Μα το “κούρεμα” του Ελληνικού χρέους είναι μέρος της δανειακής σύμβασης, που έχουν ήδη αποδεχτεί τα κοινοβούλια των χωρών, γιατί επιμένεις να το ξεχνάς; Είχαμε πλεόνασμα (σύμφωνα με τη Eurostat) ή όχι; Η επίτευξη πλεονάσματος δεν σήμαινε αυτόματα κούρεμα του χρέους;
Οι άλλες χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ιρλανδία κλπ) ζητούν ποσοτική χαλάρωση. Στον παρονομαστή αναφέρονται, τουλάχιστον για την ώρα. Επιχειρηματολογία Βούλτεψη δε μπορώ να κάνω για το τι θα γίνει αν βγει ο Μπέπε Γκρίλο.
Άλλο καπέλο λοιπόν το κούρεμα του Ελληνικού χρέους που είναι υποχρέωση της Ε.Ε βάση σύμβασης (η οποία μάλιστα ολοκληρώθηκε και παρατάθηκε) και άλλο πράγμα η μετέπειτα νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η ΕΚΤ και η Ε.Ε., όπου πολλά κράτη, ανάμεσα σε αυτά και η Ελλάδα αν κυβερνήσει τελικά ο συριζα, αλλά και η ΕΚΤ μέσω Ντράγκι, ζητάνε να αλλάξει.
Με πιάνεις αδιάβαστο. Ποιο είναι αυτό το κούρεμα; Για αυτό μιλάει ο Τσίπρας; Δηλαδή έχουμε υπογράψει ότι αν είχαμε πλεόνασμα θα υπήρχε κούρεμα και δεν μας το κάνουν; Αυτό θα διεκδικήσει ο Τσίπρας; Γιατί εγώ τον ακούω να λέει άλλα πράγματα.
Γέροντας Παστίτσιος VS Αντώνης Σαμαράς: Είμαστε όλοι Charlie Hebdo
Χθες έγινε αληθινό μακελειό στο ΠΑρίσι και σήμερα στην Λυών. Είμαστε όλοι Σάρλι. Κάθε σοβαρή χώρα θωρακίζεται απέναντι στην τρομοκρατία και η Ελλάδα ανήκει σε αυτές τις σοβαρές χώρες. Ευχονται επίσης την διάλυση του ΝΑΤΟ για να μην μείνει κανένα στήριγμα στην Ελλάδα. [B]Για εμάς η ορθοδοξία είναι ένα κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας και της ψυχής μας και θέλουμε στενή συνεργασία. Κάποιοι άλλοι θέλουν διαζύγιο.[/B] Δικαίωμα κάποιου να δηλώνει άθεος. Δικαίωμα όμως του χριστιανού να αγανακτεί με την υποκρισία».
Φαντάζομαι πως συνεχίζει να υποστηρίζει τον πλήρη διαχωρισμό και τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας (τουλάχιστον το μέρος αυτής που δημιουργεί εισοδήματα),
Όσο για το μνημόνιο, ναι, μέρος της συμφωνίας ήταν η απομείωση του χρέους.
Ρόμπα διεθνώς γενικά. Και με παλαιότερη γελοιογραφία του Charlie Hebdo με λεζάντα “Είναι δύσκολο να σε υποστηρίζουν μαλάκες”
Le premier ministre grec Antonis Samaras, en pleine campagne pour les legislatives, a utilise la tragedie contre son adversaire politique, le parti de gauche Syriza,
Ποιά σημασία; Δηλαδή τι περιμένει η Δούρου να συμφωνήσει και η Εκκλησία; Έλεος δηλαδή.
Πώς γίνεται να γνωρίζεις ότι υπάρχει αλλά να μην γνωρίζεις πόσο; Ποιες είναι οι πηγές σου. Δε σου τι λέω αλλά προσπαθώ να ενημερωθώ. Πάντως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πουθενά δεν έχουν αναφερθεί σε απομείωση του χρέος που είναι ήδη συμφωνημένη. Μιλάνε για διαπραγμάτευση, σκίσιμο, ρήτρες ανάπτυξης κτλ κτλ.
Φαντάζομαι ότι ο Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος (άγιο τρόπος του λέγειν) και τις προάλλες που πέταγε περιστέρια δίπλα στον Ιερώνυμο και το Λοβέρδο δεν έχει καμιά διάθεση να χωρίσει την Εκκλησία από το κράτος. Οι παπάδες και οι εθνοκαμμένοι ορθόδοξοι ταλιμπάν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι.
Δεν έχω διαβάσει το μνημόνιο (εγώ και ο Χρυσοχοΐδης) και δεν είμαι μέλος του Σύριζα.
Το γνωρίζω, αν παρακολουθούσες στοιχειωδώς ειδησεογραφικά site, φαντάζομαι θα το γνώρισες από το ότι συνεχώς αναβάλλεται η συζήτηση για την απομείωση, από πέρυσι πριν το καλοκαίρι ακόμα… Μέχρι και σε δηλώσεις του Σαχλαμαρά έχει ειπωθεί.
Ακομα και αν ισχυει επαναλαμβανω. Ο Συριζα συνεχως αναφερεται σε σκισημο και επανδιαπραγματευση. Αυτα ειναι που κανουν την Ευρωπη να μιλαει για grexit.
Και η Ραχηλ στον Συριζα. Αυτη που ελεγε εβραιο τον Μπουταρη. Αλλα φασιστες προς θεου ειναι οι αλλοι.
Ανάλογα με το συν-κείμενο με το οποίο αναφέρεται , τους συνειρμούς που μπορεί να προκαλέσει ή τις πολιτικές που μπορεί να προωθήσει … Οπότε μπορεί να μην είναι “βρισιά” , αλλά δεν είναι και πολιτικά ουδέτερη ή ακίνδυνη καλύτερα αναφορά … ( δεν ξέρω καν αν το έχει πει ή τι έχει στο θολό μυαλό της , απλά λέω) …
Έλσ τώρα st. anger μην παίζουμε με τις λέξεις. Καλά τα λέει εδώ ο crabsody και γενικά πάτος για ΣΥΡΙΖΑ να συνεργάζεται με πρώην ΑΝ.ΕΛ., δηλαδή το χειρότερο κοινοβουλευτικό σκουπίδι που είδε αυτός ο τόπος.
Crabsody, φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι κι εσύ ο ίδιος ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση για grexit, σκισίματα, μονομερείς διαγραφές και τα ρέστα, έτσι;
Σίγουρα έχει σημασία πώς το λέει κανείς και με ποια αφορμή κλπ (δεν έχω καθόλου υπόψη μου τι, πως και πότε είχε πει η άλλη για τον Μπουτάρη), αλλά εν γένει είναι όπως τσιμπίσει κανείς σε κάθε λέξη.
ChrisP εννοείται ότι θα παίζω με τις λέξεις (πίσω από τις οποίες κρύβεται ο Αλέξης ), όταν διαβάζω επιχειρήματα του κώλου από τον μπαοκτσή φιλελέ (2 στα 2 μιλάμε…). Να ασκούσε ιδεολογική και τεκμηριωμένη κριτική σε συριζα, ανελ κλπ, τότε θα συζητούσαμε αλλιώς.
Πάντως, αν οι ανελ περάσουν τελικά στη βουλή, η συνεργασία συριζα-ανελ είναι σχεδόν δεδομένη (αν ξεπεραστούν και τα εσωτερικά εμποδία από αριστερές πλατφόρμες κλπ), και από κοντά και κανένα πασοκ με βενιζέλο πάλι υπουργό, για το κερασάκι στην τούρτα!
Λίγες βδομάδες έμειναν, θα πέσει πολύ γέλιο με τις “συνεργασίες”.
Ας φαγωθούν μεταξύ τους οι κρετινοι. Ο Μπουτάρης δήλωσε
«Έχω δηλώσει ότι είμαι πιο Πασόκος από τους Πασόκους κι αυτό το έχω πει με την έννοια ότι είμαι βαθύτατα σοσιαλδημοκράτης. Επειδή ειπώθηκαν διάφορα για τη σχέση μου με τον Βαγγέλη Βενιζέλο,[B] έχω πει ότι είναι ήρωας,[/B] διότι με τη δική του παρουσία και τη δική του πολιτική υπήρξε μια μεγάλη προσπάθεια που οδήγησε την οικονομία να είναι [B]ένα στάδιο πριν την οριστική ανάκαμψη. Στηρίζω τον Βαγγέλη Βενιζέλο με κεφαλαία[/B]» σημείωσε ο κ. Μπουτάρης .
«[B]Εύχομαι βεβαίως να πάει καλά και το Ποτάμι[/B] που είναι μία νέα πολιτική κίνηση στη χώρα», πρόσθεσε.