Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Summing up: Επι χουντας δεν ειχαμε αστεγους και φκιαχτηκαν δρομοι

Πλάκα πλάκα η αστική δημοκρατία εκεί μας κατάντησε να υμνούν κάποιοι την χούντα,
Δεν ειμαι χουντικός αλλά βλέπω ότι καταρρέουμε μαζικά απο το 1974 και μετά…δημοκρατία για τους μεγαλοαστούς και για τους υπόλλοιπους το γνωστό σκάσε και κολύμπα…
ΥΓ
Διαβάστε στο παρακάτω link τι περιλαμβάνει το νέο μεσοπρόθεσμο 2012-2015
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1357929

Και εγώ ξέρω. Εστιάζουν στον ρόλο του ανεξαρτησία τους και θεωρούν πως και καλά το '74 τον πούλησαν οι “Ελλαδίτες”…

Ναι.
Τί ειρωνεία, να προσκυνάνε εκείνον που με την τακτική του καταδίκασε τη μισή Κύπρο σε ξένη κατοχή.

[B]Γενικά μη λέτε πολλά για Κύπρο[/B], είναι πολύ πεπλεγμένο το θέμα, γιατί κανείς σας/μας δεν ξέρει τι έγινε ακριβώς και ποιος ήταν ο ρόλος του καθενός κλπ κλπ. Εσύ μπορεί να θεωρείς ότι ο τάδε ήταν γαμάουα, τέλειος κλπ και τον πουλήσαν άλλοι, ενώ τελικά να ισχύει το αντίθετο. Αν δεν ήσουν εκεί σε κάθε στιγμή, τότε μην λες πολλά. Αυτοί που ξέραν στα αλήθεια τι έγινε, το έχουν πάρει μαζί τους στον τάφο. Γι’αυτό και οι Κύπριοι είναι αρκετά διχασμένοι μεταξύ τους στις απόψεις τους.

Απλή παρατήρηση(που ισχύει και για τις περισσότερες περιπτώσεις όταν αναφερόμαστε στην Ιστορία, απλά η Κύπρος είναι στα αλήθεια πολύ μπλεγμένη ιστορία).

Aionie τι λες;;;;

Τι να μην λέμε,ότι δεν είχαν μεγάλη ευθύνη οι “προστάτες του έθνους μας” για την περίπτωση της Κύπρου;;

Θα καραφλιάσουμε εδώ μέσα

Προφανώς και είχαν μερίδιο ευθύνης. Αλλά ίσως φταίγαν κι άλλοι που τους κάναν και αγίους μετά. Τέσπα, παραβίασα τον κανόνα μου. Δεν ήμουν εκεί, δεν ξέρω.

Αιώνιε, γιατί αυτό το ποστ σου μου θυμίζει μια “κουβέντα” που είχαμε παλιότερα περί Ισραήλ και Παλαιστίνης; Θες να γίνεις ρόμπα πάλι; Άααααστο καλύτερα.

Aιώνιε αν “ο κανόνας σου” ίσχυε θα έπρεπε να κλείσουν όλα τα τμήματα ιστορίας στα πανεπιστήμια, το μάθημα να καταργηθεί στα σχολεία και ο Θουκυδίδης να μετονομαστεί σε “πατέρα της παραπληροφόρησης και των παπαγαλακιών” :wink::stuck_out_tongue:

6 μήνες πριν η είδηση που πόσταρα. Τα Ελληνικά ΜΜΕ χθες το βράδυ σοκαρίστηκαν όπου βγήκε ο Ελβετός βουλευτής να πει πως έχουν τα πράγματα. Ο κόσμος το έχει τούμπανο…

Πάγκαλος: Είναι φασίστες, κομμουνιστές και μαλάκες οι αγανακτισμένοι

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=51708

έλα ρε πάγκαλε και μας είχες λείψει…

[B]Aκροδεξιό παραλήρημα της οικογένειας Φαραντάτου[/B]

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=427060&cid=4

Εμμετός…

Αν και πρέπει να παραδεχτώ οτι στο σημείο που μιλάει για τους ένδοξους ευέλπιδες ανηψιούς του…

Μάλλον θα φαντάζονται αυτοί οι καχεκτικοί δημοσιογράφοι ότι ίσως να πρόκειται για τίποτε πλαδαρούς σπασίκλες ή κακομαθημένους μαμμόθρεφτους. Τους συνιστώ να μην τους πλησιάσουν ποτέ γιατί ένα απλό φτέρνισμα τους είναι ικανό να τους στείλει στο νοσοκομείο με βαρείας μορφής πνευμονία.

γέλασα δυνατά!!! :lol: :lol:

υγ. για το απο πάνω…το ποιός είναι φασίστας και μαλάκας είναι γνωστό μεσιε παγκαλέ…

Είναι αρκετά διαφορετική. Και στην τελική ας γίνουμε λίγο ρόμπα και μεις, μην θες πάντα να γίνεσαι εσύ.

Βασικά, κάτσε να σου πετάξω ένα στοιχείο να δούμε αν θα το πιάσεις. [SPOILER]Όταν γινόταν η απόβαση, ξέρεις με τι όπλα αμύνονταν; Με όπλα δευτέρου παγκοσμίου που χρειαζόταν να οπλίζεις μετά από κάθε βολή. Σάπια τελείως.
Στην επίμαχη εποχή της περίπτωσης μας, όταν ο Μακάριος εγκατέλειψε Αρχιεπισκοπή και λοιπά γιατί έπρεπε να κρυφτεί επειδή ήταν αρκετά ζόρικα τα πράγματα, τα καλόπαιδα τα δικά μας έδωσαν εντολή στην ΕΛΔΥΚ για κατάληψη των κτιρίων αυτών προφανώς.
Που θέλω να καταλήξω; Όταν μπήκε ο αξιωματικός-υπεύθυνος για κατάληψη της Αρχιεπισκοπής μέσα στην Αρχιεπισκοπή, τι λέτε να βρήκε στο υπόγειο;(Καλά νταξ, ξέχωρα τα πλούτη και λοιπά, άλλωστε για εκκλησία μιλάμε, συνδυασμένη με κράτος κι όλας). Εκατοντάδες φορτία(για να καταλάβεις, επειδή ΔΕΝ ξέρει η πηγή μου από πρώτο χέρι, δεν θα πω από ποιον μου είπε ότι ήταν σταλμένα γιατί μπορεί να του είπαν και ψέμα) με σύγχρονα όπλα, αυτόματα και λοιπά. Γιατί ήταν κρυμμένα και δεν τα δίναν για να αμυνθούν; Νταξ, όσο και να μισείς την ΕΛΔΥΚ ή και να την φοβάσαι για το τι μπορεί να κάνει μετά με αυτά τα όπλα, ήταν καλύτερο να χάσεις την μισή Κύπρο; :?
[/SPOILER]
Αυτό το περιστατικό π.χ το ήξερες; Δεν λέω ότι είναι κάτι πολύ συνταρακτικό, αλλά είναι πραγματικά από τα λίγα γεγονότα που αυτός που μου τα είπε, τα είδε με τα ίδια τα μάτια του. Σημειωτέον ότι διαφωνώ κάθετα ιδεολογικά με αυτό το άτομο(το λέω γιατί παρεξηγείτε πολύ εύκολα κάποιοι), εν αντιθέσει όμως το εμπιστεύομαι απόλυτα και είμαι σίγουρος ότι δεν μου λέει παπάτζες για το συγκεκριμένο γεγονός.

Γενικά Γράκχε, εσύ σε τέτοια θέματα αντι-φασιστικά χαίρω πολύ μπορεί να μην γίνεσαι ρόμπα(γιατί έτσι και αλλιώς 2 στρατόπεδα σκέψεις υπάρχουν για την εποχή, οι χουντικοί(λίγοι) και οι αντι-χουντικοί(πολύ περισσότεροι), και ειδικά το ΚΚΕ έχει πολύ υλικό πάνω σε αυτό), αλλά σε αρκετά άλλα γίνεσαι.

@Mule Εντάξει προφανώς δεν εννοώ αυτό ρε. Απλά λέω, ότι όλοι άξαφνα ξέρουν με το νι και με το σίγμα τι έγινε ΑΚΡΙΒΩΣ στην Κύπρο ενώ ξέρω γω πέρα από καποια στάνταρ πράγματα, τα υπόλοιπα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον μερικά, πολύ μπερδεμένα. Λέω ότι μερικά μπερδεμένα θέματα, καλύτερα να έχουμε στη σκέψη και στο λόγο μας μια μικρή αμφιβολία στην άκρη και όχι να είμαστε απόλυτα σίγουροι για όλα αυτά που λέμε χωρίς να ήμασταν μπροστά.

Αιώνιε δε σου είπα τυχαία να προσέχεις τί θέματα ανοίγεις, γιατί την άλλη φορά που πήγες να “διαχωρίσεις τη θέση σου από την πλειοψηφία”, όταν δηλαδή όλοι σχεδόν βράζαμε με τους δολοφόνους Ισραηλινούς, εσύ είχες προσπαθήσει να δικαιολογήσεις αυτή την περίεργη θέση σου τύπου “να μη μιλάμε για κάτι αν δεν ήμασταν εκεί μπροστά” (!) με επιχειρήματα είτε άκυρα (“τους Παλαιστίνιους τους κυνηγάνε κι άλλοι Άραβες”) είτε εντελώς αστεία (“για να χουν λυσσάξει οι Ισραηλινοί με τους Παλαιστίνιους μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τους τελευταίους”), και είχες καταλήξει ουσιαστικά να υπερασπίζεσαι τη λάθος πλευρά. Τώρα πάλι ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τί ακριβώς προσπαθείς να πεις για την Κύπρο. Ότι δεν την πούλησαν στους Τούρκους χούντα/Αμερικάνοι ξέρω γω; Γράφεις μια ιστορία στο σπόιλερ για την οποία επικαλείσαι απλά ένα άτομο το οποίο (παρ’ όλο που δεν τον εμπιστεύεσαι ιδεολογικά!) “δεν παίζει να σου λέει παπάντζες”, λες ο ίδιος ότι ακόμα κι αν ισχύει δεν είναι και τίποτα σπουδαίο, αλλά κατά τ’ άλλα εγκαλείς τους υπόλοιπους ότι δεν προσέχουν τί γράφουν για ιστορικά θέματα; Και κάτι τελευταίο περί “ρόμπας”. Εγώ αυτό που σου είπα στο είπα στη λογική του να προσέχεις δίπλα σε ποιά πλευρά τοποθετείς τον εαυτό σου. Γιατί όταν κάποιος έχει άποψη και τοποθετείται για ζητήματα ιδεολογικοπολιτικά, κοινωνικά, ιστορικά κτλ., είναι αναπόφευκτο στα μάτια κάποιων να γίνεται ρόμπα, δε γίνεται αλλιώς. Αν όλοι λένε “μα τί ωραία που τα λέει ο τάδε” τότε κάτι πάει στραβά μαζί του. Έτσι κι εγώ. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί πιστεύουν ότι είμαι μέγας καραγκιόζης, αλλά κρίνοντας από τις δικές τους αντιλήψεις αυτό όχι μόνο δε με ενοχλεί αλλά ίσα ίσα με ευχαριστεί ή με καθησυχάζει αν θες.

Δεν έχω κάτι να απαντήσω αφού δεν κατάλαβες τι εννοώ αλλά τέσπα.
Να προσθέσω κάτι που κανονικά πήγαινε για edit στο προηγούμενο:
Για να καταλάβεις, μου έχει πει κι όλας ότι δεν βασανίστηκε κανείς λέει στη χούντα. Και του λέω που το ξες εσύ , αφού κατά την 7ετία αυτή κυρίως στην Κύπρο ήσουν και σε κάτι άλλα νησία(Σάμο αν δεν κάνω λάθος); Και μου λέει, ε τι να σου πω όλοι έτσι λέγανε.Ε ας πούμε αυτό, εγώ ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν το πιστεύω, και γιατί υπάρχουν άπειρες μαρτυρίες για το αντίθετο, και γιατί δεν είναι λογικό(σε μια χούντα οι βασανισμοί είναι σιγουράκια) και γιατί στην τελική ΣΙΓΑ μην λέγανε μεταξύ τους και στους ακρίτες ειδικά στρατιωτικούς ότι ξες είμαστε μια δικτατορία που καταπίεζει τις ελευθερίες και τις ζωές του λαού συνεχίστε να πολεμάτε για μας.
Από τις 10-20 ιστορίες που μου έχει πει, αυτήν που έχω κρατήσει είναι αυτή που μου είπε πως την είδε με τα ίδια του τα μάτια. Και έχω σοβαρό λόγο για να ξέρω ότι δεν μου λέει ψέματα.

Τώρα για να τελειώνουμε. Είμαι άτομο που αμφισβητώ πάρα πολλές πράγματα “δεδομένα” και μη, καταναλώνοντας πολλές φορές τσάμπα τον χρόνο μου σε αυτό, αλλά το κάνω γιατί πολλές φορές δεν θέλω να τρώω αμάσητη την “αυθεντία” του καθενός. Και η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές δεν βρίσκω τρύπες είτε γιατί δεν μπορώ είτε γιατί δεν υπάρχουν, οπότε και αποδέχομαι την “ήττα” μου, μέχρι την επόμενη φορά.

[SPOILER]Αγαπητέ πάντα να αμφισβητείς και να ψάχνεσαι γιατί κι εδώ μέσα, όπως θά’χεις καταλάβει, υπάρχουν κάμποσες “αυθεντίες” που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και κάποιος πρέπει να τις ταρακουνάει κάθε τόσο. Δεν καταναλώνεις καθόλου τσάμπα τον χρόνο σου. Συνέχισε να εξετάζεις από διάφορες σκοπιές τα δεδομένα κάθε θέματος. [/SPOILER]

Εγώ λέω να κόψουμε τις πολλές ταινίες.
Τώρα το τι είπε ο μπάρμπας μου ο φαντάρος και τι λένε ότι βρήκε ο τάδε στο γραφείο του καταλαβαίνουμε πως δεν στέκεται σοβαρά όταν έχουμε να κάνουμε με ιστορία.
Και ειδικά σε θέματα που μας “πονάνε”.

Αχχχ ρε Ίντερνετ:roll:

[B]Υφυπουργό με αρμοδιότητα την… Ελλάδα όρισε η Ανγκελα Μέρκελ[/B]

http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4677216

Αυτό διάβασα και εγώ τώρα!
Ανατριχιαστικό μεν, αλλά λέει πως θα ασχοληθεί με το να πάρουμε τα λεφτά του ΕΣΠA που συνεχίζουμε να μην παίρνουμε…
Το θέμα είναι πως το ΕΣΠΑ όπως είναι στημένο είναι μία κρατικοδίαιτη φάρσα! Ξέρω πολλά παραδείγματα όπου τα λεφτά του δεν κατέληξαν σε καμία παραγωγική επένδυση και δεν έχω λόγους να αισιοδοξώ πως τα νέα κονδύλια θα επενδυθούν καλύτερα…
Αλλά όπως είναι η οικονομία αυτή τη στιγμή, ό,τι ρευστό κυκλοφορήσει ευπρόσδεκτο είναι!

ναι.δεν το έβαλα σαν απαραίτητα κακό.
απλα να μην φτάσει σε τίποτα ακραίο στο μέλλον…να γίνουμε η πρώτη χωρά που θα εχει… μάνατζερ σε κάθε πόστο

*το εσπα είναι πικρή ιστορία απο τα πολύ λίγα που ξέρω, απο λογική οτι δικά μας ειναι βαλτα στο σακούλι και τα διαχέουμε αλλού, μεχρι άρνηση απο τοπικούς παράγοντες να παρουσιάσουν προτάσεις έργων για να πάρουν χρηματοδότηση.!