Βαριέμαι.Πείτε ο,τι σας κατέβει (Part 1)

+100000000000000000000000000

Το χουμε ξεφτιλισει εντελως πια…
Αντε καταληψεις και στους παιδικους σταθμους σε λιγο γιατι οι ψαροκροκετες που σερβιρονται προσομοιαζουν
ραβδους χρυσου και εμφυσουν τις αρχες του καπιταλισμου στις αθωες παιδικες ψυχες.

βασικα το φυλλαδιο εγραφε κατι παπαριες για μουσικη ομαδα κ αθλητικη κ τετοια…εν τω μεταξυ τα χουμε αυτα…τεσπα μου την σπαει το ολο κλιμα γιατι τα περισσοτερα παιδια ειναι στον κοσμο τους και δεν εχουν ιδεα…απλα χαιρονται γιατι θα χανουν μαθηματα…ειμαι υπερ των αιτηματων αλλα μονο οσον αφορα την δημοσια παιδεια κ το αρθρο 16 γιατι τα ενδοσχολικα ειναι για : σταθερη μουσικη κ αθλητικη ομαδα , καλυτερες συνθηκες στις τουαλετες ( ελεος…εμεις τισ γ@@@) , καλυτερο κτηριο (μια χαρα ειναι ) , ελλειψη καθηγητων ( ολους τους εχουμε ) κ ενα τελευταιο οτιι τωρα με τις βροχες τωρα σταζει μια ταξη κατι τετοιο!!!σ αυτο εσκασα στα γελια!!!:lol:

Μα αν έχουν έναν λόγο να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις οι φοιτητές τότε οι μαθητές έχουν 10. Το να κάθεται κάποιος και στα 17-18 του χρόνια να διαβάζει ολημερίς (εγώ δεν το έκανα, αλλά υπάρχουν πολλά άτομα που το έκαναν) χωρίς να χαίρεται τα καλύτερα του χρόνια είναι ότι χειρότερο.[-X

Εδω τα πες ολα…:wink:

Ρε σεις, το διαβασμά το κάνουμε για πάρτη μας και όχι για τους διδάσκοντες!
Οσο πιο πολύ διαβάζεις , τόσο πιο πολλά μαθαίνεις! Τώρα για το χάνουμε τα καλύτερα μας χρόνια διαβάζοντας και πάλι δεν με βρίσκει συμφωνη γιατι με σωστή διαχείρηση χρόνου και πρόγραμμα τα προλαβαίνεις όλα! Ασέ που μεγαλώνοντας η ικανότητα αφομείωσης μειώνεται δραματικά!΄;)

βεβαια δεν τους νοιαζει κ πολυ , κ λογικο ειναι γιατι θα τα κανουν αναγκαστικα στα φροντιστηρια :wink:

πατνως υπαρχουν κ ατομα που εχουν πραγματικα αιτηματα αλλα ειναι λογικο να μην υπολογιζεται το μαθητικο κινημα

Όπως και όσοι ψήφισαν ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΚΚΕ/ΛΑΟΣ/ΣΥΡΙΖΑ στην πλειοψηφία τους το έκαναν είτε για ρουσφέτια (τους δύο μεγάλους) είτε επειδή το είπαν οι γονείς (σε όλα τα κόμματα).
Όπως επίσης και πολλοί από τους μαθητές που ψηφίζουν κατά των καταλήψεων το κάνουν γιατί τους το λένε οι (φιλικά προσκείμενοι στην μία ή την άλλη κυβέρνηση) γονείς τους. Παντού υπάρχουν άτομα που στηρίζουν κάτι χωρίς να έχουν λάβει υπ`όψιν τι πρεσβεύει.

Κοιτα, να σου πω κατι?Ουτε εγω το εκανα, ειδικα την τελευταια χρονια επιασα πατο γιατι το μυαλο μου ηταν τελειως αλλου, αλλα ετσι εχουν τα πραγματα.Δεν ξερω αν συμφωνω με το post σου αλλα αν στα 16-17 δεν παει σχολειο, να μπει σε μια σχολη εστω κι αν δεν του αρεσει, απλα να εχει ενα χαρτι για αγορα εργασιας αργοτερα, τοτε τι θα κανει?Θα τρωει τα λεφτα του μπαμπα και της μαμας και θα βγαινει για καφε ολη μερα ή θα δουλευει χωρις ενσημα (που πλεον δεν σε παιρνουν αν εισαι ανηλικος) και χωρις απολυτηριο λυκειου?'Η να παει σχολειο μετα τα 20?

Πιστευω δηλαδη πως ολα γινονται για καποιο λογο!

τα παιδιά πάντως, μπορεί να είναι μέσα σε σχολείο (aka άσυλο) οι κηδεμόνες τους όμως δεν είναι. Ας πάει κάποιος στους κηδεμόνες τους (που είναι και οι νομικά υπεύθυνοι), μιας και τα παιδάκια τους δεν επιτρέπουν την παροχή της δημόσιας παιδείας που είναι δικαίωμα όλων και σου λέω εγώ πώς παύουν αμέσως όλες οι καταλήψεις… Αλλά κανένας πολιτικός δε θα πει ποτέ σε ψηφοφόρους ότι είναι ανίκανοι να ελέγξουν το σπίτι τους…

στη Βουλιαγμένης έχει ακόμα αφίσες talisman

Μπορεί να ξανάρχονται :blink:

Mα εγώ είπα ότι πρέπει να κοινητοποιηθούν για να παίρνουν αυτό το χαρτί χωρίς να τους βγαίνει η πίστη. Στο κάτω κάτω δεν νομίζω ότι κερδίζει κανείς τίποτα σαν άνθρωπος από το σχολείο έτσι όπως είναι τώρα. Αντι αυτού του διαβάσματος μπορεί π.χ. να διαβάσει κάποιο εξωσχολικό βιβλίο που νομίζω έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα.

Μάλιστα.
Δηλαδή προτείνεις το σπάσιμο καταλήψεων (του μόνου μέσου που έχουν οι μαθητές για να διεκδικήσουν κάποια πράγματα) μέσω ποινικών διώξεων…
Δηλαδή να δέχονται αβασάνιστα το οτιδήποτε τους φέρνουν, χωρίς ούτε καν δικαίωμα διαμαρτυρίας…
Και τα σχολεία κλείνουν με ψηφοφορίες σε συνελεύσεις μαθητών.
Π.χ. από τον μικρό μου αδερφό που είναι μαθητής, έμαθα ότι καταψηφίστηκαν οι προτάσεις κατάληψεις στα σχολεία της Ξάνθης (κακώς κατ`εμε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Δεν υποχρεώνεται κανείς σε τίποτα.

Κοίτα, το πώς και από ποιους κλείνουν τα σχολεία το ξέρουμε, γιατί περάσαμε από τετοιες καταστάσεις… Δεν είναι πάντα η πλειοψηφία και δεν είναι πάντα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες…Και ούτε το ΜΟΝΟ μέσο τους είναι αυτό: υπάρχουν και τα 15μελή συμβούλια τα οποία δημιουργήθηκαν σαν θεσμός ακριβώς για να ακούγεται η φωνή των μαθητών. Αν, αντί για την ωραία του σχολείου και αυτόν που θα τους εξασφαλίσει την καλύτερη πενταήμερη, οι μαθητές ψήφιζαν πιο σοβαρά και ευσυνείδητα θα είχαν μέσο αντίδρασης - ιδιαίτερα αν συντονίζονταν μεταξύ τους…

α) προφανώς είμαι υπέρ του να σταματήσουν οι καταλήψεις, να κάτσουν να διαβάσουν τα μαθήματα τους και να μη τους χρειάζεται το φροντιστήριο που στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι απλά χάσιμο χρήματος και χρόνου, αφού δε στρώνουν κώλο κάτω. Να μη ξεσκίζονται και στη δουλειά οι δικοί τους.

β) Είναι ανήλικοι. Δεν έχουν νομικές ευθύνες και κατ’επέκτασιν δεν έχουν το δικαίωμα επιβολής άποψης. Ψηφοφορία για κατάληψη από ανεύθυνα άτομα (με τη διττή σημασία της λέξης), ισοδυναμεί με απουσία ψηφοφορίας. Οι εκπαιδευτικοί και (μερικοί) γονείς ξέρουν πολλά περισσότερα για τους μαθητές και πώς πρέπει να γίνει η διαπαιδαγώγηση τους. Θα είναι τραγικό ανίδεα πλάσματα για την εκπαιδευτική διαδικασία (όπως οι μαθητές Λυκείου/Γυμνασίου) να αποφασίζουν για αυτή.

γ) Οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια είναι επίσης παράνομες και ανήθικες. Ποιος σου είπε ότι τις υποστηρίζω? Με πρόσχημα το τι ζητάει οι πλειοψηφεία των φοιτητών, μία μερίδα αυτών καταπατά δικαιώματα και κεκτημένα που έχουν αποφασιστεί από την πλειοψηφεία των Ελλήνων πολίτων και όχι μόνο των φοιτητών. Η παροχή παιδείας είναι αναφέρετο δικαίωμα όλων των πολιτών και προστατεύεται από το Σύνταγμα. Η πλειοψηφεία σε μία μικρή ομάδα (μη πολιτών κι όλας στη συγκεκριμένη περίπτωση) δε μπορεί να το καταργήσει ή να παρεμποδίσει την εφαρμογή του.

δ) Μόλις τελείωσες το σχολείο και τα βλέπεις με το “έννομο συμφέρον” του μαθητή Λυκείου. Δεν αναμένω να καταλάβεις τι εννοώ… Αμφιβάλλω αν θα τα καταλάβαινα και εγώ σε αυτή την ηλικία… :wink:

Συμφωνώ απολύτως. Αν και φίλε karvou, είμαστε πολύ λίγοι αυτοί που το πιστεύουμε αυτό…

ναι, αλλά είμαστε μεγαλειώδεις!:stuck_out_tongue: :smiley:

Είναι γελοίο να λες ότι επειδή η πλειοψηφία των φοιτητών αποφάσισε να καταπατήσει το Σύνταγμα, θα πρέπει η μειοψηφία των φοιτητών να το ανεχθεί. Δηλαδή, αν γίνει ψηφοφορία μεταξύ των μελών και αποφασιστεί να προσβάλλουμε τον karvou και το Sharouman, εμείς θα πρέπει να αφήσουμε τους άλλους να καταπατήσουν τα δικά μας δικαιώματα επειδή το λέει η πλειοψηφία του φόρουμ? Αρρωστημένη λογική πέρα ως πέρα για μένα.

Εγώ για τις καταλήψεις δεν έχω γνώμη,θέλω όμως να κάνω μια παρατήρηση…

karvou,έχω δεί ότι υποτιμάς πολύ την άποψη όσων είναι νεώτεροι από εσένα.Δεν λέω ότι δεν έχει κάποια βάση-λόγω περρισσότερων εμπιριών-,αλλά μν ξεχνάς ότι και εσύ πολλές φορές διαφωνείς με τους μεγαλυτερούς σου(δεν νομίζω να έχουν πάντα δίκιο),β)ότι είμαι σίγουρος και εσένα σου την έσπαγε να στο παίζουνε τόσο ανώτεροι και εξυπνότεροι οι μεγαλυτεροί σου.

Άλλωστε τα παιδιά των 15-18 σήμερα είναι το αύριο,και η γνώμη τους κατ’ εμέ τρομερά σημαντική.Πρέπει και είναι ανάκη να έχουν αυτά τα παιδιά γνωμή και να μην τους μειώνει κανείς έτσι.Γιατί όλοι είχατε(και είχα όταν ήμουνα 15) γνώμην και θέλατε να ακουστεί.Νομίζω οι σημερινοί 20+ το χρωστάνε στους εαυτούς τους να δείξουνε σεβασμό και να ακούσουνε τη νέα γενιά-και η νέα γενιά με τη σειρά της να σεβαστεί την εμπιρία τους-.

Φιλικά πάντα:)

:lol: :lol: :lol:

Την ίδια άποψη έχω κι εγώ…Το κακό είναι ότι τα πιο νέα παιδιά που είναι τώρα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο πιστεύουν ότι μόνο με το να κάνουν καταλήψεις αγωνίζονται ουσιαστικά… Άσε που οι μισές και βάλε καταλήψεις έχουν αστεία αιτήματα που λύνονται απλούστερα και είναι απλώς αφορμή για να χαθεί μάθημα…

Και το πολυτεχνείο πάντως σε κατάληψη οφείλετε. Αλλιώς δεν θα κλονίζονταν η χούντα.
Εγώ αντιμετωπίζω τις καταλήψεις σαν το δικαίωμα στην απεργία φοιτητών (και των μαθητών, αλλά εδώ κάποιος θα αντιπαραβάλλει την ηλικία τους και πάμε πλέον σε ζητήματα γενικότερης θεώρησης των πραγμάτων, που νομίζω ότι είμαι μειοψηφία, οπότε ας το αφήσουμε:p ).
π.χ. εγώ μόλις τελειώσω τη σχολή που πέρασα (μηχανικός παραγωγής και διοίκησης) δεν θα έχω κανένα απολύτως επαγγελματικό δικαίωμα. Σαν φοιτητής του τμήματος πρέπει να κοινητοποιηθώ προκειμένου να έχω κάτι εξασφαλισμένο. Στο τοπικ της παιδείας είπα γιατί διαφωνώ με αναθεώρηση αρθ.16 και νόμο/πλαίσιο. Συμφοιτητής μου και ο σύλλογος φοιτητών της σχολής μου διώκονται ποινικά γιατί εναντιώθηκαν στην ιδιωτικοποίηση της λέσχης της Ξάνθης. Εγώ θεωρώ ανήθικο από πλευράς μου να μείνω αδιάφορος απέναντι σε όλα αυτά τα ζητήματα. Και δεν έχω άλλον τρόπο αντίδρασης εκτος από την κατάληψη (όπως ο εργαζόμενος έχει το δικαίωμα στην απεργία).

ωχ αρχίσατε πάλι…:slight_smile:

να πω κάτι απλό και σύντομο που δε θα διαβάσετε

αλλάζω τον κόσμο,αλλάζοντας τον εαυτό μου

συνεχίστε την αντιπαράθεση
8)