Βαριέμαι.Πειτε ότι σας κατέβει (Part 2)

Καλή χρονιά να έχουμε φίλες και φίλοι συμφορουμίτες! Υγεία, ευτυχία και ωραίες μουσικές!
Να ευχηθούμε επίσης χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες σήμερα, εντός και εκτός forum!

16 Likes

Καλη χρονια παιδες. Υγεια, ευτυχια, αγαπη, ταξιδια, μουσικες, μουσακα κ σουτζουκακια(για μενα αυτο) κ οτι αλλο ποθειτε!

12 Likes

Μεγάλη γιορτή σήμερα, ας ευχηθούμε χρόνια πολλά και ευτυχισμένα σε όλες τις εορτάζουσες και όλους τους εορτάζοντες και ειδικά σε αυτούς του forum!
Διότι, ως γνωστόν, όπως “σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει” έτσι και forum χωρίς Γιάννη κλπ, κλπ (όπως και “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει” που επίσης ταιριάζει εδώ!)

8 Likes

στω

3 Likes

Πολύχρονοι Γιάννηδες!! Ό,τι καλύτερο να σας συντροφεύει στη ζωή σας!!! :heart:

7 Likes

Χιονίζει

4 Likes

Κι εδώ…

1 Like

Εντάξει στην Επιτροπή λίγο το ξεφτίλισαν. Μιλάνε για 10 ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ, ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ (από συντακτικό δεν το έχουν και πολύ).

Στην αρχή το πήγαιναν καλά, με συγκροτήματα σαν τους Fear Factory, Rhapsody, Apocalyptica αλλά τώρα έβαλαν Dimmu Borgir στη λίστα. Ε, όχι! Ούτε καν.

Είμαι περίεργος ποια άλλα συγκροτήματα θα βάλουν στη λίστα.

Πρέπει να μπεις να βάλεις μια Τάξη εκεί μέσα.

2 Likes

^ Κανένα από τα παραπάνω συγκροτήματα δεν ακούω. Τους DB τους βαριέμαι, προτιμώ τα μασκαριλίκια των Behemoth & Cradle of Filth! :stuck_out_tongue:

Αυτόν τον καιρό δεν μπορώ ν’ ακούσω μουσική, το καλό είναι πως έχω ακόμα όρεξη για διάβασμα.

Να γράψω κι εγώ το άκυρό μου…
Πριν κάτι μήνες είχα πετύχει ένα βιβλίο που μου φάνηκε ενδιαφέρον, κλασικά το άφησα για την επόμενη φορά, το ξέχασα και τις προάλλες που προσπάθησα να το αναζητήσω, δεν θυμόμουν ούτε συγγραφέα, ούτε τίτλο, ούτε εκδοτικό οίκο. Το μόνο που μου είχε μείνει (και είχε από την αρχή κεντρίσει το ενδιαφέρον μου) ήταν το κειμενάκι στο οπισθόφυλλο. Βάζω χτες στο chat gpt να μου βρει το βιβλίο με βάση την πλοκή της ιστορίας και… το έβγαλε! Αλλιώς ακόμα θα έψαχνα…
Για την ιστορία, η συγγραφέας (αγγλίδα) είναι η Tudor C.J. και το μυθιστόρημα που έψαχνα (αστυνομικό) είναι το “Οι άλλοι άνθρωποι”.

Today, within the European Union, there are only two countries where people’s economic power is lower than it was twenty years ago:
Greece and Italy.

From 2004 to 2024, average real wealth per capita in Europe increased by more than one fifth (+22.3%).
Germany recorded +24.3%,
France +21.2%,
Spain +10.7%.

By contrast, Italy lost almost four percentage points (–3.9%),
while Greece fell even further behind (–5.1%).

When we talk about real income, we are not referring only to wages.
We are talking about total individual income, from work to returns and rents, measured against the actual prices of everyday life.

In other words, it is not about how much you earn.
It is about how much life you can afford with that money.

Italy’s long period of stagnation is largely linked to the structure of its economic system.
GDP growth has been minimal for two decades, with heavy dependence on low-productivity sectors such as tourism, and a dense network of very small firms that invest little in innovation and struggle to compete internationally.

At the same time, labour productivity has shown little real progress.
The workforce remains largely medium-skilled, trapped in outdated structures, burdened by slow procedures and excessive bureaucracy.

On the wage front, contract renewals arrive late:
around one in two workers is tied to expired contracts, with adjustments that attempt to catch up with inflation after the damage has already been done.

The final assessment is clear.
Across most of Europe, profits increased faster than prices, preserving purchasing power.

In Italy and even more so in Greece ,that mechanism broke down.

And so the image remains the same:
two countries holding on to each other,
not through numbers,
but through shared experience,
through a long familiarity with scarcity.

“I love you, my friend.
See you in the summer.”

4 Likes

Πηγή;

Για την φωτογραφια το εβαλα βασικα, μου αρεσε. Ηταν απο Linkedin post.

Αλλα πηγες εδω:

και εδω:

ή και εδώ:
https://www.aa.com.tr/en/europe/greece-italy-only-eu-countries-seeing-decline-in-real-household-income-over-20-years/3754511

με ενα γρηγορο τσεκ στον γκουγκλη.

1 Like

Ναι μωρέ, το γκουγκλαρα, είπα μήπως υπήρχε κάποιο άρθρο που δεν εντόπισα :woman_shrugging:.

1 Like

Μετά από 2 βδομάδες στην Ελλαδάρα, επιστροφή Νορβηγία σε αυτό… :joy:

Καλή χρονιά παίδες, υγεία σε όλους σας.

16 Likes

Τυχερέ :exclamation:

3 Likes

Τόσο πολύ έχω συνηθίσει να διαβάζω νορβηγικά σε ονόματα δίσκων και κομματιών και πουθενά αλλού που ο χάρτης- πλην του Όσλο- ήταν σαν να διαβάζω tracklisting

7 Likes

Οποιαδηποτε θερμοκρασια κατω του μηδεν ειναι απλα οτι πιο σιχαμενο υπαρχει σε θεματα quality of life οταν ζεις καπου. Και εδω που τα λεμε, και οι θερμοκρασιες απο 0 εως 5 πεταμενες ειναι.

Χαρίζω θήκη Caudabe Sheath για iPhone 15 Pro Max που μου ξέμεινε μετά από αλλαγή κινητού.
Να συνεννοηθούμε με πμ.