Ααααα, εγώ δεν φταίω, δεν έθιξα μόνος κάποιο θέμα, ο rock ανέφερε τη λέξη "κατάληψη"¨και μας πήρε η μπάλα.
Yeaaah επιτέλους βρήκα θέμα για την παρουσιάσηηηη…:roll:
Καλησπέρα σας…απόψε θα σας μιλήσω για την ελευθερία του λόγου…
Η μήπως δεν επιτρέπεται να τα πω αυτά;
Βασικά, δε με έχεις δει να συζητώ με μεγαλύτερους που πιστεύω ότι ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε. Δεν διακόπτω, το βουλώνω και ακούω να δω τι έχει να μου πει, κρατάω ότι μου χρειάζεται από αυτά τα παραπάνω πράγματα που ξέρει, αναθεωρώ ότι πιστεύω με βάση τα νέα δεδομένα και συνεχίζω την αναζήτηση της δικιάς μου προσωπικής άποψης, που πολλοί θεωρούν δεδομένο ότι ήδη την έχουν βρει.
Τον εαυτό μου να είχα απέναντι μου αυτή τη στιγμή, στην ηλικία σας, τα ίδια θα του έλεγα. Δε βλέπω το λόγο γιατί να μη σας τα πω. Επειδή θα στεναχωρηθείτε? Δεν πειράζει. Αν έστω και ένας καταλάβει το ρητό “Εν οίδα, οτί ουδέν οίδα”, τότε θεωρώ ότι θα έχω κάνει μεγάλο καλό, άρα αξίζει να σας υποδεικνύω ότι και εγώ, αλλά και εσείς είμαστε ανίδεα πλάσματα.
Τώρα είσαστε σε μία φάση της ζωής σας, που δεν έχετε γνωρίσει πολλές εναλλακτικές για να τις μελετήσετε και να αποφασίσετε ποια πιστεύετε. Με τα χρόνια θα βλέπετε ότι ο τρόπος που σκεφτόσασταν ήταν παιδαριώδης. Δυστυχώς έτσι θα γίνει. Όσο πιο νωρίς καταλάβετε ότι υπάρχουν πολλές απόψεις και είναι όλες εξίσου σεβαστές με σοβαρά επιχειρήματα, τόσο λιγότερες ζημιές θα πάθετε.
Και επειδή τα παιδιά από 15-18 είναι το αύριο, για αυτό τους λέω τις δικές μου εμπειρίες και δε τα αφήνω να φάνε τα μούτρα όπως οι δικοί μου συνομήλικοι. Που δε μίλαγαν σε άτομα επειδή δεν ψήφιζαν το ίδιο κόμμα, ή γιατί δε συμφωνούσαν στα πολιτικά.
@RoPe: Μα εδώ κλείνουν τα σχολία για το άρθρο 16! Αμφιβάλλω αν έχουν διαβάσει το παλιό άρθρο 16 πάνω από 10 μαθητές σε κάθε σχολείο (το 10 είναι και εξωπραγματικό νούμερο)
Toυλάχιστον εγώ, δεν έχω συμπεριφερθεί έτσι.
Τέλειωσα περσι το σχολείο, συμμετείχα στις κοινητοποιήσεις (μάλιστα στην Ξάνθη είχαμε στήσει και μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία) και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όντως δεν το γνώριζαν το άρθρο πολλοί μαθητές, αλλά δεν ήταν τόσο τραγικά όσο λέτε…
Το προσωπικο ταξιδι ενος φτωχου και μονου karvou!
Η αληθεια ειναι οτι οταν μιλαει με μεγαλυτερους οντως δεν διακοπτει (πολυ)! :lol:
ρε! το διαβασμα στα δημοσια σχολεια δεν εξαρταται μονο απο του μαθητες αλλα και απο τους καθηγητες …που στην προκειμενη περιπτωση ειναι ανικανοι …η βασικα οι μισοι ειναι ανικανοι οι αλλη μισοι ειναι στα φροντιστηρια…και ποιοςαπο αυτους θα κατσει να ασχοληθει με 30 ατομα σε μια ταξη για 1000 κατι ευρω το μηνα ?κανεις!!!ε και μετα ερχεται η αδιαφορια απο τους μαθητες…δεν μπρουν αλλωστε να παρακολουθουν δυο σχολεια! το προβλημα -κατα κυριο λογο - οφειλεται στο σαπιο εκπαιδευτικο μας συστημα…
εσύ είσαι ίδια τάξη μεγέθους με εμένα ηλικιακά, δε μετράς :bleh:
Το νέο Beirut είναι το ίδιο ταξιδιάρικο με το Gulag Orkestar, αλλά δε με έχει “αιχμαλωτίσει” ακόμα όπως το πρώτο.
Από την άλλη, ο νέος δίσκος των Iron & Wine δεν έχει βγει ακόμα από το καθημερινό μου playlist!!! Τι όμορφος δίσκος. Για κάποιο μη προφανή λόγο που δεν έχω καταλάβει ακόμα, μου φέρνει στο μυαλό Stereolab
14 μηνες αγορι. Γι αυτο, μοκο!
[SIZE=“7”]Brothers everywhere - raise your hands into the air
We’re warriors, warriors of the world
Like thunder from the sky - sworn to fight and die
We’re warriors, warriors of the world[/SIZE]
Ψηλά στις πλαγιές των Λευκών Ορέων στην Καλιφόρνια, σε υψόμετρο άνω των 3.000 μέτρων, ζει ο πραγματικός βασιλιάς της μακροβιότητας. Η υπεραιωνόβια πεύκη Pinus longaeva επιβιώνει σε αυτό το αφιλόξενο περιβάλλον σχεδόν 5.000 χρόνια.
Το αρχαιότερο από τα εντυπωσιακά πεύκα, που βαφτίστηκε «Μαθουσάλας», έχει ηλικία 4.700 ετών και θεωρείται ο μακροβιότερος πολυκύτταρος οργανισμός του πλανήτη. Η θέση του κρατείται μυστική για λόγους προστασίας, δεδομένου ότι το 1964, ένα ακόμα αρχαιότερο δέντρο, ο «Προμηθέας», κόπηκε από έναν γεωλόγο που ήθελε να το μελετήσει.
Με την πρώτη ματιά, τα διάσπαρτα πεύκα συχνά μοιάζουν νεκρά. Καθώς το δέντρο γερνά, τα εξωτερικά στρώματα του κορμού πέφτουν, αφήνοντας μόνο μια λεπτή λωρίδα ιστού να συνδέει τη ρίζα με τα λιγοστά ζωντανά κλαδιά.
Η μακροβιότητα αυτών των συνεστραμμένων και ροζιασμένων πεύκων εξηγείται εν μέρει από τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες αναπτύσσονται, εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Πάτι Ουέλς, φυσιογνώστρια της αμερικανικής Δασικής Υπηρεσίας, η οποία μελετά τα δέντρα εδώ και 37 χρόνια.
Στη διάρκεια του καλοκαιριού, τα πεύκα ζεσταίνονται στους 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ το χειμώνα παγώνουν σε θερμοκρασίες έως και -30 βαθμών. Το δάσος σαρώνεται από ανέμους 320 χλμ/ώρα, ενώ τρία μέτρα χιονιού καλύπτουν συχνά τη βουνοπλαγιά.
Τα δέντρα αναγκαστικά μεγαλώνουν αργά. Αυτό όμως τους επιτρέπει να παράγουν ένα ξύλο εξαιρετικά ρητινώδες και αδιαπέραστο, το οποίο αντέχει στις εισβολές εντόμων και μανιταριών και δεν σαπίζει ακόμα και αν παραμείνει κομμένο στο έδαφος για δεκαετίες. Κορμοί νεκροί από αιώνες στέκονται ακόμα ανάμεσα σε ζωντανά πεύκα.
Επίσης, το μεγάλο υψόμετρο σημαίνει ότι δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο για να εξαπλωθούν οι δασικές πυρκαγιές, αναφέρει η Ουέλς.
Το μεγάλο υψόμετρο και το κρύο κρατούν περιορισμένες και τις επισκέψεις τουριστών, και η δασική υπηρεσία δεν θέλει να τις αυξήσει. Εκτός από την Καλιφόρνια, το Pinus longaeva ζει επίσης στη Γιούτα και τη Νεβάδα.
Το γεγονός ότι η ηλικία αυτών των δέντρων μετράται σε χιλιετίες έχει και επιστημονική αξία, καθώς επέτρεψε σημαντικές βελτιώσεις στον τομέα της δενδροχρονολόγησης, στην οποία κάθε δακτύλιος ανάπτυξης του κορμού αντιστοιχεί σε ένα έτος.
Η μακρόβιος πεύκη κατέστησε τη δενδροχρονολόγηση την πιο αξιόπιστη μέθοδο προσδιορισμού ηλικίας, βάση της οποίας βαθμονομήθηκε μάλιστα η γνωστή ραδιοχρονολόγηση με άνθρακα-14.
www.in.gr
E μαλακια.Αν ηταν 38.000 χρονια αρχαιοτερη θα ειχε προλαβει την μαχη των Ελ με τους Νεφελιμ
έχει ακούσει όμως για τη μάχη, από τη γιαγιά της…:roll:
Αν υπολογισουμε οτι καθε γιαγια της ζει 4000 χρονια θα το εχει ακουσει απο την προ προ προ προ προ προ προ προ προ προ γιαγια της
Καθόλου δεν διακόπτει, είδα όταν μιλάει με μένα που είμαι και γυναίκα και μεγαλύτερή του! Είναι (ή μάλλον ήταν) το καλύτερο παιδί (τώρα βαδίζει σε σκοτεινά μονοπάτια).:lol:
Γιατί? Ποιος σου είπε ότι στα 4000 χρόνια πεθαίνουν?
ήταν? Αυτή είναι η συγγνώμη σου που με παράτησες για κάτι Σουηδούς ράσταμαν? Κρίμα… Και περάσαμε τόσα εμείς οι δυο…[-X [-X
Λοιπον περα απο την πλακα τωρα τον αγωνα Ελ Vs Ελοχιμ τι να τον παιξω?
Οι αποδοσεις ειναι 1 2.00 Χ 3.50 2 5.00
Να τονισω οτι η προϊστορια ειναι υπερ των Ελ και θα ειναι κεκλεισμενων
Ποιους Σουηδούς , για νυφικό πήγα και για τον γάμο της φίλης μου της Johanna!Κρίμα οι όρκοι αγάπης και τα ατέλειωτα μας βράδια!
@ Tolkki, διαιτητής θα είναι ο γέροντας, άρα παίξε Έλοχιμ. Τα έχει πει ο γέροντας!
@ witch, o Maiden μας ενημέρωσε για τη συνάντηση σου με τους POS στο στούντιο τους :bleh:. Αλλού αυτά για το νυφικό! (για πες… βαθύ ντεκολτέ? :p)
Με τετοιες αποδοσεις κερδιζεις στα σιγουρα. Εστω οτι εχεις 100 ευρω και βαζεις Α στον “1”, Β στο “Χ” και Γ στο “2”. Λυνεις το εξης συστημα:
2Α - (Β+Γ) = Κ
3.5Β - (Α+Γ) = Κ
5*Γ - (Α+Β) = Κ
Α + Β + Γ = 100
Οπου Κ το κερδος σου…
Μαλλον η στοιχηματικη εταιρεια που στις εδωσε δεν ειναι και πολυ καλη. Απο τον Λιακο τις πηρες?
Paiksto ena X2
To derby Nefelim vs El pote einai??