Pearl Jam - TEN (Reissue)

λογικα παραλαμβανω την deluxe εκδοση αυριο…περιμενω πως και πως.
Παντως, για να μην ξεφευγουμε και απο το βασικο θεμα του τοπικ, η remixed εκδοση ειναι μακραν καλυτερη απο την παλια.Λιγοτερο overproduced και με πολυ πιο ωμο ηχο σε κερδιζει αμεσως.Μεγαλες διαφορες σε why go,porch,even flow…

παρελαβα και εγω την deluxe εκδοση.
Οτι και να πω ειναι λιγο.Τα αξιζε τα 155ε απο περα ως περα.Σε ταξιδευει πισω στα 90’s με τον καλυτερο τροπο.
Εχω χαζεψει εντελως.Must have για τους οπαδους του συγκροτηματος.Οι υπολοιποι μπορουν να παρουν την απλη εκδοση με τα 2 cd+dvd…

η απλη εκδοση 2cd+dvd εχει ερθει στο μετροπολις?

Η σουπερ-ντουπερ σπεσιαλ εκδοση ειναι το απολυτο οργιο. Βαλανε μεσα της παναγιας τα ματια…2 CD - 1 DVD - 4 LPs + τονους memorabillia. Απολυτο Respect. Κ την τσιμπησα και 80 ευρω μονο, α ρε αθανατη αυστρια.
Ειμαι fanboyς διαολε.


Listening to: Pearl Jam - Even Flow
via FoxyTunes

και τωρα μπες στο www.the-zomb.com

και απλα κατεβασε απειρα bootlegs απο την 2000 tour (και οχι μονο)κορυφαιας ποιοτητας ηχου τζαμπα

αλλα καλα κανεις και σκας τις 80αρες να χτισει ο εντι καμια πισινουλα για τα παιδια του

ε δε νομιζω να περιμενε το 2009 ο eddie να χτισει πισινα για τα παιδια του. εχουν φροντισει πριν απο μενα 60.000.000 αγοραστες των δισκων τους.

Παντως απ’οτι ειδα παραπανω, στην Ελλαδα η σπεσιαλ εκδοση ειχε γυρω στα 150 ευρω. Εγω την πηρα σε συνοικιακο δισκαδικο στο Graz, 80 ευρω. Αρα αμεσως αμεσως μιλαμε για καπελο στην Ελλαδα τουλαχιστον 70 ευρω. Αν σκεφτουμε ομως οτι με βαση τους νομους της αγορας, ο αυστριακος πωλητης θα χτυπησε ενα κερδος του 80-100%, τοτε μαλλον το αγορασε χονδρικη στα 40 ευρω περιπου. Φαντασου λοιπον ελλαδα για τι κερδος μιλαμε, και τελικα ποιος κλεβει ποιον.

Οποτε με βαση λοιπον τους κανονες της αγορας θεωρω οτι εκανα μια παρα πολυ καλη αγορα. Κ αν σκεφτεις οτι πηρα και δευτερη κοπια την οποια μεταπωλησα στο ebay στα 140 ευρω, αμεσως αμεσως, το ολο πακετο μου στοιχησε τελικα 20 ευρω. Οχι και ασχημα ε??

Σιγουρα παντως 150 ευρω δεν θα τα εδινα με την καμια. Ασχετα αν οπως αποδειχθηκε η εκδοση ειναι υπερ το δεον τελεια.

Listening to: ΩΧΡΑ ΣΠΕΙΡΟΧΑΙΤΗ - Θα φύγω μια μέρα
via FoxyTunes

μια χαρα deal εκανες

αλλα ειλικρινα

εγω πλεον δεν ακουω τα στουντιο αλμπουμ τους

γιατι ?

γιατι ενα καλο bootleg (και πιστεψε με εκει περα θα βρεις με ηχο επιπεδου στουντιο) ειναι 10 φορες καλυτερο απο οποιοδηποτε στουντιο αλμπουμ

για να κανω ενα αλληγορικο παραδειγμα

αν το στουντιο αλμπουμ ειναι σαν ενας καλος ‘χορος’ σε κωλομπαρο

το καλο bootleg ειναι σαν 3ωρο σεξ με την καλυτερη πορνοσταρ

η οπως ειχε πει και ο θεος robert fripp

a studio album is llike a love letter,but a concert is like a hot date

α καλα δεν αντιλεγω…η αποδοση τους Live ειναι απιστευτα καλυτερη απο οτι στο στουντιο. Συν το οτι σε καθε Live παιζουν και φανταστικες διασκευες.


Listening to: ΩΧΡΑ ΣΠΕΙΡΟΧΑΙΤΗ - Δειλινό νοτισμένο
via FoxyTunes

Από την άλλη, τα στούντιο άλμπουμς είναι αρτιστικές ολότητες. Δηλαδή τα ακούς από την αρχή μέχρι το τέλος για να καταλάβεις αυτό που θέλει να μεταδώσει ο καλλιτέχνης. Ή για να αντιληφθείς την ιδιοσυγκρασία του καλλιτέχνη τη συγκεκριμένη περίοδο.

Τα λαηβ είναι η ζωντανή απόδοση ενός best of. Παρόλα τα (πολλά) θετικά που έχει το “ζωντανή”, δεν παύει να υπάρχει η λέξη “best of” την οποία δε χρειάζεται πολλούς λόγους να αναλύσουμε γιατί δε μας αρέσει καθόλου μα καθόλου, ακόμα και αν συμφωνούμε με τις επιλογές των κομματιών. Χάνεται η ταυτότητα, πως το λένε.

Οφφ-τοπικ όλα αυτά, αλλά για μένα γενικά τα στούντιο άλμπουμς είναι η πραγματική δημιουργία του καλλιτέχνη και τα λαηβ είναι τα καλοδεχούμενα side-effects.Υπάρχει κόσμος που διαφωνεί αλλά έτσι είναι.

mano

καλα τα στουντιο αλλα οι μεγαλες μπαντες πραγματικα φαινονται και αναδεικνυουν ολες τις πτυχες της ενδεχομενης αξιας τους πανω στη σκηνη και στη συναυλια

οποτε αν εισαι φιλος των pj και εχεις ακουσει απλα τα ten/vs/vitalogy κλπ κλπ διχως να εχεις ακουσει καποια καλα bootlegs τους απο 95/98/00/03 κλπ

απλα δεν εχεις πληρη επιγνωση τι εστι pj αλλα εχεις 'δει΄ καποιες ‘φωτογραφιες’ τους παγωμενες την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη.καλες οι φωτογραφιες αλλα ειναι just a moment in time αν σε καλυπτει αυτο εγω παω πασο

στη τελικη εγω εχω κατεβασει καμια 200αρια bootlegs τους και εχω δει απιστευτες ηχοχρωματικες συνιστωσες τους που με κανουν να τους εκτιμω ακομα πιο πολυ και ειμαι καλυμμενος πληρως

ισως το πιο τρανο παραδειγμασυναυλικας/στουντιακης απεικονισης ειναι το daughter

η διαφορα μεταξυ στουντιακης και συναυλιακης αποδοσης ειναι 1000% καθως απο 3λεπτη μπαλαντα το ανοιγουν σε 7λεπτο(και βαλε) space επος απαραμιλλου συναισθηματικου χασιματος,εχω ακουσει εκτελεση που παιζουν μεσα στο daughter κομματι απο το monkey gone to heaven των pixies

η το rearviewmirror με 10λεπτες εκτελεσεις και τζαμαρισμα απο την κολαση

η το porch με επισης 10λεπτες εκτελεσεις σε διαφορετικο πιο αργο τεμπο

η το immortality με απιστευτο 3λεπτο τζαμαρισμα σε 7λεπτη εκτελεση

εγω ποσταρα το Link για να κατεβασουν καποιες καλες συναυλιες τους οσοι θελουν να δουν the full picture of pj

φιλικα παντα

awake

ok, να ρωτήσω κάτι.

Το τεν ήταν από τα πρώτα cd που αγόρασα λίγο αφοτου βγήκε. Το είχα στην κλασική έκδοση με τα 11 κομμάτια. Κάπου το '99 ένας φίλος μου έκανε δώρο το cd αλλά στην ευρωπαϊκή (νομίζω) έκδοση με 14 κομμάτια. Τα μπόνους ήταν τα Alive (live), Wash και Dirty Frank.

Kοιτάω τώρα τα περιεχόμενα αυτών των σούπερ-ντούπερ επανακυκλοφοριών, και βλέπω ότι αυτά τα μπόνους κομμάτια που έχω εγώ, δεν είναι σε καμία.

Μήπως κάτι δεν πάει καλά?

Ναι στις νεες εκδοσεις δεν τα έχει. Το γιατι αγνωστο…


Listening to: Funkadelic - Into You
via FoxyTunes

Τι εννοεις ρε man?:stuck_out_tongue:

Tα 3 επιπλεον τραγουδια του ευρωπαικου Ten ειναι απο το γιαπωνεζικο Alive EP (χωρις την διαφορετικη εκδοση του Even Flow)

Θα το ξαναπω παντως… αν δεν σας νοιαζουν τα βινυλια, παρτε την εκδοση των 2cd’s + dvd (mtv upnlugged)

Ελλαδα ποσο την εχει αυτη??? Στο Play.com παντως την εχει 45 ευρω…πανακριβη.


Listening to: Aretha Franklin - Money won’t change you
via FoxyTunes

εννοώ ότι την κάνεις που την κάνεις τη σούπερ-ντούπερ επανακυκλοφορία και θα ξηλωθούν χοντρά οι φανμπόηδες, κάντηνα σωστά και χώστα ΟΛΑ μέσα!
Μαλακία δεν είναι κάποιος να σπρώξει τόσα λεφτά για το τεν (υπερδίσκαρος δεν το συζητώ) και όμως να πρέπει και πάλι να το πάρει σε 2-3-5 ακόμα εκδόσεις για να τα’χει όλα?

εγω απο amazon 30 μαζι με ταχυδρομικα… Ελλαδα δεν εχω δει ακομα καποια εκδοση καπου… μονο το remastered βινυλιο:-k

Συμφωνω απολυτως, αλλα βασικα εμεις οι fanboηδες εχουμε και την παλια… το θεμα ειναι να μπαινουν τα extras και για τον νεο φαν, ωστε να μην χρειαζεται να τσιμπησει και την παλια…

αυτό.

20 ευρώ πριν κάνα μήνα από το musical πάτρας.

ντάξει έχεις δίκιο για αυτό, αλλά όλα αυτά (εκτος toy Alive (live) ) βρίσκονται όλα στη συλλογή με τα ακυκλοφόρητα Lost Dogs . Από την άλλη τα 6 νέα τραγούδια που έχει το Ten ΔΕΝ περιέχονται στο Lost Dogs (βασικά μόνο το Brother υπάρχει αλλά σε διαφορετική έκδοση) οπότε λέει να το αγοράσεις άμα δεν το χεις και μετά παίρνεις και το Lost Dogs.

δεν την ήξερα τη συλλογή. αν είναι έτσι, τότε οκ. :slight_smile: