Pasi Koskinen Vs Tomi Joutsen

@ Mackintosh

Το έγραψα λίγο άγαρμπα θέλωντας να δείξω την αίσθητη πτώση ποιοτικά σχετικά με το Elegy. Είναι αρκετά καλό αλλά κάπως άνισο album. Από την μία έχει τις υπερκομματάρες Τuonela, Τhe Way, Divinity και το συμπαθέστατο Summer’s End, απ΄την άλλη κομμάτια αδιάφορα για εμένα όπως τα Greed, Shining, Nightfall και ενδιάμεσα κάποια μέτρια προς καλά όπως τα Withered, Rusty Moon. Φυσικά αυτή είναι απλά η γνώμη μου και δεν περιμένω να συμφωνήσουν όλοι ούτε και μ’ενδιαφέρει. Το μόνο που με νοιάζει είναι να αποκτήσουν την αναγνώριση που τους αξίζει γιατί πραγματικά είναι από τα υποτιμημένα συγκροτήματα. Ευτυχώς η τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα ήταν καλό σημάδι κι ο κόσμος πολύ ζεστός, θύμιζε ελληνικό κοινό παλαιότερων - όχι και τόσο μακρινών- εποχών.

Στο θέμα μας, όπως είπε και ο Angel Death, η φωνή του Pasi είναι ιδιαίτερη κάτι που την κάνει love or hate. Εμένα πότε μου άρεσε, πότε μ’ενοχλούσε. Ο Tomi έχει πιο “ασφαλή” φωνή, αλλά ρε παιδί μου σαν frontman είναι το κάτι άλλο. Ξέρει να ξεσηκώνει σε αντίθεση με τον Pasi που δεν με συγκίνησε ιδιαίτερα.

δε θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο!

μόλις έθαψες τα 2 αγαπημένα μου από την μπάντα…[SIZE=“1”]πόλεμος[/SIZE] :p!!!

:thumbup:

…νομίζω φαίνεται ποιον προτιμώ :stuck_out_tongue: χωρίς βέβαια να υποβαθμίζω σε καμία περίπτωση τον Tomi. Απλά και μόνο το συναίσθημα να βάλω στη μέση, νικάει ο Pasi.

Είναι κατανοητό τοις Pasi… :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Με τον καινούριο κάπου με έχασαν,όχι οτι είναι κακός ή μέτριος,ίσα ίσα που είναι μια χαρά,αλλά δεν ξέρω ρε γμτ…αυτό που μου έβγαζαν οι amorphis στους δίσκους εποχής Pasi δε μου βγαίνει στα τελευταία τους…

Παρόλο που με τον Joutsen έκαναν μια φανταστική προσθήκη και συνεχίζουν να βγάζουν πανέμορφους δίσκους, νομίζω ότι από κει και πέρα ο καθένας έχει την προτίμησή του και εξαρτάται και με ποιόν τραγουδιστή τους έμαθε.
Οπότε, μιας και τα Elegy - Tuonela - Am Universum είναι οι κορυφαίες δισκογραφικές τους δουλειές και επειδή ειδικά με το Tuonela, δημιούργησαν ένα μεγάλο αριστούργημα, ο Pasi θα είναι πάντα ο τραγουδιστής των κλασικών Amorphis.

Πάντως ο Joutsen είναι και καλός τραγουδιστής και γαμάτος frontman. Απλά οι Amorphis σταμάτησαν σε κάποια φάση να πειραματίζονται και έβγαλαν 3 πολύ πολύ καλούς δίσκους, αλλά ψιλοπαρόμοιους.

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα με ποιον τους έμαθες. Όλοι νομίζω με Pasi ή πιο πριν τους έμαθαν. Πάντως θα συμφωνήσω ότι οι πειραματισμοί έχουν σταματήσει και έχουν μπει πλέον σε ένα καλούπι. Δεν περιμένεις κάποια έκπληξη από αυτούς. Από την άλλη εγώ προσωπικά στον ήχο που έχουν καταλήξει αυτή την στιγμή βρίσκω όλα τα στοιχεία που μου αρέσουν. Και ο επόμενος λογικά που θα βγει τον Μάιο θα είναι στο ίδιο μήκος κύματος.

Λοιπόν, εγώ ψήφισα Tomi στο poll, για καθαρά συναισθηματικούς λόγους, μιας και σαν νεότερος οπαδός τους (αν και κάποιας ηλικίας) δέθηκα με το συγκρότημα αυτό στη δεύτερη κατά κάποιο τρόπο περίοδό τους (δηλαδή στα τρία τελευταία album τους με την αλλαγή του τραγουδιστή).

Όχι ότι δε μου αρέσει και ο Pasi (αντιθέτως, συμπαθέστατος μου είναι ο άνθρωπος), απλώς ο Tomi, εκτός του ότι έχει φανταστικά brutals, ξέρει και κάνει live και είναι φοβερά επιδραστικός με τον κόσμο (άσε που όταν χτυπιέται μοιάζει με απόγονο του Κθούλου με τέτοια μακριά ράστα). Sorry αν αδικώ τον Pasi, καθαρά υποκειμενική η άποψή μου.

Οι Amorphis πάντως έιναι από τα πιο παραγνωρισμένα ευρωπαϊκά συγκροτήματα και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο.

Νομίζω η αλλαγή τραγουδιστή δεν έκανε κακό, το αντίθετο μάλιστα, καθώς η συνθετική τους ικανότητα δεν μειώθηκε, κάνοντας έτσι ένα καλό σερί 3 πολύ καλών δίσκων. Περιμένουμε τη νέα δουλειά το Μάιο!