Αφού υπήρχαν “ρετιρέ” στην ερτ, ας τους μείωναν τους μισθούς.
Το κλείσιμο της, πέρα από τον χουντικό τρόπο με τον οποίο έγινε, δείχνει και ανικανότητα διαχείρισης ενός τέτοιου οργανισμού, που τα 2 κόμματα της συγκυβέρνησης έθρεψαν.
Το γεγονός ότι 3.000 κόσμος (μόνιμοι και μη) θα μείνουν στο δρόμο, μας επηρεάζει όλους. Γιατί αυτοί οι 3.000 μισθοί έρχονταν στις ταβέρνες μας, αγόραζαν τα ρούχα μας, λάμβαναν τις υπηρεσίες μας.
Και αυτό θα το βρούμε σύντομα μπροστά μας…
Το πιο ανήθικο όμως είναι αυτή η λογική του διαίρει και βασίλευε.
Και η παγίδα στην οποία πέφτουμε. Αφού πεινάω, να πεινάσουν κι άλλοι.
Όχι ρε μάγκες. Να μην πεινάει κανείς. Και αυτοί που κυβερνάν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, να έχουν ένα πιάτο φαΐ στη φυλακή.
υγ: το πλέον αστείο είναι το επιχείρημα πως δεν έκανε θεαματικότητες η ερτ! Μα ακριβώς αυτός είναι ο σκοπός της. Να προβάλει όλων των ειδών τα προγράμματα. Και τα μη εμπορικά.
εγω βλεπω 10 προγράμματα στην ερτ.(+τα αθλητικά, αλλά χεστα αυτά.) δηλαδή + 10 απο τα αλλα κανάλια. ειναι και μερικοί που δεν θέλουν να δούνε κώλους απο μυκονο και καμπουρακη με χρήματα της ελληνικός χρυσός…
Αφου εκλεισαν ευκολα το Alter Που δουλευα 8 χρονια , δουλευω εδω και λιγο καιρο στο ΖΟΟΜ. Βγαλαμε το προγραμμα της ΝΕΤ αφου την εκλεισαν και μετα απο περιπου 20 λεπτα πεταξε η DIGEA μπαρες πανω απο το σημα του σταθμου για να σταματησουν την αναμεταδοση…
ΝΔ με 25% και Χ.Α. με 12-15% μπορούν να κάνουν κυβέρνηση αν πάμε τώρα σε εκλογές. Αυτό φαίνεται πως επιδιώκει ο Σαμαράς. Έχει πείσει το κόμμα του και τώρα θα προσπαθήσει να πείσει και τους ψηφοφόρους. Το κλείσιμο της ΕΡΤ πολύ φοβάμαι πως είναι για αυτό το σκοπό. Και ούτε εγώ νομίζω πως είναι άσχετα όλα αυτά με το “φιάσκο” με την Gazprom και ίσως να είναι και κάτι περισσότερο από το “δεν έκλεισε το deal και προσπαθεί να αλλάξει θέμα ο Σαμαράς”. H Χ.Α. υποστηριζεί υπόπτως θερμά το να δοθεί το φυσικό αέριο στην Gazprom σε μονοπωλιακή μορφή. [B][U][I]Λες κι έχει κέρδος από κάτι τέτοιο[/I][/U][/B]. Ίσως και να ήταν όντως οι Ρώσσοι αυτοί που αποφάσισαν να περιμένουν. (μια κυβέρνηση ΝΔ+ΧΑ ίσως;)
Ο λαός μια χαρά ξεχνά τι σημαίνει δεξιά. Μακάρι να μην είμαι Κασσάνδρα και το μόνο κακό από όλα αυτά να είναι οι 2500 απολυμένοι.
Τι να παίζεται ρε παιδιά ; στο 2013 είμαστε , ο κόσμος την ερτ περίμενε να ενημερωθεί ; εξάλλου κυβερνητικά παίζει πάντα η ερτ. άρα ; εκτός αν εννοείτε κάτι άλλο που δες σας πιάνω τέτοια ώρα
Σαμαράς: Ψήφο εμπιστοσύνης, διαφορετικά πάω σε εκλογές![B][/B]
Αύριο η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα μορφή της ΕΡΤ
Ραγδαίες αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις από αύριο το πρωί, καθώς[B][I][U] η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή[/U][/I][/B] δια του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη νομοσχέδιο για την ίδρυση του νέου οργανισμού ραδιοτηλεόρασης και το οποίο αναμένεται να τεθεί προς ψηφοφορία τις επόμενες ημέρες, δίνοντας έτσι απάντηση σε όσους κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι καταργεί βίαια τη δημόσια τηλεόραση, αποδεικνύοντας ότι ο μοναδικός στόχος είναι η αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η υπερψήφιση του νομοσχεδίου εξετάζεται σοβαρά να λάβει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση με το Μέγαρο Μαξίμου να ξεκαθαρίζει ότι εάν δεν γίνει αποδεκτό τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. [B]Εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο τότε θα έλθει στη Βουλή προς κύρωση και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ.[/B]
Γενικά πάντως διακρίνω ότι όποιος αναφέρεται στο κλείσιμο της ερτ, εκφράζεται χωρίς να λαμβάνει υπόψιν ότι θα ανοίξει άλλο κανάλι όπως είπανε. Το λέω γιατί πολλά επιχειρήματα που διαβάζω στο ιντερνετ σήμερα έρχονται τελείως κωλοτούμπα άμα το αναλογιστείς.
Είναι εξαιρετικά θλιβερό να χάνουν τόσοι πολλοί άνθρωποι τη δουλειά τους και μάλιστα τόσο απότομα ? ελπίζω τουλάχιστον να μην τους ταλαιπωρήσουν με τις αποζημιώσεις τους. Είναι επίσης θλιβερή, για μια χώρα, η ξευτίλα να μην μπορεί να συντηρήσει έστω ένα κρατικό κανάλι (που, ίσως παραδόξως, κατά την άποψη μου, αν έπρεπε να μείνει ένα μόνο, θα έπρεπε να είναι μια μορφή του καναλιού της Βουλής).
Πάντως, έχω την αίσθηση ότι οι κραυγές πολλών περί κινδύνου που δημιουργείται για την πολυφωνία και για την ενημέρωση από το κλείσιμο των κρατικών ΜΜΕ είναι υπερβολική. Έχουμε ζήσει εποχές που είχαμε τρία μόνο κανάλια και ήταν όλα κρατικά. Στην χώρα που έχουν δικά τους ΜΜΕ η ακροαριστερά, η ακροδεξιά και (χονδρικά) όλοι οι ενδιάμεσοι, μου φαίνεται παράξενο να θεωρούμε ότι θα μας λείψει η άποψη αυτών που εξ ορισμού διορίζονταν από την εξουσία. Σε κάθε περίπτωση, θα ήμουν ευτυχής αν καταλήγαμε σε ένα σχήμα με βάση το οποίο, κατ αρχήν, το ποδόσφαιρο θα το πληρώνουν μόνο όσοι θέλουν να το παρακολουθούν.
Θα προσπαθήσω μια από τις επόμενες μέρες να σας μαζέψω υλικό για το φυσικό αέριο, την Ε.Ε. και την Gazprom. Τα τελευταία χρόνια, το φυσικό αέριο έχει εξελιχθεί σε εξαιρετικά σημαντικό resource. Πιθανόν να είναι πιο σημαντικό κι από το πετρέλαιο. Το αποτέλεσμα είναι το φυσικό αέριο να είναι ένας από τους κοινούς παρανομαστές σε πάρα πολλά πράγματα που έχουν συμβεί διεθνώς τα τελευταία χρόνια. Από υπουργούς Ευρωπαϊκών χωρών που αποδείχτηκε πως ήταν πράκτορες των Ρώσσων μέχρι και σε γεωπολιτικές εξελίξεις τα τελευταία χρόνια (Αλγερία, Λιβύη, Αίγυπτος και Συρία,Τουρκία τώρα) που οδηγούν στον “εγκλωβισμό” της Ε.Ε. και στο να την αναγκάσουν να εισάγει από τη Ρωσσία πολύ περισσότερο φυσικό αέριο από ότι θα ήθελε.
Οποιος πιστευει οτι αυτη η κίνηση θα αποφέρει κατι σε ενα κράτος όπου συνεχίζει να βαράει στο δικο του βιολι ειναι βαθιά νυχτωμένος.Δλδ ακόμα και με τις δικές τους λογικές επιβολής πολιτικών να το πάρεις , δεν βγαίνει.Ο πολιτικός αντίκτυπος και η κοινωνική αναταραχή ειναι απείρως μεγαλύτερη απο τα όποια καλά υποτίθεται πως θα προκύψουν
Δεν ξερω για το που θα πάει το πράμα αλλά σίγουρα ή εκαναν τεράστια μαλακία χωρίς να το ξέρουν ή ήξεραν και ποντάρουν σε κάτι