Η αλήθεια είναι πως η Μέρκελ δεν είναι εξαθλιωμένος πεινασμένος μετανάστης από κατεστραμμένη χώρα, για να έχουν θάρρος οι Χρυσαυγίτες. Ξέρουν πως μαγκιές εκεί δεν τους παίρνουν. Μέχρι και η δήλωση της Χ.Α. για την επίσκεψη Μέρκελ “με την ουρά στα σκέλια” ήταν.
Τέλος πάντων. Δεν βλέπω καμία ουσία σε αυτή την επίσκεψη. Νομίζω μόνο η Μέρκελ κερδίζει από αυτήν και όχι κάποια από τις 2 χώρες.
τι εχει να κερδισει η Μερκελ εκτος απο αρνητικη εντυπωση για την Ελλαδα ? οκ απο την μια ολη η επισκεψη γινεται για διπλωματικους λογους, ειναι υποτιθεται μια (κωλοτουμπιστικη) έμπρακτη απόδειξη της Γερμανίας ότι επιθυμεί και να στηρίξει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ κλπ κλπ, ενισχυση των γερμανικων επενδυσεων στην Ελλαδα (λες και ειχαμε λιγες αναμειξεις γερμανικες μεχρι τωρα, νομιμες η παρανομες), απο την αλλη ομως μεσα σε τοσο αρνητικο κλιμα…ΤΙ ? οσο απαγορευση συγκεντρωσεων και να εχουμε, σιγουρα θα εχει την εικονα και τον αντικτυπο της επισκεψης της στην Αθηνα απο τον κοσμο…
Nir1, η Μέρκελ δεν πολιτεύεται στην Ελλάδα. Το αρνητικό κλίμα υπάρχει στην Ελλάδα, όχι στην Γερμανία. Η επίσκεψη της Μέρκελ δεν έχει τίποτα το έμπρακτο, αφού ξέρει πως αν προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα, θα την ξεσκίσουν στην Γερμανία. Η Μέρκελ επικοινωνιακό κέρδος, εντός Γερμανίας, θα κερδίσει από όλο αυτό.
Εδώ και 3 μήνες άρχισε να ξεχωρίζει την θέση της από τις υπόλοιπες παρατάξεις του συνασπισμού και έχει αρχίσει να αποδομεί την αντιπολίτευση που της κάνει το SPD, προσπαθώντας να περάσει την εικόνα της πολιτικού που ενδιαφέρεται τελικά να σώσει την Ελλάδα, αλλά δεν θα χαρίσει τίποτα που ανήκει στη Γερμανία.
Τουλάχιστον, εγώ αυτό το κλίμα έχω καταλάβει. Πιθανόν να κάνω και λάθος, μιας και τις τελευταίες 2 εβδομάδες δεν είμαι πολύ updated από τον γερμανικό τύπο. Αλλά εμένα, αυτή η εντύπωση μου έχει δοθεί.
Μια γυναίκα που συνοπτικά έβγαλε από το παιχνίδι των Κόλ, έγινε Καγκελάριος στη θέση του και πάει για τρίτη επανεκλογή στη σειρά, προφανώς άν δεν απολαμβάνει την συμπάθειά σου, πρέπει ν’ απολαμβάνει το θαυμασμό σου. Πρώτον επειδή δεν είναι τυχαία, δεύτερον γιατί δεν θα καταφέρεις ποτέ κάτι ανάλογο. Απαξιώνεις, γιατί κατα βάθος το ζηλεύεις.
νταμνεισιον αν ειναι απαντηση στο σχολιο μου, αληθεια η κινηση αυτη δεν ειναι κωλοτουμπιστικη ? την ιδια διαθεση ειχε πριν 6 μηνες ??
και ελιπζω το “ζηλευεις” να ειναι γενικο (πολυ γενικο) γιατι ξανα, αν ειναι απαντηση στο σχολιο μου δεν θα σου απαντησω καν γιατι θα βγουμε εκτος τοπικ. δεν ζηλευεουμε πολιτικους. για κανεναν λογο.
Eγώ νομίζω ότι παίζονται βαθύτερα παιχνίδια που δεν τα λένε και πολύ μεγαλύτερα από όσα φανταζόμαστε…Χρειάζονται γνώσης πολιτικής,οικονομίας, και γεωστρατηγικής για να ξεδιαλύνει κάποιος το τοπίο.Η στάση του λαού πάντως δεν μου δείχνει ούτε ότι θέλει ούτε ότι μπορεί να σωθεί από αυτό που έρχεται.
Tbh, είχα στο μυαλό μου μόνο την πρώτη παράγραφο του άρθρου αγνοώντας παντελώς τον περιορισμό της δεύτερης-ο καθένας μάλλον βλέπει ό,τι θέλει να δει.
Αυτό και πάλι είναι σχετικό. Παρά το περιεχόμενο της διάταξης, αυτό δε σημαίνει ότι οποιαδήποτε σχετική απόφαση είναι a priori συνταγματική. Τίθενται και ζητήματα ερμηνείας (και εκεί γίνεται το μπάχαλο). Πρέπει πχ να να εξεταστεί τι αποτελεί όντως “σοβαρή” διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, πόσο “ορισμένη” πρέπει να είναι η περιοχή, αν το μέτρο είναι το ηπιότερο δυνατό και αν είναι ανάλογο σε σχέση με το σκοπό που επιδιώκει και άλλα τέτοια. Οι διαχωριστικές γραμμές φυσικά είναι πολύ λεπτές, με αποτέλεσμα ο καθένας να υποστηρίζει ό,τι τον βολεύει και να πράττει αναλόγως. Προσωπικά, συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι αντισυνταγματικό το μέτρο, αλλά δε θα επεκταθώ.
Το υπερενοχλητικό της υπόθεσης εν τω μεταξύ, είναι ότι η επιφύλαξη του “όπως νόμος ορίζει” εν προκειμένω παραπέμπει σε νομοθετικό διάταγμα που εκδόθηκε επί δικτατορίας και συνεχίζει να ισχύει…
Πάντως η εμφάνιση του στον Guardian σήμερα με φωτογραφία από συριζαίικο πανώ ταυτόχρονα με άρθρο του τσίπρα, με κάνει να αναρωτιέμαι πόσο έχουν ερευνήσει δημοσιογραφικά τα όσα -άκρως ανησυχητικά- καταγγέλουν ή δημοσιεύουν έτοιμη πληροφόρηση που τους στάλθηκε από την Κουμουνδούρου… :-k
Εγω ενα συμπερασμα βγαζω απο το αρθρο του Guardian και απο τις ταυτοχρονες δηλωσεις του στην Ελλαδα. Οτι τελικα οταν γινει πρωθυπουργος θα κανει ακριβως οτι και ολοι οι αλλοι. Γι αυτο οι μετριοπαθεις δηλωσεις εξω και οι ¨σκληρες¨ μεσα.
ε ναι ρε παιδιά… σιγα μην γίνονται τέτοια πράγματα στην χώρα μας. οχι. οχι δεν γίνονται…
…στην χωρα που συνελήφθησαν άνθρωποι που ειναι σταμπαρισμένοι απο συμμετοχή σε πορείες, για κλοπή τροφίμων , μονο και μονο επειδή ήταν εντος ενος χιλιομέτρου και περίμεναν το λεωφορείο…