Βαριέμαι.Πείτε ο,τι σας κατέβει (Part 1)

Όταν ο χημικός μας δεν μας παραδίδει μάθημα, όταν μία μέρα πριν διαγώνισμα τετραμήνου στις αντιδράσεις του ΖΗΤΑΩ να κάνουμε καμία στον πίνακα γιατί τις είχαμε παραδώσει 2 μέρες πριν, και αυτός κάνει μία και όταν του λεώ “δεν θα κάνουμε άλλη?” απαντάει “τι, κι άλλη?” και κάθεται και διορθώνει γραπτά άλλων τμημάτων αντι να τα διορθώσει σπίτι του, και τρέχω το απόγευμα να πάρω τον φίλο της μάνας μου και πληρώνω 70 ευρώ για δύο ώρες μάθημα για να γράψω πάνω από 16 χημεία, πιστεύω πως έχω το δικαίωμα ύστερα από συνεννόηση με τους συμμαθητές μου να κάνουμε κατάληψη. Δεν περιέγραψα ΓΙΑΤΙ κάνουμε κατάληψη, απάντησα σε όσους λένε για του “καλούς μαθητές που θέλουν να κάνουν μάθημα”.

Ε ενταξει.Μπορειτε να πατε και στην δευτεροβαθμια να τον στειλουν σε κανα κατσικοχωρι…

το θεμα ειναι οτι δεν ειναι μονο ενας καθηγητης που το κανει αυτο…

Ναι, όμως υπάρχουν και άλλα μέσα πέρα από την κατάληψη (πχ αναφορά του καθηγητή στο υπουργείο). Πολλοί δεν θέλουν να γίνει γιατί πολύ απλά δεν έχουν να τα σκάνε σε φροντηστήρια, ή γιατί παρακολουθούν στα μαθήματα και παίρνουν κάτι και απο κει.
Είναι εύκολο να λέμε ότι στο σχολείο δε γίνεται τίποτα και ότι όλοι οι καθηγητές είναι άχρηστοι για να καλυπτόμαστε. Ναι μεν υπάρχουν καθηγητές που είναι αισχροί, όμως υπάρχουν και άλλοι που κάνουν μάθημα… :wink:

και μαθημα να κανεις σε τμημα 32 ατομων δεν ειναι και ευκολο

Συμφωνώ,αλλά οι καθηγητές επαναπαύονται στο γεγονός ότι ο μαθητής θα τα μάθει στο φροντιστήριο και έτσι πολλοί δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.Από την άλλη,οι ίδιοι οι μαθητές (όχι όλοι,αρκετοί όμως) έχουν αυτή τη λογική,ότι και καλά “γιατί να παρακολουθήσω στη τάξη αφού θα τα μάθω στο φροντιστήριο”.Δηλαδή ουσιαστικά κάνουν κατάληψη υπέρ της δημόσιας παιδείας αλλά ταυτόχρονα την απαξιώνουν.

Όσον αφορά τα φροντιστήρια γενικότερα,πιστεύω πως υπάρχουν παιδιά που ίσως να μην έχουν τη δυνατότητα να πάνε φροντιστήριο και να βασίζονται στην ενισχυτική διδασκαλία και στο σχολείο και είναι κρίμα να μένουν πίσω όταν γίνονται καταλήψεις δίχως λόγο.Για να μη μιλήσω για τα κόμματα που κρύβονται από πίσω…

Προσωπικά πέρυσι σε όλες τις ψηφοφορίες το αποτέλεσμα έβγαινε υπέρ με συντριπτική διαφορά μάλιστα.Στο σχολείο είμαστε εμείς κι εμείς(20 άτομα).Εγώ ψήφιζα κατά,ποιο πολλές ώρες έκατσα σε σύγκριση με αρκετούς που ψήφισαν υπέρ.

Ντάξει κάπου χάνεται η μπάλα με τις καταλήψεις, ειδικά όταν κόμματα τις αντιπολίτευσης ενάντια στις πολεθνικές (και πάνω απ’ όλα ενάντια της κυβέρνησης) σφυράνε στις νεολαίες να τα κανονίσουν. Αλλά θα μου πείτε, ας είχαν μυαλό οι υπόλοιποι να μπορούσαν να το οργανώσουν χωρίς αυτούς. Γίνεται κι αυτό. Αλλά ντάξει αν θέλεις να δείξεις στον άλλο την δυσαρέσκεια σου δεν μένεις μόνο στα προβλήματα του δικού σου σχολείου γιατί θα φανεί ότι διορθώνεται. Πρέπει να φανεί το πρόβλημα της παιδείας. Ή να γίνει πιο συνειδητό, δε ξέρω.

Αυτό συμβαίνει και στα πανεπηστήμια πάντως.

Ρε παιδία, όλοι τα ίδια έχουμε περάσει. Από τα 32 άτομα στο τμήμα, πόσοι παρακολουθούν το μάθημα? Γιατί αν και οι μαθητές είναι αδιάφοροι, το ίδιο είναι και οι καθηγητές…

Επειδη ειμαι και σε δεκαπενταμελες και στις καταληψεις και ξερω, εμενα γνωμη μου ειναι οτι μονο εγω και αλλοι δυο τρεις το ειχαμε παρει σοβαρα, αγωνιστικα και με θεληση να ενημερωσουμε και αλλους αυμμαθητες μας για τα προβληματα στην παιδεια γενικοτερα και πρωτα απο ολα στο σχολειο μας ( εμεις δεν εχουμε ουτε παγκακια… ) και οι περισοοτεροι το εκαναν για να χασουν μαθημα. Αλλα κατι καταλαβαινεις απο αυτο, οτι πλεον τα παιδια εχουν βαρεθει το μαθημα… Βεβαια, δεν χρειαζοταν και αυτο για να το καταλαβεις, αλλα ειναι μια ακομα αποδειξη. Γνωμη μου ειναι οτι οι καταληψεις ειναι ακραιες για μενα καλυτερα θα ειναι να συζητησουμε σε μια συνελευση μαθητων τα προβληματα μας και να ενημερωθουμε. Το προβλημα ειναι οτι ποτε δεν προκειτε να μαζευτουμε για κατι τετοιο οποτε φτανουμε στην καταληψη… Με την συγκαταθεση βεβαια των περισσοτερων οχι φασιστικα αποφασιζουμε να κανουμε καταληψη και θα γινει! Υπαρχουν και παιδια που ειναι κατα και ακουμε ολες τις πλευρες. Παντως στις καταληψεις ειμαι μεσα απο αποψη συντροφικοτητας και ενημερωσης οχι χαβαλε και καλοπερασης, ποτε δεν ειχαν τετοιο σκοπο…

1. Μάθημα σε όλο το σχολείο έκανε μονο μια υστερικιά, που έκανε ιστορία. Την καλύπτει την ύλη στην ανάγκη.

2. Να τον καταγγείλω?! Χαχα. Εκτός απ’ το ότι δεν θα πάει πουθενά, θα με γαμήσει μετά και όλοι οι καθηγητές θα μ’ έχουν κάπως γιατί θα λένε “αυτός μπορεί να με καταγγείλει”. Καθηγήτρια είναι η μάνα μου, έτσι σκέφτονται. Στο σχολείο της μία χούφτωνε τα παιδιά, τους χτύπαγε τα κουδούνια στο σπίτι, τους μάζευε 11 το βράδυ στο σχολείο. Την καταγγείλανε, μόνο η μάνα μου έδωσε κατάθεση και η συγκεκριμένη συνεχίζει να διδάσκει κανονικά! Και θα διώξουν αυτόν που απλά δεν ενδιαφέρεται?

Επειδη βαριεμαι να διαβασω τι γραφεται για τις καταληψεις…θα σας παραθεσω μια μαθηματικη σκεψη που μου μαθανε οι καθηγητες μου

Καταληψη=οχι σχολειο Διακοπες=οχι σχολειο

οποτε συνεπαγεται Καταληψη=Διακοπες

Δεν υπάρχουν “καλοί μαθητές που θέλουν να κάνουν μάθημα”, είναι γνωστό και αποδεκτό από όλους ότι το μάθημα γίνεται στα φροντιστήρια και όχι στα σχολεία. Είναι επίσης γνωστό και πλήρες αποδεκτό ότι όσοι θέλουν να περάσουν στις πανελλήνιες πρέπει να πάνε φροντιστήριο, αλλιώς θα πάρουν μόνο απολυτήριο στην καλύτερη περίπτωση. Γι αυτό όταν μια κατάληψη ζητάει πραγματική δωρεάν παιδεία για όλους δεν είναι καθόλου ανύπαρκτο και φτιαχτό αίτημα, αλλά από μόνο του αρκεί για να γίνει η κατάληψη. Τώρα το πως “διαχειρίζονται” τις καταλήψεις αυτοί που τις έχουν πάρει εργολαβία, καλύτερα να μην το αναλύσω γιατί θα γράφω μέχρι αύριο και θα πέσει το φόρουμ.

Βέβαια δημόσια και δωρεάν παιδεία δεν είναι το μόνο υπαρκτό αίτημα που υφίσταται για τα σχολεία σήμερα. Βρώμικες τουαλέτες, κηλυκεία με ληγμένα, αυταρχικότητα των καθηγητών είναι μερικά από τα κύρια αιτήματα που μπορούμε να θέσουμε. Για να μην περάσω σε άλλα αιτήματα, πιο “ελευθεριακού” χαρακτήρα.

Το ζήτημα είναι ότι ακόμα κι εγώ παραδέχτηκα πως πέρισυ κάναμε κατάληψη απλά για να χάσουμε μάθημα. Και μου τη δίνει πολύ αυτό.

Νταξει, έλεος, αυτή είναι περίπτωση… Για ξύλο.
Αλλά με αυτή τη λογική, τι έχετε καταφέρει με τις καταλήψεις? Να χάσετε τις εκδομές σας?

Να, τέτοια σκεπτικά είναι αυτά που από την πλευρά των μαθητών δεν προχωράμε.

Αμα θέλουμε να αλλάξουμε την πεδεία θα πρέπει να σταματήσει το κάθετι στη χώρα. Δε σώνεται από καταλήψεις, όπως έχουμε δει άπειρες φορές.
Όταν όμως γίνεται μια κατάληψη με την πρόφαση να καλυτερέψει η παιδεία, και στο τέλος αποδεικνύεται ότι είναι υποκινούμενη και ότι το 90% των μαθητών θέλει απλά να παίξει pro, το θέμα καταντάει γελοιό και υποβαθμίζεται ο αγώνας των λίγων παιδιών που πραγματικά ξέρουν τι κάνουν και γιατί.

Ε όταν 300 παιδιά φωνάζουν σήκω φύγε κάτι μπορεί να γίνει. Επίσης είχαμε κι άλλα αιτήματα ε…

Να γίνεται ΣΕΠ με 8μελη γκρουπ, ΣΟΒΑΡΟ, γιατί δεν ξέρουμε πού πάμε. Εγώ δήλωσα Θετική και ειλικρινά δεν ξέρω τις σχολές.

Εννοείται τουαλέτες κλπ…

Κι ένα άλλο πολύ καλό, κάτι είχε να κάνει με γονείς που δίνουν κάπου χρήματα αλλά δε μου ρχετε γαμώ.

Από κει και πέρα κλασικά αιτήματα…

Στις περσινές σχολικές καταλήψεις στο Λύκειο μου είχαν φέρει 4 υπολογιστές (το playstasion είναι must, γι αυτο δε το αναφέρω) και είχαν στήσει LAN και παιζαν counter:lol::lol:

Αυτο λεω… Πλεον εχουν χασει το νοημα που ειχαν καποτε. Οι πιο πολλοι και παιδια που δεν γνωριζουν σου λενε οκ ναι ας χασουμε μαθημα. Αλλα δεν ειναι ετσι. Εμας ο πρωην διευθυντης μας ειχε πει ( και εμενα προσωπικα) ‘’ να ειστε ολοι μαζι και να εχει καποιο νοημα, οχι απλα για να χασετε μαθημα. ‘’ Ο ανθρωπος ηταν και στο Πολυτεχνειο και ηξερε δεν αστειευοταν οταν ελεγε οτι ηταν μαζι μας. Απλα να γνωριζουν οι μαθητες γιατι γινεται, τα αιτηματα… Μαζι, ως μια ομαδα, με πλειοψηφια να κανουμε πραγματικα κατι για να λυσουμε τα προβληματα μας.

Demon Cleaner και σκέψου ότι και κάποιοι από αυτούς που θέλουν είναι φερέφωνα. Αυτοί που διαφημίζουν. Εντάξει, εδώ που τα λέμε, δεν βλέπω ιδιαίτερο ζήλο από τους μαθητές (σώωωωπα) για να μάθουν, πόσο μάλλον για να καλυτερέψουν τα πράγματα. Αλλά είναι πολλοί παράγοντες που κάνουν κάποιους να μην θέλουν. Εμείς περιμέναμε 20 χρόνια να γίνουμε πρωινοί και τώρα θέλουν να μας φέρουν κι άλλο σχολείο να στεγαστεί και να είμαστε πάλι πρωι - απόγευμα. Άσχετο, αλλά ήθελα να το πω.

εδιτ/ είπε ο vedder ΣΕΠ και τσίτωσα. Άλλη βλακεία από κει! Ευτυχώς εμείς έχουμε ίντερνετ στην τάξη και κάναμε γεωμετρία εκείνες τις ώρες (τα πηγαίναμε πολύυυυ καλά γιατί κάναμε τέλειες ασκήσεις). Αλλά ρε γμτ υπάρχουν παιδιά που ψάχνονται! Μετά αναρωτιόμαστε “Τι πείθει τον νεοέλληνα να θεωρεί Νομική και Ιατρική τις μόνες καλές σχολές;”