Pc problems\αποριες

το φαντάζομαι αλλά στην απόλυτη σιγή θα γίνεται δουλειά πιστεύω…

Εδώ και καμιά εικοσαριά μέρες, όποτε λειτουργεί το dvd του λάπτοπ (πχ να παιζει ένα cd, να γίνεται ένα rip), ο υπολογιστής σέρνεται και ο ηχος παραμορφώνεται.

Καμιά ιδέα?

απο θερμοκρασια πως ειναι το λαπτοπ γενικα?
firmware δοκιμασες να αλλαξεις?

Απο θερμοκρασία δεν είναι διαφορετικά σε σχέση με όταν δεν εμφάνιζε το πρόβλημα.

Firmware πώς αλλάζω?

Πριν παρουσιασει το προβλημα ειχες κανει κανα update?

Δοκιμασε να παιξεις στο bios με τις ρυθμισεις του dvd-drive.

edit. ριξε και μια ματια σε αυτα.

Θενκς, νομίζω ότι το πρώτο λινκ δίνει τη λύση αλλά θα ξέρω σίγουρα όταν πάω σπίτι και το τεστάρω. :thumbup:

βασικα, αν μπεις στο σαιτ του κατασκευαστη θα εχει νεο firmware καθως και οδηγιες. εγω ετσι ειχα κανει σε ενα LG που ειχα παλιοτερα.

Μπίνγκο, τελικά όντως η λύση υπήρχε στο πρώτο λινκ.

Για όποιον πιθανόν αντιμετωπίσει το ίδιο:

Κάποιες φορές μπορεί το CD/DVD να μη διαβαστεί καλά από το drive και τα Windows αυτόματα γυρίζουν το transfer mode του από DMA σε PIO Mode. Αυτό προκαλεί μεγάλη καθυστέρηση στο διάβασμα των CD/DVD.

Η λύση είναι δεξί κλικ στο My Computer -> Properties -> Hardware (tab) -> Device Manager

Στους IDE Controllers κάνετε δεξί κλικ και uninstall στο Secondary Controller (που ελέγχει το CD/DVD-ROM) και restart το σύστημα, ώστε να το ξαναεγκαταστήσει αυτόματα αυτή τη φορά με DMA transfer mode.

Hats off to Mackintosh.

δεν είναι ακριβώς Pc prolem,αλλα έχει να κάνει με τα ηλεκτρονικά.

Εδω και 3 χρόνια έχω αγοράσει 4 (φθηνά για να λέμε την αλήθεια) mp3/4.
2 Sand Disk blah blah blah , μια άλλη μαλακίτσα κόκκινη πρόσφατα φίλιψ,και ένα άλλο κανονικό με μπαταρίες,απο τα παλλιά.

Το θέμα είναι οτι με το που το φορτόνω με τραγούδια χαλάει λίγο,και μετά πρεπει για την υπόλοιπη διάρκεια ζωης του να το έχω με πατέντες (ρεσετ ξερω γώ και τέτια).Αν δν πάθει κατι απο την αρχή σε λιγότερο απο 2 μήνες θα γίνει αυτό.Θα τραβάει ρεσετ μονο του,θα χρειάζομαι να το βάζω λίγο σε ένα USB για να πάρει μπρός,θα ανοίγει όποτε γουστάρει και τέτια.

Ολα είχαν αξία λιγότερο απο 70ευρό,γιατί φοβάμαι πως αν πάρω i-pod θα μου χαλάσει κιαυτο έτσι και θα πάνε χαμένα τα λεφτά μου.

Εχω σκεφτεί άπειρες φορές πως φταίνε τα τραγούδια που βάζω,οτι έχουν ιό επειδή και ο υπολογιστής είναι λίγο “πειραγμένος” (αλλα σύντομα θα αλλάξω).Αν όμως φταίνε τα τραγούδια και τα μεταφέρω στον καινούργιο υπολογιστή θα χαλάσει κιαυτός λίγο,οπότε κιάλλα mp3 θα χαλάσουν.
Αν φταίνε τα τραγούδια πως θα καταλάβω πιά είναι ΟΚ και δεν θα βλάψουν τα μελλοντικά εμ πι 3 μου,γιατί όλα τα παίρνω απο φίλο που τα έχει ριπαρισμένα απο σιντί,αλλα μερικά κατεβάζω μόνος μεμονομένα απο google ότι βρω (beemp3,mp3shake και αλλα τέτια) και απο μΤορρεντ αν θέλω άλμπουμ.

όμως,ο φίλος που ανέφερα πριν έχει την ίδια κόκκινη μαλακίτσα φίλιπς και του λειτουργεί τζιτζί 2,5 χρόνια.

Χρειαζομαι βοήθεια πραγματικά,είναι ανυπόφορο ειδικά τώρα στις διακοπές να μην έχω μουσική!!!

Και το κινιτό μια απο τα ίδια,έχω αλλάξει 2-3 (το 1 ίδιο με του αδερφού μου που λειτουργεί άψογα -Αγαπημένο μου Κ750i !!!-) , τραγουδια απο άλλους που στέλνανε και αν μου καθόταν καμια καλή φάση να έχει καποιος λάπτοπ που να πέρνει την μεμορυ,έφαιρνα φλασάκι και έβαζα τραγούδια )τα πιθανών μολυσμένα).Τα κινιτά πάλι αργοπέθαιναν σαν τα mp3,με πολλά ρεσετ και βάζω-βγάζω μπαταρία.

Πραγματικά είναι φρικτό χωρίς μουσική. Πλιζ χέλπ γιατί έρχεται τον Αυγουστο μεγάλο 2ήμερο ταξίδι στην Πωλονία και δεν θα την παλέψω μόνο με βιβλίο.

:anyone:

Είναι φρικτό πραγματικά

Αντιμετωπίζω τώρα τελευταία ένα πολύ κουλό πρόβλημα…
Αν έχω να ανοίξω το pc για καμια 2-3 μέρες, μόλις το ανοίξω μου πετάει blue screen…
Αυτό γίνεται για καμιά 3-4 φορές και μετά από 3-4 restart το pc δουλεύει normal…

:-k ? ? ? ? ? ? :-k

Είναι η ζέστη μάλλον και κλατάρει ο σκληρός σού πετάει blue screen και μετά δουλεύει πάλι άνοιξε την πόρτα του pc να πάρει αέρα και λογικά θα είναι οκ.

yup.Ο αδερφός μου επειδή είναι μιγιάγκιχτος με αυτά,πάντα ανεμιστήρας στο xbox ή στο PC οχι σε αυτόν :lol:

Έκανα εγκατάσταση ένα lyrics plugin για το Winamp κατευθείαν από το site της Nullsoft αλλά μου το κρασάρει.
Γίνεται να το κάνω uninstall χωρίς να χρειάζεται να διαγράψω ολόκληρο το Winamp;

Πας στον φάκελο του winamp στο program files και μετά στο φάκελο που λέει plugins. Βρίσκεις εκεί μέσα τα αρχεία του και τα σβήνεις.

Για στίχους προτείνω το evil lyrics.

το έκανα αυτό, αλλά δεν ξέρω ποια είναι τα αρχεία του

Ποιο να πάρω και ποιο πιστεύετε να μου κρατήσει παραπάνω?

[B]1[/B]. Επεξεργαστής-PentiumD 925 3.00GHz/4M/800

Μητρική-ASRock 775Dual-VSTA

Μνήμη-2x1GB DDR2 Samsung 533

Σκληρό δίσκο-Western Digital 120GB Sata

Κάρτα γραφικών-Albatron 8600GT 512MB

Τροφοδοτικό-Codegen 450W

DVD-RW LG

[B]2[/B].Επεξεργαστής-Intel Pentium4 2.66GHz/512/533

Μητρική-Compaq MS-6541

Κάρτα γραφικών-PixelView FX5200 128MB

Ram-2x512MB DDR400

Σκληρό δίσκο-Western Digital Caviar 80GB IDE

Τροφοδοτικό-400W

DVD-RW -Sony

και τα 2 δουλεύουν 1 χρόνο και ο δεύτερος εχει μισή τιμή απο τον πρώτο

τον πρωτο, μονο και μονο που βλεπω τι επεξεργαστη και καρτα γραφικων εχει ο δευτερος…τα λογια ειναι περιττα

Κατέληξα στον πρώτο. Ευχαριστώ πολύ !

Εννοειται το 1ο.

Καλοδουλευτο.

Ευχαριστω μακ.

Τώρα κάτι αλλο.

Πρεπει οποσδήποτε να σκάσω 100άρικο για μια γαμημένη οθόνη???