Βαριέμαι.Πείτε ο,τι σας κατέβει (Part 1)

Ναι… Στο σχολείο που πήγαινα εγώ πέρισυ το γυμνάσιο έκανε καταλήψεις γιατί λέει το κυλικείο δεν είχε ωραία φαγητά και γιατί οι καθηγητές δεν τους φερόντουσαν καλά… Ωραία είναι να ζεις στα συννεφάκια, όμως κάποια στιγμή πέφτεις και μάλιστα απότομα…

αυτο το αιτημα με τις τουαλετες δεν ειναι λιγο ακυρο ? εμας παλευουν οι καθαριστριες να τις καθαρισουν και πανε μετα οι καφροι και κατουρανε απ εξω και πετανε και τα χαρτια εξω κτλ…

Το θέμα δεν είναι το ποιος είναι φερέφωνο και ποιος όχι. Δύσκολα θα βρεις κάποιον που αγωνίζεται για την παιδεία (για να μη σου πω ότι δεν υπάρχει κιόλας). Το θέμα είναι ότι έχει βιαστεί το θέμα της κατάληψης (δες το προηγούμενο μου ποστ)

Καλά είσαι. Πλέον όπως λέμε “που θα πάμε τριήμερη;” λέμε και “πόσο θα κάνουμε κατάληψη;”

Γι αυτό άμα θες και δωρεάν παιδεία πρέπει και να τη σέβεσαι κι όλας:wink:

Και ποτε θα κανονισουμε για χορο… :stuck_out_tongue:

Καλά ναι δεν αντιλέγω,αλλά στα λύκεια ακόμα δεν υπάρχουν παρατάξεις(φανερά τουλάχιστον) ούτε κουκουλοφόροι και άλλα όμορφα.

Λίγα λόγια:Οι περισσότεροι ψηφίζουν υπέρ για να χάσουν μάθημα,ακόμα κι αν υπάρχουν άτομα που ενδιαφέρονται πραγματικά στο τέλος ξενερώνουν και δεν ασχολούνται.Η αλήθεια πάντως είναι ότι κανένα δε χάλασε 1 μήνας “άδεια” απ’ το σχολείο και φυσικά θέμα εκδρομών δε τίθεται,θεωρώ δεδομένο πως η 3η θα πάει 5ήμερη βρέξει χιονίσει,διαφορετικά θα ξεσηκωθούν και οι καθηγητές δε νομίζω να θέλουν κάτι τέτοιο.

Με το επιχείρημά σου ότι πρέπει να “σταματήσουν τα πάντα στη χώρα”, είναι σαν να μου λες ότι η αλλαγή στην παιδεία είναι ανέφικτη. Ναι, συμφωνώ ότι είναι ανέφικτη, γιατί αν δεν κατεστραφεί το σύστημα που προοθεί τέτοιου είδους παιδεία, οι όποιες αλλαγές θα είναι πλαστές και κατευναστικές προς το όποιο κίνημα. Είναι τέτοιες λογικές που κάνουν το 90% των μαθητών να θέλει να κάνει κατάληψη για να παίξει προ. Πώς να μην θέλει κατάληψη μόνο γι αυτό το λόγο, αφού κατά την άποψη σου πρέπει να σταματήσει το σύμπαν για να αλλάξει κάτι;

Για μένα ο αγώνας μου δεν υποβαθμίζεται, γιατί έστω και ένα παιδί να επηρρεαστεί και να ξεφύγει από τη γενική μούχλα, για μένα είναι μια μικρή νίκη.

Χαχα ναι. NV πήγατε εσείς πέρσυ (κλαμπ στην παραλιακή); Εμάς ήταν όλοι πολύ πρόθυμοι και όλοι είχαν πιάσει τον κατάλληλο σφυγμό αν με πιάνεις.

Σφακιανάκη έστω; :stuck_out_tongue:

Δεν είπα ότι είναι ανέφικτο, αλλά δες όλες τις κινιτοποιήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Πορείες, διαδηλώσεις κλπ. Λίγα αποτελέσματα έφεραν. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για να περάσει κάποιο αίτημα, όσο λογικό και αν είναι, πλέον πρέπει να γίνει κάτι μαζικο…

Δεν ειμαστε Αθηνα εμεις… Παντως πηγαιναμε σε club φαση οχι μπουζουκια ( ας εκαναν αλλιως, δεν θα τους αφηνα…:lol: ) …

Πραγματικά δεν ξέρω τι είναι χειρότερο :Ρ
Μα σκέψου: Οι περισσότεροι στάνταρ θ’ αγόρασαν καινούρια ρούχα και θα πλήρωσαν τα μαλλιοκέφαλα τους για να πιουν αλλά για να είναι λιγότερο ζωάδια αύριο δεν κουνάνε ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι!

Πώς προσδιορίζεις το μαζικό; Πρόπερσι είχαμε εκατοντάδες καταλήψεις σε γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια, αλλά τίποτα δεν άλλαξε.
Αυτό οφείλεται σε 2 παράγοντες: α) στην ΣΚΛΗΡΗ καταστολή του κράτους προς αυτές τις κινητοποιήσεις και β) στο ξεπούλημα των αγώνων από τις κομματικές παρατάξεις και τις νεολαίες των κομμάτων. Πώς να μην τρομάξει ο μαθητής ή ο φοιτητής μπροστά στις χιλιάδες των ΜΑΤ, στα δακρυγώνα κλπ; Και μάλιστα ο μαθητής και ο φοιτητής που δεν έχει συνηθίσει να διεκδικεί κάποια πράγματα μέσω κινητοποιήσεων και δράσεων, αλλά έχει μάθει να τα περιμένει όλα από “τους μεγάλους”. Πώς να μην δειλιάσει το άτομο αυτό, όταν με την πρώτη μου ξεμυτίζει σε μια άλλη μορφή αγώνα, δέχεται τη σκληρότερη αντιμετώπιση από το κράτος;

Α! δεν ξερω εγω αναγκαζομουν να παω… :stuck_out_tongue: Φετος θα τους παω σε ενα λαιβαδικο αλλα δεν τους βαζω τιποτα σκληρο…

Μεχρι U2, REM… :stuck_out_tongue:

Ζαφ, σκέψου ότι αυτοί και πάλι ήταν μειοψηφία μπροστά σε αυτούς που κάθονται και παίζουν προ. Όχι ότι έχεις άδικο.

εδιτ/ chili εξελιγμένοι είστε! Εμείς μέχρι Χατζηγιάννη πάει ν’ ακούσουμε. Για live κανά Γονίδη, τπτ τέτοιο.

Συμφωνώ απόλυτα. Βάλε και τον εκφοβισμό των καναλιών μέσα και τα έχεις όλα…
Πλέον, για να αλλάξει η παιδεία θα πρέπει να γίνει καμιά εξέγερση…
Οι καταλήψεις δεν κατάφεραν κάτι. Τα κανάλια προβάλλουν εικόνες χάους στα σχολεία λες και είναι πεδίο μάχης, λένε για ναρκωτικά και όργια στις καταλήψεις και πάει λέγοντας…
Εγώ πρόπερσι στο σχολείο μου δεν είδα τίποτα τέτοιο… Αλλά βέβαια, ο Έλληνας είναι έτοιμος να πιστέψει ότι του πει ο Ευαγγελάτος…

Και σε μας κατι τετοια βαζανε μην φανταστεις… Απο του χρονου ομως που θα 'μαι εγω θα τους φτιαξω… 8)

I’m sorry about the sun,
how could I know that you would burn?
and I’m sorry about the moon,
how could I know that you’d disapprove,
and I’ll never make the same mistake,
so next time I create the universe
I’ll make sure we communicate at length, oh yeah,
but until then… you’re better off dead…

Λολ, βασικά εμένα το θέμα δεν είναι ότι πάνε Γονίδη, πλακίζω περισσότερο. Το θέμα είναι ότι για κάτι τέτοια ξέρουν να οργανωθούν. Ας βλέπαν ότι όλοι ότι μπορούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα κι ας είμασταν κάθε Σάββατο Γονίδη!

Φυσικά και ήταν μειοψηφία, εφ’ όσων έχουν συνηθίσει, όπως προείπα, να τα περιμένουν όλα από τους “μεγάλους” (δηλαδή τα κόμματα) και να μην συμμετέχουν σε καμία αυτόνομη (για να μην πω αυτοοργανωμένη) διαδικασία. Και είναι λογικό να κάθονται και να παίζουν προ αφού βλέπουν αυτούς τους υποτυπώδεις αγώνες τους να ξεπουλιούνται από τα κόμματα και τις παρατάξεις, όχι ότι το καταννοούν πλήρως, αλλά σίγουρα επιδέχονται τις συνέπειες.

Ο Demon_Cleaner το έθεσε σωστά, χρειάζεται τουλάχιστον μία εξέγερση για να αλλάξει η παιδεία, και όχι μόνο. Αλλά είναι γνωστό πως οι εξεγέρσεις δεν φυτρώνουν σα τα μανιτάρια.

Από τα ΜΜΕ δεν περιμένω κάτι καλύτερο, είναι γνωστό πως ακόμα και το πιο “προοδευτικό” ΜΜΕ (δες Ελευθεροτυπία, Αυγή κτλ) είναι φερέφωνο του συστήματος.