Η θεωρία από τη πράξη απέχει κατά πολύ όμως. Άμα η πιο ακραία (πολιτική ή μη) πράξη του ΚΚΕ είναι το κλείσιμο των λιμανιών και τα πανώ στην Ακρόπολη, τι να πούνε άλλοι χώροι δηλαδή.
Αυτο ακριβως. Τι νοημα εχουν τα λογια μπροστα στις πραξεις (ή στην απουσια πραξεων).
Πράγματι,ενώ η ευρωλαγνεία και η συγκεντροποίηση των εξουσιών στην ΕΕ,η μη εκλογή βασικών οργάνων και η διαπλοκή μέχρι το μεδούλι των στελεχών της κομισιόν με πολυεθνικές είναι δείγμα υγιούς δημοκρατισμού.
Απλά κάτι τσουτσέκια σαν τον μάνο προσπαθούν να χτυπήσουν πρακτικές με τις οποίες οι εργαζόμενοι υπερασπίζονται τα συμφέροντα τους.Από την άλλη δεν μίλησε κανείς φέτος για τις μειωμένες διακοπές των οικογενειων εδώ.Φαίνεται ότι οι κινητοποιήσεις βλάπτουν πιο πολύ τον τουρισμό από το χαμηλό εισόδημα.Ωραία λογική
Ευτυχώς στις δυτικες δημοκρατίες ΔΕΝ γινονται τέτοια πράματα…Τσάι κανείς;
[SPOILER][/SPOILER]
Τσουτσεκια σαν τον Μανο διοικουν στις χωρες που οι Ελληνες εργαζομενοι θελουν να μεταναστευσουν. Πολυ περιεργο που δεν παει κανενας στη χωρα προτυπο για την Παπαρηγα της Βορειου Κορεας
κάθε φορά που βλέπω ποστς του κράπσοδυ στα πολιτικά, θυμάμαι αποθεωτικά σχόλια που έχει κάνει για τους στίχους των Skyclad και γελάω
Βασικά παρασυρθήκατε όλοι όσοι σχολιάζετε από τον τίτλο του άρθρου του left.gr που λέει πως η Δράση “εξισώνει” ΧΑ με ΣΥΡΙΖΑ/ΚΚΕ.
Εγώ δεν διάβασα στην ανακοίνωση να “εξισώνονται” τα κόμματα αλλά να επισημαίνεται πως κάποιοι τα τελευταία χρόνια επένδυσαν πολιτικά στις αυθαίρετες καταλύσεις της νομιμότητας. Αυτή είναι μία σωστή επισήμανση και καλά κάνει και “καλωσορίζει” τα κόμματα της αριστεράς πίσω στον χώρο της νομιμότητας, άλλωστε στο μεγαλύτερο μέρος της δρασητριοποίησης τους μετά την μεταπολίτευση την σέβονταν. Φρούτα της τελευταίας δεκαετίας ήταν το ΠΑΜΕ, τα ανοίγματα του συριζα στις τραμπουκοσυνιστώσες σε βάρος της φιλο-ευρωπαϊκής/“ανανεωτικής” πτέρυγας του κλπ.
Ισις και εγώ έχω φωτογραφία με τον Μπουμσονγκ (αλήθεια! :))
Γράψε πως είμαι βάζελος να γελάσει όλο το φόρουμ! :lol:
lol
Ανέφερα εγώ κάποιο κόμμα?
Την είδηση σχολίασα που αναφέρει τον “δράστη” ως αντεξουσιαστή, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ πώς προέκυψαν?
Όσο για το “καλύτερα να μασάς”, ανοίξτε ένα θρεντ οι ειδήμονες της πολιτικής να τα λέτε μόνοι σας
Πασχαλάκε να μάθεις να δέχεσαι κριτική στην άποψη σου,ειδικά όταν αυτή είναι αντιεπιστημονική,ισοπεδωτική και χωρίς στάλα επιχειρήματος.Εξισωνεις τη δεξιά και την αριστερά,τα λες ακραία και τα καταδικάζεις.Όταν λες τέτοια διαμάντια να είσαι έτοιμος να ακούσεις και τον αντίλογο.Θα μπορούσα να σε ρωτήσω , τι δεν είναι ακραίο κατάτ η γνώμη σου?
Κριτική δέχομαι, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ δεν κατάλαβα που κολλάνε και πως μπήκαν στη μέση
Δεν εξισώνω την δεξιά και την αριστερά, εξισώνω τις ακραίες και ηλίθιες ενέργειες από όπου κι αν προέρχονται
Το να παίρνει 35 χρόνων μαντράχαλος τη μπλούζα από ένα παιδάκι επειδή έχει επάνω την ελληνική σημαία, εγώ το θεωρώ ακραίο και όσο δεν πάει βλακώδες
Αν εσύ το θεωρείς φυσιολογικό, πάσο
Σε ο,τι αφορα το συγκεκριμενο περιστατικο εχεις απολυτο δικιο. Απαραδεκτη καγκουρια.
Απλα το λαθος σου ειναι οτι με αφορμη αυτο, ειπες το ισοπεδωτικο και παιδικης πολιτικης αντιληψης οτι τα δυο ακρα ειναι τα ιδια σκατα και γι’αυτο κριτικαρεσαι.
Αν εσύ πιστεύεις ότι “στην είπαμε” επειδή επικροτούμε τον 35 χρονο και την ενεργεια του τότε…ξαναδιάβασε τους διαλόγους.Στην πρόταση σου λες “Είτε αριστερά, είτε δεξιά, όλοι οι ακραίοι τα ίδια σκατά είναι” οπότε προσδίδεις τον χαρακτηρισμό ακραίο και στα δύο, γι’αυτό σου έδειξα και το άρθρο του πρόεδρα γιατί και αυτός το ίδιο κάνει,καλοπροαίρετα πάντα!
Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά
Εννοούσα ότι οι ακρότητες είναι το ίδιο σκατά είτε προέρχονται από αριστερά είτε από δεξιά
Δεν χαρακτήρισα γενικά ακραία ούτε την αριστερά, ούτε τη δεξιά
Γι’ αυτό και ο παραλληλισμός με τους χουλιγκάνους, που ανεξαρτήτως ομάδος είναι το ίδιο καθυστερημένοι
Ο συγκεκριμένος ανεγκέφαλος ας πούμε για μένα δεν έχει καμία διαφορά από το χρυσαύγουλο που θα πλακώσει έναν με μπλουζάκι του Τσε π.χ.
Ο συγκεκριμένος ανεγκέφαλος όσο και να νόμιζε ότι η πράξη του ήταν πολιτική, δεν ήταν ούτε στο ελάχιστο γιατί πολύ απλά ήταν παιδάκι το θύμα, δεν φταίει αυτό για το τι ρούχα φοράει ούτε και μπορεί να σκεφτεί παραπέρα πολιτικά. Άλλα άμα π.χ ήταν καμια 18-19 χρονών και έσκαγε με μπλούζα χρυσή αυγή τότε το ξυλοφόρτωμα του ναι, θα ήταν πολιτική πράξη από τον θύτη. Και την ενθαρρύνουμε εφόσον δεν βγάλει κάπου μια πρώτη συζήτηση για να αλλάξει μυαλά το ασπόνδυλο.
Το παράδειγμα που έφερα κατά τη γνώμη σου θα ήταν ανεγκέφαλη πράξη ή όχι;
(Για να καταλάβουμε και μεις ποιες ακρότητες ακριβώς εξισώνεις)
ΥΓ. Αυτό που είπα για ΚΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ το είπα γιατί (μπερδεύτηκα με το μετέπειτα ποστ του otinane) νόμιζα ότι θεωρούσες άκρο αυτά τα κόμματα, οπότε μαλακία μου και κατάλαβα λάθος
Δηλαδή μόνο το ότι ήταν παιδάκι είναι που σου κάθεται άσχημα?
Δεν φορούσε μπλουζάκι της χ/α, την ελληνική σημαία φορούσε…από πότε έχει ενοχοποιηθεί?
Να προσέχω και γω αν είναι με το μπλουζάκι από ρεντ χοτ που πήρα στα χρώματα της ελληνικής σημαίας, είμαι και κοντοκουρεμένος θα με μπερδέψει κάνας χαζός:p
Αν φοράει μπλουζάκι της χ/α είναι σα να φωνάζει “είμαι φασίστας” οπότε τις αξίζει τις μάπες του(αν και δεν επικροτώ τέτοιου είδους ενέργειες)
Άλλο αυτό και άλλο το πλακώνουμε όποιον “μας φαίνεται” χρυσαυγίτης
Επίσης έχω αποθεώσει στίχους του Bon Scott αλλά είμαι παντρεμένος με παιδί και δεν πίνω παρά ελάχιστα… #-o
κατά μια έννοια τίποτα δεν προσφέρει ένα καλό γέλιο όσο η τραγικότητα. το να φαντασιώνεται, μέσω της τέχνης, ο μέσος ρομποτάκος πράγματα που δεν έχει τολμήσει στη ζωή του ενέχει αναμφίβολα μια αρκετά μεγάλη δόση τραγικότητας, επομένως και μια καλή δόση γέλιου.
aionie, σάλτα γαμήσου ρε σαλτιμπάγκο.
χωρίς να λεω κατι για την κίνηση, η μπλούζα που φορούσε το πιτσιρίκι, δεν ήταν μια μπλούζα με την ελληνική σημαία.
ηταν επίσημη φορεσιά της χρυσής αυγής στην γειτονιά μου…δεν ειχε μόνο την ελληνική σημαία πάνω.
και στην δικη που εγινε πριν λιγο, γέμισε η αίθουσα χρυσαυγιτες. λογικά έβγαλαν και την καταδικαστική απόφαση οι ίδιοι παρά τον ισχυρισμό του αντιεξουσιαστή οτι δεν έβγαλε καμία μπλούζα…
θα κάνω ληστεία και θα τους πάρω μαζί μου στην δικη. θα βοηθήσουν
Το πόσταρα και αλλού, το λέω κι εδώ να το μάθει ο κόσμος όσο πιο γρήγορα γίνεται:
Βγήκε η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για τους καθηγητές που εργάζονται σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών.
Παρακαλώ πάρτε κανα χάπι πριν διαβάσετε παρακάτω.
Πήρατε; Οκ; Νεράκι; Κάθεστε;
Πάμε παρακάτω…
http://www.taxheaven…dex/view/mid/84
[B][CENTER]Π.Κ. 20/07.09.2012
Συλλογική σύμβαση εργασίας (6-9-2012) των εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών του νομού Αττικής[/CENTER][/B]
Στην Αθήνα σήμερα την 06/09/2012, μεταξύ των συμβαλλόμενων στο παρόν :
Αφ’ ενός της εργοδοτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών», η οποία εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα από την Πρόεδρο της Άννα Μπουλντούμη και τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Ζηκόπουλο, οι οποίοι είναι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι από το Δ.Σ. του Συνδέσμου τους για την υπογραφή της παρούσης και αφ’ ετέρου του Σωματείου με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής», το οποίο εκπροσωπείται νόμιμα από την Πρόεδρο του Δ.Σ. Αρτέμιδα Κυπριώτου και τη Γενική Γραμματέα του Δ.Σ. Ευγενία Φουρναράκη, οι οποίες για την υπογραφή της παρούσης τυγχάνουν νόμιμα εξουσιοδοτημένες από το Δ.Σ. της ανωτέρω συνδικαλιστικής οργάνωσης, συμφωνήθηκαν, συνομολογήθηκαν και έγιναν αμοιβαία αποδεκτά τα κατωτέρω μετά από διμερείς διαπραγματεύσεις κατόπιν προσκλήσεως της εργοδοτικής πλευράς, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στο Ν, 1876/90:
Συνάπτουν μεταξύ τους Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών του νομού Αττικής και σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους και συμφωνίες που ακολουθούν:
[U][B]1 ΑΠΟΔΟΧΕΣ[/B][/U]
Στο ρυθμιστικό πεδίο της παρούσας υπάγονται όσοι απασχολούνται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών του Νομού Αττικής με διάφορες ειδικότητες και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.
α) Για τους διδάσκοντες ξένη γλώσσα η κατώτερη αμοιβή για κάθε διδακτική ώρα (απασχόλησης) ορίζεται ως εξής:
i) Για τους διδάσκοντες Ξένες Γλώσσες, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει [U][B]από 0 έως 900 ημερομίσθια[/B][/U] απασχόλησης σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών, η κατώτερη αμοιβή για κάθε διδακτική ώρα (απασχόλησης) για το χρονικό διάστημα από 1/9/2012 μέχρι 31/8/2013, ορίζεται στο ποσό των τριών ευρώ και πενήντα δύο λεπτών ([B][U]3,52 ?[/U][/B])
ii) Για τους διδάσκοντες Ξένες Γλώσσες, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει [U][B]από 901 έως 1800 ημερομίσθια[/B][/U] απασχόλησης στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, η κατώτερη αμοιβή για κάθε διδακτική ώρα (απασχόλησης) για το χρονικό διάστημα από 1/9/2012 μέχρι 31/8/2013, ορίζεται στο ποσό των έξι ευρώ και εξήντα λεπτών ([B][U]6,60 ?[/U][/B])
iii) Για τους διδάσκοντες Ξένες Γλώσσες, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει [U][B]από 1801 έως 2700 ημερομίσθια[/B][/U] απασχόλησης στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, η κατώτερη αμοιβή για κάθε διδακτική ώρα (απασχόλησης) για το χρονικό διάστημα από 1/9/2012 μέχρι 31/8/2013, ορίζεται στο ποσό των έξι ευρώ και εξήντα λεπτών ([U][B]6,60?[/B][/U])
iv) Για τους διδάσκοντες Ξένες Γλώσσες, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει [U][B]από 2701 και άνω ημερομίσθια[/B][/U] απασχόλησης στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, η κατώτερη αμοιβή για κάθε διδακτική ώρα (απασχόλησης) για το χρονικό διάστημα από 1/9/2012 μέχρι 31/8/2013, ορίζεται στο ποσό των έξι ευρώ και εξήντα λεπτών ([U][B]6,60?[/B][/U]).
[B][I](ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΡΕΛΑ ΓΕΛΙΑ!)[/I][/B]
Επί του άνω ημερομισθίου της κατηγορίας α i χορηγούνται τα επιδόματα που προβλέπονται από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας εργατοτεχνιτών/υπαλλήλων (γάμου, πολυετίας) όπως αυτά καθορίζονται από αυτή (ύψος, τρόπος και προϋποθέσεις)
β) Η αμοιβή αυτή όπως ανωτέρω ορίζεται προσαυξάνεται με επίδομα πολυετίας για τους άνω εργαζόμενους
i ) της περίπτωσης α iii οι οποίοι υπαγονται στην απόφαση αυτη χορηγείται επίδομα πολυετίας ποσού είκοσι λεπτών ([U][B]0,20?[/B][/U]),
ii ) της περίπτωσης α iv οι οποίοι υπάγονται στην απόφαση αυτή χορηγείται επίδομα πολυετίας ποσού σαράντα λεπτών ([U][B]0,40?[/B][/U]),
γ) στους εργαζομένους που υπάγονται στην απόφαση αυτή χορηγείται επίδομα γάμου, ειδικότερα στους εργαζομένους
i) της περίπτωσης α iii οι οποίοι υπάγονται στην απόφαση αυτή χορηγείται επίδομα γάμου ποσού εξήντα έξι λεπτών ([U][B]0,66?[/B][/U]),
ii) της περίπτωσης α iv οι οποίοι υπάγονται στην απόφαση αυτή χορηγείται επίδομα γάμου ποσού εξήντα έξι λεπτών ([U][B]0,66?[/B][/U]),
Το επίδομα αυτό αποτελεί μέρος των τακτικών αποδοχών κάθε εργαζόμενου και καταβάλλεται εφόσον ο δικαιούχος έχει τελέσει γάμο πριν ή κατά την διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.
Το επίδομα αυτό καταβάλλεται και στους άγαμους γονείς ανεξαρτήτου φύλλου εφόσον έχουν αποδεδειγμένα την επιμέλεια παιδιού έως 18 ετών και στους διαζευγμένους - χήρους.
δ) Για τους λοιπούς απασχολούμενους στα Κ.Ξ.Γ. (γραμματείς, καθαρίστριες, ταμίες, υπαλλήλους γραφείου κ.λ.π.) που απασχολούνται με σχέση εργασίας τα κατώτατα όρια μισθού/ημερομισθίου ορίζονται όπως αυτά προβλέπονται στην ισχύουσα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργατοτεχνιτών/Υπαλλήλων.
Και τώρα ας μου πει κάποιος γιατί έγινα καθηγήτρια, γιατί πήρα πτυχίο, γιατί κάνω σχετικό μεταπτυχιακό, γιατί, γιατί, γιατί…
Α! Και για να μην νομίζετε ότι είναι το παραπάνω σενάριο επιστημονικής φαντασίας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πίνακα με τα παραπάνω ποσά έδωσε ο λογιστής του φροντιστηρίου στο οποίο δουλεύει η μάνα μου. Επομένως οι καθηγήτριες του φροντιστηρίου θα πληρωθούν με τα παραπάνω ποσά!!! Τσάμπα και η προυπηρεσία τσάμπα όλα!!!
Έπαιρνα περίπου 9 την ώρα. Αν μου πει και η δικιά μου διευθύντρια να πάω με 3,52 δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω. Αυτή την στιγμή βράζω και σκοτώνω άνθρωπο!
Επίσης, πρέπει να βγάλω διαβατήριο. Καλύτερα έξω και να κάνω οποιαδήποτε άλλη δουλειά τελικά!
πάει το 3και60. έγινε 3,52. πάμε μωρέ όνειρο!!