α ρε ελλαδάρα!!!
το είδα πριν και γελούσα.
βέβαια προ πριν γελούσα με την νεα εκπαιδευτική χρονιά και τις προσλήψεις.
το 1/10 στις προσλήψεις πάει περίπατο. δάσκαλοι προς πρόσληψη φέτος , θέσεις 5!!(ναι πέντε λέει!).
καθηγητές ενα προς και εγω δεν ξέρω τον αριθμό.
τμήματα τει-αει κλείνουν εξαιτίας χρηματοδότησης.
πάμε πολύ καλά!!
Από τις λίγες φορές που το ΣΔΟΕ πάει να κάνει στοιχειωδώς μια σωστή δουλεία και οι κατοικοι επειδή ξέρουν τον εν λόγω ιδιοκτήτη τον βοηθάνε μήπως και διαφύγει της σύλληψης.τέτοιοι είμαστε τέτοιοι θα είναι και οι πολιτικοί που εκλέγουμε.
Σε μία πρώτη ανάγνωση φαίνεται για καφριλίκι. Και μπορεί να είναι και καφριλίκι. Aν οι κάτοικοι της Ύδρας έχουν απαιτήσεις από το κράτος στο οποίο δεν θέλουν να πληρώσουν φόρους!
Σε μία δεύτερη ανάγνωση όμως οι Υδραίοι κάνουν αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε όλοι αργότερα ή γρηγορότερα: Nα αρνηθούme την υποταγή στον “στρατό κατοχής” που μας κλέβει τις περιουσίες μας για να τις “αναδιανείμει” σε αυτούς που κρίνει πως τις δικαιούνται περισσότερο, με πρώτους-πρώτους τους δικούς του συγγενείς (γειά σου Πολύδωρα! #-o) και τσάτσους.
Είμαι σίγουρος πως οι εξευγενισμένες γερμανικές φυλλάδες θα φρίξουν και για άλλη μία φορά θα κατακεραυνώσουν τους ανυπότακτους ιθαγενείς που "δεν έχουν θέση στο ?"
Δεν θα μας καταλάβουν ποτέ λαοί που ποτέ δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι ανάλογο…
Θα μας καταλάβουν όμως λαοί που ίδρυσαν τα κράτη τους μέσα από τέτοιες ενέργειες ανυπακοής, όπως οι Αμερικάνοι.
Είναι υγιές να μην γουστάρουμε να πληρώνουμε φόρους!
Αυτό που δεν είναι υγιές είναι να περιμένουν οι Υδραίοι (και κάθε Υδραίοι) να τους στείλει το ΥΠΕΠΘ δασκάλους και καθηγητές -που γράφει και ο Crimson πιό πάνω- στα σχολεία τους τον Σεπτέμβριο. Ας οργανωθούν και ας βγουν να πουν “μην παιδεύεστε, θα προσλάβουμε εμείς δασκάλους με τα λεφτά που δεν σας δίνουμε φέτος σε φόρους”. Και ας μαθευτεί και αυτό στην Ευρώπη.
Μπορεί να ξεκινήσει από εδώ ένα Ευρωπαϊκό Tea Party; :-k
Δεν θα υπήρχε καλύτερος τρόπος να διαχωριστούμε επιτέλους στα μάτια της παγκόσμιας κοινότητας και ειδικά των υπόλοιπων Ευρωπαίων, οι πολίτες αυτής της χώρας από την άχρηστη πολιτική τάξη που έφερε την χρεοκοπία!
Aλήθεια, η συλληφθείσα έκανε σκόντο στους πελάτες, μη κόβοντας αποδείξεις ή έβαζε τον ΦΠΑ στην τσέπη, άρα και κλέβοντας ουσιαστικά τους πελάτες της;
Ρητορικά ρωτάω φυσικά…
Από κει και πέρα θα συμφωνήσω, ότι ειδικά ο ΦΠΑ επιβαρύνει κυρίως τα φτωχά κοινωνικά στρώματα. Καθόλα άδικος φόρος.
Η Ευρωπαϊκή πρακτική να ενσωματώνεται ο ΦΠΑ στην τελική τιμή διευκολύνει και αυτούς που καρπώνονται ΦΠΑ χωρίς να τον αποδίδουν.
Αντίθετα οι Αμερικάνοι αναγράφουν καθαρές τιμές και ο αντίστοιχος φόρος (Sales Tax) προστίθεται στο ταμείο. Έτσι είναι πολύ πιό εύκολη στον καταναλωτή η σύγκριση τιμών ανάμεσα σε πολιτείες και άμεσα αντιληπτό ποιό μέρος της τελικής τιμής που πληρώνει καταλήγει στα ταμεία του δημοσίου (πολιτείας).
Και φυσικά είναι και πολύ πιό δύσκολο για την επιχείρηση να σου χρεώσει άλλη τιμή από αυτή του ραφιού χωρίς να σου δώσει την απόδειξη που δείχνει πως δικαιολογείται αυτή η προσαύξηση λόγω του έμμεσου φόρου.
Τώρα δίκαιοι-άδικοι φόροι, για μένα όλοι άδικοι είναι και πρέπει να περιορίζονται στο ελάχιστο! Θεωρητικά οι έμμεσοι φόροι έχουν το πλεονέκτημα πως τους πληρώνουν όλοι αναλογικά με την κατανάλωση τους και πως μαζεύονται πιό εύκολα. Στην Ελλάδα και το τελευταίο έχει καταριφθεί με την μη απόδοση ΦΠΑ, ο Ράιχενμπαχ τραβάει τα βαμμένα μαλλιά του και ψάχνει τρόπους να γίνεται πιό άμεσα η απόδοση μέσω έκπτωσης για αγορές με κάρτες κλπ.
Αναγνωρίζεις φαντάζομαι ότι αυτό που λες είναι ακραίο ή τουλάχιστον ιδιαίτερα ριζοσπαστικό από την δικιά σου άποψη.
Φυσικά και έχεις κάθε δικαίωμα να το υποστηρίζεις.
Αλλά καταλαβαίνεις ότι θα ήταν υποκριτικό από την άλλη να κατηγορείς πλέον πχ την αριστερά για "μη τήρηση του νόμου"σε οποιαδήποτε περίπτωση (πχ απεργία), έτσι?
Ξαναλέω πως το πιθανότερο στην περίπτωση των Υδραίων είναι να πρόκειται για ένα καφριλίκι-τραμπουκισμό στο γνωστό στυλ “Σιγά μην πληρώσω εγώ ο μάγκας φόρους, να πληρώνουν μόνο οι κωλοαθηναίοι” και όχι για μία συνειδητοποιημένη πολιτική πράξη (έστω και ακραία όπως λες) που είναι αυτό που περιγράφω.
Και γενικά οι νόμοι πρέπει να τηρούνται. Όμως όταν οι νόμοι πηγαίνουν ενάντια σε βασικά φυσικά δικαιώματα και ελευθερίες (έχετε σκεφτεί πόσους μήνες το χρόνο δουλευουμε πλέον για την τσέπη μας και πόσους για το ταμείο του κράτους; Eγώ περνάω 5 με 6 μήνες το χρόνο ως σύγχρονος δουλοπάροικος του δημοσίου πλέον!) πρέπει να αντιστεκόμαστε σε αυτούς με στόχο την αλλαγή τους. Δυστυχώς οι περισσότερες κινητοποιήσεις της αριστεράς -με εξαίρεση κάποιες υπέρ μεταναστών που και αυτές έγιναν με τον γνωστό πανηγυρτζίδικο τρόπο και λόγο της αριστεράς- δεν γίνονται για την υπεράσπιση φυσικών δικαιωμάτων αλλά για τον περιορισμό τους (ειδικά αυτού της ιδιοκτησίας).
Αλλά και τα άλλα δικαιώματα παίρνουν σειρά, τώρα που κάποιοι αριστεροί νιώθουν ισχυροί από τα ποσοστά του συριζα. Είναι κρίμα που εδώ στο πόντιουμ που κατά καιρούς έχουν ποσταριστεί πολλά άρθρα του “Ιού” της ελευθεροτυπίας -αλλά και του Μανδραβέλη, συνήθως συνοδευόμενα με υποτιμητικά σχόλια- δεν πόσταρε κανείς κάτι για αυτό:
Αντίληψη για την ελευθερία του λόγου που θα έκανε και τον Πούτιν περήφανο! =D>=D>
YΓ: Kαι σιγά τον “νεοφιλελεύθερο” Μανδραβέλη τρομάρα του!:roll:
Τέλειο.
Φυσικό το δικαίωμα της ιδοκτησίας! :lol:
Mule, ήμαρτον ε. Καταλαβαίνω ότι μπροστά στην πλήρη και παγκόσμια αποτυχία του καπιταλισμού αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ανάγκη υπεράσπισης με κάθε τρόπο μπας και σωθεί, αλλά μη φτάνουμε και σε τόσο ακραία διαστρέβλωση των εννοιών.
Εκτός αν πούμε ότι ο ουρανός είναι πράσινος, η βαρύτητα δεν υπάρχει οπότε εντάξει, τότε και το δικαίωμα της ιδικτησίας είναι φυσικό.
Κατά τ’ άλλα χεστήκαμε για τα συντεχνιακά της ΕΣΗΕΑ, είναι υπόθεση ανούσια και ανάλογη με την Παπαχρήστου, το τουίτερ και τις ΕΟΕ/ΔΟΕ.
Φυσικο το δικαιωμα να εκμεταλλευεσαι αλλους ανθρωπους. Τι αλλο θα ακουσουμε εδω μεσα.
φυσικότατο το δικαίωμα να εκμεταλλεύεσαι όποιον γουστάρεις. φυσικότατο δικαιώμα και το να κάψω την περιουσία όποιου με εκμεταλλεύεται. αγαπάμε φυσικά δικαιώματα! όπως έχουμε ξαναπεί, ο,τι δεν υπάρχει είναι άκρως ενδιαφέρον!
Mε δικαιώνετε με αυτά που γράφετε όσοι είστε κατά της ιδιοκτησίας.
Αύριο μην κλαυτείτε όταν η κυβέρνηση σας πάρει ό,τι έχετε (από ένα σπίτι μέχρι 10 βινύλια) ποτέ δεν ήταν δικά σας, τα είχατε αρπάξει στερώντας τα από το περιβόητο “κοινωνικό σύνολο” και ήρθε η ώρα να αποδοθεί “κοινωνική δικαιοσύνη”!
Chrisp δεν ξέρω που βλέπεις “παγκόσμια αποτυχία του καπιταλισμού”, εγώ αυτό που βλέπω είναι μια αποτυχία του μεγάλου κράτους σπατάλης και αναδιανομής!
Mule εφόσον η πλειοψηφία του πλανήτη κυριαρχείται από ατομική ιδιοκτησία του κεφαλαίου και εξαρτημένες σχέσεις εργασίας, καπιταλισμό έχουμε άρα αυτός έχει αποτύχει.
Το αν φταίει το μεγάλο ή το μικρό κράτος, οι σπατάλες και οτιδήποτε άλλο βρείτε μεταξύ σας οι υποστηρικτές του, εμάς που επιδιώκουμε την πλήρη ανατροπή του δεν μας αφορούν ιδιαίτερα τα εσωτερικά του ζητήματα.
Όσο για την “ιδιοκτησία”, καλη η επίκληση στο συναίσθημα που κάνεις βάζοντας στην ίδια πρόταση σπίτι (που ναι, η στέγη ως βασική προϋπόθεση διαβίωσης δεν θα έπρεπε να υπόκειται σε καθεστώς ατομικής ιδιοκτησίας) και τα βινύλια. Όμως πιάνει σε άτομα με μυαλό δεκάχρονου που δεν θα ήθελε να του πάρουν το PSP του, όχι σε μας.
Φυσικό δικαίωμα στην ιδιοκτησία δεν υπάρχει, είναι μια ανθρώπινη επινόηση και τίποτε άλλο.
Το 1988, ο Νίκος Κακλαμανάκης είχε καταφέρει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ, αλλά τελικά δεν κατάφερε να λάβει ποτέ μέρος, αφού «κόπηκε» από τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Οπως λέει ο δύο φορές ολυμπιονίκης στην ιστιοσανίδα, Νίκος Κακλαμανάκης σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα, χρειάστηκε να κάνει προπονήσεις υπό την προστασία σωματοφυλάκων, αφού είχε δεχθεί απειλές ακόμα και για την ίδια του τη ζωή.
«Το '88 ήμουν ένα 19χρονο παιδί που του τράβηξαν βίαια το χαλί κάτω από τα πόδια πριν πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο. Το 1988 ένας πολιτικός με έλιωσε σαν μυρμήγκι. Έδωσε εντολή να προτιμηθεί στη θέση μου ένας αθλητής τον οποίο είχα κερδίσει σε δεκατρείς από τις δεκατέσσερις προκρίσεις για την Ολυμπιάδα. Και αυτό το έμαθα μόλις πριν από 7-8 χρόνια, καθώς μου το αποκάλυψε ένας φίλος του τεχνικού συμβούλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας, Ηλία Καρώνη. Ο Καρώνης, δυστυχώς πέθανε από καρκίνο και θέλοντας να ελαφρώσει την ψυχή του, εξομολογήθηκε ότι ο αποκλεισμός μου το 1988 «δεν ήταν επιλογή δική μου, ήταν εντολή του Τσοχατζόπουλου. Από ότι ακούστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν αδελφικός φίλος με τον πατέρα του αθλητή που τελικά επελέγη». Για την ιστορία πάντως ο αντικαταστάτης του τερμάτισε 36ος στους 36.
Ακόμα όμως και το 2000 ο Νίκος Κακλαμανάκης υποχρεώθηκε να κάνει προετοιμάσει παρέα με σωματοφύλακες, αφού η επιλογή του να καταγγείλει τα κακώς κείμενα στον αθλητισμό τον έφερε αντιμέτωτο ακόμα και με ανθρώπους της νύχτας. «Ενώ βρισκόμουν σε προετοιμασία εμαφνίστηκε ένας τύπος και μου είπε: “Εχω τον τρόπο μου να μην φτάσεις μέχρι τους Ολυμπιακούς”. Απειλούσε ότι θα μου σπάσει τα γόνατα, θα με σκοτώσει…»
παντου χωμενος ο Ακης…
Mην ορκίζεσαι. Όταν ανάμεσα στις μεγαλύτερες “αναδυόμενες” οικονομίες του πλανήτη είναι η Ρωσία του Πούτιν και των φίλων του και η Κίνα των μεταλλαγμένων κομμουνιστών…
Δείτε όμως και μιλήστε τίμια για το τι έγινε εκεί που επιτεύχθηκε η πλήρης ανατροπή του… [-X
Δηλαδή αν εσύ έχεις δουλέψει για να αποκτήσεις ένα σπίτι ή το απέκτησες επειδή δούλεψαν σκληρά για αυτό οι γονείς σου, είσαι άνετος να έρθουν να σου το πάρουν για να βάλουν μέσα κάποιον που κρίνουν πως το “δικαιούται” περισσότερο;
Για να αφήσυμε τα βινύλια και τα PSP στην άκρη αν και κάτι μου λέει πως και με τα βινύλια θα έχεις πρόβλημα αν κάποιοι από την ίδια μήτρα με τον Πούτιν κρίνουν πως προάγουν τον χουλιγκανισμό και τον σατανισμό! :twisted:
Όντας άσχετος με τα σχετικά ιδεολογικά, να ρωτήσω ποιά είναι τα “φυσικά δικαιώματα” ή αν υπάρχουν;
Οχι,οχι μην αρχισουμε τώρα εδώ την έννοια του φυσικού δικαίου
Αν και έχουμε βγει οφ-τόπικ και θα έπρεπε να γράφουμε στις ιδεολογικές συζητήσεις:
- Τι εννοείς? Ότι σε αυτές τις οικονομίες απουσιάζειί η εξαρτημένη σχέση εργασίας? Είναι φεουδαρχικές? Είναι κομμουνιστικές? Αν δεν κάνω λάθος, η μετάλλαξη των “κομμουνιστών” της Κίνας είναι ακριβώς προς την κατεύθυνση όλο και μεγαλύτερης συμμετοχής του ιδιωτικού τομεά.
Πρέπει να αντιληφθείς ότι όταν μιλάω για καπιταλισμό δεν αναφέρομαι ντε και καλά σε νεοφιλελευθερισμό. Δεν με απασχολεί το πόση είναι η συμμετοχή του κράτους στην οικονομία. Με απασχολούν αποκλειστικά οι παραγωγικές σχέσεις και η ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής.
Απορρίπτω συνολικά αυτό το σύστημα επομένως δε με ενδιαφέρει η εσωτερική του διάρθρωση.
- Και βλέπουμε και μιλάμε και εδώ τα γράφουμε καμιά φορά αλλά πρωτίστως τα συζητάμε μεταξύ μας, ενίοτε και με περισσότερο ζήλο απ’ όσον πιθανώς θα έπρεπε.
Γενικά, ποιος σου είπε ότι εγώ προσωπικά αποδέχομαι το σοβιετικό μοντέλο του Στάλιν και των διαδόχων του?
- Τέτοιες ερωτήσεις μου κάνεις και νιώθω ότι δεν μπορείς καν να μπεις στον τρόπο σκέψης μου. Όχι απλώς θα ήμουν άνετος αλλά θα συμμετείχα ενεργά σε ένα τέτοιο ανατρεπτικό σύστημα.
Πέρα από τα λινκς του σομν, για εμένα όπως αντιλαμβάνομαι τον όρο “φυσικός”, είναι τα δικαίωματα τα οποία μέσα σε μια δομημένη κοινωνία (όχι σε μια ζούγκλα δηλαδή) εξασφαλίζουν τα βασικά μέσα διαβίωσης.
Για παράδειγμα το δικαίωμα της στέγασης που εξασφαλίζει προστασία από τα φυσικά φαινόμενα (ήλιος, βροχή, αέρας). Αν έχεις μια στέγη για να διαμένεις δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν ανήκει σε σένα, στο κράτος ή στην Μητέρα Γη, αρκεί απλώς να επιτελεί το σκοπό της, δηλαδή την προστασία του ατόμου.
Αντίθετα ο Mule προτάσσει ως “φυσικό” το δικαίωμα της ιδιοκτησίας, ώστε δηλαδή για να μπορείς να έχεις μια στέγη είτε να την αγοράσεις είτε να την νοικιάσεις είτε να την κληρονομήσεις, άρα μπαίνει στην μέση ο εισοδηματικός περιορισμός.
Μιλάμε για τον απόλυτο παραλογισμό…