Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

είσαι προβοκάτορας

[SPOILER][/SPOILER]

ισχύουν αυτά που λέει το άρθρο για τον εκλογικό νόμο παυλόπουλου?

http://www.staparaskinia.gr/2012/03/blog-post_927.html

Oτι το πρώτο κόμμα πριμοδοτείται με 50 έδρες είναι γνωστό. Οτι το λευκό και το άκυρο δεν εμφανίζονται πουθενά στα ποσοστά επί των εδρών επίσης. Στα πεταχτά το διάβασα, λέει τίποτε άλλο;

Είχα κάτι χρόνια να ανοίξω tv (εκτός για μπάλα :p) και πριν λίγο που έτρωγα, ακούω από το καθιστικό στο δελτίο του mega ρεπορτάζ για τους βρόμικους μετανάστες και τις αρρώστιες που έχουν και την κατάσταση που επικρατεί σ αυτές τις γειτονιές και να χώνει και αγανακτισμένους πολίτες στο μοντάζ κτλ. κτλ.
Τόσο ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ πλέον???

Απ το ψηλότερο το δέντρο…

To mega έχει αρχίσει εδώ και ένα χρόνο τα φασιστικά τροπάρια, είναι γνωστό πλέον :stuck_out_tongue:

Μπορεί να μην έχουμε ελευθερία και οικονομία, αλλά έχουμε κέντρα κράτησης μεταναστών κύριοι, τα έλεγε χθές ο Χρυσοχοίδης :stuck_out_tongue:

και η επόμενη είδηση έλεγε κάτι για τον κύριο υπουργό, τον Μάκη τον Βορίδη

Άλλος εξαίρετος κύριος.

πραγματικα γελαω με τα σχολια για τους “φασιστες” και τα κατορθωματα τους…λες και τα αλλα τα καλα παιδακια του “αριστερου” χωρου ειναι πιο αθωα…ελπιζω να ξυπνησουμε οοοολοι μια μερα και να καταλαβουμε οτι ολες οι ακραιες θεσεις ειτε απο αριστερα ειτε απο δεξια ειναι σκ@τ@…

Ετσι, πεστα. Εχω βαρεθει ολα τα μεσα να προωθουν συνεχεια αυτους τους ταχα αριστερους.

Ε ναι, γιατι ο ελληνικος λαος ολα αυτα τα χρονια ως ξυπνιος (!) επιλεγει κατα μεγαλη πλειοψηφια κεντρο και νορμαλ-δεξια, μακρια απο τα σκατα. [B]OH WAIT ![/B] ειμαστε βυθισμενοι μερικα μετρα κατω απο τονους σκατων.

Εγω ελπιζω να ξυπνησουν αυτοι που ταυτιζουν την ‘‘ακρα αριστερα’’ με την ‘‘ακρα δεξια’’ ως ‘‘τα ιδια σκατα’’ και φυσικα ‘‘καταδικαζουν την βια απο οπου κι αν προερχεται’’.
Ειδικα την τελευταια φραση οποτε την ακουω πλεον, θελω να ξερασω στα μουτρα του γραβατωμενου που την λεει.

για μενα το ιδιο σκ@τ@ ειναι ολοι…ο ενας πλακωνει τον αλλο για την εξουσια και για να επιβαλλει την “νοοτροπια” του στον αλλο…το ιδιο φασιστικα φερονται και οι δυο πλευρες ασχετα που η μια εχει το ονομα και η αλλη την χαρη…αν εσενα σου φαινονται διαφορετικα τα πραγματα δικαιωμα σου :slight_smile:

Υπάρχουν στην άκρα αριστερά ομάδες που διέπονται από φασίζουσα νοοτροπία και λειτουργούν ανάλογα, ναί ή όχι;

Ο όρος φασισμός είναι λάθος σε αυτή την περίπτωση αν κρίνουμε το πώς αναπτύχθηκε παλαιότερα σε φασιστικά καθεστώτα, άρα εννοείς περισσότερο ότι διέπονται απο νοοτροπίες και τάσεις ολοκληρωτισμού :stuck_out_tongue:

Το να κυνηγάς μετανάστες με μαχαίρι για να τους σφάξεις είναι ακραίο. Το να κάνεις καταλήψεις είναι ακραίο. άρα όποτε κάποιος κάνει καταλήψεις ένας (τουλάχιστον) μετανάστης μαχαιρώνεται .ισχύει και το αντίστροφο ή έχω λάθος στο συλλογισμό μου? Με συγχωρείτε τώρα πάω να κατσαδιάσω τη μάνα μου γιατί μου άσκησε τρομερή βία όταν γεννήθηκα και με έβγαλε από την κοιλιά της . Μάνες,αριστεροί, δεξιοί …όλοι ακραίοι είναι :stuck_out_tongue:

H διαφορα ειναι για ποιο λογο και με ποιο σκοπο δρα η καθε ομαδα.

για παραδειγμα
Το να ασκησεις βια για να υπερασπιστεις την ελευθερια, την αξιοπρεπεια και το δικαιωμα σου για πραγματικη ζωη εναντια σε αυτους που με χιλιους-δυο τροπους σου στερουν τα δικαιωματα σου, δεν εχει καμια σχεση με την μισανθρωπικη βια εναντιον ατομων που απλα εχουν διαφορετικο χρωμα, καταγωγη ή ακομη απλως αποψη.

Προσυπογράφω κάθε λέξη :thumbup::thumbup:
Όσο αφορά τους νεοναζί, για αυτό πέφτει και τόσο κυνηγητό με τους χρυσαυγίτες

Συγνώμη κιόλας αλλά το γεγονός ότι έχει ξεφύγει η κατάσταση δεν είναι ψέμα. Όταν στιβάζονται εκατοντάδες άνθρωποι σε ένα διαμέρισμα υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, δεν χρειάζεται να αντιφασιστικά αντανακλαστικά μας να προσπαθούν να καταρρίψουν τη λογική. Τέλος, ναι είναι αλήθεια ότι υπήρχαν άνθρωποι στην Αθήνα που είδαν τις γειτονιές τους να παρακμάζουν λόγω των χιλιάδων μεταναστών, ούτε αυτό είναι ψέμα δυστυχώς.

Και γενικά, αν θέλει κανείς να μιλήσει για το ζήτημα που έχει προκύψει, πρέπει πρώτα απ’όλα να παραδεχτεί ότι [U]υπάρχει ζήτημα[/U]. Και αυτό κάπως πρέπει να αντιμετωπιστεί. Προφανέστατα όχι με στρατόπεδα συγκέντρωσης, δολοφονίες και τέτοια όμορφα.

Αλλά αν είναι να ξεκινάμε κουβέντα για το μεταναστευτικό με το ρητό “και οι Ελληνες κλέβουν” γινόμαστε πιο αστείοι και από βουλευτές. Δεν μας ενδιαφέρει να χαρακτηρίσουμε λαούς, μας ενδιαφέρει τι θα γίνει με την κατάσταση στην Αθήνα.

Όποιος πιστεύει πώς οι μετανάστες φταίνε για τα δεινά και την κατάσταση τη σημερινή της χώρας εθελοτυφλεί υπερβολικά πολύ και κρύβεται πίσω απο το δάκτυλο του, αρνούμενος να παραδεχτεί τα πραγματικά αίτια της κρίσης και της Ελληνικής οικονομίας.
Το πρόβλημα με τους μετανάστες, είναι αρκετά πολύπλοκο η αλήθεια είναι. Ναί σίγουρα το γεγονός ότι είναι 10 άτομα στιβαγμένα μέσα σε ένα διαμέρισμα είναι πρόβλημα, μιας και η υγεία τους διατρέχετε απο μεγάλο κίνδυνο. Βέβαια οι λύσεις δεν είναι σίγουρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όποιος δεν το κατανοεί αυτό καλύτερα να μπεί σε μια μηχανή του χρόνου και να μεταφερθεί στην Ευρώπη του 19ου αιώνα.
Η αδυναμία της κοινωνίας να αφομοιώσει τους μετανάστες, να δημιουργήσει κατάλληλο έδαφος για την πολυεθνικότητα που έτσι και αλλιώς είναι μια φυσική εξέλιξη πλέον, και η κυριαρχία ακροδεξιών αντιλήψεων στο παρακρατικό και πολιτικό χώρο, έχουν δημιουργήσει μια αναγκαιότητα γκετοποίησης των μεταναστών και ότι μπορεί να επιφέρει αυτή.
Εύχομαι πραγματικά απο την καρδιά μου όποιος αντιμετωπίζει με καχυποψία και μίσος τους μετανάστες και γενικά τους ανθρώπους που αναγκάζονται να φύγουν ακόμα και με βίαιο τρόπο απο την χώρα τους, να αντιμετωπίσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους το ίδιο πράγμα.
Ας τελειώσει λοιπόν η μεγαλύτερη προπαγάνδα του αιώνα, αυτή του ότι η μετανάστευση οφείλεται για την κρίση και την κάθε κρίση, όπως και για τον οικονομικό μαρασμό. Η γκετοποίηση είναι αποτέλεσμα της άρνησης ολόκληρου πληθυσμού και μιας ολόκληρης χώρας να αφομοιώσει τους ανθρώπους που την επιλέγουν ώς σπίτι τους για να μπορέσουν να βγάλουν τα απαραίτητα.

Για αυτο και αν ξαναδείς το ποστ μου έγραψα για “φασίζουσα νοοτροπία” και όχι για φασισμό με την ετυμολογική-ιστορική έννοια. :wink:

Δεν διαφωνώ με όσα γράφεις, για αυτό και επανέρχομαι με την ερώτηση “Ναι ή όχι;”: Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν ακροαριστερές ομάδες που λειτουργούν “μισανθρωπικά” γιαν αχρησιμοποιήσω τον όρο σου ενάντια σε ανθρώπους που απλά έχουν διαφορετική άποψη χωρίς να απειλούν την ελευθερία τους; Kόντεψε ή όχι να λυντσαρτιστεί ένας υπερήλικας νομπελίστας (με ρατσιστικές απόψεις) σε πανεπιστήμιο πέρυσι; Το ΠΑΜΕ πως λειιτουργεί όταν στέλνει ανθρώπους να κλείσουν εργοστάσια στα οποία δεν δουλεύουν οι ίδιοι ή αναλαμβάνει να επιτρέψει ή όχι το μέχρι που θα πάνε οι διαδηλωτές άλλων χώρων;

Mule μετέφερα τις απαντήσεις μου σε ότι είπες παραπάνω στις ιδεολογικές συζητήσεις!