χρονια πολλα και καλα. αυτα.
πολυλογάς είμαι σήμερα… 8O
χρονια πολλα και καλα. αυτα.
πολυλογάς είμαι σήμερα… 8O
:D/ ΈΧΩ Ι Ν Τ Ε Ρ Ν Ε Τ ! ! ! !:D/
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΜΕΡΕΣ ΜΠΗΚΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
( καλά με 45 kb μην φανταστείτε… αλλά από το τπτ !!! )
:D/ :D/ :D/:D/
Σε ευχαριστώ πολύ !!! :oops: :oops:
Κ για να μην ξεχνιόμαστε…
[size=6]
PANNA COTTA[/size]
Υλικά
για τη σάλτσα
2 κούπες ράσμπερι
1/4 κούπας ζάχαρη
για την κρέμα
1/3 κούπας ζάχαρη
2 1/2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 1/2 κουταλάκι ζελατίνη σε σκόνη
1/2 κουταλάκι βανίλια
Ατομα: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος ψησίματος: 15’
Εκτέλεση
Αλέστε στο πολυμίξερ τα ράσμπερι με τη ζάχαρη, περάστε το μίγμα από λεπτή σίτα και φυλάξτε τη διάφανη σάλτσα στο ψυγείο, καλυμμένη. Αλείψτε με λίγο καλαμποκέλαιο 4 πλαστικά φορμάκια για κρεμ καραμελέ. Βάλτε τη ζελατίνη σε 2-3 κουταλιές νερό κι αφήστε τη να φουσκώσει. Ζεστάνετέ την κατόπιν, να διαλυθεί. Ζεστάνετε σε μια μικρή κατσαρόλα την υπόλοιπη κρέμα με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας επί 15’, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη, χωρίς να βράσει η κρέμα. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε τη ζελατίνη. Βάλτε την κατσαρόλα σε κρύο νερό κι όταν η κρέμα κρυώσει ελαφρά, μοιράστε την στις τέσσερις φόρμες και βάλτε τες στο ψυγείο, να πήξει η panna cotta. Για να ξεφορμάρετε την κρέμα, περάστε τη λάμα ενός μαχαιριού ολόγυρα στην περιφέρεια, ανάμεσα στο τοίχωμα της φόρμας και στην κρέμα κι αναποδογυρίστε στα πιάτα. Περιχύστε με τη σάλτσα ράσμπερι και σερβίρετε αμέσως
Α!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Κ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!!!
nothing but the blues…
realy nothing…
σαπίλα και βρουτίλα…και ετοιμάζομαι να την κάνω…
Μπερδεμένες καταστάσεις…Που θα πάει; Θα τη βρούμε την άκρη.
Κ.
Xρονια πολλα κι απο μενα αν και λιγο καθυστερημενα…Χρονια Πολλα σε οσους και οσες γιορταζαν και φυσικα στους Στεφανους και Στεφανιες που γιορταζουν σημερα…
λες ρε κωστη?..
nothing but the blues…
realy nothing…
yeah nothing babe…
κουραση…τωρα γυρισα σπιτι…
Βαριέμαι…
Σήμερα έχει -3…άρα αδύνατο να βγεις…
Κρυώνω…
ΑΥΤΑ…
ΓΕΙ Α ΣΑΑΑΣΣ!!!
Τι σημερα δεν εχει συνταγη?
[size=6]ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ[/size]
Υλικά
20 γρ. μαγιά νωπή ή 2 κουταλάκια ξερή
1/4 κούπας νερό χλιαρό (40o C)
1/4 κούπας γάλα χλιαρό (40o C)
1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο
1/4 κούπας ζάχαρη
1/8 κουταλάκι αλάτι
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
για το σιρόπι
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2 κουταλιές κονιάκ
για το γαρνίρισμα
1 κούπα μαρμελάδα βερίκοκο
1 δόση κρέμα σαντιγύ
3-4 κουταλιές φυστίκι Αίγινας ψιλοκομμένο
Ατομα: 18-20 μπαμπάδες
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 25’
Εκτέλεση
Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Ρίξτε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά και το αλεύρι. Ανακατέψτε τα όλα μαζί 1’ στη χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ και κατόπιν χτυπήστε το χυλό 2’ στη μεσαία ταχύτητα, καθαρίζοντας συχνά τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα. Σκεπάστε το μπολ κι αφήστε το να μείνει 30’ σε ζεστό μέρος, ώσπου η ζύμη να διπλασιασθεί σε όγκο και να κάνει μεγάλες φούσκες. Χτυπήστε τη ζύμη μ’ ένα ξύλινο κουτάλι να ξεφουσκώσει. Μοιράστε τη σε φορμάκια, βουτυρωμένα και αλευρωμένα καλά, γεμίζοντάς τα ως τη μέση. Σκεπάστε κι αφήστε τα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν, ώσπου η ζύμη ν’ ανέβει σχεδόν ως τα χείλη. Ψήστε τα στους 175 o C, για 20’-25’. Στο μεταξύ, ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5’. Κατεβάστε το από τη φωτιά και προσθέστε το κονιάκ. Βγάλτε τους μπαμπάδες από το φούρνο και τρυπήστε τους πολλές φορές σε διάφορα σημεία μ’ ένα ξύλινο σουβλάκι. Περιχύστε τους με το σιρόπι ρίχνοντάς το κουταλιά-κουταλιά κι αφήστε τους να το πιούν και να κρυώσουν. Βγάλτε τους μπαμπάδες από τα φορμάκια και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείψτε όλη την επιφάνειά τους τριγύρω με τη μαρμελάδα, αφού τη ζεστάνετε προηγουμένως και την περάσετε από λεπτή σίτα. Αφήστε τους να σταθούν λίγο κι αλείψτε τους ακόμη μια φορά με μαρμελάδα. Μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι, κάντε μια λοξή χαρακιά στον καθένα, σηκώστε λίγο το επάνω μέρος και βγάλτε με το κορνέ μια γιρλάντα σαντιγύ σ’ όλο το μήκος της χαρακιάς. Βγάλτε επίσης στην κορυφή μια ροζέτα σαντιγύ και πασπαλίστε τους μπαμπάδες με φιστίκι Αίγινας. Φυλάξτε τους στο ψυγείο καλυμμένους με πλαστική μεμβράνη.
Βαριέμαι απίστευτα να κατεβώ άυριο Σύνταγμα…
Νυστάζωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!
μικρή έχεις μπερδέψει τις χώρες… εμείς είμαστε Σουηδία…
not you… :lol:
μικρή έχεις μπερδέψει τις χώρες… εμείς είμαστε Σουηδία…
not you… :lol:[/quote]
:lol: :lol: :lol:
-3 έχουμε σήμερα…
( εκεί πόσο ??? -7 ? -8 ??? )
Είναι 5 τα ξημερώματα, μόλις γύρισα απ’ έξω και πάω να δω το 6ο επεισόδιο του 3ου κύκλου Lost. 8)
Ειναι 9:45 κι εγω ειμαι ορθιος γιατι με ξυπνησε το σκουπιδιαρικο του δημου…
δύσκολη η ζωή ρε Cozy ε?? :?
Ειναι 13:40 και αραζω στο PC πινοντας τη φραπεδια μου! Πριν κανα μισαωρο ξυπνησα και χαλαπωνω, Καλημερα σε ολους!!
:evil: :evil: :evil:
Θέλω κι εγώ Lost!!!
Ειμαι 5 ωρες μπροστα απο το pc και βαριεμαι αφορητα…
Ο μαστορας ακομα να τελειωσει με τις πορτες…