Βαριέμαι.Πείτε ο,τι σας κατέβει (Part 1)

ρε γαμωτο ειχα σκοπό οταν θα πηγαινα στα 1000 ποστς να γραψω εδω: “1000o post!” και να χαιρομαι

αλλά εφτασα χωρις να το παρω χαμπάρι και τωρα γράφω το 1001ο μου :frowning:

Tι χαζή που είμαι/

ζητα να σου σβησουν ποστ

Οι διακρίσεις μας σε μουσικούς διαγωνισμούς συνδέονται με την επιστήμη των αριθμών

Θριαμβευτικά, με πλειοψηφία άνω του 60%, ο κυρίαρχος ελληνικός λαός επέλεξε την πρώην παιδίσκη Kαλομοίρα Σαράντη για να εκπροσωπήσει τα εθνικά χρώματα στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision. Διά χειρός Κωνσταντίνου Πανταζή και Ποσειδώνος Γιαννόπουλου, το ασμάτιον «Ο μυστικός μου συνδυασμός» θα διεκδικήσει την προτίμηση των απανταχού ανά την Ευρώπη «φιλόμουσων» με στόχο την υπέρτατη διάκριση. Σε αντίθεση με τις πολιτικές του επιλογές, που κατά κανόνα διέπονται από μια τάση αυτοκαταστροφής, στο μουσικό τομέα το εκλογικό σώμα επέλεξε την πρόταση που φέρει την εγγύηση της νίκης.

Πράγματι, και οι δύο διεθνείς διακρίσεις που εξασφάλισε σε μουσικούς διαγωνισμούς η Ελλάς συνδέονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με την επιστήμη των αριθμών. «Ενα και δύο και τρία και τέσσερα παιδιά» μέτρησε η αείμνηστη Mελίνα σε μουσική τού επίσης αειμνήστου Μάνου Χατζιδάκι και εξασφάλισαν για τα πάτρια χρώματα το Οσκαρ μουσικής του 1961 και μια θέση ανάμεσα στα δέκα εμπορικότερα τραγούδια του εικοστού αιώνα. Το 2005 η Ελενα Παπαρίζου δεν χρειάστηκε να κάνει τόσο κόπο. Μέχρι το 1 (my number one) μέτρησε και αυτό ήταν αρκετό για τη νίκη. Για το 2008 η Καλομοίρα και οι συνεργάτες της επέλεξαν μια διαφορετική προσέγγιση.

Ο τίτλος «My secret combination» παραπέ μπει τόσο στην κρυπτογραφία όσο και στη Συνδυαστική Ανάλυση που -είτε το ξέρουμε είτε όχι- παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας. Αν χρησιμοποιείτε ΡΙΝ για τις τραπεζικές συναλλαγές σας ή για να ενεργοποιήσετε το κινητό σας, αν έχετε συναγερμό στο σπίτι σας, αν είστε χρήστης του Διαδικτύου, αν παίζετε ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΠΟ, ΤΖΟΚΕΡ, αν χρησιμοποιείτε τα δίκτυα ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, τηλεπικοινωνιών, αν μετακινείστε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τότε καλό είναι να γνωρίζετε ότι πίσω από όλες αυτές τις εφαρμογές βρίσκεται η συνδυαστική ανάλυση, ο κλάδος δηλαδή των μαθηματικών που μετρά το πλήθος των διαφορετικών τρόπων με τους οποίους μπορεί να πραγματοποιηθεί μια εργασία.

Για να ανακαλύψετε το μυστικό συνδυασμό ο οποίος είτε θα σας οδηγήσει προς το κέντρο της
καρδιάς της Καλομοίρας (to win a destination to the center of my heart) είτε θα σας βοηθήσει να ανοίξετε κάποιο χρηματοκιβώτιο είτε θα σας δώσει πρόσβαση σε κάποια ιστοσελίδα, θα πρέπει να μεθοδεύσετε μια σειρά από προγραμματισμένες ενέργειες: Πρώτα θα μετρήσετε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς. Στη συνέχεια θα τους ταξινομήσετε σε ομάδες έτσι ώστε κάθε δοκιμή να σας επιτρέπει να απορρίπτετε όσο το δυνατόν περισσότερους από αυτούς. Τέλος, θα επινοήσετε μια σειρά από μετασχηματισμούς που -αν είστε και
λίγο τυχεροί- θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το στόχο σας.

πάνω: ο Francois Viete, κορυφαίος γάλλος μαθηματικός.
κάτω: Η Καλομοίρα.

Δεν είναι τυχαίο που μερικοί από τους διασημότερους κωδικοθραύστες της Ιστορίας ήταν και κορυφαίοι μαθηματικοί. Αρκεί να θυμηθούμε τον Φρανσουά Βιετ (1540–1603) που έσπασε τους κώδικες του ισπανικού στρατού με αποτέλεσμα οι Γάλλοι να είναι σε θέση να διαβάζουν οποιαδήποτε κωδικοποιημένη επιστολή έπεφτε στα χέρια τους. Μάλιστα οι Ισπανοί ζήτησαν από τις αρχές της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να προσαγάγουν τον Βιετ στην Ιερά Εξέταση θεωρώντας ότι μόνο με τη βοήθεια του Σατανά μπορούσε κανείς να ανακαλύψει τους μυστικούς συνδυασμούς τους. Αλλο παράδειγμα είναι ο Αγγλος φυσικομαθηματικός Τόμας Γιανγκ (1773–1829) που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αποκρυπτογράφηση των ιερογλυφικών. Η στήλη της Ροσέττης περιλαμβάνει ένα κείμενο από την εποχή του Πτολεμαίου Ε’ γραμμένο σε τρεις γλώσσες, ελληνικά, αιγυπτιακή δημοτική και ιερογλυφικά. Εφαρμόζοντας τεχνικές της Συνδυαστικής Ανάλυσης ο Γιανγκ έκανε τα πρώτα σποφασιστικά βήματα για την αποκρυπτογράφηση. Πάνω σε αυτά βασίστηκε ο Γάλλος Αιγυπτιολόγος Σαμπολιόν για να μας δώσει μια ολοκληρωμένη μετάφραση των ιερογλυφικών. Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε τον Αγγλο μαθηματικό Αλαν Τιούρινγκ (1912–1954) που έσπασε τον κωδικό Enigma των Γερμανών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παλιότερα η Συνδυαστική Ανάλυση κατατασσόταν μεταξύ των «κατώτερων» κλάδων των μαθηματικών, μια και δεν χρησιμοποιούσε το εξελιγμένο τεχνικό τους οπλοστάσιο και περιοριζόταν σε μάλλον στοιχειώδεις μεθόδους απαρίθμησης. Το κλίμα τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει. Ενα από τα τέσσερα μετάλλια Φιλντς που απονεμήθηκαν το 2006 (πρόκειται για την υψηλότερη διάκριση το αντίστοιχο του Νόμπελ- στα μαθηματικά και απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια) δόθηκε στον κινεζικής καταγωγής Αυστραλό μαθηματικό Τέρενς Τάο για το έργο του στη Συνδυαστική Ανάλυση.

Του ΤΕΥΚΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Κυριακή 13 Απριλίου 2008

:smiley:

O Viete δεν έβγαλε το x^2 - Sx + P? :stuck_out_tongue:

Αγάπη μου Αγάπη μου
Εγώ μόνο θα σ’αγαπώ
Αγάπη μου Αγάπη μου
Πολύτιμη σα φυλαχτό

να τραγουδάει ο Klaus απ’το…ξεπαρθένιασμα του ΣΕΦ και άντε γεια!!!

Βουτηξα απο τον αδερφο μου το follow the reaper:twisted:
το συνδυαζουμε με slaughter of the soul, nola, vulgar display of power και voila!

θα μου φυγει το σβερκο.:slight_smile:

Έχει προσέξει κανείς τα back-vocals στο τραγούδι της Καλομοίρας? Ο τύπος τα σπάει 8O

και γω το προσεξα!!(παιζει και να μαστε οι μονοι που δεν βλεπαμε τα μπουτια της και ακουγαμε τα φωνητκα) ειναι πολυ καλος.στο κουπλε ειδικα με κεντρισε.ο,τι καλυτερο ειναι γενικα απολη την παρουσια τησ ελλαδας στο διαγωνισμο.

:smiley: :slight_smile: :stuck_out_tongue: 8) Ωραίος !!! Ο τύπος έχει φωνάρα ρε συ !!

:respect:

i was dancing when i was 12

ειδικα σε συγκριση με την καλομοιρα αυτος φαινεται σαν τον dio και αυτη σαν τον βας βας…:lol:

ε,μόνο κάτι μπεζεντάκου και τέτοιες έχουν χειρότερη φωνή απ’την καλομοίρα

Αγνωστου ταυτοτητος ατομο εξεφρασε ποσο ευχαριστη κουβεντα εγινε στο τοπικ των Testament, διχως να χωθει κανενας πουθενα. Το ιδιο παραδοξως σκεφτηκα νωριτερα κιε γω. Ισως επειδη μερικες φορες βλεπουμε τη μουσικη ως τσιφλικι μας. Αυτος ειναι και (κατα μια παραλληλη εννοια) ενας λογος που φετος ‘‘εκλεισα’’ ως οπαδος αυτου του ηχου και πλεον συνεχιζω επειδη γουσταρω.

Angmar, αναφέρεσαι στο τόπικ του Formation? Τι εννοείς “διχως να χωθει κανενας πουθενα”? Είναι περασμένη η ώρα και δουλέυω στο ρελαντί :lol:

Με αρνητικη εννοια / υφος εννοω.

γιαυτο παιδια ψηφηστε εξυπνα!!!χαχαχαχχαχαχα!

eurovision απο εδω πανελληνιες απο εκει ε πολυ θελει ο ανθρωπος? δειτε τι καθομαι κ διαβαζω:

ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ
Μάταιη ψυχή, στην ατονία εσπέρας εαρινής,
ενώ θα κλείνεις τα χρυσά φτερά σου πληγωμένη,
την ώρα που σα λύτρωση κάτι θα καρτερείς,
φτωχή καρδιά, θανάσιμα μα αιώνια λυπημένη?
όταν, φτασμένη απάνω στον ορίζοντα, θα ιδείς
μίση να φεύγουν οι έρωτες, χολή τα πάθη σου όλα,
όταν ανέβει από τα εξαίσια τ’ άνθη της ζωής
μύρον η απογοήτευση, ψυχή μου ονειροπόλα
την ώρα την υπέρτατη που θε να θυμηθείς
μ’ ένα μόνο χαμόγελο τα φίλα και τα ενάντια –
μάταιη ψυχή, στο πέλαγο, στο αγέρι τι θα πεις;
ω, τι θα πεις, στενή καρδιά, στη χλωμή δύση αγνάντια;

Κωστας Καρυωτακης… (οχι δεν εχω εμο τασεις απλα ειπαμε πανελλαδικες γιουρο-βιζιον φωνες κακο) :lol:

τελείως ηλίθιο - άστοχο…

γαμω τη διακοπη νερου μεσα και εξω
και το μηχανικο που τωρα βρηκε να λειπει στη Θασο :x :x