Patti Smith 22/6 (Hρώδειο)

Η Patti Smith επιστρέφει στην Ελλάδα έπειτα από 6 χρόνια στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2013.

link or didn’t happen! :!:

Τ Ι Ι Ι ??

Επίσημο είναι παίδες. http://www.tanea.gr/news/culture/article/5017621/h-pati-smith-kai-o-dhmhtrhs-papaiwannoy-to-kalokairi-sto-festibal-athhnwn/

…Κρίμσον;

όμορφα :smiley: Ελπίζω να έχει και καλές τιμές εισιτηρίων

λεφτά δεν έχουμε ω ρε…

μακαρι να δινω κανενα μαθημα εκεινες τις μερες αλλιως δυσκολα θα ειμαι αθηνα…:papas:

Eχουν ανακοινωθεί τιμές?

[SIZE=“2”]Βγήκαν οι τιμές για Patti[/SIZE]


Συναυλία με την Πάττι Σμιθ και την μπάντα της 22 Ιουνίου, 21:00 Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Τιμές εισιτηρίων

Ζώνη VIP: 50?
Ζώνη A: 40?
Ζώνες Β και Γ: 30?
Ανω διαζωμα, 25?
Φοιτητικό: 20?
Ανέργων: 5?
Αμεα, 5?

Έναρξη προπώλησης: 1 Ιουνίου

http://www.greekfestival.gr/gr/event411-synavlia-me-tin-patti-smith-kai-tin-banta-tis.htm

5 ευρω των ανεργων ε ? δεν ακουγεται καθολου κακο !

Ξέρει κανείς πού γίνεται η προπώληση; :slight_smile:

Μην πας και δεις κανά ζωντανό άνθρωπο εσύ, μόνο μούμιες με σάβανα.

Στην στοά κάτω από Παπασωτηρίου(Πεσματζόγλου?) στην Πανεπιστημίου… Υπάρχει χώρος ειδικά για όλα τα δρώμενα του greekfestival… Αλλιώς online , μπορείς να δεις και τι έχει μείνει ακόμα.

Ωραία. Και απ’ ό,τι είδα έχει και στα Public. Ελπίζω να βρω σε Β, Γ ζώνη που θα πάω αύριο να τσεκάρω.

…καλά σήμερα το πρωί τό’μαθα#-o…θά’χα προγραμματίσει, να πάω, αλλά τώρα…άλλη μια χαμένη, σπουδαία συναυλία:):!:

Έχει ακόμα πάντως εισιτήρια
Το μεσημέρι πάντως είχε :wink:
Εγώ τσίμπησα ένα 30 ? κάτω διάζωμα στα πάνω καθίσματα και κέντρο, μιααα χαρά
Ανυπομονώ να (ξαν)ακούσω την Θεά. Ειδικά με τέτοια μεγάλη πανσέληνο και σε τέτοιο όμορφο μέρος, θα είναι μοναδική εμπειρία

Την αγαπώ!

Από τη στιγμή που κάλεσε τον κόσμο να κατέβει μπροστά και να χορέψει μαζί της, έγινε κανονική ροκ συναυλία. Σούπερ ήταν τελικά αν και στην αρχή είχα αμφιβολίες λόγω του χώρου. Φωνάρα η Patti και σπουδαία εμφάνιση, respect!

Ήταν μία υπέροχη συναυλία, μία έντονα συναισθηματικά φορτισμένη νύχτα και νιώθω τυχερή που κατάφερα να την δω. Γιατί η Patti Smith δεν είναι μία τυχαία καλλιτέχνης. Είναι “η νονά του punk”. Είναι μία ξεχωριστή προσωπικότητα και σαν καλλιτέχνης (τραγουδίστρια, μουσικός και ποιήτρια) αλλά και σαν άνθρωπος. Απλή και ταπεινή, ζεστή και γεμάτη αγάπη και δεκτικότητα, όπως πάντα, μέσα της. Ο χώρος, η ατμόσφαιρα, η Patti, όλα ήταν τέλεια στις 22 Ιουνίου στο Ηρώδειο. Και με ένα γεμάτο φεγγάρι να βγαίνει σιγά, σιγά πίσω από το μεγαλοπρεπές Ηρώδειο.
Εδώ θέλω να πω και ένα respect για τα εισιτήρια των 5 ? για ανέργους.
Το θέατρο ήταν κατάμεστο και πολύ όμορφα φωτισμένο. Ξαφνικά σκάει μύτη η Patti με την μπάντα της και σπεύδει να μας βγάλει μια φωτογραφία (είτε για να τρολλάρει είτε για να κρατήσει αυτήν την ανάμνηση)

Αεικίνητη, σαν χαρούμενο ξωτικό χόρευε συνέχεια με μια ενέργεια που δεν μπορούσες να πιστέψεις ότι θα μπορούσε να έχει μια 67χρονη γυναίκα και μάλιστα επί περίπου 2 ώρες πάνω στη σκηνή. Σαν αντράκι που είναι έφτυνε στην σκηνή, πορωνόταν, παθιαζόταν και παρέσερνε τον κόσμο, τον παρότρυνε να έχει μαζί της έναν διάλογο, μία επικοινωνία. Η φωνή της… φωνάρα. Δυνατή, γεμάτη συναίσθημα, τέλεια. Μετά από δεκάδες χρόνια και όμως η φωνή της αψεγάδιαστη και ολόιδια, χωρίς καμία υπερβολή ε.

'‘Τι; Τι θέλετε; Να με βοηθήσετε; Ή εγώ να βοηθήσω εσάς; Μα αυτό κάνουμε τώρα. Το να βοηθάει ο ένας τον άλλον είναι μία συναλλαγή ενέργειας. Εσείς μου δίνετε την ενέργειά σας κι εμείς σας την επιστρέφουμε. Έτσι, όταν φύγετε από εδώ, πάρτε μαζί σας την ενέργεια που εισπράξατε από εδώ και χρησιμοποιήστε την για να νιώσετε δυνατοί και αισιόδοξοι. Τα πράγματα δεν θα καλυτερέψουν τόσο γρήγορα, γι’ αυτό μην νιώθετε τώρα νικημένοι, χαμένοι. Φροντίστε τον εαυτό σας. Φροντίστε τον εαυτό σας! Εάν δεν έχετε πολλά λεφτά, απλά πιείτε νεράκι, φάτε το ψωμί σας, φάτε μερικά λαχανικά, βουρτσίστε τα δόντια σας, μελετήστε, πείτε μία προσευχή. Να είστε δημιουργικοί. Να είστε ελεύθεροι! Να είστε ελεύθεροι!"

" Γίνεται μεγάλος αγώνας σε όλο τον κόσμο. Ακόμα μεγαλύτερος στην ίδια την χώρα σας. Να θυμάστε, δεν νικάμε όλους μας τους αγώνες, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να μαχόμαστε. Αυτοί είναι οι καιροί που λένε ότι πρέπει να δοκιμαστεί η ψυχική δύναμη του ανθρώπου και αυτοί είναι οι καιροί που όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, πρέπει να μην θλιβόμαστε αλλά πρέπει να είμαστε υγιείς, δυνατοί, να ξέρουμε τι μας γίνεται, να έχουμε καθαρότητα μυαλού, να είμαστε ελεύθεροι"

Έλεγε και ξαναέλεγε πόσο ένιωθε να την τιμά το γεγονός ότι βρισκόταν σε ένα τέτοιο μαγικό μέρος όπου έχει τραγουδήσει η Μαρία Κάλλας. Είπε ότι μπορεί να έχουν έναν Jimi Hendrix, αλλά έχουμε κι εμείς μία Κάλλας. Εκστασιασμένη από την αρχιτεκτονική του Ηρωδείου και το ολόκληρο φεγγάρι (το οποίο το έψαχνε και δεν το έβρισκε γιατί ξεπρόβαλε από πίσω της) να συμπληρώνει τέλεια την εικόνα, κοίταζε και ξανακοίταζε μια τον ουρανό και μια τις πέτρες του θεάτρου πίσω της ενώ δήλωνε ευτυχισμένη που τραγουδά στο μέρος που τραγούδησαν η Κάλλας και ο Παβαρότι.

Τραγούδησε μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια της: ghost dance, dancing barefoot, free money, horses, summertime blues…Δεν παρέλειψε ακόμη να αφιερώσει το τραγούδι «This is the girl» στην Amy Winehouse και φυσικά την κλασική κι αγαπημένη επιτυχία της «Because the night» που αφιέρωσε στον άντρα (τον άντρα των δύο παιδιών της τα οποία είναι και μέλη στην ίδια της την μπάντα) της τον οποίο έχασε το '94. Κάποια στιγμή έδωσε την σκυτάλη στον Λένυ (τον κιθαρίστα - τραγουδιστή) και αποσύρθηκε. Έλα όμως που μετά από 2 λεπτά τσουπ! εμφανίστηκε στην άδεια αρένα και χόρευε μόνη της. Το κοινό την αποθέωσε. Μετά η Patti άρχισε να τραβάει ένα-ένα τα άτομα από τις κερκίδες για να χορέψουν μαζί της. Μουδιασμένοι νεαροί και νεαρές ξεπρόβαλαν ένας-ένας από το πλήθος μέχρι που γέμισε όλη η αρένα και έγινε κανονική ροκ συναυλία αφήνοντας τους vip κυριλέδες της πρώτης σειράς πίσω. χοχο! Έτρεξα κι εγώ σαν παλαβή και αγκάλιασα την Patti. Τα συναισθήματα απερίγραπτα. Μόνο χαρά και αγάπη ενδόμυχα. Encore φυσικά έκανε με ένα οπτιμιστικό μήνυμα, με το πασίγνωστο κομμάτι της People have the power, αλλά και με μία υπέροχη διασκευή (προσωπικά είχα μείνει μαλάκας με την εκτέλεση του συγκεκριμένου) του It’s only a dream του Νιλ Γιανγκ.

Με λίγα λόγια, ήταν μία πανέμορφη συναυλία γεμάτη ενέργεια και συναίσθημα. Η γιαγιά Patti ξέρει να ροκάρει όσο κανείς άλλος και γι’ αυτό της αξίζει τεράστιος σεβασμός. :slight_smile:

http://www.youtube.com/watch?v=k7nh573ger0&list=FLURb5UEPqPel3naQU9zsu6g

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RGxhU4aoalM

http://www.youtube.com/watch?v=dWJaFIA4RRg&list=FLURb5UEPqPel3naQU9zsu6g

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FZImpxP3mgA#at=44