Ισχύει. Όπως και από αλυσίδες (π.χ παμπλικ,παπασωτηρίου) που προσφέρουν συγκριτικά χαμηλότερες τιμές και μεγαλύτερη ποικιλία. Βέβαια, επειδή δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου και εγώ προτιμώ αυτές τις αλυσίδες μιας και συνήθως διαβάζω μη μεταφρασμένα βιβλία (που κοστίζουν αρκετά λιγότερο) στα οποία, όπως προείπα, υπάρχει και μια ποικιλία.
Η Εστία μια χαρά τιμές είχε απ’ ότι θυμάμαι. Όπως και η Πολιτεία, που δεν την χτυπάει καμία αλυσίδα νομίζω.
Για να είμαι ειλικρινής, στην Εστία δεν είχα πάει ποτέ. Αλλά όταν κάποια βιβλιοπωλεία είχαν από τα A Song of Fire and Ice μόνο τα μετεφρασμένα στα ελληνικά με 27 ευρώ το καθένα, προτίμησα να τα πάρω από αυτά που ανέφερα με 8 ευρώ στα αγγλικά:p
H Πολιτεία πλέον κάνει παιχνίδι μόνη της. Πλην των καινούριων κυκλοφοριών (-10%), σε όλο τον υπόλοιπο κατάλογό της παίζει με εκπτώσεις τουλάχιστον 30%, και γενικά βάζει παλαβές προσφορές. Συν το γεγονός ότι στέλνει επαρχία με δωρεάν courier για αγορές άνω των 30 ευρώ. Φέρνει και αρκετούς ξενόγλωσσους τίτλους, οπότε κινείται και σε αυτό το κομμάτι της αγοράς.
Tα δωρεάν μεταφορικά για επαρχία είναι μεγάλο + . Και αφού φέρνει και ξενόγλωσσα ακόμα καλύτερα.
Πάμπλικ, Παπασωτηρίου, Ελευθερουδάκης παραδοσιακά τα ακριβότερα βιβλιοπωλεία στην Αθήνα.
Πολιτεία είναι το καλύτερο όπως είπε ο Isis, και ακολουθούν Πρωτοπορία, Ιανός (τώρα που έβαλε και προσφορές) αλλά από μεγάλη απόσταση.
Γενικά σωστό το ποστο του darksoulg7.
το μόνο που δε θα μας λείψει είναι η αγένεια που συναντάγαμε στην Εστία… αλλά προφανώς κρίμα για το κλείσιμο…
Μου αρέσει που πέτυχα διάνα!
Για ενημέρωσή σου, όσοι ασχολούνται με τον Τζήμερο δεν είναι κατ’ ανάγκην ΚΚΕ.
Επίσης, αν το ΚΚΕ τα έκανε όλα καλά, δε θα ήταν σήμερα εδώ που είναι.
Διανα;
Ποιον κατηγορησα οτι ειναι ΚΚΕ;
Ψεμματα λενε οι δημοσιογραφοι του Ριζοσπαστη;
Το διάνα αναφέρεται στους followers του Αδώνιδος.
Για το ΚΚΕ γενικά, σου έγραψα ήδη.
Για την ιστορία με τους απολυμένους δημοσιογράφους, δεν ξέρω τι παίζει με τα δεδουλευμένα. Μπορεί να έχουν και δίκιο.
Για τη δημοσίευση των ονομάτων, δεν ξέρω γιατί τη θεωρούν στοχοποίηση, υπάρχει κάποιο νομικό θέμα;
Δηλαδη ανακαλυψες οτι ειμαι follower του Αδωνη; Πως και; :lol:
Τους following μου μπορεις αν θες να τους δεις στη διευθυνση twitter που εχω στην υπογραφη μου στο φορουμ. Αφου σε ενδιαφερει τοσο πολυ δηλαδη. Παντως για να ανακαλυψες οτι το θεμα το εκανε tweet η like ή δεν ξερω εγω τι ο Αδωνης μηπως τελικα τον ακολουθεις εσυ;
Πολύ απλά, το αστείο tweet του Άδωνι υπέπεσε χθες στην αντίληψή μου (από πηγή εκτός twitter) την ίδια ώρα που έκανες το post σου. Ας πούμε απλά ότι τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται.
Και, μιλώντας για το ΚΚΕ και τα λάθη του:
(Και το λινκ από το Ριζοσπάστη, για όσους δεν έχουν αλλεργία στη σελίδα: http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7365865&publDate=31%2F3%2F2013)
Υ.Γ.: Ελπίζω να μην είναι το πρωταπριλιάτικο του ΚΚΕ.
Έχει χτεσινή ημερομηνία, οπότε δεν παίζει να είναι το πρωταπριλιάτικό τους (δεν κάνουν άλλωστε… δεν το 'χουν :p)
Μάλλον προετοιμασία για το συνέδριο θα είναι. Ίσως αλλάξουν την κυρά Αλέκα επιτέλους.
Εκτός των άλλων έχουμε δικαιοσύνη στη χώρα. Ελεύθεροι αφέθησαν οι χρυσαυγίτες στο Βόλο. οι χρυσαυγίτες είναι φίλοι μας
σε αμερικανικη ταινια
θα τους αφηνανε ελευθερους για να τους παρακολουθησουνε
η ελληνικη πραγματικοτητα ομως διαφερει…
Από εδώ και πέρα απαραίτητο αξεσουάρ σε κάθε ληστεία/έγκλημα και ένα μπλουζάκι χρυσή αυγή.
άστα , το κράτος και οι αστοί κυνηγάν τη χρυσαυγή :lol: :lol: :lol: :lol:
Kάποια πράγματα για την “αγορά” του βιβλίου,τα οποία ίσως δεν γνωρίζει ο μέσος καταναλωτής και δεν υπάρχει και λόγος εδώ που τα λέμε…
α)Ο Ιανός κάνει μόνος του παιχνίδι,δεν υπάρχει καν ανταγωνισμός όσον αφορά τα μεγέθη πωλήσεων κτλ κτλ.Ας είναι καλά τα λεφτά του Άκη βεβαίως(πλυντήρια-στεγνωτήρια Ιανός…),αλλά ωστόσο έχει προσλάβει τους καλύτερους στον τομέα μάρκετινγκ κτλ.
β) Το βιβλίο δυστυχώς έχει καταντήσει προϊόν πολυτελείας για τον μέσο Έλληνα.Αυτό που συντηρεί το 90% των μικρομεσαίων βιβλιοπωλείων στην Ελλάδα είναι το παιδικό βιβλίο.Και αυτό είναι κυρίως που έχει πληγεί απ τα κάθε λογής αλλόκοτα σημεία πώλησης,όπως τα σούπερ μάρκετ,το Hondos Center(!!),το Media Market(!!!),τα περίπτερα,οι Κυριακάτικες κωλοφυλλάδες και άλλα τέτοια.
γ)Το μερίδιο ευθύνης για τα παραπάνω-δυστυχώς-δεν φέρουν αποκλειστικά οι εκδότες,αλλά το μοιράζονται με μερικούς αετονύχηδες-εξυπνάκηδες βιβλιοπώλες-χονδρεμπόρους που αυτοί ουσιαστικά πουλάνε στα σούπερ μάρκετ κτλ, ώστε να αυξήσουν τους τζίρους τους. Το θέμα είναι ότι πρόκειται για παντελώς ηλίθια επιχειρηματικά κίνηση,γιατί διώχνοντας το μπεστ σέλλερ απ το βιβλιοπωλείο και βάζοντας το δίπλα στα κεφαλοτύρια,βγάζεις τα μάτια σου με τα ίδια σου τα χέρια,αλλά πότε κανείς σε αυτή τη χώρα σκέφτηκε λογικά όταν έχει να κάνει με φράγκα?Βέβαια οι εκδότες εδώ φταίνε στο ότι κάνουν τα στραβά μάτια και δεν μπλοκάρουν αυτές τις πανηλίθιες κινήσεις.
δ)Οι τιμές των καινούριων βιβλίων παραμένουν υψηλές,γιατί το τιράζ είναι υπερβολικά μικρό σε σχέση με άλλες χώρες.Η νόμιμη έκπτωση είναι 10% σε τίτλους διετίας.Απο κει και πίσω το παιχνίδι παίζεται διαφορετικά.Σ αυτό η Πολιτεία παίζει σχεδόν μόνη της μπάλα.Βασικά αυτό που κάνει είναι να κόβει πχ 5% απ το κέρδος της και να το κερδίζει σε ποσότητα.Κατά τ άλλα κάπου εδώ αρχίζει το βρώμικο παιχνίδι των εκδοτών.Και το λέω βρώμικο γιατί ενώ μέχρι πρότινος όλοι αγόραζαν βιβλία στην ίδια τιμή,πλέον κάποιοι εκδότες πουλούσαν σε άλλες τιμές στον Ιανό και σε άλλες στους υπόλοιπους(αριστερότατος εκδότης ο ένας κιόλας πανάθεμά τον…).Φυσικά αυτό μαθεύτηκε και έγινε της πουτάνας.Τελευταία δημιουργήθηκε και μια Κίνηση Ανεξάρτητων Βιβλιοπωλών που ουσιαστικά προσπαθεί να μποϋκοτάρει όλες αυτές τις αντιεπαγγελματικές πρακτικές.
ε)Τελευταία μεγάλο πλήγμα έχουν φέρει και τα λεγόμενα “παζάρια βιβλίου”. Είναι ανέντιμο να πουλάς λιανική χαμηλότερα απ ότι δίνεις χονδρική στα μαγαζιά.Θίγεις την αξιοπιστία του μαγαζιού και ο πελάτης θεωρεί ότι πιάνεται μαλάκας.Το να γίνεται μια φορά τον χρόνο ξέρω γω,ώστε να ξεστοκάρουν παλιά βιβλία το θεωρώ θεμιτό.Το κάθε δίμηνο κάνει κακό. Ο Ιανός εδώ πάνω έκανε κάτι αντίστοιχο με “φιλανθρωπικο” μανδύα,δίνοντας ουσιαστικά στον “καλό σκοπό” το 1% των εσόδων.Έκανε όμως επικ τζίρο με αυτούς που έφαγαν την καραμέλα της φιλανθρωπίας.
στ) Οι προσφορές που βγαίνουν είναι ίδιες παντού.Είτε τα πάρεις απ την αλυσίδα,είτε απ το μαγαζί της γειτονιάς.Πχ Τα 3 βιβλία 9.90 του Μεταιχμίου και τα best seller του Λιβάνη με 9,90 είναι παντού τόσο.Τώρα κάποιοι άλλοι όπως είπα και πριν,μπορεί να τα έχουν κανα 50λεπτο φθηνότερα,αλλά ξέρουν ότι θα δώσουν πολλά.
Το Public και ο Παπασωτηρίου είναι απ τα ακριβότερα γενικά(δεν κάνουν καν εκπτώσεις και οι προσφορές τους είναι συγκεκριμένες). Στη Θεσσαλονίκη έκλεισαν και ο Παπασωτηρίου και ο Ελευθερουδάκης,γιατί τα δίκτυα διανομής τους ήταν ΓΤΠ.Το ξενόγλωσσο είναι εντελώς άλλη ιστορία και όποιοι μπαίνουν έχουν δύο επιλογές.Είτε να προμηθεύονται κατευθειαν απ έξω,είτε μέσω πρακτορείου ξένου τύπου.Το ρίσκο είναι αρκετά μεγάλο,τα ποσά που ζητάνε εξωφρενικά,η ποικιλία υπερτεράστια,εκτός αν έχεις στάνταρ πελατεία.Γι αυτό και τα βρίσκεις στις μεγάλες αλυσίδες και όχι στα μικρομεσαία,όπου και το ρίσκο είναι μικρότερο.
Τέσπα από οτι φαίνεται οι πηγές σου (εκτός εντός και επι τα αυτά twitter) ασχολούνται και παρακολουθούν τον Γεωργιάδη. Βλέπω τις έχεις επιλέξει προσεκτικά.