Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

:lol3: δε το ειχα δει αυτο. κορυφαια δημοσιογραφία

ξέρω πώς μαζεύτηκαν οι περισσότεροι σήμερα αλλά ας μην το αναλύσω…
με πήραν σημερα τηλεφωνο και μου εκαναν κουιζ, μάντεψε ποιον θα μπορούσε να στείλει η ΝΔ. μετά από αποτυχημένες προσπάθειες όταν μου το είπαν έσκασα στα γέλια.

Τι περίμενε κανείς από τα ΜΜΠ (Π φορ προπαγάνδα);
Και η Χριστοφιλοπούλου ε; Αφού έδειξε τον “χαρακτήρα” της στο υπ.παιδείας, η τελευταία της ηλιθιότητα:

[B]Χριστοφιλοπούλου: «Ο Κουρουμπλής είδε φως και μπήκε στον ΣΥΡΙΖΑ»[/B]

Επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, εξαπέλυσε σήμερα από το βήμα της ολομέλειας η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου επέλεξε μια άστοχη φράση προκειμένου να σχολιάσει τις πολιτικές επιλογές του βουλευτή, δεδομένου και του προβλήματος όρασης που έχει.

«Όπως είδε φως και μπήκε στο ΠΑΣΟΚ, έτσι είδε φως και μπήκε στον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

http://www.zougla.gr/politiki/article/xristofilopoulou-o-kouroumplis-ide-fos-ke-mpike-ston-siriza

αχαχαχαχ, εντάξει, δεν υπάρχει… ΠΟΣΟ retarded

Ό,τ και να πει κανείς είναι λίγο…

Καλά το “φασίστας” έχω βαρεθεί να το ακούω από παιδάκια που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου στην ΚΝΕ, από πριν καν γεννηθείτε μερικοί εδώ μέσα, πάντα με την ισοπεδωτική λογική "Πας μη αριστερός φασίστας"
Τίτλο τιμής αποτελεί πλεόν να το ακούω από κουκουέδες.
Με την επίθεση που μου κάνεις με δικαιώνεις για όσα γράφω στο προηγούμενο ποστ μου για την “κομμουνιστική διαπαιδαγώγηση”

Και στον λίγο καιρό που είσαι στο φόρουμ, θα έχεις διαβάσει τα σχόλια μου για την ΧΑ, οι παλιότεροι εδώ μέσα -ακόμα και όσοι διαφωνούν μαζί μου ιδεολογικά- θυμούνται την πάγια θέση μου πως έπρεπε να είχε χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση και να είχει αντιμετωπιστεί με τους αντίστοιχους νόμους από πολλά χρόνια πριν μπεί στην βουλή…
Όταν το έχω γράψει αυτά, να κάθομαι να σχολιάζω ανά περίπτωση αν δικαιούται να λειτουργεί παιδικούς σταθμούς ή οτιδήποτε άλλο περιτεύει.

Όσο για τον λενιιστή συκοφάντη/υβριστή μου που γράφεις στην τελευταία αράδα, όταν τόλμησε να αναφερθεί σε εμένα τελικά γέλασε κάθε πικραμένος εδώ μέσα, γιατί ούτε αυτοί που τον κουόταραν και είναι μέλη στο φόρουμ με τακτική παρουσία -και ας διαφωνύν μαζί μου- δεν μπορούσαν να συνταχθούν στα όσα αυθαίρετα μου πρόσαπτε γιατί απλά ήξεραν πως είναι ένα παραλήρημα ψεμάτων και συκοφαντιών που το μόνο που αποδείκνυαν ήταν η απολυταρχική λογική αυτού που τα εξαπέλυε.
Κάθε απολυταρχισμός χρειάζεται να βάζει με συνοπτικές διαδικασίες ταμπέλα “εχθρού” σε όποιον τολμά να τον αμφισβητήσει.

Μια ταμπέλα που λέει “Ζήτω ο μαρξισμός - λενινισμός” σε μια αίθουσα δεν μπορεί να αποτελεί υλικό προπαγάνδας για παιδιά πέντε χρονών. Ομοίως και στην περίπτωση της χρυσής αυγής, το υλικό προπαγάνδας δεν είναι ο αγκυλομαίανδρος στους τοίχους.

Δεν ξέρω, πιθανώς να σου ζητήσουν βεβαίωση πολιτικών φρονημάτων, να απευθυνθείς στον κ. Δένδια για την έκδοσή της.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν δυο δελτία τύπου. Στο πρώτο (http://www.dimiourgiaxana.gr/el/αρθρα/νεα-δημιουργιας/769-δελτίο-τύπου-2-3-2013) αν το διαβάσει κανείς προσεκτικά, θα δει ότι η διατύπωση είναι τέτοια που υπονοεί ότι όντως έγιναν εσωκομματικές αλλαγές (βλέπε απομάκρυνση Τζήμερου από την θέση του Υπεύθυνου Επικοινωνίας). Μετά από όσα προηγήθηκαν, η δεύτερη είναι απλά αστεία (http://www.dimiourgiaxana.gr/el/αρθρα/νεα-δημιουργιας/768-η-ελλάδα-σκοτώνει-τα-παιδιά-της).

Vildanden πιστεύω πως είσαι πάνω από αρκετά ευφυής για να βλέπεις το τι είναι προβληματικό με το να οργανώνονται κομματικά κατηχητικά για παιδάκια και να τα μεγαλώνουμε κάτω από “ζήτω” (όχι πως απουσιάζουν από τα σχολεία μας) και φορτισμένα σύμβολα.
Προφανώς και για κάποιον που έχει ιδεολογία είναι σημαντικό να μεταδώσει στο παιδί του κάποιες αρχές που απορρέουν από την ιδεολογία του, αλλά για μένα αυτό δεν γίνεται με το καπέλωμα με σύμβολα και συνθήματα. Για μένα π.χ. είναι σημαντικό να μάθω σε ένα παιδί έννοιες όπως η ελεύθερη βούληση με ατομικήευθύνη, η δημιουργικότητα και η σκληρή δουλειά.
Ούτε ζήτω, ούτε λάβαρα…

Το δελτίο τύπου δεν μπαίνει καν στον κόπο να μας πεί ποιές είναι αυτές οι αλλαγές. Τελικά ποιός κάνει κουμάντο στη ΔΞ αν όχι ο Τζήμερος; :-k
Mέχρι τις επόμενες εκλογές αυτός ο τύπος θα έχει εξαφανιστεί έτσι ξαφνικά όπως εμφανίστηκε…

Ούτε λάβαρα του Θρύλου??? :eek:

Κομματική κατήχηση στο πρόγραμμα της πρωτοχρονιάτικης γιορτής δε βλέπω. Υπάρχει μόνο ένα ρητό στους τοίχους το οποίο απ’ ότι φαίνεται στις φωτογραφίες αποτελεί μόνιμο στοιχείο της διακόσμησης της αίθουσας. Το σφυροδρέπανο υπάρχει δίπλα στο σήμα της ΚΝΕ στην αφίσα της γιορτής (http://kne.gr/images/banners/afisakia3.jpg), αλλά αν κάποιο παιδάκι γίνει κομμουνιστής από αυτό, τι να πω, να απαγορεύσουμε και τα εξώφυλλα των Venom.

Τους συμψηφισμούς του damnation θα τους πάρω στην πλάκα γιατί η ευφυΐα του και ο κομματικός του χώρος δεν επιτρέπουν τίποτε περισσότερο. Εσύ όμως είσαι “πάνω από αρκετά ευφυής” ώστε να καταλαβαίνεις ότι άλλο πράμα η πρωτοχρονιάτικη γιορτή της ΚΝΕ (ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος), άλλο η “εθνική ηθική διαπαιδαγώγηση” της Χρυσής Αυγής.

Mule εδώ παίζεις λίγο με τις λέξεις όμως. Καλά το ξεκινάς αλλά που είναι η διαφορά δεν εξηγείς. Γιατί μη μου πεις ότι αυτές είναι έννοιες που ανέφερες δεν εκφράζονται από τους φιλελεύθερους ως συνθήματα ή τσιτάτα.
Όπως εσύ βλέπεις έννοιες όπως αλληλεγγύη, αγώνας, αλληλοβοήθεια, κοινωνική δικαιοσύνη κλπ και μπορεί να τα διαβάζεις ως ολοκληρωτισμό ή ότι άλλο, έτσι κι εγώ βλέπω την παραπάνω αλληλουχία σου και μπορεί να τα διαβάζω ως κοινωνικό δαρβινισμό, εγωισμό, απληστία ή ότι άλλο.

Φαντάζομαι μπορείς όμως να ξεχωρίσεις τη διαφορά των παραπάνω εννοιών με ιδέες φυλετικού μίσους και φυλετικής ανωτερότητας.

Όσο για την απουσία λαβάρων και συμβόλων, φυσικά ούτε αυτό συμβαίνει, και ένα πολύ απλό παράδειγμα είναι οι ΗΠΑ όπου οι νεοφιλελεύθεροι/συντηρητικοί ταυτίζουν απόλυτα τις παραπάνω ιδέες με τη σημαία και το εθνικό φρόνημα. (αυτό συμβαίνει φυσικά και στην Ελλάδα και παντού στον κόσμο, αλλά αυτό το παράδειγμα ταιριάζει πιο πολύ στις ιδέες που ανέφερες).

Σχετικά με την πρόταση εκπροσώπων των πολυεθνικών για μισθούς της τάξης των 250-300 ευρώ :

(σχόλιο από FB)

Δείτε την κουβέντα που έγινε:

[…] «Σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φθάσει σε απίστευτα επίπεδα, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου. Δώστε μας την ευκαιρία να προσλαμβάνουμε νέους με λιγότερα χρήματα, για να εργάζονται λιγότερες ώρες και λιγότερες ημέρες κάθε εβδομάδα» πρότεινε ο διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος.

«Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. I will pass it through» απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, εννοώντας ότι θα το διαβιβάσει στον υπουργό Εργασίας, για να ξεφύγει από την πίεση.

«Δηλαδή για τι επίπεδα μισθών μιλάτε;» ρώτησε ένας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες που συμμετείχαν στη συνάντηση.

«Θα μπορούσαμε να καταβάλλουμε από 250 ως 300 ευρώ για ολιγόωρη απασχόληση τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα» συμφώνησαν οι οκτώ από τους 11 εκπροσώπους των πολυεθνικών, με επικεφαλής στη μακρά συζήτηση που έγινε τους μάνατζερ των εταιρειών Barilla, Bic Violex και Nestle.[…]

Και ρωτάω τώρα εγώ ο αφελής:

Άμα είναι να δίνουν 250-300 ? για ολιγόωρη απασχόληση 3-4 μέρες της εβδομάδας, γιατί δεν δίνουν τον κανονικό μισθό για 8ωρη απασχόληση 5 μέρες την εβδομάδα;

Για να πάρουν διπλάσιους, θα μου πείτε.

Ναι, θα σας απαντήσω, αλλά τότε πως θα πέσει το κόστος, αφού αν πληρώνεις δύο, που δουλεύουν τετράωρο, με 300, είναι το ίδιο σαν να πληρώνεις έναν, που δουλεύει οκτάωρο με 600; Και οι πολυεθνικές δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας αλλά να μειώσουν το κόστος. Έτσι δεν είναι;

Μήπως έχει κάποιο λάκκο η φάβα;;;;;; Και τα 300 για τετράωρο θα γίνουν σε δυο τρεις μήνες 300 για δωδεκάωρο;

Αλλά μάλλον θα είναι κάτι που δεν καταλαβαίνουμε. Δεν μπορεί να έχουμε όλοι την ευφυία ενός Χατζηδάκη ή ενός στελέχους πολυεθνικής.

δεν ισχύει και τώρα κάτι τέτοιο; δλδ στην οτεπλας που δούλευα έπαιρνα 470 για 8ωρο και οι 6ωροι επαιρναν 350-380, κάτι τέτοιο. και απ αυτά τα νούμερα αντιλαμβάνεστε κιόλας ότι τα 300 που λένε οι κύριοι είναι μικτά ε.

Xαχα, ΟΚ, εκεί με έπιασες, η αθλητική διαπαιδαγώγηση δεν μπορεί παρά να είναι [COLOR=“Red”]βαμμένη ερυθρόλευκη![/COLOR]

Αν δεις το ποστ μου δεν υιοθετώ τον συμψηφισμό του Damnation πουθενά, ούτε έχω γράψει ποτέ πως θεωρώ το ΚΚΕ το ίδιο με την ΧΑ όσο και αν διαφωνώ μαζί του και του τα χώνω και για την άρνηση της ευρωπαϊκής ιστορίας και για τον τρόπο που λειτουργεί το ΠΑΜΕ. Με τους Signal και Οriginal συμφώνησα πως κάτι δεν πάει καλά με το να επιδιώκει ένα κόμμα να μαζεύει παιδάκια σε χώρους του για οποιαδήποτε δραστηριότητα. Το όλο πράγμα βρωμάει κατήχηση.

Ως προς τις έννοιες που ανέφερα: Mα σαφώς και τις ανέφερα ως έννοιες που απορρέουν από την ιδεολογία μου, απλά λέω πως διδάσκοντας τις σε ένα παιδί το προετομάζεις για την ζωή και για να τις δοκιμάσει στην πράξη, δεν του επιβάλεις κάτι, δεν του βάζεις μπροστά του ένα βιβλίο-ευαγγέλιο ή έναν θεωρητικό-αυθεντία μπροστά στον οποίο θα πρέπει να στέκεται προσοχή. BTW έννοιες όπως αλληλεγύη και αλληλοβοήθεια επίσης θεωρώ πως πρέπει να τις διδάσκονται τα παιδιά αλλά με την πραγματική τους έννοια, την βασισμένη σε ελέυθερη βούληση και όχι σε καταναγκασμό.

Στις ΗΠΑ όντως η σημαία παίζει πολύ (είναι και αντικεμενικά όμορφη σημαία έτισ όπως είναι με ερυθρόλευκες ρίγες :p:lol:) αλλά φιλελεύθεροι και συντηρητικοί διαφωνούν κάθετα στο πως αντιλαμβάνονται το “εθνικό φρόνημα”, οι πρώτοι δεν γουστάρουν τον ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα και τις επεμβάσεις σε ξένες χώρες κάθε τρεις και λίγο.

Οι σκηνοθετικές οδηγίες α λα Μπιρσίμ ήταν όλα τα λεφτά ρε φίλε.:lol::lol::lol:#-o

Βλέπω τις φωτογραφίες από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Πρώτον, έβαλαν κανόνα πως απαγορεύεται η είσοδος σε μη παχύσαρκους;
Δεύτερον, αν ποτέ θελήσει ο Ταραντίνο να κάνει ταινία στην ελληνική επαρχία, από αυτές τις φώτος θα πάρει έμπνευση για πολλούς χαρακτήρες.

Γενικά, απο τα παιδία που γνωρίζω εδώ στο Βορρά και πιάνουμε κουβέντα περι της όλης οικονομικής κατάστασης της Ευρώπης και της Ελλάδας, αρκετοί από τους κεντρικους - βόρειους (τουτεστιν Βελγιο, Αυστρια, Γερμανια, Σουηδια κτλπ) είναι κοντά στην περασμένη αντίληψη περί δικής μας διαχείρισης του χρέους και πως οι άλλοι (λαοί) δεν θα έπρεπε να πληρώνουν για τα δικά μας σπασμένα, ενώ θεωρούν ότι ένα απο τά βασικά προβλήματα της ύφεσης μας είναι πως δεν δουλεύουμε αρκετά (…). Το κοινό στοιχείο που κράζουν σχεδόν όλοι (εδω συμφωνώ φυσικά) είναι πέρι ανίκανων κυβερνήσεων / σκανδάλων που μας τρώνε τα τελευταία πόσα χρόνια…Γενικά έπαιξε μεγάλο ρόλο στην τωρινή αντίληψη το γεγονός της απόκρυψης στοιχείων της οικονομικής μας κατάστασης και η παραποίηση, και φυσικά όλη αυτή η φούσκα που αφορά τους “αντικειμενικούς” οικονομικούς δείκτες ανάπτυξης περνά εύκολα στην αντιληψη του εργαζόμενου λαού οικονομικά εύρωστων χωρών όπου το χάσμα μεταξύ της πλειοψηφίας και του πραγματικης μειοψηφίας για την οποία δουλέυουν οι δείκτες δεν γίνεται αντιληπτό (και δεν ενδιαφέρει τον πολύ τον κόσμο).

Ωστόσο πλέον έχει αρχίσει και μεγενθύνεται το πρόβλημα σε πρόβλημα του Ευρωπαικού νότου και χαίρομαι που βλέπω πως οι περισσότεροι από τις σχετικές χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Γαλλία) βλέπουν πέραν από τη μύτη τους και αντιλαμβάνονται το πρόβλημα ολικά και όχι μεμωνομένα, και αναγνωρίζουν πέραν απο τις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας, τον κύριο σκοπό που εξυπηρετείται με την υπερχρέωση, καθώς φυσικά και όλη τη σχετική ροή των χρημάτων. Είναι φανερό πως πλεόν είναι μια ζόρικη κατάσταση συνολικά για την Ευρώπη και αυτό το καταλαβαίνουν σχεδόν όλοι…

λίγα χρόνια έφαγε.περίμενα παραπάνω.και πρόστιμο 520000 ενώ είχε βγεί οτι είχε σε τράπεζες του εξωτερικού καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ…

η δήμευση του σπιτιού σωστή.

Ειναι οριστικη ποινη ή μετα θα γινει και η εφεση και μετα η εφεση της εφεσης και μετα η εκδικαση της εφεσης απο την εφεση που υπεβαλλε η επιτροπη εφεσεων και μετα συζηταμε για την ποινη που θα εχει απομεινει?

8 χρόνια ο Άκης.

7 χρόνια ο Αλβανός πού έκλεψε ένα ζωντανό γιατί πέθαινε της πείνας.

This is called justice.