Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

1 Like

Να τον τυπώσουμε και να τον βγάλουμε παντού, σύμβολο της κυβέρνησης Μητσοτάκη… Ο τραμπούκος των ΜΑΤ

4 Likes

image

Δεν ξέρω για το Facebook, αλλά οι προτάσεις του twitter είναι :fire::fire::fire:

4 Likes

Εικαζω οτι αυτο ειναι κοντα στην αληθεια.

3 Likes

Δεν ξέρω τι στο διάολο συμβαίνει πλέον …

Και από τους μεν που θέλουν οπωσδήποτε να φάνε μπάτσους και από τους μπάτσους που θέλουν οπωσδήποτε να δειρουν κάποιον

Μάλλον δεν διατύπωσες καλά αυτό που ήθελες να πεις…γιατί δε σε έχω για ισαποστακια

Δεν αναφέρθηκα στο συγκεκριμένο συμβάν το πήγα γενικότερα στην επικαιρότητα που διαβάζω καθημερινά

Άλλη μια μέρα εμετού στη χούντα μας.

13 Likes

Το θετικό είναι ότι πραγματικά υπάρχει οργή (δε γράφω “λαού” γιατί οι ενεργοί Έλληνες χρήστες είναι πολλοί λίγοι συγκριτικά) στο Twitter για το σημερινό και τα υπόλοιπα επεισόδια αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και συγκάλυψης από τα ΜΜΕ.

Το αρνητικό είναι ότι δε νομίζω ότι παίζουν πουθενά στην τηλεόραση αυτά τα θέματα (δεν έχω εικόνα από Ελλάδα, επομένως διορθώστε με αν κάνω λάθος). Στην ενημέρωση από internet, τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα αλλά τα μεγάλα portals ανήκουν στα ίδια ΜΜΕ (το ίδιο και η εφημερίδες). Αυτό που είναι το πιο ανησυχητικό πάντως, είναι η φίμωση που εφαρμόζει τελευταία το Facebook (που είναι και το πιο δημοφιλές από τα social media -> 7 εκατ λογαριασμοί ενώ το Twitter έχει κάτω από 400k).

Το ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα είναι να βρεθούν νέες, μη χειραγωγημένες πλατφόρμες ή έστω να συνασπιστεί ο κόσμος σε πλατφόρμες που γνωρίζουμε ότι υπάρχει μικρότερη λογοκρισία.

4 Likes

ποσο κακοποιηση μπορει να εχει υποστει καποιος, για να το δει τοσο πολυ νταης;

για να μην παρεξηγουμε, για τους μπατσους μιλαω εται;

1 Like

Πέφτει πετσόκομμα στο φβ και κάτω απ’την ανάρτηση της καθημερινής, και στα νέα, και του gazzetta που ανέβασε την κατευθυνόμενη είδηση πρώτα(30 άτομα την έπεσαν στα ματ), ενώ στο site του, σχολιάζει κάποια στιγμή ο διαχειριστής “μάγκες αναδημοσίευση κάναμε, θα ανεβάσουμε και δικό μας”!!!.

Το φβ δεν εφαρμόζει φίμωση, πέσαν όλα τα τρολ και ομάδα αληθείας να κάνουν report για να κατέβουν αναρτήσεις, είναι 100% κυβερνητικός δάχτυλος

2 Likes

Αδιανοητηες καταστασεις στην αγαπημενη μου πλατεια. Και ηταν και να παω βολτα. Το καλο ειναι οτι υπηρξε αμεση κινητοποιηση κοσμου

2 Likes

Ισχύει κι αυτό που λες, αλλά είναι συνδυασμός. Το Facebook αναθέτει σε ιδιώτες τον ρόλο του διαχειριστή περιεχομένου. Επομένως δεν είναι μόνο reports αλλά και εταιρίες (πχ Ελληνικά Hoaxes) που κατεβάζουν posts. Είναι επομένως πολιτική της εταιρίας να αναθέτει το fact checking σε άλλους, που προφανώς είναι ουτοπικό να θεωρούμε ότι θα είναι ανεξάρτητοι και ακέραιοι στο “έργο” τους. Το “100% κυβερνητικός δάχτυλος” ισχύει, αλλά έχει ευθύνη και η πλατφόρμα.

2 Likes

Ναι σ’αυτά που λες, και συμφωνώ. Aν με απασχολούσε συστημικά ο έλεγχος του διαδικτύου, εγώ θα έφτιαχνα μια μη αστική κερδοσκοπική εταιρεία ονόματι “Greek Fact Checkers” και θα προσπαθούσα να πάρω τα συμβόλαια που έχουν τα hoaxes και η teleperformance.

Η πλατφόρμα δε φέρει καμία ευθύνη, τα κέντρα εξουσίας στο όνομα του ελέγχου φέρνουν προβλήματα στην ελευθερία του λόγου(και εδώ μπαίνει το επιχείρημα που έχει φέρει ο αλεχάντρο, ότι το φβ και τα social φαίνεται να λειτουργούν καλά σε απολυταρχικά καθεστώτα, που είναι λογικό όταν τα απολυταρχικά καθεστώτα θέλουν να έχουν το έλεγχο της πληροφορίας). Αν θες να επιφορτίσεις το φβ με τον ΠΛΗΡΗ έλεγχο του τι γίνεται, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για το να καταλάβεις πως η δημοκρατία σου είναι για τον πούτσο και παραδίδεις συνολικά τον έλεγχο. Η πολιτική του outsourcing, συμφωνώ πως θα μπορούσε να αποφευχθεί, αλλά πρώτον πιστεύω ότι είναι απίστευτα κοστοβόρο και συγκέντρωση ευθύνης να το πάρει όλο πάνω του και δεύτερον πιστεύω πως υπάρχουν και αμοιβαίες συμφωνίες(δηλαδή μιλάει με την ΕΕ και οκ θα κάνουμε fact checking κλπ αλλά όχι όλο πάνω μας)

edit: Ο έλεγχος δε γίνεται σε ένα επίπεδο, δηλαδή είναι μια είδηση αληθινή ή όχι και να περιμένουμε στο τελευταίο της κομμάτι να διασταυρωθεί, δηλαδή αν η είδηση με τα ΜΑΤ σήμερα είναι αληθινή ή όχι όπως μεταδόθηκε. Είναι συνδυασμός όλων των συμβαλλόμενων μερών. Πρέπει κι ο δημοσιογράφος, και το μέσο, και η πολιτεία και όλα να υπόκεινται σε έλεγχο. Εμείς καταλαβαίνουμε ως έλεγχο, εγώ κάνω ό,τι μου καυλώσει και στο τέλος το φβ έχει την ευθύνη που εγώ είπα κάτι. Δε λειτουργεί έτσι

1 Like

Ντροπή μόνο. 21/04 θα πανηγυρίζουν ετουτοι. παιδιά διαβατήρια γρήγορα. Δεν πάμε καλά. Καθόλου καλά.

1 Like

Ειμαι με τα 2 παιδια μου ( 5 και 8 ετων ) και βλεπω τα video που χτυπανε χωρις λογο τον ανθρωπο και ο γιος μου με ρωταει τι εγινε και γιατι ; Τι να εξηγησεις και τι να πεις… και οκ εγω δεν μενω πλεον ελλαδα αλλα η καταρευση της χωρας σε ολους τους τομεις ειναι σκετη απογοητευση…Εχω την αισθηση οτι τα χειροτερα δεν εχουν ερθει ακομα…

5 Likes

Βλεποντας αυτα τα βιντεο πιστευω ειλικρινα οτι για να γινει κανεις μπατσος εν ετει 2021 συγκεκριμενα και στην Ελλαδα, πρεπει να ειναι ψυχοπαθης, ηλιθιος, μουνοπανο ή sociopath. Με μεγαλυτερη πιθανοτητα να ειναι τουλαχιστον 2 απο αυτα.

Ακομα κι αν εισαι απο τους μπατσους που ΔΕΝ τα κανουν αυτα, πως αντεχεις μεσα στη γλιτσα?

13 Likes

η απλά επιρρεπής στη δουλικότητα και πολύ, μα πολύ μεγάλος χουνταίος. Δεν πιστεύω ότι στα σώματα ασφαλείας υπάρχουν έστω κι αυτές οι φωτεινές εξαιρέσεις που μας πρήζουν μερικοί πως ‘‘έχω γνωρίσει αστυνόμο που ήταν άνθρωπος σπαθί’’. Για μένα ΜΑΤ = ευκαιρία για κατάχρηση εξουσίας, με ό,τι ιδεολογικό παρελκόμενο συνεπάγεται αυτό.

6 Likes

Γελάει ο κόσμος γγελα…

15 Likes

Εμείς φταίμε που όλες οι κοινωνικές ομάδες τάσσονται με το ΝΑΙ;

Εμείς φταίμε που όλες οι κοινωνικές ομάδες τάσσονται με τα μέτρα;

Εμείς φταίμε που όλες οι κοινωνικές ομάδες τάσσονται υπέρ της εξόντωσης κρατουμένων;

Εμείς φταίμε που όλες οι κοινωνικές ομάδες τάσσονται υπέρ της χούντας;

Εμείς φταίμε που…

6 Likes