ναι λαθος διατυπωση:p
λεγεται επρεπε να πω.μου εχουν πει καποιοι γνωστοι.και μου ελεγε μια καθηγητρια μου ποσο σπουδαιος ηταν στον αριστοφανη.
Ο παράδεισος της ελεύθερης αγοράς για μια ακόμη φορά.
Ναι βεβαια. Η ελευθερη αγορα φταιει που ενω αυτος ο κυριος επαιρνε 1200 συνταξη τον μηνα , ετρωγε τα λεφτα στο στοιχημα και στο ποτο. Δεν πληρωνε το νοικι και η σπιτονοικοκυρα του, πληρωνε φορο χωρις να παιρνει μια!!! Αχ αυτη η ελευθερη αγορα…
??
Τον γνώριζες προσωπικά??
Τον γνωριζαν αυτοι που κατεθεσαν ενορκως για την υποθεση
Και δεν εχει και σημασια. Γιατι υπαρχουν ανθρωποι που μπορει οντως να δεχτηκαν μια ωθηση απο την οικονομικη τους κατασταση προς την αυτοκτονια. Να βοηθησε δηλαδη. Αλλα να κατηγορουμε ετσι απλα την ελευθερη αγορα για ολα ειναι καπως… Ασε που δεν εχουμε και ελευθερη αγορα δηλαδη…
Ρε συ Crabsody,σοβαρά τώρα,εδώ αυτοκτονεί τόσος κόσμος κάθε μέρα(και μάλιστα δεν μαθαίνουμε και όλες τις αυτοκτονίες προφανώς) και άλλος τόσος κόσμος οδηγείται προς τα κει και η έγνοια σου είναι να μην κατηγορηθεί η ελεύθερη αγορά και πιστεύεις ότι “η οικονομική κατάσταση έδωσε απλά μια ώθηση προς την αυτοκτονία”???Ασχέτως ιδεολογίας,με τέτοιες δηλώσεις,αναρωτιέμαι πραγματικά αν έχει μείνει ρανίδα ανθρώπου μέσα σου.Να το κοιτάξεις μαν…
Δηλαδή στο παραπάνω βίντεο-άρθρο που έλαβε χώρα σε μια πιο ελεύθερη οικονομία και μάλιστα ο αυτόχειρας ήταν επιχειρηματίας αλλάζει κάτι?:-k
Πραγματικά δεν νομίζω ότι το ζήτημα μας σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ιδεολογικό μόνο.Προσωπικά μου προκαλεί θλίψη και οργή και δεν θα κάτσω φυσικά να σκεφτώ τι δουλειά έκανε ο καθένας που βάζει τέλος στη ζωή του,ασχέτως αν το θεωρώ τη μέγιστη παραίτηση και διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως με την πράξη.Ήμαρτον δλδ.
Πέρα απο κάθε ιδεολογία, μπαίνει και ο ανθρωπιστικός παράγοντας μέσα. Δεν γίνεται να είναι κάποιος τόσο άνιωθος που να τα περνά έτσι τέτοια περιστατικά
Έχεις κάποιο Link για αυτό? Αν ναι δώστο αλλιώς το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να βγάλεις το σκασμό. Σιγά μη ζητήσει και συγνώμη που αυτοκτόνησε και σου χαλάει την πιάτσα.
Ήταν επιχειρηματίας που τον καταδίκασαν δημόσιοι υπάλληλοι, τι δεν κατάλαβαίνεις και συ(που πέρα από τον σαρκασμό τραγικό είναι και αυτό)?
Ψησου να δωσεις κανα λινκ, οταν αφορα τον Μανο τα πετας 10-10, εδω που αφορα εναν ανθρωπο που αυτοκτονησε πας και πετας ετσι ξερη μια βλακεια(επιεικης χαρακτηρισμος).
edit: ε σταδιαλα ρε αποπανε γαμω τον συγχρονισμο
Το βίντεο είναι άκυρο, αναφέρεται σε άλλη χώρα, άλλη οικονομία και άλλο δικαστικό σύστημα, σε έναν πάμπλουτο άνθρωπο (είχε στην κατοχή του αυθεντικούς Πικάσσο λέει το άρθρο για όποιον το διάβασε) που αυτοκτόνησε για να μην πάει στη φυλακή για λαμογιά που έκανε…
Δεν έχει σχέση με τις εδώ αυτοκτονίες. Που είναι και θλιβερές και ανησυχητικές αλλά από την άλλη με κάνουν και να αναρωτιέμαι πόσο πιό δύσκολα είναι τα πράγματα στην Ελλάδα σήμερα από ότι τα βρήκε η προγιαγιά μου όταν ήρθε από την Σμύρνη με δύο μικρά παιδιά στην αγκαλιά και τον προπάππου μου να μην προλαβαίνει να φύγει μαζί της και να καταλήγει σε Κεμαλικό στρατόπεδο εξόντωσης ή πόσο πιό δύσκολα είναι σε σχέση με αυτά που έζησε όλη γενιά των παππούδων μας στην κατοχή…
Γιατί ο κόσμος δεν αυτοκτονούσε τότε αλλά πάλευε;
Μήπως τελικά η παρατεταμένη και επίπλαστη ευημερία έκανε αρκετούς να τα παρατάνε πιό εύκολα, να βλέπουν την κάθε δυσκολία αξεπέραστη, το παιχνίδι χαμένο από χέρι;
Δεν κρίνω κανέναν, απλά αναρωτιέμαι…:-k
επειδή εχω γνωστό μου που αυτοκτόνησε να πω οτι δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση του παλιού με την τωρινή κατάσταση. μπορεί όντως παλιότερα να ήταν πιο δύσκολα. τώρα είναι πιο περίπλοκα. και αυτό ειναι πολύ δύσκολο να το αντέξει/διαχειριστεί καποιος με προβλήματα.
ουτε καν παει το μυαλό πόσο περίπλοκες καταστάσεις μπορεί να υπάρχουν την σημερινή εποχή. οκ το να είσαι σε κατοχή ειναι προφανώς πιο δύσκολο και τρομερό αλλά το να εχεις μαζεμένα προβλήματα αυτήν την εποχή είναι κάτι το ασήκωτο για το μυαλό και την ψυχή
επίσης θα έλεγα να μην μιλαμε ετσι για κάποιον που μόλις πέθανε. αλλά τι να λέμε… εδω λέμε άλλα και άλλα.
Για αυτό Κριμσον και γράφω πως δεν κρίνω. Απλά προβληματίζομαι…:-k
Λέω μήπως γίναμε υπερβολικά soft ως λαός…
Πολύς κόσμος βρίσκεται σε τεράτια αδιέξοδα, δεν φαντάζεσαι και εγώ τι ακούω κάθε μέρα και από φίλους και από γνωστούς…
Και δυστυχώς έχω και κοντινό μου άνθρωπο που ζορίζεται και έπαθε καρκίνο. Αυτό είναι το χειρότερο, εκεί δεν είναι δική του επιλογή…
Απλά η δική μου η άποψη είναι πως όσο σκατά και να είναι τα πράγματα, όσο το θέμα είναι μόνο οικονομικό λύσεις μπορούν να βρεθούν. Το πιό σημαντικό είναι να παραμείνουμε υγιείς.
Το “να μιλάμε έτσι για κάποιον που μόλις πέθανε” μάλλον πάει επειδή έγραψα για “λαμογιά”;
Aυτό πήγαινε για τον Αμερικάνο που πράγματι είχε μόλις καταδικαστεί για… λαμογιά!
Είναι δε ενδεικτικό πως το λινκ του Ελληνικού άρθρου μιλάει για “χρεοκοπημένο” επιχειρηματία ενώ η ουσία στο θέμα του δεν ήταν τόσο η χρεοκοπία αλλά η απάτη που έκανε! :roll:
δεν πήγαινε για σένα
ισως δεν είναι σοφτ η λέξη που αντιπροσωπεύει καλύτερα αυτό που είμαστε.
σε αυτόν τον καιρό ενα πρόβλημα θα προστεθεί σε άλλα(ακόμη και μη αληθινά!) που αλλοιώνουν την εικόνα σαν ιδανικό άτομο που εχει περασει στο μυαλό απο χίλιες δυο μαλακίες.(υπάρχει και αυτή η κατηγορία ανθρώπων με τέτοια προβλήματα)
εγω λεω να κλείσουμε την τηλεόραση των 52+ διαφημίσεων την ωρα(βυζι, βυζι, βυζι, βυζι, βυζι, αγοράστε αυτο το γιαουρτάκι! το βυζι το θυμαμαι, το γιαουρτάκι οχι). να πάρουμε και τα κωλοαυτοκίνητα μπροστά απο τα σπιτια μας και να βγούμε να πούμε καμιά κουβέντα ο ένας στον άλλον μπροστά στο πεζοδρόμιο.
Και οι άνθρωποι των σπηλαίων είχαν χαμηλό ποσοστό αυτοκτονιών. Εξετάζεις όμως τις καταστάσεις στο κοινωνικό και χρονικό τους πλαίσιο, αλλιώς κινδυνεύεις να χαρακτηρίσεις πολλούς αυτόχειρες φλώρους
Το θέμα δεν είναι η αυτοκτονία καθαυτή.
Η αυτοκτονία είναι μια πράξη απελπισίας.
Το θέμα είναι ότι η στέγη, ένα από τα βασικότερα αγαθά για την ανθρώπινη διαβίωση, αντί να παρέχεται δωρεάν από την εκάστοτε πολιτεία στους πολίτες της, γίνεται αντικείμενο ελεύθερης οικονομικής συναλλαγής με σκοπό το κέρδος.
Και το αποτέλεσμά της στην Ελλάδα του 2012 είναι χιλιάδες άστεγοι και χιλιάδες άδεια διαμερίσματα.
ChrisP αυτά που λες είναι σοβιετικού τύπου προπαγάνδα!
Άκου εκεί δωρεάν στέγη… που ακούστηκε αυτό; Απαπα… :roll:
Η παραπομπή στο βίντεο ήταν γιατί ο Crabsody αναφέρθηκε στο ότι δεν έχουμε ελεύθερη αγορά και ήθελα απλά να του δώσω ένα παράδειγμα ότι και σε μια πιο ελεύθερη αγορά έχουμε αυτοκτονίες(άσχετως λόγου) και προσωπικά το βρίσκω εξίσου τραγικό. Είπα και παραπάνω ότι θεωρώ την αυτοκτονία την μέγιστη παραίτηση και διαφωνώ με την πράξη,αλλά εκεί μπαίνει ο ανθρωπιστικός παράγοντας.Δλδ δεν είναι θέμα πόσο μαλακός ή σκληρός χαρακτήρας είναι κάποιος, πιστεύω πως το να δούμε τις αυτοκτονίες ως στατιστικό αποτέλεσμα,αποτελεί μια ψυχρότατη λογική, την οποία θέλω να πιστεύω πως ποτέ δε θα συμμεριστώ.Δεν μπορούμε να έρθουμε στην θέση(ευτυχώς όχι ακόμα τουλάχιστον) ενός ανθρώπου που σκέφτεται να δώσει τέλος στη ζωή του,αλλά πριν τον δικάσουμε-κατηγορήσουμε για επίπλαστη ευημερία και εύκολη παραίτηση,θεωρώ πως οφείλουμε να εξετάσουμε την κάθε περίπτωση διαφορετικά.Μπορεί όντως να ήταν τζογαδόρος ο αποθανών (link???),αλλά τόσες εκατοντάδες περιπτώσεις ακόμα δεν μπορούμε να τις τσουβαλιάζουμε με τον ίδιο τρόπο.Και ελπίζω να μην συνηθίσουμε τόσο τον θάνατο τόσο πολύ,ώστε να τον αντιμετωπίζουμε ως σύνολο αριθμών.
Οι τωρινές κοινωνικές συνθήκες είναι προφανώς διαφορετικές απ το '22 και το '41,αλλά τα γεγονότα και το τι αντίκτυπο είχαν(ειδικά στην Κατοχή,αλλά και λίγο πριν) έχουν ανατριχιαστικές ομοιότητες.(Τσέκαρε πχ το “Η Ελλάδα στα χρόνια του Χίτλερ” του Mark Mazower,από εκδ.Αλεξάνδρεια.Σαν να διαβάζω εφημερίδα ήταν σε στιγμές).Τότε δεν χρειαζόταν να αυτοκτονήσουν,γιατί ο θάνατος παραμόνευε σε κάθε γωνιά.Και στον αγγλικό Μεσαίωνα ο μέσος όρος ζωής ήταν περίπου τα 20 χρόνια.Ε λογικό οι αυτοκτονίες να μην αποτελούν και την βασική αιτία θανάτου.Το να πραγματοποιούνται όμως τόσες αυτοκτονίες,για οικονομικούς λόγους,σε μια χώρα που δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση,αλλά σε καιρό ειρήνης,με δημοκρατικό-υποτίθεται-πολίτευμα,ε το θεωρώ όχι απλά τραγικό,αλλά ανήθικο το να τις αντιπαραβάλλουμε με ιδεολογίες και οικονομικές θεωρίες,ενώ ακόμα πχ δεν πρόλαβε η οικογένεια να θάψει τον νεκρό. (για τον crabsody μιλάω εδώ φυσικά).
Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με το ότι πάνω απ όλα πρέπει να μείνουμε υγιείς και να αντιμετωπίζουμε ότι δυσκολία μας έρθει.Εύχομαι μόνο να μην χρειαστεί να περάσει καν απ το μυαλό μας μια πιο"ριζική" λύση παραίτησης…
Πάντως να σημειώσουμε οτι είναι τελείως διαφορετική κατάσταση να είσαι φτωχός και να περνάς δυσκολίες και τελείως διαφορετική από κει που έχεις κάποιο εισόδημα κτλ να γίνεσαι σε λίγο χρόνο φτωχός.
Σίγουρα δεν συγκρίνουμε καταστάσεις,και ιδιαιτέρως καταστάσεις εν καιρω πολέμου,απλώς ένας άνθρωπος στον οποιο τραβάνε το χαλι κάτω απο τα ποδια και απο κει που ειναι μια χαρα γίνεται ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να πληρώσει την ΔΕΗ σκέφτεται τελείως θολά και επιπόλαια
Πάντα ευγενής. Πάρε και το λινκ
Σχόλιο του Ιωάννη Βιτζιλαίου:
Προς τον ανώνυμο συντάκτη του ?άρθρου?.. Επειδή δεν γνωρίζω το όνομα σας, σας λέω το δικό μου και το κείμενο που ακολουθεί χρησιμοποίηθηκε και ως ένορκη κατάθεση για το συγκεκριμένο περιστατικό στην Αστυνομία:
"Ο αυτόχειρας είχε χάσει τη σύχζυγό του πριν 3 χρόνια και έκτοτε δεν τον ενδιέφερε τίποτα…Είχε πάψει να επικοινωνεί με τα παιδιά του, εισέπρεττε όμως κανονικά τη σύνταξη του, της τάξεως 1100-1200 ευρώ μηνιαίως.
Έπαιζε στοίχημα και άλλα τυχερά παίγνια στα συνοικιακά πρακτορεία προπο, έπινε διαρκώς και δεν πλήρωνε κανένα λογαριασμό στην πολυκατοικία, ούτε και το ενοίκιο του, ενώ λάμβανε κανονικά τη σύνταξή του. Σας παρακαλώ να εξετάσετε καλύτερα τις πηγές σας, διότι η ιδιοκτήτρια του ακινήτου,χήρα κυρία Α.Κ., είχε δηλώσει όλα τα εισοδήματα στην Εφορία, είχε φορολογηθεί για όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να έχει εισπράξει ούτε λεπτό από τα δηλωθέντα εισοδήματα."
Άλλο θέμα λοιπόν, το έχω και δεν γουστάρω να πληρώσω, άλλο το δεν έχω και δεν πληρώνω, άλλο το ξέρω και διασταυρώνω τις πηγές μου και άλλο το γράφω ό,τι μου πούνε χωρίς διασταύρωση πληροφοριών για να κερδίσω αναγνώστες - σχόλια, τηλεθέαση για διαφημίσεις. Διασταυρώστε πρώτα τις πληροφορίες και μετά γράψτε ελεύθερα ό,τι νομίζετε, αγαπητέ άγνωστε συντάκτη.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Βιτζιλαίος.
Ποιος πέταξε ξερή βλακεία τώρα;
Φυσικά ότι τη σύνδεση με οικονομικές θεωρίες της αυτοκτονίας δεν την έκανε ο crabsody
ούτε που ενδιαφέρει τον hokam :lol: