Απολαυσα χθες την καταδικη της “βιας απ’οπου και αν προερχεται” απ’ολο το κυνοβουλιο. Το ΚΚΕ μιλησε για παρακρατικους (ρε ποσοι χιλιαδες ειναι πια αυτοι οι παρακρατικοι? πιο πολλοι απο τους υπολοιπους διαδηλωτες μου φαινεται…) ενω ο Τσιπρας μαλλον κλαιγοταν επειδη του χαλασαν το εκλογικο πανηγυρι με Γλεζο-Θεοδωρακη. Δεν πειραζει, next time.
Η ανταρσυα κωλογλειφοταν παλι με ΚΚΕ ε, ή κανω λαθος?
Κατα 99% είναι οι ίδιες συμμορίες που τους τελευταίους μήνες μπουκάρουν με καλάσνικοφ και “απαλλοτριώνουν” τις τεράστιες εισπράξεις κάστρων του συστήματος όπως το Σαλέρο, το Πωλείται και ο Μύλος.
http://www.cosmo.gr/Lifestyle/femen-erxontai-gia-na-symparastathoun-ston-ellhniko-lao.1640296.html
Οι ακτιβίστριες της ουκρανικής οργάνωσης FEMEN, γνωστές για τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες τους, σχεδιάζουν να επισκεφθούν και τη χώρα μας για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό.
[B]Το όνειρό τους είναι να έρθουν στην Ελλάδα και να γνωρίσουν τον Λουκάνικο.[/B]
Πιστεύω ακράδαντα,οτι μόλις εμφανιστούν έτσι όπως εμφανίζονται,στο Σύνταγμα,θα τον γνωρίσουν τον Λουκάνικο και όλα τα ξαδέρφια του μαζί:lol::roll:
Καθόλου σίγουρος. Ας απαντήσοουν όλοι αυτοί που μιλάνε με τόση σιγουριά είτε για αναρχικούς, είτε για συμμορίες είτε για δεν ξέρω εγώ τι. Προφανώς ΟΛΟΙ ήταν εκεί, τι να πω.
Τώρα για τα σπασίματα/πλιάτσικα/επιθέσεις κλπ. που έγιναν, δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα. Όποτε δεν παίζει πορεία, αλλά νέα μέτρα, προκλητικές δηλώσεις πολιτικών κλπ. όλοι εδώ μέσα σκούζουν σαν να μην πω τι και φωνάζουν ότι ‘‘α ρε, θα τα σπάσουμε όλα μία μέρα’’, ‘‘σπέρνετε ανέμους, θα θερίσετε θύελλες’’, ‘‘σκότωμα θέλουν’’ κλπ. Τι στο διάολο γίνεται και αλλάζει το κλίμα όταν ΟΝΤΩΣ παίζει αυτός ο κοινωνικός αναβρασμός που τόσο ζητάγατε στο παρελθόν; Ξαφνικά δε μας αρέσει όταν βλέπουμε πλιάτσικα. Παρ’ όλα αυτά, πριν ένα μήνα υπήρχαν διάφορα post του τύπου ‘‘όταν ο άλλος πεινάσει θα κλέψει, τι θα κάνει;’’, ‘‘όταν βγουν οι φτωχές μάζες στο δρόμο θα γίνει χαμός’’ κλπ. κλπ. Αλλά κάπως όταν συμβαίνουν αυτά ξαφνικά χαλιέται η αισθητική μας. Μάλλον επειδή τελικά ΟΝΤΩΣ δεν ξέρουμε πώς είναι να θες να κλέψεις κάτι, να έχεις ανάγκη να κλέψεις κάτι. Και όχι με ένα πιστόλι μέσα σε ένα νοικοκυριό, αλλά με πέτρες και βαριοπούλες ενάντια σε πολυκαταστήματα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.
Κατά τα άλλα ο καθένας θα παίξει το ρόλο του όπως το βολεύει. Οι μικροαστοί θα διαμαρτηρηθούν για τα ‘‘κωλόπαιδα’’, οι αριστεροί θα διαμαρτυρηθούν για τους προβοκάτορες, οι καλλιτέχνες και οι γνήσιοι Αθηναίοι που νιώθουν το Αττικόν σαν το σπίτι τους το ίδιο θα συνεχίσουν να κλαίγονται για την καταστροφή της πολιτισμκής τους κληρονομιάς, μέχρι βέβαια να διαβάσουν το post λίγο πιο πάνω (που αναφέρει ότι πέρα από την είσοδο δεν κάηκε κάτι άλλο) και γίνουνε ξαφνικά ρόμπα και δε θα ξέρουν τι να λένε.
Σοβαρά ε;
Eπειδή το μόνο εύκολο είναι η μαγκιά του πληκτρολογίου και το να πετάμε λάσπη σε όποιον δεν μας αρέσουν οι απόψεις του, λέω και εγώ πως ο timeous ήταν που ζήτησε λεφτά για να μην βάλει φωτιά στο Άστυ και πίσω από την “επαναστατικότητα” του ψάχνει να τα κονομήσει πουλώντας προστασία!
Ωραία τώρα;
Aν φορολογούνταν οι μαλακίες που μπορεί να γράφει κανείς στα φόρουμ, η Ελλάδα δεν θα χρώσταγε! #-o
Δεν είδα να έσπασαν και κανένα κατάστημα με τρόφιμα τίποτα πεινασμένοι για να φάνε, κάτι βιτρίνες εταιρειών κινητής με ωραία smartphones είδα σπασμένες!
Έλα ντε…
Θα προσφέρουν και πριβέ χορό στο Σύνταγμα οι ακτιβίστριες;
Μόνο εξωτερικές ζημιές έχει υποστεί και ο κινηματογράφος «ΑΣΤΥ», επί της πλατείας Κοραή, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του, Γιώργο και Δημήτρη Στεριάκη, που όπως δήλωσαν στο ΑΜΠΕ, κατάφεραν τελευταία στιγμή να αποτρέψουν τους άγνωστους εμπρηστές
Στο ΑΣΤΥ λοιπον ΔΕΝ χαθηκαν θεσεις εργασιας. Για τα αλλα που λες, τα εγραψε μια χαρα πιο πανω ο Λεπερ.
Α επισης, γιατι καιγεσαι αν οι ακτιβιστριες θα ειναι στο συνταγμα? Εσυ στην καναπεδαρα σου θα εισαι κουκλε μου.
Σωστά.
Μόνο που χτες δεν υπήρχε επανάσταση, αλλά τρομοκράτηση του κόσμου που πήγε στη διαδήλωση. Και μάλλον οι παρακρατικοί δεν πληρώνονται το ίδιο καλά πια και εκβιάζουν για να μην κάψουν (wtf?!?!).
το θέμα ξέρεις ποιο είναι?? ότι κάποια στιγμή και οι “κανονικοί” άνθρωποι θα τα κάνουν αυτά. θα σπάνε,τα εκτονώνουν οργή κτλ κτλ. και δε θα είναι παρακρατικοί ούτε μια μειοψηφεία. θα είναι πολλοί που θα το κάνουν αυτό. τότε τι θα λέμε πχ? να συνεχιστούν οι ειρηνικές διαδιλώσεις που βγάζουν πουθενά? από την άλλη, δε θα είχε πιο μεγάλη αξία αν όλοι αυτοί που κάνουν επεισόδια και δεν είναι ούτε παρακρατικοί, ούτε μπαχαλάκηδες αλλά το κάνουν επειδή στο μυαλό τους έχουν ένα σχέδιο κι ένα λόγο, να χτυπάγαν εκεί που πρέπει και όχι όπου βρούνε??? δε θα ήταν καλύτερο να τραμπουκίζουν βουλευτές πχ???να καίνε αμάξια τους???να καίνε σπίτια τους???
σκόρπιες σκέψεις είναι αυτές,κι εγώ έξω από το χορό είμαι. το ότι κατεβαίνω πχ στα μεγάλα τα συλλαλητήρια και κάθομαι όση ώρα κάθομαι κέντρο δε με κάνει αγωνισταρά και επαναστάτη,το ξέρω.
Δεν ήμουν εκεί, αλλά επειδή μένω εκεί θύμισέ μου την επόμενη φορά να ποστάρω φώτο από τα αφισάκια/ανακοινώσεις αντιεξουσιαστικών και μη οργανώσεων της περιοχής που καταγγέλουν τις συμμορίες στις οποίες αναφέρομαι.
Είμαι ο πρώτος που θα δικαιολογήσει τις απαλλοτριώσεις αν και όταν έρθει η ώρα το προλεταριάτο διεκδικήσει μαζικά αυτά που του ανήκουν.
Εν πάση περιπτώσει, εάν το “πλιάτσικο” έγινε σε μαγαζιά με τρόφιμα και είδη ρουχισμού πάω πάσο, επειδή διάβασα για κάτι καταστήματα οπτικών το λέω.
Τώρα αν ισχύει κάτι τέτοιο, δε μπορούμε να μιλάμε για φτωχούς και ‘κατατρεγμένους’, τέλος πάντων.
Μόνο εμένα μου φάνηκε -ή όχι;- ότι οι καταστροφές-χουλιγκανισμοί-μπάχαλα και τα ‘πλιάτσικα’ στα καταστήματα δεν είχαν καμμια σχέση με τη ψήφιση του νέου μνημονίου; Υπήρχε λόγος να οδηγηθούν μέχρι εκεί τα πράγματα; Ο κόσμος διαδήλωνε ειρηνικά και δέχθηκε πρώτος επίθεση με χημικά από τις ‘δυνάμεις καταστολής(;)’, εντωμεταξύ αυτό που (προσωπικά) με εξαγρίωσε πιο πολύ παρακολουθώντας τα γεγονότα ήταν η εικόνα που αντίκρισα: οι μπάτσοι να έχουν περικυκλώσει τη Βουλή -αφού πριν είχαν ‘σπάσει’ την ειρηνική διαδήλωση-, ενώ την ίδια στιγμή το κέντρο και κατ’ επέκταση, οι περιουσίες του κόσμου (δεν αναφέρομαι σε κάτι starbucks, κτλ.) ήταν παρατημένα στην τύχη τους. Που ήταν η ‘αστυνομία’ τότε, χμ;
Μα ο μοναδικός στόχος της αστυνομίας ήταν η διάλυση της συγκέντρωσης. Τα υπόλοιπα (καταστροφές κλπ) άλλωστε ήταν βούτυρο στο ψωμί της συγκυβέρνησης (τα γνωστά κάθε φορά).
Είναι τρομερά εντυπωσιακό πως ενώ [B][SIZE=“4”]χτες από τύχη δεν είχαμε νεκρούς διαδηλωτές [/SIZE][/B]σήμερα το πρώτο θέμα συζήτησης είναι τα καμμένα μαγαζιά. 44 διεγραμμένοι βουλευτές μόνο χτες( κατά τα άλλα σταλινικό το κκε χαχαχα) τραπεζίτης πρωθυπουργός που στηρίζεται από διαλυμένα κόμματα χωρίς καμία νομιμοποίηση. δηλώνουν πως πρώτα θα συμφωνηθεί η πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια και μετά θα γίνουν εκλογές ούτως ώστε όποιος βγει να ακολουθήσει τα συμφωνηθέντα. Βασικός μισθός στα 400κατι ευρώ, εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι,πεθαίνουν άστεγοι στον δρόμο κλπ κλπ. άλλη εικόνα βλέπω?
Το 2006 όλοι μιλούσαν για τα “κωλόπαιδα”. Έπρεπε να σταματήσει ο (μετ)εφηβικός αναβρασμός.
Το 2008 ήταν αδύνατο να τα ρίξουν όλα στα “κωλόπαιδα” και άρχισαν να ξεσκεπάζονται οι παρακρατικοί.
2012 και πλησιάζουμε στο σημείο 0 (ελπίζω).
Υπάρχει ολοένα και αυξανόμενη βία.
Τα “κωλόπαιδα” δεν εξαφανίστηκαν, ούτε οι παρακρατικοί, ίσα που ευνοούνται από την υπάρχουσα κοινωνικοπολιτική κατάσταση.
Στην παραπάνω λίστα, προστίθεται και μια νέα φουρνιά “παρανόμων” (λολ), αυτή των οικονομικά εξαθλιωμένων.
Θυμάμαι σε παλιό μου ποστ να αγανακτώ για την ηλίθια και επικίνδυνη χρήση βίας από ανεγκέφαλους που έβαζε σε κίνδυνο διαδηλωτές. Θυμάμαι να τσακώνομαι σε συζητήσεις για τα ανώφελα χτυπήματα κατά του συστήματος (σπάσιμο atm πχ).
Πλέον όχι μόνο δε μ’ απασχολεί το ποιος διέλυσε τι, αλλά με πιάνω να εύχομαι να πολλαπλασιαστούν αυτές οι αντιδράσεις, εν ριπή οφθαλμού αν γίνεται. Ζητάω ένα ντόμινο, στα πλαίσια του “μηδενισμού” που μ’ έχει πιάσει.
Δε θέλω να συντηρήσω μισθούς της τάξεως των 400 ευρώ, ούτε την καθημερινότητα της μεμψιμοιρίας.
Δε γίνεται να με συγκινήσουν κτίρια που επέζησαν από τη χούντα όταν βιώνουμε πρακτικές του '50 και του '60.
Όσο η απελπισία διογκώνεται και το ξέσπασμα αργεί, τόσο πιο άναρθρες θα είναι οι κραυγές του όταν έρθει.
Σε μια χώρα όπου αυξάνονται οι αυτοκτονίες λόγω χρεών, όπου οι άστεγοι πληθαίνουν καθημερινά και αρκετοί πεθαίνουν από το κρύο, όπου μοιράζονται κουπόνια γευμάτων (συσσίτια) σε σχολεία επειδή παιδάκια λιποθυμούν από ασιτία, δε μου επιτρέπω καν να σκεφτώ, όχι να ξεστομίσω κιόλας, εκφράσεις τύπου “καταδικάζω το πλιάτσικο”