Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

30 χιλιάρικα εγγύηση για να βγει κάποιος ο οποίος κρατείται 31 μήνες στις φυλακές, ενώ το ανώτατο όριο που ορίζει το σύνταγμα είναι 18 και θα έπρεπε να βγει πάραυτα.
Το κράτος κάνει πλάκα και μας προετοιμάζει για τις μέρες που έρχονται.

Πάντως αυτά που σε σύντομο διάστημα κέρδισε ο α/α χώρος με τη στάση του στο όλο θέμα, δεν τα είχε κερδίσει ολόκληρα χρόνια.

ελπίζω να μπορέσει να συνέλθει αφού τις τελευταίες μέρες ήταν (και είναι) σε κρίσιμη κατάσταση, με τέτοια απώλεια βάρους είχε σχεδόν σίγουρη μία ράντομ καταστροφή οργάνου (απο νεφρά και συκώτι μέχρι τύφλωση και κολπική μαρμαρυγή)

[B]Τα δάκρυα των μαθητών[/B]

Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας ξεσπούν σε δάκρυα μετά την ανακοίνωση για την κατάργηση 46 ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.

Στην Ηλεία ο αριθμός των μαθητών που πλήττονται και μένουν στον «αέρα» είναι περίπου 400, οι οποίοι ουσιαστικά [B]θα πρέπει να επιλέξουν είτε να σταματήσουν τις σπουδές τους, είτε να συνεχίσουν σε ιδιωτικές σχολές.[/B]

Με αγάπη σε όλους τους υπερασπιστές της “νομιμότητας” του (παρα)κράτους και των οργάνων της.

http://www.zougla.gr/greece/article/sinodia-astinomikon-i-efodos-tis-xrisis-avgis

Χαζομάρες, οι άξιοι σε αυτή τη χώρα προοδεύουν:

Mule, μπορείς να μου ξαναεξηγήσεις πάλι τους μηχανισμούς διορισμού αριστερών στο δημόσιο;

Κόψτε ορισμένοι αυτή τη μαλακία του να ποστάρετε ό,τι υποθέτετε πως είναι η άποψη μου για να κάνετε αντίλογο με… τις υποθέσεις σας που μου αποδίδετε ως απόψεις!#-o

Εκτός από βλακώδες και ανέντιμο (δεν το καταλαβαίνετε;), είναι και παραπλανητικό για όσους πραγματικά προσπαθούν να διαβάσουν τα θρεντς στο πόντιουμ και να καταλάβουν τι λέει ο καθένας.
Είναι ξεκάθαρο πως εσείς οι ίδιοι δεν το προσπαθείτε αυτό, αλλιώς δεν γίνεται να ποστάρω εγώ τη μία μέρα πως “πράγματι οι αναρχικοί στοχοποιούνται από κάποια όργανα του κράτους” και την άλλη μέρα να μου γράφει ο άλλος πως “για τον Mule το να είναι κανείς αναρχικός τον καθιστά ένοχο από μόνο του”…:dunno:

Όπως επίσης να κόψετε και τη μαλακία του να με “γκρουπάρετε” με το να γράφετε “άτομα σαν τον Mule” κλπ.
Aν θέλετε, ειδικά όσοι γουστάρετε “συλλογικότητες” κλπ. να γράφετε έτσι για τους εαυτούς σας στο πρώτο πρόσωπο! Εμένα ούτε με ξέρετε για να με τσουβαλιάζετε με άλλους, ούτε εγώ εκπροσωπώ -και δεν θέλω να εκπροσωπώ- κανέναν άλλο πέρα από τον εαυτό μου. Και αυτό γίνεται μόνο μέσα από αυτά που γράφω, όχι από τα όσα εικάζετε πως θα γράψω ή πως πιστεύω.

Επίσης δεν έχω αναλάβει εδώ μέσα full time δουλειά να σχολιάζω ό,τι γουστάρει ο καθένας. Αν κάτι μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον ώστε να επιδέχεται σχολιασμό το κάνω από μόνος μου. Παραγγελιές του τύπου “Τι έχεις να πεις για αυτό;” δεν έχω ούτε όρεξη ούτε χρόνο να εκτελώ! Τουλάχιστον όχι μέχρι να σας δηλώσω paypal ώστε να μου τα σκάτε για αυτό! :p:lol:

Vildanden με ρωτάς για τους διορισμούς αριστερών ξανά με αφορμή τον Παπουτσή;
Toν πρώην πρόεδρο της ΕΦΕΕ που δεν έχει δουλέψει μία μέρα στη ζωή του, που ήταν μία ζωή μέσα στο “βαθύ πασοκ” ως “αριστερή φωνή”, που υπονόμευε τον “εκσυγχρονιστή” Σημίτη συνεχίζοντας την αριστερή ρητορεία του Ανδρέα; Για αυτόν τον καραγκιόζη θέλεις να μιλήσουμε; Σοβαρά;

Συμφωνώ πως είναι ένα μεγάλο ποσό (έχει ιδέα κανείς ποιός/ποιοί τα πλήρωσαν ή δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει; :-k) ειδικά στην σημερινή αποπληθωριστική Ελλάδα…
Επίσης συμφωνώ με κάτι που έγραψε ο Ισις νωρίτερα πως και το 18μηνο ακόμα πολύς καιρός είναι για να μένει κάποιος προφυλακισμένος. Αν αθωωθεί ποιός θα του επιστρέψει τον χρόνο από την ζωή του;
Όμως το θέμα εδώ δεν είναι πως ο συγκεκριμένος τελικά αφέθηκε ελεύθερος γιατί αθωώθηκε αλλά γιατί δεν δικάστηκε! Το σύστημα απλά δεν λειτουργεί!
Πότε θα δικαστεί; Ενδιαφέρεται κανείς;

Ποιός Φαλκάο, ποιός Καβάνι, ποιός Λεβαντόφσκι…
Η μεταγραφή του καλοκαιριού είναι εδώ! :p:lol:

«Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το σεις και με το σας» φέρεται να είπε η Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας τη φωτογραφία που έκανε χθες το γύρο του διαδικτύου δείχνοντας την σε εξαιρετικά φιλικό ενσταντανέ με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Παναγιώταρο, να τον ακουμπά με το βαμμένο κόκκινο νύχι.

Αυτό ισχυρίζεται ο Βηματοδότης στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος , όπου και γράφει αναλυτικά: «Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το “σεις και με το σας”» είπε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη θέλοντας να δικαιολογήσει το «πηγαδάκι» που έστησε με τον χρυσαυγίτη βουλευτή κ. Ηλ. Παναγιώταρο στη διάρκεια της πολύ σοβαρής συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών για το πολυνομοσχέδιο: «Διατηρούν φιλικές σχέσεις μαζί μου, όταν μου μιλούν έχουν μια ευγένεια απέναντί μου. Τι θέλετε δηλαδή, να παίζω ξύλο; Εγώ ομιλώ με όλους στη Βουλή» είπε.

Πηγή: Η Ντόρα εξηγεί γιατί ακούμπησε το χέρι του Παναγιώταρου [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/114523#ixzz2Yw3IY4Z7

Ντόρα Φον Πάππεν.

Το δικαστικό σύστημα κωλυσιεργεί εδώ και δεκαετίες κι ο Σακκάς δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που παρέμεινε προφυλακιστέος για μήνες μέχρι να γίνει η δίκη του.
Το εξαιρετικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι χωρίς καμιά νομική βάση και εναντίον του συντάγματος κρατήθηκε 13 μήνες παραπάνω από το θεσμοθετημένο ανώτατο όριο κι όταν βγήκε επιτέλους η απόφαση για την αποφυλάκισή του, αυτή συνοδευόταν με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους και υψηλή χρηματική εγγύηση, ενώ κανονικά θα έπρεπε να μηνυθεί το κράτος για τον χαμένο χρόνο από τη ζωή του όπως αναφέρεις.
Την εγγύησή του την πλήρωσε η αόρατος χειρ της αλληλεγγύης.

Δεν ξέρω αν η Ντόρα όντως έκανε την δήλωση που της αποδίδει ο “βηματοδότης”, προσωπικά την θεωρώ αρκετά έξυπνη για να μην δίνει τέτοιες αφορμές, αλλά σε κάθε περίπτωση από χθες ασχολείστε και εσύ και ο Ισις με αυτή τη φωτογραφία και δεν έγινε η παραμικρή αναφορά στις εξαιρετικές της δηλώσεις κατά τη συζήτηση που ουσιαστικά αμφισβητούν τη γραμμή Στουρνάρα “Οι χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές θα αυξήσουν τα δημόσια έσοδα, οι υψηλότεροι απλά τα μειώνουν”.
Ας ασχοληθούμε με τα σοβαρά επιτέλους!

Δεν είναι μόνο οι δικαστές που κωλυσιεργούν (όπως έκαναν για μήνες πέρυσι τον χειμώνα με την “άτυπη” απεργία τους) έτσι και αλλιώς το σύστημα είναι κατεστραμένο, ορίζονται δικάσιμοι για το 2020, οι νόμοι μας απαιτούν να πηγαίνει κανείς στα δικαστήρια για πράγματα που θα έπρεπε να γίνονται με πολύ πιό απλές και αυτοματοποημένες διαδικασίες όπως π.χ. υποθήκες κλπ.

Αν ο Σακκάς τελικά αθωωθεί, ναί θα πρέπει να ζητήσει τα ρέστα για τα χρόνια από τη ζωή του που του έφαγαν όπως και κάθε πολίτης που μπορεί να βρέθηκε στην αντίστοιχη θέση.

Το χέρι αυτού του είδους της αλληλεγγύης δεν μπορεί να είναι αόρατο :), όταν τα λεφτά πάνε για κάποιον που κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση αυτοί που τα μάζεψαν θα πρέπει να λένε ποιοί είναι και να παίρνουν την ευθύνη τους (ειδικά αν πρόκειται για πολιτικές οργανώσεις ή κόμματα) αν στο μέλλον αποδειχθεί πως αυτός που χρηματοδότησαν ήταν τελικά τρομοκράτης.

Πολύ σοβαρότερο θέμα από την άνοδο των φορολογικών συντελεστών θεωρώ ότι είναι η άνοδος του νεοναζισμού και η σταδιακή αφομοίωσή του από την κυβερνώσα ελληνική δεξιά.
Ο καθένας με τις προτεραιότητές του.

Επειδή κάποιος δικάζεται με τον τρομονόμο δεν σημαίνει ότι όλοι μας τον θεωρούμε τρομοκράτη. Αντίστοιχα, στις αρχές του '80 το επίσημο ελληνικό κράτος βοηθούσε την PLO που ο μισός πλανήτης την θεωρούσε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ για πολλούς από εμάς η εμπλοκή του ελληνικού στρατού ή των εν Ελλάδι στρατιωτικών βάσεων σε διεθνείς πολέμους είναι η μέγιστη τρομοκρατική πράξη.
Και δεν νομίζω ότι αυτοί που έβαλαν την υπογραφή τους ή έδωσαν τα λεφτά τους για να αποφυλακιστεί ένας αντισυνταγματικά κρατούμενος πρέπει να λογοδοτήσουν σε κάποιον επειδή προασπίστηκαν κεκτημένα και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Και όμως το θέμα των φορολογικών συντελεστών θα έπρεπε να σε απασχολεί περισσότερο γιατί έχει πολύ άμεση σχέση με την δημιουργία θέσεων εργασίας, με το να σταθεί η χώρα στα πόδια της όταν θα πάψει να “στηρίζεται” από τους δανειστές της και όλα αυτά έχουν μεγάλη επίδραση και στην άνοδο του νεοναζισμού και στο να είμαστε σε θέση ως χώρα και κοινωνία να την αντιμετωπίσουμε.

Για τα άλλα που λες, το καταλαβαίνω πως ξενίζω αρκτούς με αυτές τις “εμμονές” μου για το ποιός πληρώνει για τι και για ποιόν αλλά πιστέυω πάρα πολύ στο “ακολούθησε το χρήμα” για να καταλάβω τι παίζεται και αν κάποιοι έχουν δώσει τα λεφτά τους για να εξασφαλίσουν σε κάποιον το να κυκλοφορεί ελεύθερος, θα πρέπει να είναι και έτοιμοι να λογοδοτήσουν αν αυτός κάνει τελικά κακή χρήση της ελευθερίας του. Ακόμα και αν με βάση τον νόμο θα έπρπεε να αφεθεί ελεύθερος. Με βάση τον νόμο δεν θα έπρεπε και να είναι ακόμα αδίκαστος! #-o

Μια ονομαστικη κατασταση όσων ψηφισαν νδ πασοκ δημαρ και χ.α. παρακαλώ :stuck_out_tongue:

Mule το πρόβλημα της χώρας είναι κυρίως πολιτικό. έχουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης, μπατσοκρατία, έλλειμμα δημοκρατίας και ακροδεξιά πολιτική ηγεσία που αβαντάρει τη χρυσή αυγή.

Zούγκλα σε ζηλεύω, πρέπει να έχεις μεγάλη οικονομική άνεση για να πιστεύεις πως το πρόβλημα της χώρας είναι όλα τα παραπάνω και να μην διαβάζω πουθενά τις λέξεις “ανεργία”, “λουκέτα”, “συρρικνούμενο ΑΕΠ”, “τεραστιο δημόσιο χρέος”…
Γιατί για εμένα -και αυτό έγραψα και σε προηγούμενο ποστ- από αυτά είναι που ενισχύεται και η ΧΑ και ο συριζα και ο καμμένος και γενικά κάθε κόμμα που μαζεύει "ψήφους διαμαρτυρίας"
Εγώ λέω πως το πρόβλημα της χώρας είναι κυρίως οικονομικό και από εκεί ξεκινά και το πολιτικό (και ας το ορίζουμε διαφορετικά, σίγουρα υπάρχει) και όλα τα άλλα.
Ειδικά δε αυτή η συριζέικη καραμέλα της “ακροδεξιάς πολιτικής ηγεσίας” επειδή την ακούω πολύ, δεν νομίζω να μπορέσει να πείσει κανέναν εκτός από αυτούς που έτσι και αλλιώς ψηφίζουν συριζα και κάποιες έννοιες είναι στα κεφάλια τους μπερδεμένες.

Πράγματι, εξαιρετικές οι δηλώσεις της Ντόρας στην επιτροπή οικονομικών. Με κάνουν να σκέφτομαι πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν δεν είχε γίνει υπουργός εξωτερικών, ώστε να μπορεί να ασχολείται με το τι γίνεται στην Ελλάδα, αντί να προετοιμάζει το “όχι” του Βουκουρεστίου.

Επίσης εξαιρετικές οι δηλώσεις Σαμαρά στο έγκυρο Πρώτο Θέμα: «Προτεραιότητά μου είναι», υπογραμμίζει ο Αντ.Σαμαράς, «οι 1,5 εκατομμύριο άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς και οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν ως στατιστικό μέγεθος». Επιτέλους, ο Σαμαράς αποδεικνύει τις φιλελεύθερες θέσεις του, αντί να φαίνεται ως ακροδεξιός, όπως τον κατηγορούν οι συριζαίοι (ή ο Μίχας στα νιάτα του). :slight_smile:

Mule από άποψη δουλεύω οχι από ανάγκη μη νομίζεις :stuck_out_tongue:

Εσύ λες να μην παρατηρώ τα οικονομικά δεδομένα ; ή μήπως πιστεύεις πως χαρακτηρίζω ακροδεξιά την πολιτική ηγεσία της χώρας επειδή είμαι τσιπρόπαιδο ; Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τι είναι ; τα βασανιστήρια((αυτά για τα οποία θα έκανε μήνυση ο δένδιας στο bbc) ;η διάλυση των συγκεντρώσεων (δες π.χ. την πρόσφατη για το Σακκά) ; η αβάντα στη χ.α. ; ο βορίδης, ο άδωνις ;ο φαήλος ; η αναρχία ως ιδιώνυμο ; αν αυτά δεν ειναι γνωρίσματα ακροδεξιάς ηγεσίας πραγματικά δεν ξέρω τι είναι …

Η οικονομία διορθώνεται, αν ξεκινήσει κανάς εμφυλιος όμως δεν μαζεύεται η φάση…

Και συνεχίζει το ρεσιτάλ γελοιότητας ο Μίχας, δε βάζω λινκ, στο προκταγκον είναι, πλέον βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο με τη λογική και την πραγματικότητα.

Απλά για όποιον το διαβάσει να πω ότι το χειρότερο δεν είναι η λογική ‘‘ο μπάτσος και το μπουζούκι είναι όργανα’’ όσον αφορά τον ‘‘εθνικοσοσιαλισμό’’, που ξαφνικά χρησιμοποιούν μορφωμένοι άνθρωποι όταν τους βολεύει.
Αλλά αυτό : ‘‘Δεν υπάρχουν «δυνάμεις καταστολής». Υπάρχουν δυνάμεις ασφαλείας. Δεν υπάρχουν «αντιεξουσιαστές».Υπάρχουν χούλιγκανς, δολοφόνοι και ληστές.’’

Και μετά μου λες Mule να μη μιλάω για εθνικοφιλελευθερισμό.

Σαμαράς:

Όσον αφορά το ζήτημα του Δημοσίου, αναφέρει πως «σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000, μόλις το 2%, και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι

Η παρακατω εικονα δειχνει πως θα εξορθολογιστει το δημοσιο, συμφωνα με τις δηλωσεις του Πρωθυπουργου

Εχει ξεφυγει η κατασταση. Ψοφος.

Και για να προλάβουμε υπερασπιστές του Μίχα, όποιος θέλει ας πάει (ενδεικτικά) στον Ριζοσπάστη, ας ψάξει για τη λέξη “εθνικοσοσιαλιστές” και ας δει αν χρησιμοποιείται ή όχι ο όρος για τους χρυσαυγίτες.

Ούτε τη μνήμη των σφαγιασθέντων από τους ομοϊδεάτες τους στα Καλάβρυτα δε σέβονται οι [B]εγχώριοι εθνικοσοσιαλιστές[/B], αποδεικνύοντας περίτρανα ότι δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πετύχουν τους βρώμικους στόχους τους. Η επαίσχυντη ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η Χρυσή Αυγή για τη ναζιστική θηριωδία στα Καλάβρυτα αποτελεί μνημείο - αθλιότητας, βάναυση πρόκληση στις θυσίες, στους αγώνες και στην ιστορική μνήμη του λαού. Ταυτόχρονα όμως, συνιστά και καραμπινάτη ομολογία ότι είναι γνήσιο εθνικοσοσιαλιστικό και φασιστικό μόρφωμα. «Η σφαγή στα Καλάβρυτα ήταν ένα ειδεχθές έγκλημα πολέμου που η Χρυσή Αυγή καταδικάζει απερίφραστα και τιμά τη μνήμη των εκτελεσθέντων συμπατριωτών μας», σημειώνεται θρασύτατα στην ανακοίνωση των φασιστοειδών, η οποία πίσω από τη θλιβερή απόπειρα δημαγωγίας και τις μάσκες πατριωτισμού επιβεβαιώνει πανηγυρικά την ιδεολογική ταύτισή της με τον εθνικοσοσιαλισμό των Γκαίμπελ, Χίτλερ και άλλων. Βγάζει μάτι το γεγονός ότι δεν τολμά να κάνει την παραμικρή αναφορά στους θύτες της θηριωδίας που κομψά αποκαλεί έγκλημα πολέμου. Δεν τολμά δηλαδή να αναφέρει ότι η σφαγή των αμάχων έγινε από το επιτελείο της Βέρμαχτ ακριβώς γιατί αυτοί είναι οι ιδεολογικοπολιτικοί «πατέρες» τους. Ποτέ στη μέχρι τώρα ιστορία της η Χρυσή Αυγή δεν είχε βγάλει ανακοίνωση για τη σφαγή των ναζί στα Καλάβρυτα και τώρα που το έκανε, για δημαγωγικούς και ψηφοθηρικούς λόγους, «μαρτύρησε» τον πραγματικό λόγο. Είναι μια [B]εθνικοσοσιαλιστική ναζιστική φασιστική οργάνωση[/B], που πασχίζει να δυναμώσει για να παίξει καλύτερα το ρόλο της ως δύναμη κρούσης των καπιταλιστών ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Υ.Γ.: Ακόμα περισσότερα εδώ: http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7075553
Να θυμίσω ότι ο Ψωμιάδης χαρακτήριζε “αδερφό κόμμα” της ΝΔ τη ΧΑ. :slight_smile: