Να σου πω την αλήθεια ούτε εγώ το έχω καταλάβει. Μερικές φορές το λένε και μπλε υδρογόνο. Έχω δει και τα δύο. Κάποια χημική διαδικασία είναι φαντάζομαι που έχει αμμωνία και μεθάνιο. Υδρογόνο είναι όμως το τελικό προϊόν μαζί με CO2. Ξέρω πως το Qatar τα σκάει χοντρά για έρευνα για CO2 αποθήκευση στο έδαφος. Το Imperial στο Λονδίνο έλαβε 70 εκατομμύρια για 10 χρόνια ώστε να κάνουν R&D για το Qatar. Τόσα είναι τα έξοδα όλου του Μετσοβίου για 10 χρόνια.
Η Γαλλία από την άλλη θέλει το πράσινο υδρογόνο (υδρόλυση από πυρηνικά - επίσης σχετικό με αυτό που έγραψε ο @nnnkkk), Νορβηγία και πετρελαιοπαραγωγοί το μπλε (από χημική επεξεργασία του φυσικού αερίου). Οριακά το μπλε θα είναι φτηνότερο λένε.
@nnnkkk : άκουσα πως μετά το κράξιμο που έπεσε, η Ε.Ε. σταμάτησε να δέχεται το φυσικό αέριο ως πράσινη ενέργεια. Δεν ξέρω για την πυρηνική μήπως έγινε το ίδιο.
Ψήνομαι να πάω Βρυξέλλες να κάνω παρανομίες και να με βάλουν σε αυτές τις lux φυλακές. Και να τρώω σούπερ φαγητά, να ακούω Metallica στο youtube και να βλέπω ταινίες στον υπολογιστή στο δωμάτιο (όπως έκανα φοιτητής). Και να παίρνω αδειάρες να έρχομαι Ελλάδα διακοπές.
Ένας άνθρωπος που έγινε στίχος σε τραγούδι δεν μπορεί να ήταν τυχαίος, πολλώ δε μάλλον όταν αυτός ο στίχος έλεγε “πως μας ενώνει και πως μας δονεί” η φωνή του. Υπήρξε πραγματικό σύμβολο για το επάγγελμα του, το αρχέτυπο που λένε.
Αν το καλοσκεφτείς, είναι λίγο τραγική ειρωνεία που πέθανε κατά τη διάρκεια ενός Μουντιάλ, μια διοργάνωση με την οποία τον είχαμε συνδυάσει.
Δεν έχω να λόγο να μη την πιστέψω. Από την άλλη γνωρίζω ότι η συγκεκριμένη “κυρία” έχει καμμένη φλάτζα εδώ και καιρό. Πρόκειται για κακή πάστα ανθρώπου γενικότερα.
Γέλασα και με το “το βίντεο έπρεπε να γίνει σε καφενείο χωριού με νταμιτζανα κρασί και κομπολόι στο χέρι” του theriontroll που μάλλον είναι και “δικός μας”
Καταπληκτικό stand-up, κάνει κάποιο tour να μπορέσω να τον δω;
Υ.Γ. Δεν άντεξα να μην βάλω σοβαρό υστερόγραφο. Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο (από τα πάνω από 10 πράγματα που με εκνευρίζουν πολύ σε όσα λέει) είναι η επίκληση στους εχθρούς της Ευρώπης. Κλασική τακτική γκεμπελίσκων η επίθεση του αοράτου δήθεν εχθρού. Που κλείνει το μάτι; Σε Ρωσία, Τουρκία, Κίνα; Ποιοι είναι οι εχθροί της Ευρώπης; Ρε μαλάκα, μεγαλύτεροι εχθροί της Ευρώπης από εσάς τα λαμόγια δεν υπάρχουν. Αν θέλετε να δείτε γιατί η ενοποίηση της ΕΕ δεν προχωρά και γιατί η δημοτικότητα της ΕΕ είναι χαμηλά, κοιτάξτε στον καθρέφτη. Και φυσικά δυστυχώς ξέρουμε ότι δεν είναι καλύτερα τα πράγματα στις περισσότερες χώρες εκτός ΕΕ, ναι όσα έχουμε ζώντας σε χώρες της ΕΕ είναι περισσότερα και καλύτερα από την συντριπτική πλειονότητα των χωρών του κόσμου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε καλύτερα, βλάκα, και πρεπει να στηρίζουμε και να μην κριτικάρουμε την σαπίλα σας.