Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

λες να υπάρχουν? :roll:

πλέον έχουν μπει σε κάθε πανηγύρι, σε κάθε εορτασμό, σε καθε εκδήλωση, σε οτι υπάρχει και κινείται!
περιμένω την ωρα και την στιγμή που θα μπούνε μαζικά στα γήπεδα. το τι ξύλο θα (προσπαθήσω) να ρίξω δεν λεγεται!!

Τρεχάτε να γραφτείτε στο ειδικό τμήμα να τα τσεπώσουμε έλα να τρέχουν οι δηλώσεις.

δεν είναι τίποτα απλά να σας πω οτι αμα τύχει και είσαι ανασφάλιστος, τρακάρεις, και χρειαστείς καμιά εγχείριση, ξέχασε το.
οπότε φορέστε κράνη, πανοπλίες.
ή καλύτερα σπιτι.
ή αν ειστε τζογαδόροι, στους δρόμους με μια εικόνα με την παναγία και το βρέφος 2 επι 2(ή τον μπρους ντικινσον. το ιδιο κανει)

επισης

[B]Χωρίς νερό και αποκομιδή σκουπιδιών αφήνει το στρατόπεδο μεταναστών ο δήμαρχος Κορίνθου
[/B]

Κόρινθος: Κορυφώνει την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση ο δήμαρχος Κορινθίων, με αφορμή την κράτηση παράνομων μεταναστών σε στρατόπεδο της πόλης, καθώς ανακοίνωσε ότι σταματά η αποκομιδή σκουπιδιών από το εν λόγω στρατόπεδο, ενώ θα κόψει και την υδροδότηση.

http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Ellada/23/114272/choris-nero-kai-apokomidi-skoupidion-afinei-to-stratopedo-metanaston-o-dimarchos-korinthou

Εγώ ένα ξέρω ότι όταν τους συμπεριφέρεσαι σα να είναι αγρίμια, θα σου συμπεριφερθούν κι αυτοί με τον ανάλογο τρόπο! Δεν είναι λύση ούτε να τους κλείσουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς τροφή και νερό(!) ούτε να τους αφήσουμε να κυκλοφορούν ελεύθεροι (χωρίς να μπορούν να εξασφαλίσουν δουλειά και τροφή), γιατί αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να βλάψουν (κι ας μην το θέλουν) για να μην πεινάσουν. Και αυτό καταδίκη είναι γι’ αυτούς, αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής που δικαιολογημένα φοβούνται. Κρίμα…

Οποτε και τους ανεργους που δεν εχουν δουλεια και τροφη να τους κλεισουμε σε “κεντρα φιλοξενιας”. Καλη φαση.

Ούτε καν. Δεν κατάλαβες τί εννοώ. “Όταν συμπεριφέρεσαι σε ανθρώπους σα να είναι ζώα, μην περιμένεις καλύτερη αντιμετώπιση από αυτούς” αυτό έγραψα. Δεν είπα σε καμια περίπτωση ότι είμαι υπέρ των στρατοπέδων. Δεν καταλαβαίνω, γιατί παρερμηνεύεις τα λόγια μου. Το θεωρείς όμως και λογικό να κυκλοφορούν (γιατί δε νομίζω ότι θα έχουν πολλές ευκαιρίες εργασίας) σα να μην τρέχει τίποτα, να κοιμούνται έξω, να ψάχνουν στα σκουπίδια; Αργά ή γρήγορα δε θα αναγκαστούν να κλέψουν για να ζήσουν; Ή περιμένεις να μείνουν άπραγοι και να πεθάνουν της πείνας; Πάλι καλά που υπάρχουν και αυτοί που σκέφτονται το δικαίωμα της “ελευθερίας” αυτών των ανθρώπων (αλλά ουσιαστικά τους πλήττουν ακόμα πιο πολύ)!! Την λύση δεν την ξέρω, αλλά αυτή η κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον, τουλάχιστον, ας κάνουν κάτι να τους εξασφαλίσουν τροφή και ιατρική περίθαλψη και να μειώσουν τον κίνδυνο εγκληματικότητας!

Ωστε είναι “εμείς” κι “αυτοί” ε?Το κίνητρο του να σεβαστείς τα δικαιώματα ενός ανθρώπου είναι το “να μην σου συμπεριφερθεί με τον ανάλογο τρόπο”?Αν τους κλείναμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με τροφή και νερο θα ταν κομπλέ?Η 2η πρόταση σου για το τι να “τους” κάνουμε προφανώς ναι είναι ανέφικτη με τέτοια επίπεδα ανεργείας.Οπότε ούτε ελεύθερους μπορούμε να τους αφήσουμε εμείς οι ευυπόληπτοι πολίτες.Αυτά που λες αντικρούονται μεταξύ τους.

Δεν κατάλαβες και εσύ τί έγραψα. Είπα ότι [U]αυτοί που βγήκαν με τα ρόπαλα, οι χρυσαυγίτες, η πολιτεία[/U] ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ στους μετανάστες σα να είναι ζώα και τους “στοιβάζουν” σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς τα απαραίτητα για να ζήσουν, ΑΡΑ κάποια στιγμή θα αγανακτίσουν και θα ξεσπάσει όλη αυτή η βιαιότητα που τώρα ασκείται σ’ αυτούς! Εγώ μίλησα για σεβασμό από τους “δικούς μας” - όπως λες - και άλλη φορά να προσέχεις καλά τί διαβάζεις! Δεύτερον, δεν είπα ότι θα ήταν “κομπλέ” αν τους κλείνανε, αλλά δεν γουστάρω κάτι “αντιρατσιστές” σαν και του λόγου σας να μιλούν για δικαιώματα και ισότητα, και παράλληλα, να μην έχουν να προτείνουν κάποια ΣΟΒΑΡΗ λύση, να συμφωνούν ότι θα πρέπει να είναι ελεύθεροι ΚΑΙ ΑΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ, ΚΙ ΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ, αρκεί φυσικά που θα είναι “ελεύθεροι”. Όχι είστε αστείοι αν πραγματικά το πιστεύετε αυτό! Τρίτον, τί “ανέφικτη” τί “ανεργίας”; Εγώ είμαι υπέρ στο να έχουν ευκαιρίες εργασίας (όχι “εκμετάλλευσης”), τότε θα λύνονταν πολλά απ’ τα προβλήματα! Δε νομίζω να είπα κάτι παράλογο και αυτά τα “ευυπόληπτοι πολίτες” είναι δικιά σου επινόηση, δεν τους ξεχώρισα, αν εσύ θες να το βλέπεις έτσι, ΚΑΝ’ΤΟ!

Φάσκεις και αντιφάσκεις πάλι.Να τους σεβαστούμε αλλά μην τους αφήσουμε και ελεύθερους!#-o
Όπως είπε ο Τimeous πιο πάνω, με την λογική σου ανοίγει ο δρόμος της “φιλοξενίας” σε κέντρα και για τους άνεργους Έλληνες που πεινάνε.Αυτοί δηλαδή δεν είναι υποψήφιοι διαρρήκτες.Αυτοί δηλαδή δεν θα ψάξουν στα σκουπίδια για να φάνε?Μήπως θα πρεπε να τους στερήσουμε κάποιες ελευθερίες για το δικό μας το καλό ΑΛΛΑ κυρίως για το δικό τους?Αλλά αυτά περί ελευθεριών είναι επινοήσεις ασόβαρων “αντιρατσιστών”.

Επίσης αφού δεν είσαι υπέρ των κέντρων για πες μας τι προτείνεις για να δουμε αν είναι σοβαρή λύση.Δεν γίνεται να έχεις άποψη για την κατάσταση που επικρατεί αλλά για την λύση να δηλώνεις αναρμόδια.

Δεν έγραψα να ΜΗΝ τους αφήσουμε ελεύθερους, αλλά πολύ απλά ελευθερία με τον τρόπο που το εννοείς εσύ, ε ΔΕΝ είναι ελευθερία! Γιατί πρέπει να τα κάνετε τόσο περίπλοκα τα πράγματα; Δε σκεφτόμουν κάτι τέτοιο όταν έγραφα το σχόλιο, ούτε για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ούτε για τους ανέργους. Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε διαρρήκτες αν φτάσουμε στο σημείο να μην έχουμε σπίτι και δουλειά και να ψάχνουμε στα σκουπίδια (το κάνουμε και τώρα). Δε δήλωσα ότι είμαι αριστερή ή δεξιά ή αντιρατσίστρια ή ρατσίστρια (αυτό, πάντως, το τελευταίο δεν είμαι σίγουρα), αλλά δεν καταλαβαίνω ποιο θα είναι το κέρδος το δικό τους αν συμβεί κάτι τέτοιο, αν τους αφήσουν δηλαδή έτσι χωρίς να τους παρέχουν μια βοήθεια, ή αν τους κλείσουν στα στρατόπεδα;! Γιατί κολλήσατε ότι και-καλά-υποστήριξα τον εγκλεισμό τους εκεί, ενώ δεν υποστήριξα σε καμια περίπτωση κάτι τέτοιο;… Δεν είμαι όμως και υπέρ του άλλου άκρου, ένα κράτος που είναι ανίκανο όχι να παρέχει βοήθεια, αλλά και νερό, σ’ αυτούς τους ανθρώπους να τους αφήνει ελεύθερους ή να ασκεί επάνω τους βία, κι αφού ασκεί το κράτος βία, με βία θα απαντήσουν κι αυτοί, έτσι γίνεται συνήθως. Βία στη βία. Είναι λογικό αυτό; Το θεωρείς ελευθερία; Εγώ, πάντως, όχι. Όπως ελευθερία δεν είναι να εκμεταλλεύεσαι κάποιον παράνομα προσφέροντάς του πενιχρό μεροκάματο! Αλλά μόνο στα λόγια είμαστε καλοί. Και εν τέλει, η κατάσταση πλέον είναι χαοτική γιατί όταν έπρεπε να βρεθεί λύση, οι δικοί μας έγλειφαν τα @@ των ξένων(πολιτικών). Μην παρεξηγηθούμε πάλι αδίκως!

Καλα εσεις που παραποιειτε αποψεις που ειναι διαβολεμενα ξεκαθαρες για να γινει διαλογος τραβηγμενος απο τα μαλλια και να δειξετε ποσο πιο γαματοι και πιο φιλελευθεροι και ψαγμενοι στα κοινωνικοπολιτικα ειστε απο τον αλλο ξεπερνατε το φραγμα του αστειου και περνατε στο γελοιοι,ετσι?Συνειδητοποιηστε το λιγο.

Δεν είπα ότι έχω μία σοβαρή λύση. Την λύση ακόμα πάντως δεν την έχει βρει η πολιτεία. Γενικώς, είμαι υπέρ στο να παρέχεται καταρχάς σε αυτούς τους ανθρώπους κάποια μάθηση, να εξοικειωθούν με την γλώσσα και με την κουλτούρα του λαού, διότι όταν μένεις σε ένα ξένο κράτος θα πρέπει να συμβιβάζεσαι και με τα “πιστεύω” της πλειοψηφίας και να διατηρείς φυσικά τα δικά σου “πιστεύω” να μην αλλοιώνεσαι, κι έπειτα να παρέχεται κάποια εργασία/ευκαιρία εργασίας. Γνωρίζω ότι είναι ανέφικτα όλα αυτα, αλλά τα θεωρώ απαραίτητα για όλους. Τώρα από εκεί και έπειτα δεν είμαι αρμόδια στο να βρω λύση. Εσύ έχεις σκεφτεί κάποια καλύτερη λύση;

[B]edit:[/B] Αχιλλέα, αν είπα κάποια βλακεία πάντως, θα ήθελα να το συζητήσουμε. :slight_smile:

Και εσένα που εξέθεσες διαβολεμένα ξεκάθαρα τα επιχειρήματα σου και έπεσες διάνα στο γιατί γίνονται συζητήσεις στα φόρουμς να σε πουμε τσακάλι ή πιθήκι?

Εν τω μεταξύ η(?) silent winter παραθέτει σεμνές και επιφυλακτικές θέσεις και την πέσατε όλοι οι απόλυτοι κυρίαρχοι της αλήθειας να τη φάτε. Μας έχει φάει η μόδα του να είμαστε απόλυτοι και γαμάτοι έχοντας δυο τρία στανταρ κλισέ για να κινούμαστε στις συζητήσεις κι ας μην έχουμε κάτι να πούμε

Aλλο συζητησεις και αλλο αυτο που ανεφερα πως κανεις :slight_smile: Kαι προτιμω πιθηκι γιατι εχουν αντιχειρες αλλα δε βλεπω πως αυτο κολλαγε στην κουβεντουλα μας :frowning:

[SPOILER]Κριμα το username[/SPOILER]

εδιτ: Α γεια σου Vedder

Αυτο που ειπα ειναι απολυτως ξεκαθαρο, οποιος δεν μπορει να το καταλαβει προβλημα του.

Απλως, η λογικη της silent για το μεταναστευτικο θα μπορουσε καλλιστα να οδηγησει σε μια αναλογη λυση για το θεμα της ανεργιας. Ειπα απλως οτι το ενα φερνει το αλλο. Τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο.

Α και με ενα γρηγορο search, ετσι, για να μην ξεχνιομαστε:

Ευχαριστώ παιδιά. :slight_smile:

Όσο για αυτό που λες Timeous, δε θεωρώ λύση τα στρατόπεδα, αλλά προσωρινά, δεν υπάρχει καλύτερη λύση - αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να “επαναπαυτούν” οι αρμόδιοι, αλλά να επιληφθούν του θέματος. Και κάτι άλλο… κάτι μου λέει ότι τα “δικά μας” στρατόπεδα θα είναι λίγο “μπάτε σκύλοι αλέστε”, χωρίς περιφρούρηση-αστυνόμευση και δυστυχώς χωρίς τα βασικά, δηλαδή νερό και φαγητό, για τους έγκλειστους, αν τελικά, γίνει κάτι τέτοιο… Στην Ελλάδα ζούμε…

Διαφωνουμε αλλα δυστυχως δεν εχω τον χρονο αυτη την στιγμη να εκφρασω αποψη. Καποια αλλη στιγμη.

Η ουγγαρία έχει ακροδεξιά κυβέρνηση βέβαια

Και η Ελλάδα την δεξιά ΝΔ με όλα τα φασιστοειδή του ΛΑΟΣ και σαν να μην έφτανε αυτό μια Χρυσή Αυγή στο 7%.Τους φτάνουμε.