Λόγω της συζήτησης για Tolkien είπα να τον αναφέρω!
Έχει εμπνευστεί καταπληκτικούς πίνακες από τα βιβλία του, πολλούς από τους οποίους δημιούργησε πολύ πριν βγουν οι αντίστοιχες ταινίες, αποδεικνύοντας την απέραντη φαντασία του. Οι ομοιότητες τους με σκηνές των ταινιών δε, σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιός μεπνεύστηκε από ποιόν! Πέρα από την απεικόνιση -που προσωπικά μου αρέσει πολύ-, εξίσου μεγάλη είναι και η καλλιτεχνική τους αξία. Πρόκειται περί καταπληκτικής ζωγραφικής κατα τη γνώμη μου… Παραθέτω καποιους αν και δυστυχώς χάνουν πολύ στις φωτογραφίες…
Να αναφέρω επίσης ότι είναι ο δημιουργός πολλών έργων για εξώφυλλα metal δίσκων π.χ. Uriah Heep, Saxon, Dio.
Μακάρι μόνο να γίνει και κάποια έκθεση του στην Ελλάδα… Πρόσφατα έγινε έκθεση των εργών του στη Σουηδία (Witch;;;
Έχει απεικονίσει όπως φαντάστηκε στιγμιότυπα της ιστορίας, καθώς και από άλλα βιβλία του Tolkien, όπως από το Χόμπιτ. Δες και το σχετικό λινκ αν θες, θα δεις περισσότερα!
Χμ. Παρόλο που η απάντηση του hokam έχει ένα δίκιο(!) η αλήθεια είναι οτι, παίζοντας με τις λέξεις βέβαια, βιβλία σαν τον ¶ρχοντα έχουν μεγάλη διαφορά από το ίδιο!
Δεκτό φυσικά να μην αρέσει, αλλά πέρα από αυτό, νομίζω οτι πρέπει να τα διαβάσει κανείς και στην κατάλληλη διάθεση. Πιστεύω οτι ο Τόλκιν, έγραφε σε μεγάλο βαθμό για τον εαυτό του, το απολάμβανε. Δημιουργούσε κόσμους, τους περιέπλεκε, στόλιζε το κείμενο με λέξεις και εικόνες -δεν του εφτανε να διηγείται, ήθελε να είναι και όμορφο! Είναι σαν ποίηση. Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι πρέπει να υποστούμε το “ψώνιο” του, αν το κάνουμε τελικά, ανακαλύπτουμε τη μαγεία του.