Καλα ενταξει δεν ειναι σαρδαμ. Ο ανθρωπος δεν εχει ιδεα απο αγγλικα. Και ειναι ενα θεμα αυτο οταν θελει να γινει και πρωθυπουργος. Αλλα σιγουρα δεν ειναι το μειζον. Διορθωνεται.
Βασικά σαρδάμ είναι, κύρια ονόματα μπέρδεψε ο άνθρωπος, δεν έκλινε λάθος το to be.
Κατά τ’ άλλα, ο Ερντογάν που δεν μιλάει γρι Αγγλικά βγαίνει πρωθυπουργός στην Τουρκία 10 χρόνια τώρα.
“yes men” ξερει να λεει και ο Αλεξης, δε χρειαζεται καποια αλλη γνωση αγγλικων.
Δεν έχω την απαίτηση να παρακολουθείς όλα μου τα ποστς στο φόρουμ, αλλά νομίζω πως δεν έχω γράψει λίγα για την ασχετοσύνη και την επικινδυνότητα πολλών μελών της κυβέρνησης…
Κατά τα άλλα, προφανώς και το σαρδάμ δεν είναι κάτι να συζητιέται σοβαρά, απλά έχει πλάκα. Μου θύμισε τον γνωστό για τις γκάφες του αντιπρόεδρο του Bush (πατέρα) Dan Quayle που είχε μπερδέψει τον αστροναύτη Buzz Aldrin σε εκδήλωση προς τιμή του με έναν βουλευτή που είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση τον Buzz Lukens!
Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά: Η ψήφος στη ΝΔ στην συγκκριμένη εκλογική αναμέτρηση, την 2η του 2012, ήταν -για πολλούς που την έριξαν- ξεκάθαρα ψήφος ενάντια στον συριζα. Από τον Μάιο είχε διαμορφωθεί ένας συσχετισμός εκλογικών δυνάμεων που τον Ιούνιο θα έβγαζε πρώτο κόμμα και θα πριμοδοτούσε λόγω του κακού εκλογικού νόμου τη νδ ή τον συριζα. Ο συριζα είχε αποκτήσει μία τεράστια δυναμική από ψήφους διαμαρτυρίας, τον ψήφιζαν φίλοι μου δεξιοί από τα γεννοφάσκια τους, θολωμένοι από την κρίση, την ανεργία, τα αδιέξοδα για να καταγγείλει το μνημόνιο. Αμφιταλαντεύονταν μέχρι την τελευταία στιγμή μεταξύ συριζα και καμμένων ελλήνων. Άρα -και συγνώμη αν χαλάω τη συριζαίικη διήγηση- η ψήφος στον συριζα δεν ήταν μία ψήφος στην αριστερά για πολλούς ψηφοφόρους που την έριξαν, αλλά ήταν μία ψήφος οργής, ένα “άντε γαμηθείτε”. Αν ήταν ποδοσφαιρικό σύνθημα η ψήφος στον συριζα θα ήταν το “ΝΙκόλα, Νικόλα γάμησε τα όλα” με το οποίο υποδεχτήκαμε στον Ολυμπιακό το 2004 τον Αλέφαντο. Και ο Νικόλας τα γάμησε όλα τότε, χάσαμε πρωτάθλημα και κύπελλο όπως θυμάσαι…
Κάτι αντίστοιχο θα κατάφερνε και ο συριζα ως κυβέρνηση με το “μέσα-έξω από το Ευρώ” να αλλάζει τις μονές και τις ζυγές μέρες του μήνα (και ακόμα κάτι Λαφαζάνηδες κλπ. συνεχίζουν δική τους γραμμή), με την κρατικοποίηση των τραπεζών και γενικότερα μία αντίληψη για την οικονομία που θα οδηγούσε στην οριστική καταστροφή της χώρας, σε μία αποπομπή-εξορκισμό από την Ευρωζώνη και την ΕΕ και σε καταστάσεις πολύ χειρότερες από αυτές που βίωσε η Κύπρος λόγω αντίστοιχων χειρισμών Χριστόφια. Το έχουμε το παράδειγμα της “αριστερής κυβέρνησης” δίπλα μας! Ωραία ε;α
Δεν έχω αποστροφή σε “οτιδήποτε αριστερό”. Και φίλους αριστερούς έχω και μπορώ να συμφωνήσω με αριστερούς σε πολλά κοινωνικά θέματα, όπως τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας ή την δραστική αναμόρφωση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Πριν 15 ημέρες ήμουν στο αντι-απαγορευτικό φεστιβάλ το οποίο υποστήριζε και ο συριζα (μάλλον λόγω κάποιων συνιστωσών, δεν θυμάμαι η ηγεσία τους να έχει πάρει ξεκάθαρη αντι-απαγορευτική θέση αλλά δεν είμαι και σίγουρος, ας με διορθώσει κάποιος αν ξέρει…) και άλλα αριστερά κόμματα και τα φιλελεύθερα (ή περίπου…) κόμματα.
Αλλά κακά τα ψέματα, το κύριο πρόβλημα της χώρας πέρυσι τον Ιούνιο δεν ήταν ούτε το αν τα παιδάκια θα σταυροκοπιούνται κάθε πρωί από το δημοτικό, ούτε και η ελευθερία να στρίψει ο πολίτης ένα παχύ τσιγάρο και να το ευχαριστηθεί…
It’s the economy stupid κατά το σύνθημα του Clinton που έκλεψε/διέστρεψε ο Μπογιόπουλος. Και για την οικονομία η συγκεκριμένη ειδικά (αλλά και γενικότερα οποιαδήποτε όπως λες) αριστερή κυβέρνηση τη δεδομένη στιγμή θα ήταν η απόλυτη καταστροφή. Εδώ βλέπω την ΔΗΜΑΡ που είναι ξεκάθαρα υπέρ την παραμονής στο ? πόσο δυσκολεύεται να συναινέσει σε απαραίτητες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα μειώσουν το κράτος. Όχι πως και οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι τις θέλουν με την ψυχή τους, για αυτό και δεν προχωρούν…
Σε στοιχειώνουν φαντάσματα από μία Ελλάδα που δεν πρόλαβες καν με βάση την ηλικία σου, εδώ καλά-καλά εγώ δεν την πρόλαβα! Το να ρωτάς αν κάποιος΄ήταν σε μία πολιτική νεολαία είναι πρακτική χωροφύλακα ή συνειδητοποιημένου ενημερωμένου πολίτη; Άλλωστε στα χρόνια που ο Τσίπρας υπήξε κνίτης το να είναι κανείς κνίτης δεν είχε καμία κακή συνέπεια, ίσα-ίσα άνοιγε πλέον και πόρτες! Ο ίδιος σε δήλωση του έχει παραδεχθεί πως είχε ευνοϊκή μεταχείριση στον στρατό και τον μετέθεσαν στο πεντάγωνο επειδή είχε μαθευτεί πως ήταν σημαντικό στέλεχος και υποψήφιος του τότε συνασπισμού!
Ως προς το αν Κνίτης=Σταλινικός, ας μας διορθώσει κανείς που προέχεται από αυτόν τον χώρο αν κανείς μπορεί να αμφισβητήσει τον Στάλιν και να παραμείνει στην ΚΝΕ, από την στιγμή που το ΚΚΕ ουδέποτε αποκήρυξε τον “πατερούλη”, εξακολουθεί να αμφισβητεί τη σφαγή στο Κατύν που έχει αναγνωρίσει το σύγχρονο ρωσικό κράτος, το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ κλπ.
Που και αν ακόμα το ΚΚΕ είχε αλλάξει σήμερα στάση (που δεν φαίνεται να έχει την παραμικρή διάθεση) και πάλι μιλάμε για το τι ίσχυε τότε όταν ήταν εκεί ο Τσίπρας και κατηχούνταν πολιτικά.
Αν αυτό δεν λέγεται “σταλινικές καταβολές” παίζουμε με τις λέξεις. Και αυτές οι καταβολές βγαίνουν όταν ο συνομιλητής σου “αστειευόμενος” μιλάει για γκουλαγκ και δεν αντιδρας. Εγώ είμαι αντι-κομμουνιστής αλλά αν εμφανιζόταν δίπλα μου ένας Άδωνις και άρχιζε να κομπάζει για τα ξερονήσια, θα είχα σηκωθεί να φύγω από το τραπέζι. Την αντιλαμβάνεσαι ελπίζω τη διαφορά.
Eπίσης, ναί, το να μην μιλάει ένας Έλληνας λίγο πριν τα 40, απόφοιτος ΕΜΠ, αγγλικά είναι κακό δείγμα. Δείχνει επιλογές ζωής και προσανατολισμό. Τον καθιστά ακατάλληλο να ηγηθεί της χώρας στην σημερινή παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Η σύγκριση με τον Ερντογάν ειναι τρομαχτική γιατί ο Ερντογάν είναι ένας οπισθοδρομικός πολιτικός, με θεοκρατικές μουσουλμανικές αντιλήψεις κλπ.
αν είναι αλήθεια η τύπισσα είναι απίστευτη :lol:
Για να σου δείξω τι εννοώ, δες την αναφορά του [I]Σκάι [/I] που θέλει να θεωρείται σοβαρός ειδησεογραφικός σταθμός. Και μόνο που αναφέρεται στο γεγονός λες και είναι κάποια είδηση που μας αφορά πέφτει σε επίπεδο κουτσομπολιού, αλλά φυσικά όλοι ξέρουμε ότι το χρησιμοποιεί για να περάσει την προπαγάνδα του. Θέλουν να μας μάθουν να επικεντρωνόμαστε στο φαιδρό, να μεγαλοποιούμε ασήμαντα πράγματα και να πολιτικοποιούμε χαρακτηριστικά που δεν θα έπρεπε να μας αφορούν.
Και μέσα στην “είδηση” υπάρχει αυτό:
Κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης στο Ζάγκρεμπ που συμμετείχε μαζί με τον [B]Σλάβη [/B]Ζίζεκ
Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι. Και σε γραπτή μορφή, όχι εν τη ρύμη του λόγου. Αυτό είναι λάθος, του Τσίπρα είναι γλωσσικό ολίσθημα.
Αλλά ας παραμείνουμε σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.
[I]
Ο Σαμαράς επικαλείται Ελύτη και τονίζει: «Σταθεροποιούμε τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη»
[/I]
Ο διάλογος των δύο ανδρών είχε ως εξής: «Πολύ καλό το ταξίδι» είπε ο Κάρολος Παπούλιας. «Θα ακολουθήσουν κι άλλα» σημείωσε ο Αντ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Επειδή πρέπει να διαμορφώνουμε ευκαιρία για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Γίνεται με αυτόν τον τρόπο σαφές ότι η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά σε χώρους, που της αξίζει να έχει επαφές, και να μπορέσει να δημιουργήσει ευκαιρίες επενδύσεων για να μειωθεί η ανεργία, ειδικά στους νέους που είναι και το κυριότερο μέλημά μου».
«Θέλει παρακολούθηση αυτή η προσπάθεια» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Χωρίς “follow up” δεν γίνεται» συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Για να το πω με τα λόγια του Ελύτη “χρειάζεται λίγο κι ακριβό”».
Follow up και Ελύτης. Άρες μάρες κουκουνάρες.
Όσο για τα εμφυλιοπολεμικά, δεν ζω με φαντάσματα και δεν περιμένω τον τρίτο γύρο. Όμως όσο ανεβαίνει ο νεοναζισμός συμφιλιώνομαι με την ιδέα ότι η βία θα κλιμακωθεί και για να αποφύγουμε τα χειρότερα θα έχουμε συνθήκες οιωνεί εμφύλιου πολέμου.
Τέλος, συμφωνώ ότι για την ηλικία, τη μόρφωση και τη θέση του Τσίπρα είναι απαράδεκτο να μην μιλάει έστω Αγγλικά, αλλά υπάρχουν αντίστοιχα παραδειγματα και σε δυτικοευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό φυσικά δεν το λέω προς υπεράσπιση του Τσίπρα, αλλά εναντίον της γενικότερης στάσης του λαού απέναντι στους πολιτικούς και της αναζήτησης του πιο έξυπνου, του πιο ικανού, του πιο καταφερτζή. O Ερντογάν δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση, είναι απλά ένα παράδειγμα για το πώς φέρεται το εκλογικό σώμα. Εδώ ψηφίσανε πρωθυπουργό που δεν μιλούσε καλά τα Ελληνικά, στα Αγγλικά θα κολλήσουμε;
@ Mule : τσίμπα συνέντευξη Slavoj Zizek… δεν τον λες και κομμουνισταρά ε;
[B]Σλαβόι Ζίζεκ: «Η κυβέρνησή σας έχει ήδη φτιάξει γκουλάγκ για μετανάστες…»
[/B]
Συνένετευξη στην «Ελευθεροτυπία» και τον Δημήτρη Αναστασόπουλο
ΣΛΑΒΟΪ ΖΙΖΕΚ: Ο Σλοβένος φιλόσοφος, που το σαρκαστικό του αστείο, στο συνέδριο του Ζάγκρεμπ, για τα «στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας» στην πρώην ΕΣΣΔ πυροδότησε τη νέα διαμάχη Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, εξηγεί στην «Κ.Ε.» γιατί η Ν.Δ. ανήκει στα άκρα της πολιτικής ζωής, γιατί ο ίδιος επιλέγει να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και γιατί ο νέος σταλινισμός είναι ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός.
«Ας κοιτάξουν πρώτα την πολιτική και επαγγελματική μου πορεία και ας διαβάσουν τα βιβλία μου που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το ποια είναι η στάση μου απέναντι στο σταλινισμό», λέει ο Σλαβόι Ζίζεκ μιλώντας από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής. Εχει ήδη ενημερωθεί «από τους φίλους μου στην Ελλάδα» ότι το αστείο με το οποίο έκλεισε την παρέμβασή του, ενώ βρισκόταν στο ίδιο πάνελ με τον Αλέξη Τσίπρα -στην εκδήλωση με τίτλο «Η ουτοπία της Δημοκρατίας» κατά τη διάρκεια του 6ου Subversive Forum στο Ζάγκρεμπ-, έχει προκαλέσει επίθεση από τη Νέα Δημοκρατία στο πρόσωπό του αλλά και στον Τσίπρα, επειδή γέλασε και χειροκρότησε όταν αναφέρθηκε στα γκουλάγκ. «Οσοι δεν υποστηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα πρέπει να πάρουν εισιτήριο πρώτης θέσης χωρίς επιστροφή για τα γκουλάγκ», είχε πει και τώρα εξηγεί το σαρκασμό ως ένας φιλόσοφος που ακόμη και στο «πρώην γιουγκοσλαβικό καθεστώς, που ήταν απλά κομμουνιστικό, δεν μου επιτρεπόταν να διδάξω». Επικεφαλής του Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας και Φιλοσοφίας της Λιουμπλιάνα και γνωστός κυρίως ως ο στοχαστής που έχει την ικανότητα να συνδυάζει τη μαζική κουλτούρα με την ψυχαναλυτική θεωρία του Λακάν και τη χεγκελιανή φιλοσοφία, αποδεικνύεται χειμαρρώδης ως συνομιλητής.
[B]«Το νοσηρό μου χιούμορ»
[/B]
«Οποιος με ξέρει, γνωρίζει ότι διαθέτω ένα ακραίο, συχνά νοσηρό, σαρκαστικό χιούμορ. Μιλάω έτσι συνεχώς, και το ίδιο έκανα και στο Ζάγκρεμπ. Συνήθως στις δημόσιες παρεμβάσεις μου όταν δεν συμφωνώ με κάποιον του λέω πως όταν πάρω την εξουσία θα σε στείλω σε στρατόπεδο αναμόρφωσης και μετά θα γράψεις την αυτοκριτική σου. Αλλά αυτό που έγινε στη Ελλάδα, όπου η Νέα Δημοκρατία και αρκετές μεγάλες εφημερίδες άδραξαν την ευκαιρία να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, με διδάσκει πώς ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει, για δικό του όφελος, ένα αστείο, χωρίς δεύτερη σκέψη».[B]* Δεν πιστέψατε ότι η αναφορά σας στα γκουλάγκ μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις;
[/B]
- Αν μιλάμε πια σοβαρά, σε πολλά από τα βιβλία μου, που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά, [B]ασκώ δριμεία κριτική στο σταλινισμό, ιδιαίτερα στα γκουλάγκ και στην πολιτική τρομοκρατία που είχε εγκαθιδρύσει ο Στάλιν και αναλύω τις θέσεις μου όσο πιο διεξοδικά γίνεται. Στο βιβλίο μου «Μίλησε κανείς για ολοκληρωτισμό;» απορρίπτω χωρίς καμία αμφιβολία το σταλινικό μοντέλο.[/B] Ενώ σε μια συνέντευξή μου στο BBC έχω αναφέρει ότι ο κομμουνισμός του 20ού αιώνα, ειδικά ο σταλινισμός, ήταν η μεγαλύτερη ηθική, οικονομική και πολιτική αποτυχία του αιώνα.
[B]* Και πώς σχολιάζετε την επίθεση που δεχτήκατε;
[/B]
- Υπάρχει μια διάχυτη ατμόσφαιρα πολιτικής ορθότητας. Ετσι αν πεις ένα αστείο, μπορεί να σε κατηγορήσουν για σεξισμό, ρατσισμό ή οτιδήποτε άλλο. Κυρίως η νεοπουριτανική Αριστερά, που ταυτίζεται τώρα πια με την παλιά συντηρητική Δεξιά. Και οι δυο έχουν χάσει κάθε αίσθηση του χιούμορ. Δεν ξέρουν πια τι είναι ειρωνεία ούτε μπορούν να συλλάβουν το πνεύμα της. Αν με ρωτάτε, παραδέχομαι το σφάλμα μου, αλλά το σχόλιό μου ήταν ξεκάθαρα σαρκαστικό. Τι θα μπορούσαν να πιστέψουν όσοι με άκουσαν; Οτι πραγματικά συμβούλευα τον ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει γκουλάγκ; Πώς να το κάνει, αφού το 60% της Ελληνικής Αστυνομίας ψηφίζει Χρυσή Αυγή; Και απ’ ό,τι άκουσα αυτή η κυβέρνηση έχει ήδη φτιάξει μικρά γκουλάγκ για τους μετανάστες.
Ο Ζίζεκ είναι ασταμάτητος και μιλάει διαρκώς για τη μεγάλη ειρωνεία της ιστορίας, δηλαδή τους σταλινικούς κομμουνιστές, όπως στην Κίνα, που εξελίχθηκαν στους πιο δυναμικούς και αποτελεσματικούς μάνατζερ του νεοφιλελεύθερου επιθετικού καπιταλισμού. Παράλληλα εκφράζει τη θλίψη του για μια γερασμένη Ευρώπη, την κοιτίδα του φιλελεύθερου καπιταλισμού, που βρίσκεται σε παρακμή και τώρα πρέπει να επαναεπινοήσει την έννοια της δημοκρατίας.
[B][U]Φωνή της λογικής, ο ΣΥΡΙΖΑ
[/U][/B]
[B]* Γιατί υποστηρίζετε τον ΣΥΡΙΖΑ;
[/B]
- Γιατί τώρα είναι η φωνή της λογικής. Και γιατί έχω βαρεθεί την Αριστερά που δηλώνει ότι παραμένει πιστή στις αρχές της και ονειρεύεται ριζοσπαστικές λύσεις και πάντα καταλήγει στο περιθώριο, αφού ουσιαστικά δεν θέλει να νικήσει. Ισως γιατί όταν βρεθεί στην εξουσία, θα αποκαλυφθεί η αναποτελεσματικότητά της. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να πάρει την εξουσία σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα σας και χωρίς να υπόσχεται μια γρήγορη λύση. Δεν είναι κάποιοι τρελοί αριστεροί που θα πάνε να πραγματώσουν την ουτοπία και όταν αποτύχουν θα κατηγορούν το δυτικό ιμπεριαλισμό.
[B]* Και ποια είναι η γνώμη σας για τον Αλέξη Τσίπρα;
[/B]
- Μίλησα στις ΗΠΑ με κάποιους οικονομολόγους και διάβασα και ένα άρθρο στο «New Stateman» όπου όλοι συμφωνούσαν ότι ο Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός στην Ελλάδα που όσα λέει έχουν κάποιο νόημα. Δηλαδή, υπάρχει μια τάξη ευφυών τεχνοκρατών στη Δύση που καταλαβαίνουν ότι η αέναη λιτότητα είναι ένα αδιέξοδο. Απλώς η Ευρώπη ταπεινώνει την Ελλάδα. Ετσι ο λόγος που υποστηρίζω τον Τσίπρα είναι επειδή ξέρω ότι πιστεύει περισσότερο στην Ευρώπη από τη Νέα Δημοκρατία ή τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρώπη και όχι την Κίνα, τη Ρωσία ή κάποιους μυστηριώδεις Αραβες με κεφάλαια, που θα έρθουν να τη σώσουν. Αλλιώς η Ελλάδα θα κινείται συνεχώς σ’ έναν κύκλο ύφεσης, που, όπως μου είπαν κάποιοι τύποι από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι απλά ένα βλακώδες σχέδιο. Ενώ, αντίθετα, όπως μου επισήμαναν στις ΗΠΑ, ο Ομπάμα ελέγχει την κρίση κόβοντας δολάρια σαν τρελός. Η μόνη κριτική που μπορώ να του κάνω είναι ότι, όπως και κάθε άλλος ηγέτης της σημερινής Αριστεράς, θα πρέπει να αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση και αίσθηση ευθύνης μπροστά στο ενδεχόμενο ανάληψης της εξουσίας. Εχω γράψει σχετικά και το ξαναλέω ότι η Αριστερά χρειάζεται μια Θάτσερ. Δεν εννοώ έναν δικτάτορα, αλλά κάποιον ισχυρό ηγέτη που θα σταματήσει τη συνεχή σύγκρουση ανάμεσα στα κόμματα της Αριστεράς. [U]Αυτό που χρειαζόμαστε είναι αληθινές και ρεαλιστικές συμμαχίες, όχι κομμουνιστικές επαναστάσεις, αλλά αστικά κοινοβούλια που θα φέρουν αποτελέσματα. Να ξεφύγει η Αριστερά από το σεχταρισμό της και να πλησιάσει την αποκαλούμενη πατριωτική αστική τάξη.[/U]
[U]* Η Νέα Δημοκρατία σάς αποκάλεσε γραφική φιγούρα της παρακμιακής Αριστεράς. Τι της απαντάτε;
[/U]
- Η Νέα Δημοκρατία δεν προσφέρει ελπίδα σε κανέναν, μόνο φόρους βάζει και πουλάει τα λιμάνια, όπως του Πειραιά, στους μάνατζερ του πιο στυγνού καπιταλιστικού καθεστώτος, όπως είναι το κινεζικό. Και όταν αστεία, όπως το δικό μου, τα παίρνουν ως αφορμή για να επιτεθούν στους αντιπάλους τους, τότε όλη η χώρα έχει πρόβλημα. Τι έκανε η νέα κυβέρνηση για να καταπολεμήσει τη διαφθορά; Απλώς οργανώνει και ξαναοργανώνει το κράτος. Και τελικά συλλαμβάνουν το δημοσιογράφο που αποκάλυψε τα ονόματα των φοροφυγάδων. Το πρόβλημα δεν είναι οι πολίτες, αλλά ο κρατικός μηχανισμός. Και οι ηγέτιδες χώρες της Ευρώπης κατηγορούν την Ελλάδα για πολιτική διαφθορά, αλλά τελικά εμπιστεύονται τη Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι ένα από τα κόμματα που πρωταγωνίστησαν στη διαφθορά. Υπάρχει μια διάχυτη υποκρισία στο ζήτημα της Ελλάδας, που φαίνεται και από την ανάγκη της κυβέρνησης να εξομοιώνει την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη θεωρία των δύο άκρων, και να αυτοπροβάλλεται ως κεντρώα. Κι όμως η Νέα Δημοκρατία δεν αντιπροσωπεύει το κέντρο· είναι απλά μια εξουθενωμένη πολιτική δύναμη και φυσικά είναι ακραίο κόμμα.
[B]* Πιστεύετε ότι η Ευρώπη έχει μέλλον;
[/B]
- Θα ήθελα, αλλά το πιστεύω όλο και λιγότερο. Για να παραφράσω κάποιον Ρωμαίο φιλόσοφο «πιστεύω στην ευρωπαϊκή ιδέα γιατί είναι παράλογη». Πάντως υπάρχει ακόμη ελπίδα. Οι καιροί είναι δύσκολοι και επικίνδυνοι και δεν υπάρχουν έτοιμες λύσεις. Ολα εξαρτώνται από εμάς, που πρέπει να σκεφτούμε τελικά τι σημαίνει Ευρώπη, από τη δημοκρατία μέχρι τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Συγγραφέας πολλών, συχνά προβοκατόρικων, έργων, ο Ζίζεκ πέρυσι κυκλοφόρησε ακόμη ένα βιβλίο για τον Χέγκελ, με τίτλο «Less Than Nothing: Hegel and the Shadow of Dialectical Materialism». Τη δική του πρόταση για μια επιστροφή από τον Μαρξ στον Χέγκελ, καθώς -όπως υποστηρίζει- [U]ο Στάλιν δεν παρερμήνευσε τον Μαρξ, αντίθετα ο Μαρξ δεν ήταν αθώος, αφού ο ολοκληρωτισμός υπήρχε ήδη στα μαρξιστικά έργα.[/U]
[B]* Γράφετε τόσα άρθρα για την κρίση, γιατί όχι ένα βιβλίο;
[/B]
- Δεν έχω τα προσόντα, υπάρχουν άλλωστε τόσοι καλοί οικονομολόγοι, όπως ο δικός σας ο Γιάννης Βαρουφάκης. Είμαι φιλόσοφος, η δουλειά μου είναι να γράφω για τον Χέγκελ και τον Χάιντεγκερ. Και πάνω απ’ όλα με κούρασε η ενασχόληση με την πραγματικότητα. Επιθυμώ μόνο να ξαναβυθιστώ στη φιλοσοφία.
http://left.gr/news/slavoi-zizek-i-kyvernisi-sas-ehei-idi-ftiaxei-gkoylagk-gia-metanastes
Ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής, Π. Ηλιόπουλος έγινε εκ νέου πρωταγωνιστής σε επεισόδιο, μετά τα όσα συνέβησαν πριν μερικές μέρες στη Βουλή.
Αυτή τη φορά αντίπαλοί του δεν ήταν ο πρόεδρος της Βουλής ούτε συνάδελφοί του αλλά πολίτες στην Αργαλαστή στο Πήλιο οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο χωριό.
Ο κ. Ηλιόπουλος φαίνεται πως δεν μπόρεσε να χωνέψει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων στο δημαρχείο, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του κόμματός του στο σημείο.
Έτσι, αρχικά τους απηύθυνε είδος… χαιρετισμού, σηκώνοντας το μεσαίο του δάχτυλο, ενώ συγχρόνως συνόδευσε τη χειρονομία του με ύβρεις.
Από νωρίς υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη στην περιοχή και δεν σημειώθηκαν επεισόδια.
και για να το συνεχίζω, τα παιδιά εδω μέσα που ειναι απο βολο λενε οτι κάνουν παρέλαση τα σαββατακυριακα στο λιμάνι.:!:
Κάτι άσχετο… αλλά WTF ???
[B]Έκλεβαν άμμο από την παραλία[/B]
Στη σύλληψη ενός ζευγαριού προχώρησαν σήμερα οι αστυνομικοί στην Καλαμαριά.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν καθώς γέμισαν με φαράσι δέκα πλαστικούς σάκους, 15 κιλών ο καθένας, με άμμο, την οποία αφαιρούσαν από την παραλία και στη συνέχεια τοποθετούσαν σε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας τους.
http://www.zougla.gr/greece/article/eklevan-amo-apo-tin-paralia
φτάσαμε στο σημείο να κλέβουμε και οικοδομικά υλικά πλέον.
απαγορεύεται να γεμίζεις άμμο από παραλία; :-k να ήταν ιδιωτική πλαζ να πω ας πάει στα κομμάτια. αλλά εφόσον η παραλία δεν ανήκει σε κανέναν γιατί τους συνέλαβαν; :-s
δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πάνω από κάποια συγκεκριμένη ποσότητα απαγορεύεται.
Θύμισε μου, σε ποιόν ιδεολογικό χώρο είπαμε ότι ανήκεις;
Περιγραφές ομαδικών εκτελέσεων από τους ναζί μπορείς να βρεις εδώ:
Σε κάποιες περιπτώσεις, τα θύματα αναγκάστηκαν να σκάψουν τους τάφους τους.
εγινε και η αμμος ‘‘ιδιωτικη’’ ?
Σιγα μην τους αφηναν να παρουν και κανα φορτηγο ρε.
πάρτε εδω βίντεο ρε μαλάκες.!!!
*προσπεράστε τον τίτλο
Το παραδεχεται,και ειναι και περηφανος μαλιστα.
Ο Ηλίας Παναγιώταρος, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, φαίνεται πως δεν καταδικάζει και αντιθέτως, επιβεβαιώνει την επίθεση του σε φορτηγατζή στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.
Το επίμαχο βίντεο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Youtube πριν από δύο χρόνια, και την Τρίτη αναρτήθηκε εκ νέου, από χρήστες με ψευδώνυμο.
Στα πλάνα φαίνεται ο νυν βουλευτής της Χ.Α. να ξεκολλά αυτοκόλλητο με την ένδειξη ΜΚ (“Μακεδονία”) από φορτηγό αυτοκίνητο από την ΠΓΔΜ, να το κολλά στο πρόσωπο του οδηγού του φορτηγού και να τον ψεκάζει με σπρέι. Την ίδια ώρα τον καθυβρίζει και τον προπηλακίζει, μαζί με συνεργό του που καταγράφει και τη σκηνή.
Το zougla.gr επικαλείται συνομιλία με τον βουλευτή στην οποία επιβεβαιώνει την πράξη του.
Τι απαντά ο ίδιος στο site.
"Επικοινωνήσαμε πολύ ώρα νωρίτερα με τον Ηλία Παναγιώταρο ο οποίος χαμογέλασε περήφανος στο άκουσμα της ερώτησης του δημοσιογράφου για το κατόρθωμά του.
Μάλιστα ανέφερε πως το video αυτό είχε τραβηχτεί τουλάχιστον τρία χρόνια πριν στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας και από τότε “κατάφεραν” να μην μπαίνουν τα αυτοκόλλητα “ΜΚ” στα φορτηγά που προέρχονται από την ΠΓΔΜ.
Επίσης, στην ερώτησή μας εάν σήμερα καταδικάζει την πράξη του αυτή, γελώντας απάντησε πως όχι μόνο “δεν την καταδικάζει, αλλά θα την ξανάκανε με χαρά εκ νέου”.