικά!

3 Likes

Από πόρτας, νομίζω δεν έχει και πολλή σημασία ποιο θα διαλέξεις, φτάνει να είναι ποιοτικό σαν κατάσκευη, να έχει λαστιχένια έπιφανεια εκεί που πιάνεις και καλά λάστιχα πλάγια για μικρότερο σημάδι.

Απο τοίχου όπως αυτό που έβαλε ο @SvenN θα είναι αρκετά καλύτερο από τα κλασικά πόρτας από πλευράς περισσότερου χώρου για να κινείσαι και θα μπορείς να το βάλεις και λίγο πιο ψηλά αν σε βολεύει και περισσότερες λαβές (πχ οι κάθετες μικρες βολεύουν πολυ για κλειστή λαβή). Αν δεν σε πειράζει που θα τρυπήσεις τοίχο και που είναι και πιο ακριβο ακούγεται καλή επιλογή αρκεί να είναι γερό και να τοποθετηθεί σωστά.

Επισης, καλή επιλογή μουσικής υπόκρουσης για να σπας τα ρεκόρ!!

2 Likes

Θέλω απεγνωσμένα ένα μονόζυγο γιατί αν και τόσο απλό είναι υπεροργανο και μπορείς να κάνεις παπάδες, δυστυχώς ο χώρος δεν μου επιτρέπει να βάλω τοίχου και έτσι κοιτάζω πόρτας.

Αυτό που θέλω να ξέρω είναι αν τίθεται θέμα ασφάλειας, αφού μιλάμε για κάτι που δεν θα είναι βιδωμένο (το συγκεκριμένο τουλάχιστον) και για την επιβάρυνση που θα δεχτεί η κάσα της πόρτας και τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό.

@RiderToUtopia τι θα πρότεινες απο πόρτας;

1 Like

Από θέμα ασφάλειας δεν υπάρχει θέμα αν είναι καλή κατασκευή και αν χρησιμοποιείται σωστα. Όσα πόρτας έχω χρησιμοποιήσει είναι όλα βιδωτά από το μεσαίο τμήμα και ανάλογα τον τρόπο που το γυρνάς βιδωνει ή ξεβιδωνει. Οπότε κανείς από τη μια μεριά ανοιχτή λαβή και από την άλλη κλειστή και η φορά είναι η ίδια με αυτήν που βιδωνει το μονόζυγο, ενισχύοντας την ασφάλεια του. Ελπίζω να το περιγράφω με κατανοητό τρόπο!

Εγώ έχω αυτο, το αγόρασα από τα extreme stores πριν λίγα χρόνια, μια χαρά είναι κι ας ήταν σχετικά φτηνό (15-20 ευρώ αν θυμάμαι καλά)

Σημάδι στην κάσα της πόρτας σίγουρα θα αφήσει, όσο καλύτερα τα λαστιχακια τόσο μικρότερο!

6 Likes

Εμένα που λυσσαξε πριν 2 χρόνια ο γιος μου να βάλει μονόζυγο, μου κουβάλησε ένα σταθερό γιατί της κάσας δεν τον βόλευε μιας και είναι ψηλός. Με ζορισε λίγο στην τοποθέτηση γιατί τρύπησα δοκάρι και όπως ανέφερε ο @SvenN οι δικές του βίδες ήταν της πλάκας οπότε έβαλα άλλες. Πολύ σταθερή σαν κατασκευή και γενικά το έχει καταευχαριστηθεί.

6 Likes

Άλλη κατάσταση εντελώς του τοίχου αλλά δυστυχώς κοιτάζω αποκλειστικά για πόρτας. Αυτό που πόσταρα (βάση κριτικών/βαθμολογίας στο σκρουτζ το επέλεξα) πως το κρίνετε; Υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση ή μήπως να συνεχίσω να ζω επικίνδυνα μιμούμενος τον Ταρζάν και να κρεμιέμαι από κλαδιά δέντρων όποτε βρίσκω ευκαιρία…

1 Like

Πρώτη αλλαγή εισιτηρίου επιστροφής μια βδομάδα μετά :white_check_mark: για να δούμε…

4 Likes

Είχα πάνω από δεκαετία να οδηγήσω σε εθνική οδό μέχρι την Λαμία και πιο πέρα…

Όσοι οδηγούν στην αριστερή λωρίδα με σπασμένα τα γκάζια και σου κολλάνε από πίσω στα 5-10 μέτρα ενώ πας με 130 χμ/ώρα , είναι απλά εντελώς για τον πουτσο, και αν σκοτωθούν κάποια μέρα επειδή πανε σαν μαλακες , δε θα στεναχωρηθω κιόλας

14 Likes

Περίμενε τώρα γιατί ανοίγεις συζήτηση…το 130 είναι γιατί τόσο πήγαινες και σου έτυχε ή το λες τεχνηέντως γιατί τόσο είναι το όριο άρα νομίμως κατσικωνομαι στην αριστερή με 130;;;;

“Κατσικώνομαι με 130” είναι σουρεάλ φράση, εκτός αν εννοείς κάτι που δεν αντιλαμβάνομαι.

4 Likes

Η αριστερή είναι λωρίδα προσπέρασης. Είτε πας με 80 είτε με 100 είτε με 150, ΠΡΕΠΕΙ να είναι ελεύθερη. Αν τώρα εγώ π.χ πηγαίνω στη μεσαία με 120 και θελήσω να κάνω προσπέραση, βγαίνω αριστερή, περνάω και ξαναμπαίνω μεσαία. Το θέμα μου είναι με τους "130 είναι το όριο άρα οδηγώ στην αριστερή γιατί πάω με το νόμιμο ". Το αν ο άλλος πάει με 135 ή 160 δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει από την στιγμή που δεν εμποδίζουμε ΕΜΕΙΣ την ομαλή ροή της κυκλοφορίας.

Εγώ λοιπόν αυτό δεν κατάλαβα τι ακριβώς παίχτηκε στον Quintom… έκανε ο π.χ προσπέραση ο άνθρωπος με 130 και εκείνη την ώρα του σκάει παπαρας καπάκι που πήγαινε ξέρω γω με 160; Ή είχε βάλει cruise control στα 130 στην αριστερή και ερχόντουσαν από πίσω παίζοντας φώτα και περιμένοντας τον να μπει δεξιά;

3 Likes