Pasi Koskinen Vs Tomi Joutsen

Tomi Joutsen

Pasi Koskinen

Καλη φωνη ο Τομι, αλλα ο Πασι αλλη χροια, αλλο συναισθημα.

Σε 2’ ανεβαινει και πολλ. για να δει ο εηντελντεθ οτι εχει αδικο για τον Πασι.

pasi-tomi 2-0:p

εχει πολυ ξεχωριστη χροια ο ατιμος…

Pasi και για μενα.Ξεχωριστη χροια,ωραια φωνη αν και εχει και ενα προβαδισμα μιας και
με αυτον μαθαμε τους Amorphis.

Χμ. Ε η πλειοψηφία Pasi θα ψηφίσει, πάνω στη λογική κιόλας ότι “το παλιό κρασί είναι καλύτερο” κλπ.

Αλλά εγώ γουστάρω Tomi, η παρουσία του οποίου ανανέωσε τη μπάντα, και συν τοις άλλοις μας πωρώνει και με τα brutal φωνητικά του (ενώ ο Pasi δεν έκανε τέτοια φωνητικά). Και δε με απασχολεί αν τα φωνητικά αυτά τα “βελτιώνει” με μικρόφωνα και μηχανήματα, μου αρκεί το πωρωτικό τελικό αποτέλεσμα.

Oσον αφορα τα brutal φωνητικα της μπαντας αυτα που υπαρχουν ειδικα στο Tales
ειναι απιστευτα !

@ellanor Κοιταξε να δεις, και μενα μαρεσει το Τομι, αρκετα.Αλλα αν τα μπρουταλ του δεν ειναι τοσο δικα του, ε με το ιδιο σκεπτικο θα μπορουσε να κανει ετσι ο Πασι ξερω γω.

Και οσον αφορα το αμεσο συγκρισιμο σημειο, δηλαδη τα καθαρα φωνητικα, πιστευω ο παλιος ειναι αλλιως.

Τα οποία ως γνωστόν τα έκανε ο κιθαρίστας τους τότε βέβαια, ο Pasi ήρθε μετά.

Υποθετικά πάντα. Γιατί ποιός ξέρει πόσες μπάντες εκεί έξω έχουν “δικά τους” 100% ηχογραφημένα και όχι πειραγμένα brutal φωνητικά. Εγώ κρίνω αναγκαστικά λοιπόν εκ του αποτελέσματος, και γι’ αυτό προτιμώ τη φωνή του Τομι, αν και, το ξαναλέω, θεωρώ πως θα είμαι μειοψηφία εδώ μέσα.

Προφανώς Pasi, ο βασικός λόγος που παράτησα τους [B]Amorphis [/B]είναι η αλλαγή τραγουδιστή.
Ο Pasi μετέδιδε τόνους συναίσθηματος είτε μέσω των δίσκων, είτε πάνω στη σκηνή.

Ο τωρινός μου περνάει τελείως αδιάφορος.

Βάλτε κάνα [I]Veil Of Sin[/I] ξερωγώ και ακούστε ρεφρέν.

παντως εχω την εντυπωση οτι τα μπρουταλ του τομι ειναι δικα του.κανω λαθος?..και ειναι οντως φανταστικα…

παράτησα τους ΑΜΟΡΦΙΣ οταν εφυγε ο Πασι. Ο νεος ειναι τελειως αδιαφορος.

Δεν υπάρχει θέμα συγκρισης για εμένα. Tomi Joutsen δαγκωτό. Τα Am Universum και Far from The Sun σχεδόν δεν ακούγονται! Το Tuonela την πάλεψε και το θεωρώ γενικά καλό εξαιτίας 3-4 πολύ καλών κομματιών. Εντάξει το Elegy αριστούργημα! Μετά ήρθε ευτυχώς ο αναμορφωτής και σωθήκαμε! Τρεις δισκάρες η μία μετά την άλλη! Εκεί που λέγαμε πότε θα βγάλουν καλό δίσκο, τώρα λέμε " Ε δεν μπορεί να συνεχίσουν έτσι, θα βγάλουν και ένα μέτριο δίσκο" κι ευτυχώς φροντίζουν να με διαψέυσουν. Δεν δίνω δεκάρα αν τα brutal φωνητικά του είναι πειραγμένα. Στην σκηνή δεν παίζεται ο άνθρωπος (έχω δει και με Pasi) και τα καθαρά του είναι για εμένα εξαιρετικά. Απορώ που έχει τόσες συμπάθειες ο Pasi. Δεν το περίμενα…

#-o#-o#-o

Πάντως επειδή λέμε ήδη διάφορα, και θα πουν κι άλλοι, έχω την αίσθηση πως κακώς δίνουμε τόση έμφαση στον τραγουδιστή των Amorphis, μια που σε τελική ανάλυση αν ένας δίσκος είναι καλός ή όχι κρίνεται πρώτα απο εκείνους που έγραψαν τη μουσική του, και αν θεωρούμε δισκάρες (οι περισσότεροι απο μας τουλάχιστον) τα τελευταία τους, αυτό ίσως δεν έχει να κάνει τόσο με τον νέο τραγουδιστή, όσο με την ποιότητα των συνθέσεων.

Δεν ξέρω τι λέτε σεις οι ΦΛΩΡΟΙ, εγώ είμαι μεταλλοπατέρας και τους γνώρισα με Tomi Koivusaari στα φωνητικά. 8)8)8)

Συμφωνώ μαζί σου Ellanor αλλά δεν είναι προφανές ότι ο ερχομός του Tomi άλλαξε προς το καλύτερο ένα συγκρότημα που είχε βαλτώσει; Αυτός είναι κι ο κυριότερος λόγος που τον προτιμώ.

DarthVader thanks για τα χρήσιμα επιχειρήματα σου στην κουβέντα 8)

Btw τα αγαπημένα μου είναι με σειρά Tales , Elegy, μετά τα 3 τελευταία που δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιο είναι καλύτερο και μετά το Τuonela. Τα υπόλοιπα τα ακούω πολύ πιο σπάνια…

#-o:!:

Απο περιεργια, ποια ιεναι τα 3-4 κομματια που ‘το σωζουν’?

το tuonela παιζει να ειναι και το καλυτερο τους ομως ε

http://www.youtube.com/watch?v=G0Y4zoaSlGE

Εδώ το Alone σε πρόσφατη εκτέλεση κιόλας.
Προσωπικά (αν κοιτάξουμε μόνο τα φωνητικά όπως σωστά παρατήρησε ο Ellanor κακώς μερικοί γράφουν για δίσκους κλπ. Εδώ κάνουμε συζήτηση για το ποιος από τους 2 μας αρέσει.) μου αρέσει και εμένα καλύτερa ο Tomi. Ο Pasi έχει όντως μια ιδιαίτερη φωνή αλλά συνάμα και πολύ αντιπαθητική φωνή, που ποτέ δεν μπόρεσα να ακούσω/συνηθίσω. Προτιμώ σαφώς και τα καθαρά αλλά και τα brutal φωνητικά του rastaman. Συναίσθημα βγάζει μια χαρά και ο Tomi, που έφερε ανανέωση στη μπάντα. Δλδ ακούγοντας το Alone και από τους 2 είναι αδιανόητο να προτιμήσω του Pasi.

Και εγώ πρώτη φορά amorphis άκουσα με πάσι και εκεί τους άφησα(δλδ άκουσα tuonela. Με την αλλαγή άρχισα να ακούω εντατικά και τελικά να αγαπήσω τη μπάντα.

Προσωπικά ποτέ δε γούσταρα ιδιαίτερα την πολύ ψιλή (για τα δικά μου κριτήρια) χροιά της φωνής του Πάσι. Η φωνή του Τόμι απο την άλλη μου βγάζει πολύ μεγαλύτερο δυναμισμό.

Το Tuonela είναι δισκάρα ανεξαρτήτως τραγουδιστή.