Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Ιστορικες ατακες, πολυ γελιο με τον Ξηρο… Το καλυτερο το ειδα σε ενα σχολιο :
" Και εμεις που νομιζαμε οτι ο Αβερελ Νταλτον της οικογενειας ηταν ο Χριστοδουλος. "

Καλά οι μαλακιές που πέταξε ο Ξηρός δεν έχουν προηγούμενο. Εκτός αν τρολάρει επίτηδες.

Ο Σάββας έχει μετανιώσει για πολλά πράγματα που έχει κάνει και νομίζω ότι γενικά έχει κάνει στροφή στα πιστεύω του σε αρκετό βαθμό.

Ο Χριστόδουλος πάλι, πέρα από ρουφιάνος, πάντα ήταν και ο βαρεμένος της οικογένειας.

Βγάζει και τέτοια σκατά η χώρα μας (καλά υπάρχουν και χειρότερα πάντα…):

http://www.zougla.gr/politiki/article/ksafa-exo-vgali-ola-mou-ta-lefta-ektos-eladas

την ειδα το πρωι στον σκαι. εχει διαφορά το να βγάλεις τα λεφτά απο τη χωρά σου γιατί φοβάσαι, με το να τα βγάλεις για να μεγεθύνεις προς τα εξω ενα πρόβλημα. πρόβλημα που δεν ειναι κρυφό, ολος ο πλανήτης με μας τους μαλάκες ασχολείται.
κατά τα άλλα, αποκρουστική η φάτσα και η απάθεια της σε σημεία το πρωι.

Η Βαλαβάνη πάντως δεν είναι σκατό που τα έβγαλε επίσης. Είναι “αριστερή” :lol:

Η Βαλαβάνη, έχει δηλώσει ότι, έχει ένα πολύ μικρό ποσό στο εξωτερικό.
Η Ξαφά έχει όλη της την περιουσία στο εξωτερικό .
[U]Συμπέρασμα[/U]: λεφτά έβγαλε και η μία, λεφτά και η άλλη.

Προτείνω θάνατο δια λιθοβολισμού και στις 2 για προδοσία εν καιρώ πολέμου

Εγώ να ρωτήσω που είναι το πρόβλημα με το να έχεις τα λεφτά σου στο εξωτερικό? Εφόσον δεν είναι κλεμμένα, μαύρα, η από παράνομες δραστηριότητες γιατί να μην τα καταθέσεις όπου γουστάρεις?

Αν είσαι Ξαφά, nihilist, zouglaou ή crabsody δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μάλλον δεν θα έπρεπε να υπάρχει γιατί crimson και st.anger έχουν με την Ξαφά). Όταν είσαι μέλος της κυβέρνησης και μάλιστα στο οικονομικό επιτελείο (π.χ. Χαρδούβελης) τότε φυσικά υπάρχει θέμα. Ίσως όχι νομικό αλλά κάλα κάνουν και τον στηλιτεύουν.

Προφανώς το πρόβλημα είναι να έχει κάποιος αδήλωτες καταθέσεις γιατί αυτό σημαίνει απόκρυψη εσόδων. Και όχι τυχαία, πολλές φορές τα τα έσοδα που αποκρύπτονται είναι από μη νόμιμες δραστηριότητες.

Δεχομαι το ηθικό θέμα που ανακύπτει οταν μέλη της κυβέρνησης σε παρακαλάνε να κρατήσεις τα λεφτά σου Ελλάδα και οι ίδιοι τα σπρώχνουν έξω.
Από κει και πέρα, αν δεν είμαι φοροφυγάς, εμπορος ναρκωτικών ή κλέφτης, αλλά νόμιμα φορολογούμενος, που ακριβώς είναι το πρόβλημα? Δικά μου είναι, όπου θέλω τα καταθέτω.
Και η Ξαφά (πρώτη φορά την ακούω) δεν λέει τίποτα παράλογο. Ο οποιοσδήποτε σώφρων άνθρωπος με ένα σεβαστό ποσό στην άκρη το ίδιο θα έκανε, έτσι όπως είναι η κατάσταση εδώ.

Απλώς οι πολιτικοί που προτρέπουν τους πολίτες να έχουν τα λεφτά τους εδώ, αλλά βγάζουν τα δικά τους έξω, είναι ψεύτες. Δεν κάνουν κάτι παράνομο. Στο κάτω-κάτω, η έννοια του πολιτικού συμπεριλαμβάνει την έννοια του ψεύτη. Όμως, ανέφερες κι εσύ ότι υπάρχει ηθικό πρόβλημα.

εξισώνεις τον zouglaou του φορουμ με μια οικονομολόγο(και πρώην μέλος του δντ…) που αρθρώνει κάθετες πολιτικές κρίσεις σε καθημερινή βάση όπου σταθεί και βρεθεί? γιατί αυτό κάνει…
(επίσης τα λεφτά που έβγαλε είναι αυτά που δούλευε σαν διπλοθεσίτης στην κυβέρνηση? :p)

*φυσικά υπάρχει ηθικό πρόβλημα στο δεύτερο μισό που γράφεις.

Ενα καποιο προβλημα ειναι οτι συρρικνωνεις την οικονομια που σε τρεφει, οποτε καποια στιγμη θα σταματησει να σε τρεφει, γιατι αν βγαλουμε ολοι τα λεφτακια μας εξω δεν θα υπαρχει οικονομια. Ε, και σε γενικοτερο πλαισιο, για τον μη-φοροφυγα, κλεφτη, τζογαδόρο, καπιταλιστη δεν εχει μεγαλο νοημα να βγαλει τα λεφτα του εξω.

Ναι το εξισώνω. Μήπως οι οικονομολόγοι και πρωην στελέχη του ΔΝΤ δεν έχουν δικαίωμα να βγάλουν τα λεφτά τους έξω;;;; Τι διαβάζουμε…

Πέραν της πρώτης σου πρότασης που είναι η ουσία, το να παρακινείς τους πολίτες να βγάλουν τα λεφτά τους έξω, αν αποδειχθεί πως σκοπός είναι να προκληθεί ζημιά στην οικονομία, είναι ποινικά κολάσιμο.

Από εκεί και πέρα, τα νόμιμα εισοδήματα μπορούν να μετακινούνται μεταξύ λογαριασμών, εφόσον πληρώνονται και τα ανάλογα τέλη στις τράπεζες (μιλάμε για μικρά ποσά πάντως).

Στην Αργεντινή πάντως, την εποχή της κρίσης του 2001, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας όταν είχε να αντιμετωπίσει μαζική φυγή καταθέσεων έβαλε πολύ υψηλό επιτόκιο στις καταθέσεις (15-20%) με αποτέλεσμα όχι απλά να γυρίσουν τα χρήματα, αλλά να πολλαπλασιαστούν.
Κάτι που φυσικά δε μπορεί να κάνει ο Στουρνάρας (λέμε τώρα…) λόγω περιορισμών από την ΕΚΤ.

@crabsody, άντε και τα έβγαλαν. Ποιος ο λόγος να το λένε δημόσια μου λες;
Αντίστοιχα, γιατί δε μιλάνε για το που επενδύουν τα λεφτά τους; Σε τι μετοχές, ποια ομόλογα, αν έχουν χρυσό, αν κάνουν forex trade, πότε αγοράζουν, πότε πουλάνε;

Σορυ αλλά κάπου έχασες την μπάλα. Που και ποιος παρακινησε τους πολίτες να βγάλουν τα λεφτά τους έξω?

γλυκέ μου [B]καραγκιοζακο[/B]…
[B]πουθενά [/B]δεν είπα οτι δεν εχει δικαίωμα να μην το κάνει.
είπα ξεκάθαρα οτι [B][U]δεν έχει το ίδιο βάρος[/U][/B] να το κάνει κάποιος τυχαίος σε σχέση με κάποιον που εκφράζει πολίτικο λόγο κάθε μέρα ενω έχει υπάρξει(και ίσως είναι ακόμη) μέρος του συστήματος και προσπαθεί να επηρεάσει καταστάσεις.

δεν βαρέθηκες ακόμη να αλλάζεις στο μυαλό σου αυτά που λένε οι άλλοι μπας και νιώσεις καλύτερα για τις πίπες που λες??! παίρνεις μια λέξη απο δω, μια λέξη απο κει, βάζεις και μια δεξιόστροφη λογική ,και άγιος ο θεός μετά…

τρόφιμος στη φυλακή ζήτησε νέο ζευγάρι γυαλιά-ο φύλακας του είπε οτι σιγά μην σου δώσουμε, αν ήσουν πιλότος δεν θα σου φέρναμε αεροπλάνο. [B]συμπέρασμα[/B]: ο τρόφιμος ζήτησε αεροπλάνο στην φυλακή. αυτή είναι η λογική σου κάθε φορά.
είσαι για κριτική στο νέο Arcturus .πραγματικά

Δεν έχασα τη μπάλα, μιλάω με αφορμή τις δηλώσεις της Ξαφά και όχι για την ίδια. (αν και αυτά που έγραψα για τις επιλεκτικές δηλώσεις σχετικά με το πως διαχειρίζονται τα χρήματα τους πάει σε αυτήν). Προφανώς και αυτή δεν έκανε τη δήλωση τυχαία ή σε τυχαίο timing.

Τα μισά στελέχη της Ν.Δ. παρακινούν τους πολίτες να βγάλουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες.
Δεν ξέρω αν ζεις στην Ελλάδα ή όχι, αλλά τέτοιες δηλώσεις γίνονται τακτικά και κατά την άποψη μου, με σκοπιμότητα.
Ξεκινάνε οι γραφικοί κασκαντέρ τύπου Άδωνι, Ντινόπουλου, Βούλτεψη και συνεχίζουν οι “σοβαροί”.

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Βγάλτε έξω τα λεφτά σας γιατί έρχεται κούρεμα!

http://www.koutipandoras.gr/article/138676/manolis-kefalogiannis-vgalte-exo-ta-lefta-sas-giati-erhetai-koyrema

Το ότι βλέπετε παντού δάκτυλο που θέλει να ρίξει την “καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών” δεν το καταλαβαίνω. Καταρχάς τα νόμιμα χρήματά σου μπορείς να τα έχεις όπου θες. δεν υπάρχει καμία ηθική σε αυτά τα πράγματα. φοβάσαι; τα στέλνεις έξω, τα βάζεις κάτω από το στρώμα, τα θάβεις στον κήπο. Αισθάνεσαι πατριώτης; άστα στις ελλ. τράπεζες και ό,τι ήθελε προκύψει. τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. ο απλός κοσμάκης που έχει δουλέψει και έχει κάνει το σκατό του παξιμάδι για να μαζέψει 5-6 φράγκα για τα στερνά του και για να βοηθήσει τα παιδιά του θα το σκεφτεί 2 φορές αν θα τα αφήσει εδώ με τον κίνδυνο κάποια στιγμή να μην μπορεί να κάνει αναλήψεις (στην χειρότερη να του τα δεσμεύσουν για να πληρώσουν τους ΔΥ για 3-4 μήνες).
Τι είπε η Ξάφα και σας τρέλανε; το απόλυτα λογικό. ρωτήθηκε και το είπε. Επίσης κάπου είδα πως η Βαλαβάνη έχει πάνω από 100.000 λίρες στο εξωτερικό, οπότε μάλλον η κόρη της θα σπουδάζει για καμιά 20ετία. να μην μιλήσουμε και για τους υπόλοιπους κυβερνητικούς της λίστας.
Το κλίμα φυγής κεφαλαίων είχε δημιουργηθεί και παλιότερα επί των “μνημονιακών” κυβερνήσεων. δεν θυμάμαι κανέναν σας να φώναζε τότε. σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απόλυτα λογικό να συμβαίνει από τη στιγμή που δεν υπάρχουν και περιορισμοί. Και τότε δώσανε οι τράπεζες επιτόκια μέχρι και 8-9% (τώρα είναι στο 1-1,5) με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα. (τους πήδηξε την κερδοφορία -έστω και την πλασματική που ανακοινώνουν- και μετά τρέχανε να τα μαζέψουν)
Δεν ξέρω που θα πάει το πράγμα προσωπικά αυτή την στιγμή παίζει να έχω και ?1 στην τράπεζα οπότε δεν με απασχολεί το τι και πως, αλλά τα όσα γίνονται καλλιεργούν ένα απολύτως λογικό κλίμα ανασφάλειας σε όσους έχουν ένα ποσό στην άκρη. το ίδιο θα ένιωθα και εγώ. Πως μπορείς να τους κατηγορήσεις για αυτό όταν βλέπεις την πορεία των “διαπραγματεύσεων”;
η κυβέρνηση έχει να αποδείξει πάρα πολλά και για την ώρα αυτά που βλέπουμε (τουλάχιστον εγώ) είναι σαφέστατα δείγματα ανικανότητας και έλλειψης στρατηγικού σχεδίου. “πάμε και βλέπουμε” ένα πράγμα.